Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #1

    Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    От няколко дни съм притежател на PV-374EX и тук ще споделя впечатленията си от него до този момент.

    Предимства:
    1.Проблема с packed bitstream известен при предишните DivX плейъри на Елит е решен. За тези, които не знаят или не се сещат какво причинява това ще поясня, че филмите кодирани с packed bitstream вървяха с много отвратително насичане, което ги правеше негледаеми. Проблема се решаваше с програмката MPEG4 Modifier (http://www.softpedia.com/progDownloa...oad-14535.html) с която като се прекодира филма и се оправяше насичането. Както и да е това е минало. Пробвах го с "неразпечатана" версия на Терминалът и го просвири без проблеми.
    2.Дизайна е убийствен. Китайците са се представили много добре. Оранжевото осветление се вписва много добре в общия дизайн.

    3. Зарежда много бързо поставените дискове и се справя добре с леко повредените дискове, независимо дали са CD или DVD.
    4. Дистанционното има добър обхват на действие и макар да е с не много удобни бутони, като разположение и размер, все пак върши добре своята работа. Свиква се бързо с него.
    5. Много добра инструкция за работа на български език. Пропуснали са проблема със субтитри и ДВД подложка, типично по български, но като цяло прави добро впечатление.
    6. Евтино е.
    7. Има голяма мрежа от сервизи на Елит в цялата страна.
    8. Субтитрите се разпределят на 2 или 3 реда когато са много дълги. Повече редове не съм видял, но не ми е рязало субтитри досега.
    9. Има СКАРТ изход. Много хора ще го оценят.

    Недостатъци:
    1. Най-големият проблем е четенето на субтитри на DivX от ДВД носител. Когато филмите са в главната директория на диска заедно със субтитрите плейъра прочита субтитрите само на първия филм и отказва да отвори другите филми със субтитри. Установих, че за да ви чете субтитрите на всички филми трябва да направите отделна папка за всеки филм, като там сложите филма със субтитрите му. Те трябва да носят еднакви имена. Не е нужно да записвате ДВД-то в UDF режим или други такива работи. Една папка, вътре филма и субтитрите, това е. 6 филма = 6 папки. Това за мен е голяма трагедия тъй като имам десетки ДВД-та с филми, които не отговарят на тези условия. Пратих e-mail на Елит с въпрос за това и още чакам отговор.
    2. Копчето за включване и изключване, което се намира от предната страна на ДВД-то е механично. Странен избор! Копчето за изключване от дистанционното гаси само кръглия дисплей, а лампата на лоудъра и странната лампичка долу посредата продължават да светят денонощно!?!
    3. Много странен проблем. На ДВД рипа на Хубава жена (2 диска) ми просвирва 3 секунди без проблем после спира на стоп и ми изписва "Codec not supported" или нещо подобно. Като опитам веднага след като тръгне да включа бързо превъртане си го превърта без проблем, пусна ли на Play спира и ми изкарва надписа. Очевидно е че може да го плейва без проблем защото няколко секунди го виждам как върви филма. Бъг, който се надявам да решат със ъпдейта (ако въобще планират такъв).
    4. Zoran процесор. Доколкото прочетох по-трудно се правели firmware ъпдейти за ДВД-та с този вид процесори.
    5. Субтитрите (в редките случаи когато ги има) не са болд. Много са тънки. И да имат някакъв черен кант по краищата аз много трудно го забелязвам. На по светлите сцени треперят краищата им. На мен много не ми пука защото имам 29 инчов телевизор ама хората с по-малки телевизори да го имат впредвид преди да купуват!
    6. Еквалайзер за звука не видях има само някаква 3D функция на дистанционното дето е малко неизползваема и излишна.
    7. Менюто е грозно, с малко на брой настройки, но за сметка на това излишни .
    8. Лоудъра създава такова впечатление за паянтовост, че чак ми се плаче. Пипам като хирург когато вадя или слагам диск. Освен това не се отваря напълно за да можеш спокойно да сложиш диска, трябва леко да го подпъхваш вътре. Това е проблем и на други Елит-и.
    9. Няма изход за слушалки. Айде сега, караоке и вход за микрофон с потенциометър има, а изход за слушалки няма. Срамота!

    Засега това е. Ако някой има Elite PV-374EX да сподели впечатления тука и да видим реално какво може и ще го бъде ли.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    25
    #2

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    На едно такова не можах да подкарам DTS аудио CD /записано на CDRW/. Не знам дали е от бройката но нямаше звук. DVD с DTS обаче нямаше проблеми

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #3

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Проблемът на субтитрите на няколко филма на DVD го разгадах, но няма да ти помогне много. По-скоро е проблем, че не подържа дълги имена. Просто имената ги реже до 8-мия символ и съответно ако имаш файлове
    Mr.And.Mrs.Smith.DVDRip.XviD.AC3.CD1.avi
    Mr.And.Mrs.Smith.DVDRip.XviD.AC3.CD1.srt
    Mr.And.Mrs.Smith.DVDRip.XviD.AC3.CD2.avi
    Mr.And.Mrs.Smith.DVDRip.XviD.AC3.CD2.srt

    DVD-то ги чете като :
    MRANDMRS.AVI
    MRANDMRS.SRT
    MRANDMRS.AVI
    MRANDMRS.SRT

    и съответно си мисли че второто avi има за субтитри първите.

    След като ги направих по следния начин:
    SMITH1.AVI
    SMITH1.SRT
    SMITH2.AVI
    SMITH2.SRT

    си ги зареди идеално, че даже и автоматично си пусна втората част на филма след като първата беше свършила.

    Дразнещото на плейъра е че не подържа дълги имена и съответно няма mp3 tags.
    Освен това при свирене на mp3-ойка няма превъртане на песен напред, а само бързо превъртане напред назад. Същото е и за avi-тата. Просто всичко е прекалено опростено, но за плейър за 90 лв е перфектен/ Все пак го взехме за майка ми и баща ми да си гледат DVD и DivX на ТВ-то/


    За денонощните светлинките си прав че е дразнещо.
    Субтитрите обаче според мен са идеално големи, дори по-големи от тези които пускат по БТВ като дават филм.
    Не успях да намеря опция за пускане на 16:9 филми на цял екран ?!

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #4

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Ако само това е проблемът на субтитрите добре, предполагам че ще е поправим с ъпдейта, който (може би) ще излезе някога. Междувременно установих още доста бъгове в софтуера, ще се опитам да си ги спомня всичките.
    1. Като записах един филм, картинка и субтитри в една директория с едни и същи имена просто отказа да пусне филма и упорито си показваше само картинката!
    2. Доста от филмите, които пробвах просто не тръгваха. По-специално последния беше Xvid с резолюция нормална за плейъра, но може би с много нов кодек?! Дано и затова се погрижат при ъпдейта, все пак модела е нов и е срамота да се справя по-зле от старите.
    3. Няма настройка за промяна на съотношението на образа. Примерно от 16:9 -> 4:3 и други от тоя род, както спомена Suren. Освен това Zoom-а при DivX филми е само 1х и 2х, което е просто смешно. Когато зумнеш 16:9 филм с 2х резултата е негледаем. Просто трябва да има 1/2х за да е използваема тая функция.
    4. На моменти просто забива без причина докато обикаляш из филмите и менютата и трябва да се рестартира от механичното копче за изключване.

    Друго не се сещам в момента, но има. За момента това е плейъра с най-бъгав софтуер от всички Elite излизали на пазара, които съм виждал. Съпорта си мълчи, вече цяла седмица мина откакто им писах. Вероятно са наясно с всички проблеми още отпреди да го пуснат на пазара и сега си мълчат. Поне може някой да напише два реда тука и да каже за ъпдейта. Дали, кога и какво ще включва?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    148
    #5

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Не знам дали ще ти помогне, но чипа ако е същият като на Toshiba SD-340 - Zoran ZR36776HQCG
    то може да има "светлина в тунела" с ъпдейтите.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #6

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Цитат Първоначално публикувано от claudius
    Не знам дали ще ти помогне, но чипа ако е същият като на Toshiba SD-340 - Zoran ZR36776HQCG
    то може да има "светлина в тунела" с ъпдейтите.
    На сайта на Елит пише, че 374ЕХ е с Zoran Vaddis 776 процесор. Май трябва да е същия според мен.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #7

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Новооткрити проблеми:
    1. Разбрах кога точно "забива". Почти всеки път когато опитам да използвам TIME функцията за да отида до точно определено време от филма плейъра забива и трябва да се рестартира захранването. Това е много досадно защото функцията се използва често. Когато трябва да догледам филм, който съм прекъснал защото съм имал някаква работа трябва да го рестартирвам почти всеки път.
    2. На поне 15% от филмите, които съм пробвал, а те са вече над 50, има от време на време черен екран за части от секундата и прескачане няколко секунди напред. Не е фатално ама е много досадно и се случва по десетина пъти на филм. Филмите на които се получава това далеч не са най-новите, даже повечето от тях са кодирани отпреди няколко години.
    3. Ако, недай си боже, проявя неблагоразумието да натисна копчето OSD за да видя колко време остава до края на филма цифрите си остават на екрана и няма сила която да ги махне. Спирам филма, пускам друг филм от диска... цифрите са си там - големи и четливи с полупрозрачна лента* . Тая простотия се маха само след изключване и включване на плейъра.

    * *На фона на цялата тая какафония чак ми става смешно като чета в съседната тема как се оплакват за размер на шрифтове, като ние ако въобще ни върви филма и има някакви субтитри банкет трябва да вдигнем. На всичкото отгоре вече втора седмица не благоволяват да ми отговорят от съпорта на Елит, което ме навежда на мисълта, че какво се говори тука им е все тая, както и мнението на клиентите за тях е последна грижа. Що за простотия и тъпотия е да продаваш продукт, който е със 60 лева по-евтин от еквивалентните модели на чужди фирми и ще ги забие всичките в земята ако правилния човек си седне на гъза за една седмица и напише читав фърмуеър. Работата е там, че знам че това няма да стане защото това е продукт на българска фирма, който се продава в България и се купува от българи. Неслучайно някой беше нарекъл държавата ни Абсурдистан. Как няма да мисля по този начин, след като под Елит-а ми стои моя Lite-On LVW-5005X двд рекордер който закупих от Buy.com за 125$ докато бях в САЩ това лято и си чете и записва перфектно и на ПАЛ, записва на всички видове дискове CD/DVD-R/RW, формати VCD, SVCD, Audio CD и DVD. Нещо което съм закупил за тогавашния еквивалент на 200 лева работи и записва перфектно вече няколко месеца и някой твърди, че 90 лева било нищо и какво да съм очаквал за тези пари! Ами че това е един тъп плейър колко да струва? Колкото една видео-двд записвачка ли? И много ли е да очаквам да прави това, което пише на кутията? И на кого е тъпата идея да пуска по десет нови модела на година, които освен да внесат новия дизайн и още по-калпав фърмуер друг смисъл няма! Искрено искам да науча името на този икономически самоубиец, дето ако беше извадил само ЕДИН читав модел досега щеше да е сринал конкуренцията на NEO, SANG и др. подобни простотии, но не. Българското си е българско. Китайско качество и българска идея. Купи си Elite и умри!
    Очевидно че плейърите Elite вечно ще са в* стадий на развитие. Честито на закупилите ги!* :dock:

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #8

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Цитат Първоначално публикувано от secondshoe
    Новооткрити проблеми:
    1. Разбрах кога точно "забива". Почти всеки път когато опитам да използвам TIME функцията за да отида до точно определено време от филма плейъра забива и трябва да се рестартира захранването. Това е много досадно защото функцията се използва често. Когато трябва да догледам филм, който съм прекъснал защото съм имал някаква работа трябва да го рестартирвам почти всеки път.
    ...
    Имал съм подобен проблем преди и с друг player! Проблемът беше само при филми, кодирани с VBR. Не забиваше, обаче, а ме пращаше на странни места във филма или след края му...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #9

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Цитат Първоначално публикувано от echo
    Имал съм подобен проблем преди и с друг player! Проблемът беше само при филми, кодирани с VBR. Не забиваше, обаче, а ме пращаше на странни места във филма или след края му...
    Проблема е малко по-различен защото това се случва на произволни файлове и след рестарт на захранването функцията проработва на същия филм, на който е забила преди секунди.

    Искам да добавя нова информация относно дефектите на Elite PV-374EX:
    Става дума за проблема с отказа на плейване за някой файлове. По някакви непонятни причини плейъра не поддържа технологията QPEL. Това най-общо казано е технология за подобряване на качеството на образа и се използва при много филми. При мен няма ДВД с филми, на което да няма такъв филм. При опит за пускането на такъв филм плейъра показва следното съобщение: CODEC NOT SUPPORTED (QPEL).
    След като установих това потърсих информация дали това не е някакво ограничение на Zoran чипа. Оказа се, че подобно ограничение не съществува. Който не вярва да погледне този линк http://forum.doom9.org/showthread.php?t=89889&page=2

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    74
    #10

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Аз бях доволен от този плеар докато не пуснах филма The. Myth.2005.DVDscr.xvid-free и на мен изписа /CODEC NOT SUPPORTED (QPEL/
    Ако ЕЛИТ не реагират много-много бързо съветвам да забравите тази марка.
    Няма малко или много пари.
    парите са пари

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #11

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Вече си реших всички проблеми с въпросния плейър, като го продадох. Сега ще си купя 400USB, за който чувам доста добри отзиви, а и разполагам с външен хард. Моите съболезнования към другите собственици на 374ЕХ, съветвам ви да последвате примера ми.


  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    25
    #12

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    На един мой познат вече му спря дистанционното И лошото е че проблема не е в дистанционното а в приемника uke:. Елите май пак ни :sex:

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    74
    #13

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Kаква е разликата между Elite PV-374X и Elite PV-374EX ?

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    7
    #14

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Цитат Първоначално публикувано от secondshoe
    Вече си реших всички проблеми с въпросния плейър, като го продадох. Сега ще си купя 400USB, за който чувам доста добри отзиви, а и разполагам с външен хард. Моите съболезнования към другите собственици на 374ЕХ, съветвам ви да последвате примера ми.

    Здравей,преди да купя Елита,бях със Санг-К21,купихме го да зяпаме филми на работа,но го изтраяхме точно две седмици и го продадохме,сега ако продам и това направо ще ме изселят Писах на съпорта на Елит,и те ми отговориха,че имало грешки във файловете,и за това забивало,да съм прескачал мястото с 2-3 секунди ,писах им пак и им обяснявам,че не забива на едно и също място,а когато си поиска,как да го прескоча?Писах им да ми пратят ъпдейт,ако имат различен от този на сайта,но ми пратиха пак него,нямали друг!Между другото ти пробвал ли си този качен на сайта,защото има много лоши отзиви за него,прецаквал сумати неща!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #15

    Re: Elite PV-374EX - Предимства, недостатъци и бъдеще.

    Ъпдейта е от септември 2005 и: "Ъпдейтът отстранява проблема с възпроизвеждането на файлове в MP3 формат, записани на DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW носители
    - отстранява неразбираемите символи, появяващи се след спиране възпроизвеждането на видео файл (натискане на бутона STOP) или при възпроизвеждане на MP3 формат след първия файл".

    Основните проблеми не са отстранени, а и няма надежда да бъдат отстранени тъй като този плейър е със Зоран процесор. Според мен Елит няма да пускат други ъпдейти за този модел. Ситуацията е: квото е това е. Просто ще си забива, ще го рестартираш и така до края на света или докато не го продадеш, което е най-препоръчителния вариант. Както казвам и по-горе, това е най-безнадеждния модел DivX Player, който Елит са пускали някога.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. bob на Мтел - обсъждане на Предимства и Недостатъци
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 201
    Последно: 15-06-16, 18:07
  2. Отговори: 73
    Последно: 29-12-15, 23:52
  3. Отговори: 8
    Последно: 24-01-12, 21:12
  4. Проточен бойлер-предимства и недостатъци?
    От Tinka79 във форум Бяла техника
    Отговори: 12
    Последно: 07-03-07, 01:38
  5. 100 Hz - Предимства и недостатъци ?!?
    От Van Basten във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 25-10-06, 17:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе