Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение
Ами след като дразни или изобщо не могат да се четат някои - значи е проблем. Не притежавам PV-4000 USB /а от старите Елити/ и не мога да потвърдя дали е така. Според мен проблема е в този в който е правил субтитрите. Все пак е тъпо да се опитваш да "четеш" реплика която се изписва 200 мс.
Мога да те посъветвам да пробваш и с друг формат, който потдържа плеера. Ако и там ситуацията е същата можеш да си ги прекодираш с DirectSub или Subtitle Workshop, като можеш да задаваш продължителност на буква или минимална продължителност на субтитър. Като хванеш подходящите настройки - от там загубата ти на време е едно цъкане на мишката а всичко ще е ОК.
Успех.
"naskonr" ако не те затруднява можеш ли да пуснеш една снимка със някой филм плейван с този плеър. Интересува ме големината и позицията на субтитрите.
искам да ги сравня с един модел на краун също с USB.
До КТТ
аз имах предвид кратки реплики (до 2 думи), които се задържат м/у 700 и 900 милисекунди, такива има доста в един филм. А за правенето на субтитри доколкото знам има програми, които броят символите и определят времето за което един надпис трябва да се задържи.
Аз за момента времено съм си решил проблема със Subtitle Workshop, като конвертирам .srt файлове във .sub (MicroDVD) в този формат началото и края на показване на надпис е дадено във фреймове. С този формат PV-4000 USB се справя добре с продължителноста на показване на надписи.
Само че си купих плеар за да мога да гледам филми без много предварителни щракания с мишката, иначе мога да си го гледам и на PC-то.
Така че като ми остане свободно време смятам да се разходя до сервиза на Елит. Всъщност това ми беша идеята като пуснах това съобщение , предположих че някой от съпорта на Елит ще ми отговори, тъй като разгледах по-старите "постинги" и ми направи впечатление, че във форума изказват мнение и хора които са съпорт на Елит(или се представят за такива) , но явно съм се лъгал.
А единствената причина поради която избрах този модел и марка е че големината на субтитрите може да се променя от екран.
Вчера си взех PV-400 USB NEW, и имам следните 2 проблема: субтитрите са с отвратителен цвят и шрифт и когато пусна divx филм, след около 30-тина минути започва да ми се разминава аудиото и видеото с около секунда :095: :)) Иде ми да го хвана тоя боклук и да го метна от покрива на блока. Знае ли някои дали има фърмуер за този модел в който да е оправен щрифта и проблема със синхронизацията на картината и звука или единственият ми изход е да го дам за рециклиране и да търся по стар модел USB400 ili USB400L ?
Цитат:
Първоначално публикувано от SashoXP
Вчера си взех PV-400 USB NEW, и имам следните 2 проблема: субтитрите са с отвратителен цвят и шрифт и когато пусна divx филм, след около 30-тина минути започва да ми се разминава аудиото и видеото с около секунда :095: :)) Иде ми да го хвана тоя боклук и да го метна от покрива на блока. Знае ли някои дали има фърмуер за този модел в който да е оправен щрифта и проблема със синхронизацията на картината и звука или единственият ми изход е да го дам за рециклиране и да търся по стар модел USB400 ili USB400L ?
ако намериш от по стария модел 400usb се обади и аз имам желание да си купя още 1 бр. но не намирам,вероятно са изчерпани като количества в страната ; аве тея от елит защо не произвеждат модел които се наложи като най-успешен сред всички останали на елит направо се чудя --много ама много сполучлив модел!!ако някой знае да има като наличност нека даде инфо!!
Здравейте,
Имам PV-400USB.
Пускам филм DVD rip XVID
Width : 640
Height: 376
Bit Rate : 224kbps
Audio : MPEG Layer-3
Frame Rate : 25 fr/sec
Data Rate 151 kbps
Тръгва само звука - никаква картина. Седи си логото на DVD-то на екрана.
Дали някой може да каже какъв е проблема ?
Благодаря.
Сигурен ли си, че това е резолюцията. Провери ли я на КОМП плеър каква е? Срещал съм файлове с обозначение на името им, че са в нормите на PAL-a (720x576) а като ги провериш на компютъра надхвърлят горната граница (примерно 746х420). Другото е кодек който нямаш в плеъра си. Ъпдейтвал ли си го с актуални, или този е с ZORAN чип? Пробвай с рестартиране като го изключиш от контакта за 1-2 минути.
Ами така описаните параметри съм ги взел от компа, кликване с десен бутон на файла и от там Properties.
Като го заредя в mediaplayer-a и му погледна Properties също дава 640 x 376.
Ами DVD-то е на около 3г. Търсих ъпдейт на сайта днес, ама те така са го променили, че и следа не видях от къде да го взема.
А кой кодек нямам - идея нямам. Проверих и още 2 филмчета които свалих на дребния - и те така. Те са обозначени, че са и AC3.
Въпросния филм е Madagascar.
Ще пробвам с обезточването за няколко минути.
А и от къде мога да дръпна послединя читав firmware?
Изключването не помогна....
Ето какво дава за филмчето VideInspector :
File Name : C:\Downloads\Madagascar DVDRip XviD (BG Audio)\Madagascar DVDRip XviD (BG Audio).avi
File Size : 682 Mb.
[Movie]
Valid : Yes [AVI]
Duration : 01:17:03
Movie complete : Yes
[Video]
Resolution : 640x376
Codec : Microsoft MPEG-4 V1
FPS : 25,00
BitRate : 1014 Kbps
Quality Factor : 0,17 b/px
[Audio]
Codec : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Number of channels : 2
Sample Rate : 44100 Hz
BitRate : 224 Kbps
Мисля че е от кодека Microsoft MPEG-4 V1 доста е старо това
прекодирай си филма в Xvid
Аха.. Благодаря.
А дали има версия на фърмуера, който да го поддържа. Че не е само той уви... :-(
такаааа... днес и аз си взех един Елит PV-4000 USB
Обаче осжен оригинален DVD диск друго не можах да го накарам да чете
Пише си че зарежда диск, когато му сложа записваем такъв в ДИВХ филми или с мп3 музика и толкова..... не го разчита
От какво може да е ?
И моля ви да ми кажете от къде сваляте фърмуера за ъпдейт?