Стронг- модел колиба . ха как смешно изглежда този 8108
Стронг- модел колиба . ха как смешно изглежда този 8108
Може да изглежда смешно , но си работи , като за парите си е перфектен и от име в бранша , с произход , с сервиз , поддръжка , с 2 години гаранция . Тест на място беше правен . Повече му е пластмасата , но си е добре като сглобка .
Алфа радио са пропищели от Стронг , аз също не я тача тая марка . Малко да му стане вика топло и се почва прррррр прекъсване , насечено се чува , забива.... и то няма да е от най скъпите им серии а пак от средните или ниските . Става дума за сателитен приемник но то няма значение приема само един радио канал от спъткика , даже и картина не обработва....бахти... Стана само аз десет пъти им се обаждам ..те да се обадят на кулата да ходят да го ресетват ... и накрая имаше " я в гъза тоя стронг" ... предполагам вече е сменен и няма проблеми от много отдавна .
някакво мнение за CRYPTO ReDi 211,днес го гледах на 49 лв.
Crypto Products
Цената му е добра , но неподдържането за звук АС-3 ме отказа да правя каквито и дае проби . Иначе за телевизия си е добре , но нямам намерение да прекодирам аудиото на всеки XviD avi с звук АС-3 филм , за да го гледам през декодера на кинескопния телевизор . Това мога да споделя за модела , но май и другите модели на марката ( 42, 45, 218 ) това не го могат .
Молбите ми да направим статистика за скоростта на превключване на каналите нещо не получава съпричастност май Може би трябваше да уточня защото точно така меря скоростта на превключване. Мой пропуск. Целта е да се минимизира грешката и да се усредни резултата включвайки в теста не само една, а седем смени на канала. Много ясно, че на никой не му трябва да си сменя по цял ден каналите. При моите тестове, както май бях споделил, повечето приемници (в т.ч. чисто нов телевизор SONY) показаха приблизително следния резултат 18/7=2.57 секунди който май няма как да се надмине заради самата TVB-T технология.
SRT8113 днес при поредната буря на село, с вътрешната си активна антенка пак е нулирал. Още няколко пъти да нулира по време на буря и ще е 100% ясно, че го тровят пикове от енергото.
Колкото по-малка кутийка , толкова по-малко добре направено захранване (съответно нестабилно). Хората това не могат да го разберат и винаги се хвърлят на малкото на миниатюрното. Но то крие опасности . Ако тези кутийки малките имаха външно захранване , добре . Ма нямат. Да не говорим че става дума за импулсни захранвания .. и ако не са съобразени и направени както трябва (а за това трябва и място) става лошо.
До всички колеги с Арива т650 - новия софт 1.01B5 има и кодиране cp1251 за субтитрите но трябва менюто ви да е на Български за да е активно и то . Честито
Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 18-10-13 в 16:10.
От две седмици, аз не мога да открия декодер "Strong 8113", във град Варна !
Някой знае ли! къде мога да закупя декодер "Strong 8113" , във град Варна ?
КАМЕН
А защо държиш точно на този модел? Погледни 8115, Ariva 650, Opticum, Synaps
Вярно, че преди 2 месеца го похвалихме тук и ...половин България се юрна да си го купува :rolleyes: , но и той си има кусури за оправяне. Надявям се че си прочел първите 3 поста на темата.
Какъв е смисълът ?
Времето за превключване между програмите зависи от няколко фактора
- параметрите на самият канал /SD или HD/ нужно е технологично време за декомпресиране
- скоростта на работа на поставеният процесор
- броят пакети на софтуера с който е зареден примника / тоест обема на обработка на сигнала
- качеството и силата на сигнала на съответната програма
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-10-13 в 22:24.
Днес взех 1 Томсън ТНТ505.Свързал съм го със телевизора/Самсунг -CS20S12T/ чрез чинчове,а антената в буксата ant in,обаче не мога да го подкарам тоя декодер-реагира единствено функцията-вкл.-изкл.И сега на въпросите-някакъв друг кабел трябва ли ми и изобщо що не тръгва това чудо на техниката?
Надявам се, че не бъркаш композит с компонент. Може да ги свържеш с кабел Скарт-RCA/чинч или с преходник Скарт към RCA/чинч.
http://hama-bg.com/bg/product-list/169.html
Пусна ли телевизора в AV режим?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-10-13 в 22:40.
Той може да го е пуснал ама да е имал проблем като моя : заключен AV вход , хахах
Става дума за телевизора на баба ми : декодера се включва работи си но с паролата на телевизора от книжката трябваше да вляза и да изключа заключването на този вход. По едно време мислех че не работи и като го пробвах на друг ТВ разбрах че този надпис AV locked нещо не ми харесва , защото от начало го мислех че значи друго. Та така .. оправих проблема
Сега към avenger:
Ако декодера ти има жълта букса я вържи към същата жълта букса на телевизора си разбира се ако има и той такава (защото може да е само скарт) . Ако ли не си купи кабел Скарт->Скарт и готово. Казвам жълта букса защото да не го бъркам с тези композитни компонентни изходи още повече да го забатачвам
Здравейте колеги, имам едно питане относно Ferguson Ariva T650i, в спецификациите мернах DTS passthrough. Тествах го(за съжаление имах само един файл) и съответно не успя да го подкара(нямаше звук-само картина). Та въпросът ми е някой успял ли е да подкара филми с DTS аудио без проблеми?
Благодаря предварително.
Хайде за пореден път да кажем : Арива т65 има DTS но само за да го подаде към външен декодер за тази цел . При Т650 е махнато защото като цяло този формат изисква лиценз (тоест да се плати за него) и да може да се ползва вградено от приемниците . Така че дори с т65 няма да можете да го слушате без външно закачено устройство. Обикновен AC3 5+1 обаче Аривата т650 си го даунмиксва и си се чува без проблем вече на много места го казват .
Даже аз при спецификациите не видях никъде да пише че т650 има DTS pass.
Няма декодер , който директно да декодира DTS от тези "евтините" така наречени.
Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 19-10-13 в 01:01.
8113 има директен бутон за достъп до Multimedia player!
Това е STOP бутона. Не знам дали във стария FW 3.1 работеше, защото едва днес го открих, че действа.
Ariva T650i трябва да прави Passthrough DTS! Има го в аудио спецификациите, както и на самата опаковка.
Нямам такъв усилвател, за да пробвам.