Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение
Относно дистанционното на Elite PV-400USB New:
Както вече разбрахте направо му тръябва мерник за да улучите плеера. Не издържах и му махнах пластмасовото фолио, намиращо се отпред. Сега дистанционното работи перфектно, дори с отразен от стената сигнал. Като измисля по-красиво решение ще пиша !
Звук - има разминаване на някои флими с видеото. Обаче не съм проверявал - divx/xvid.
Субтитри - дано някой измисли нещо, че този жълт цвят и голям размер не ми се харесват особено!
Здравейте ,имам Elite PV-400USBL и имам следния проблем : Когато се опитам да пусна филм или музика през флашката /USB-to/ DVD-то ми забива или не прочита нищо.Записах 3 филма .AVI на DVD-RW и пак не ми ги прочете , същите филми ги записах на 3 CD-RW и си тръгнаха нормално.Къде ми е грешката и защо не мога да подкарам USB-то ?
Нужно ли е да си ъпдейтна машината и кои е най-подходящия ъпдейт за този модел?
Благодаря на отзовалите се предварително !!!!
При мен се случи същия проблем с моето USB (4 GB самсунг) и стигнах до следната зависимост
Ако има много папки и файлове елита не го разпознава, ако за малко папките, тогава си чете без проблем
Опитай на празно USB с 2-3 папки дали ще ти създаде проблем
Сложих само 1 MP3-ка , прочете 4 сек. от песента и изписа NO DISK , след много опити пак да я прочете не успях.
форматирай USB във FAT дано да се оправи
виж надписа да е на латиница
Задражейте имам елит pv-4000 с USB и има следния проблем като пусна филм s AC3 тръгват само субтитрите и звук, някои да има идея? И някой да знае разликата м/у pv-400USB и pv-4000 Благодаря предварително
провери каква е резолюцията на филма ако е над 720х576 няма да ти тръгне картина
Няма ли нацчин та тръгват и филмите с резолюция над 720х576 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от bochi
Няма ли нацчин та тръгват и филмите с резолюция над 720х576 ?
На този плеър НЕ.
Цитат:
Първоначално публикувано от vaskesbg
Можеш.На мен много ми хареса (режат по-дългите редове),но са по добри от оригинала. Ако не ти харесат можеш да върнеш старите с ъпдеита от elite.bg
Здравейте!! Кажете моля ви как да си върна фабричния ъпдейт на суб. на модела 400usb? на сайта елит няма от къде да да ги изтегля!!! Моля някой да даде линк!!
И аз имам един въпрос Като направя клип с фото апарата(CANON А620) плеара не го чете. Трябва ли да се конвертира с нещо видеоклипа и с какво, ако знаете
Колега клиповете от повечето дигиталните фотоапарати са в формат MPEG 4. Това е формат с голяма степен на компресия и ДВД-тата немогат да се справят с него. Веднъж се пробвах да конвертирам лкипчета от моя Кодак но резултатите не ме задоволиха и се отказах.
Цитат:
Първоначално публикувано от SPaun
И аз имам един въпрос Като направя клип с фото апарата(CANON А620) плеара не го чете. Трябва ли да се конвертира с нещо видеоклипа и с какво, ако знаете
Повечето фотоапарати правят клипчета в .mov формат и плеара не ги чете. Могат да се конвертират в .avi чрез WinAVIVideoConverter 7.7 като се избере кодек който плеара чете.
На CANON А620 клиповете са в АВИ формат но за да ги чете плеъра е добре да ги минеш през WinAVIVideoConverter (операцията отнема минути).Моите ностройки на програмата са така:http://i.data.bg/07/09/24/572690_orig.jpg
А това е клип от Canon PowerShot A560 преди и след обработката:http://i.data.bg/07/09/24/572693_orig.jpg
Аз имам същия фотоапарат и формата, в който записва е MJPEG, което е различно от MPEG. Формата не се чете от никой Елит. Най-добре е да се конвертира директно в DVD видео за да не се загуби качеството. MJPEG компресията е с доста високо качество затова не си струва да се разваля с DivX, XviD и др. такива. Обръщай го направо на истинско ДВД ако си записвал с максималната резолюция (640х480).