Страница 40 от 46 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

MPEG-1 layerI/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2, MPEG-4 LC
    2ch/5.1chMPEG-1 layerI/II,PCM downmix,IEC958
    SPDIF,Dolby 5.1 channel,Dolby downmix 2
    channel,Dolby Prologic2

Кое от всичките означава че има ? Dolby 5.1 channel може би ?
    Ако е това аз предполагам че се отнася за AC3-то 5+1 което може и се даунмиксва до стерео
    DTS - Digital theater system
    Да на кутията го пише потвърждавам , може и да не са го махнали малко нямаше логика за мен но видно от спецификацията не го пише освен ако не намирате значението му някъде из другите написани .
    Нищо ако някой може нека пробва - това също ще е един плюс за Аривата заедно с всички останали плюсове добавени в ъпдейтите й
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 19-10-13 в 07:30.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    8113 има директен бутон за достъп до Multimedia player!
    Това е STOP бутона. Не знам дали във стария FW 3.1 работеше, защото едва днес го открих, че действа.
    Още при отпечатването на упътването си е работело това, дано не се засегнеш от шегата. Това обаче спестява само две натискания на OK в менюто (ако последно от менюто е викан плеъра де). Иначе изхода от плеъра си остава така досаден. Ама за 55 лева - толкоз. Аз съм доволен.

4. Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    КАМЕН
    А защо държиш точно на този модел? Погледни 8115, Ariva 650, Opticum, Synaps
    Вярно, че преди 2 месеца го похвалихме тук и ...половин България се юрна да си го купува :rolleyes: , но и той си има кусури за оправяне. Надявям се че си прочел първите 3 поста на темата.

Какъв е смисълът ?
    Времето за превключване между програмите зависи от няколко фактора
    - параметрите на самият канал /SD или HD/ нужно е технологично време за декомпресиране
    - скоростта на работа на поставеният процесор
    - броят пакети на софтуера с който е зареден примника / тоест обема на обработка на сигнала
    - качеството и силата на сигнала на съответната програма
    + времето необходимо на процесора на телевизионният приемник да обработи полученият сигнал!!! Така, че на различните телевизори това време е различно. В крайна сметка това обезсмисля подобни тестове. Пример: На 40"-ва матрица процесорът и се справя за около секунда. На CRT телевизор това става много по-бързо.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

ОК, понеже гледам CRT, не бях се замислил за това. Така че ще приемам резултати само от съфорумци гледащи своите кутишки на CRT. Имам едно леко съмнение, че ако се прави коректно теста, на тръбен телевизор резултатите ще са почти еднакви.

6. Тук е от
    Oct 2013

Да от CRT са моите резултати. И пак ви казвам в стрийма има ключов фрейм , който трябва да се приеме за да започне видео синхронизацията и съответно изобразяването му .Не се знае на колко време е той . Може да е на половин секунда както е в повечето видео формати. тъй че само от това има перманентно забавяне и също зависи кога е превключването на канала - точно на приетия фрейм или точно след него , което веднага дава откат от най-много още половин секунда. И долу горе този фрейм може да се провери времето му като се извади антената и се провери колко е забавянето при спиране на картината и естествено след вкарването й тръгването на картината, понеже в устройството няма буфер а директна обработка на стрийм.
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 19-10-13 в 20:40.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Ами нали за това предлагам минимум 7 смени на канала да се направят и да се усредни резултата. А иначе, иди обяснявай на потребителя защо има забавяне, едва ли го вълнува.

EDIT:
    DJ_DOGGY, прощавай, но не успях да намеря резултатите ти. Сподели ги отново, моля.
    Христослав е прав, добре е ако ще е тест да се прави при еднакви условия. Най-вече CRT телевизор и стабилен сигнал за приемника.
    Този пост е редактиран от denyo; 19-10-13 в 23:09.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2013

Арива т650и 7 смени за 13 секунди (понякога го прави за 15) 1 до 8-ми канал подредени с LCN без БНТHD , но при мен няма разлика между появяването на HD и обикновеното БНТ (поне видима и осезаема)
    denyo одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

То опира и до бързина на пръстите, като видиш картина на мига да превключиш канала. Може би там ми се губят 2-3 секунди на мен. Пък и от силата на сигнала зависи също. Благодаря!
    EDIT: Съвсем забравих, може просто процесора на Аривата да е по-бързичък

11. Тук е от
    Oct 2013

Получава ми се някакво прекъсване в сигнала, което не мога да разбера, дали е от приемника или предавателя. Става въпрос за Варна. От 1-ви до 4- ти канал /подредени по подразбиране/ Тоест от "BG on Air" до "БНТ1HD" които са до 522Мhz не прекъсва. На "БТВ" който е 533Mhz рядко - на 10 мин се случва. Но другите до 11-ти /по-често се случва като че ли на "Нова" 6-ти/, прекъсват на 4-5 мин интервал. Това прекъсване е съвсем кратко, за стотни от сек. Примерно както си седи нивото на сигнала на 80 сила и 90 качество и изведнъж пропада до 30/40 и се възстановява отново. Някой с подобен проблем или идея?

12. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

И при мен е така.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

И при мен мен прекъсва от няколко дни... гледам предимно "Нова" - там прекъсва често, на другите не знам.... но като че ли на БНТ1 не прекъсва.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

От както валя дъжд е така. Как ще избутат зимата муксовете не знам.

16. Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София и Перник

Здравейте, колеги и съфорумци.
    Има ли начин писаното за всеки цифров ефирен тунер да се превърне в отделна тема?

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Оказа се че Not Only TV (LV6TMPVR4) е със 216@Mhz (Mstar MSD7828). Незнайно защо модела е от октомври 2010 а на Бг сайта им пише "нов продукт"...

Голям батак е също начина по който си наименуват боксовете, та ето какво можах да изкопча:
    LV6TBOXHD ver.1, LV6TBOXHDA -> 216@Mhz (Mstar MSD7828L), DDR2
    LV6TBOXHD ver.2 -> 216(400)@Mhz (Mstar MSD7818)/216@Mhz (Mstar MSD7828L) [в зависимост от серийните номера чиповете могат да бъдат посочените 2 вида]
    LV6TBOXHDA1, LV6TBOXHDA2 -> 400@Mhz (ALI M3801D), DDR3-1333
    Flash-а на всички модели мисля че е 4 mbit
    Този пост е редактиран от augata; 21-10-13 в 17:27.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от maxsound Виж публикацията
    Здравейте, колеги и съфорумци.
    Има ли начин писаното за всеки цифров ефирен тунер да се превърне в отделна тема?
    Може, отделни теми за всяка марка, но лично аз не виждам голям смисъл. Рядко се пише дори в тази обща тема, пък камо ли в 10-12 отделни теми - повечето ще останат само с първият пост.

Дайте предложения за 4-те най-разпространени марки според вас, който представляват интерес и аз ще ги обърна в отделни теми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 46 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5401
    Последно: 14-11-24, 22:50
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе