От няколко дни съм притежател на PV-374EX и тук ще споделя впечатленията си от него до този момент.
Предимства:
1.Проблема с packed bitstream известен при предишните DivX плейъри на Елит е решен. За тези, които не знаят или не се сещат какво причинява това ще поясня, че филмите кодирани с packed bitstream вървяха с много отвратително насичане, което ги правеше негледаеми. Проблема се решаваше с програмката MPEG4 Modifier (http://www.softpedia.com/progDownloa...oad-14535.html) с която като се прекодира филма и се оправяше насичането. Както и да е това е минало. Пробвах го с "неразпечатана" версия на Терминалът и го просвири без проблеми.
2.Дизайна е убийствен. Китайците са се представили много добре. Оранжевото осветление се вписва много добре в общия дизайн.
3. Зарежда много бързо поставените дискове и се справя добре с леко повредените дискове, независимо дали са CD или DVD.
4. Дистанционното има добър обхват на действие и макар да е с не много удобни бутони, като разположение и размер, все пак върши добре своята работа. Свиква се бързо с него.
5. Много добра инструкция за работа на български език. Пропуснали са проблема със субтитри и ДВД подложка, типично по български, но като цяло прави добро впечатление.
6. Евтино е.
7. Има голяма мрежа от сервизи на Елит в цялата страна.
8. Субтитрите се разпределят на 2 или 3 реда когато са много дълги. Повече редове не съм видял, но не ми е рязало субтитри досега.
9. Има СКАРТ изход. Много хора ще го оценят.
Недостатъци:
1. Най-големият проблем е четенето на субтитри на DivX от ДВД носител. Когато филмите са в главната директория на диска заедно със субтитрите плейъра прочита субтитрите само на първия филм и отказва да отвори другите филми със субтитри. Установих, че за да ви чете субтитрите на всички филми трябва да направите отделна папка за всеки филм, като там сложите филма със субтитрите му. Те трябва да носят еднакви имена. Не е нужно да записвате ДВД-то в UDF режим или други такива работи. Една папка, вътре филма и субтитрите, това е. 6 филма = 6 папки. Това за мен е голяма трагедия тъй като имам десетки ДВД-та с филми, които не отговарят на тези условия. Пратих e-mail на Елит с въпрос за това и още чакам отговор.
2. Копчето за включване и изключване, което се намира от предната страна на ДВД-то е механично. Странен избор! Копчето за изключване от дистанционното гаси само кръглия дисплей, а лампата на лоудъра и странната лампичка долу посредата продължават да светят денонощно!?!
3. Много странен проблем. На ДВД рипа на Хубава жена (2 диска) ми просвирва 3 секунди без проблем после спира на стоп и ми изписва "Codec not supported" или нещо подобно. Като опитам веднага след като тръгне да включа бързо превъртане си го превърта без проблем, пусна ли на Play спира и ми изкарва надписа. Очевидно е че може да го плейва без проблем защото няколко секунди го виждам как върви филма. Бъг, който се надявам да решат със ъпдейта (ако въобще планират такъв).
4. Zoran процесор. Доколкото прочетох по-трудно се правели firmware ъпдейти за ДВД-та с този вид процесори.
5. Субтитрите (в редките случаи когато ги има) не са болд. Много са тънки. И да имат някакъв черен кант по краищата аз много трудно го забелязвам. На по светлите сцени треперят краищата им. На мен много не ми пука защото имам 29 инчов телевизор ама хората с по-малки телевизори да го имат впредвид преди да купуват!
6. Еквалайзер за звука не видях има само някаква 3D функция на дистанционното дето е малко неизползваема и излишна.
7. Менюто е грозно, с малко на брой настройки, но за сметка на това излишни .
8. Лоудъра създава такова впечатление за паянтовост, че чак ми се плаче. Пипам като хирург когато вадя или слагам диск. Освен това не се отваря напълно за да можеш спокойно да сложиш диска, трябва леко да го подпъхваш вътре. Това е проблем и на други Елит-и.
9. Няма изход за слушалки. Айде сега, караоке и вход за микрофон с потенциометър има, а изход за слушалки няма. Срамота!
Засега това е. Ако някой има Elite PV-374EX да сподели впечатления тука и да видим реално какво може и ще го бъде ли.