Мисля, че последните фирмуери на MTK плеърите не поддържат DTS през аналоговите изходи, макар че това е в техните възможности. Говори се, че става въпрос за плащане на патентни права.
Поздрави!
Мисля, че последните фирмуери на MTK плеърите не поддържат DTS през аналоговите изходи, макар че това е в техните възможности. Говори се, че става въпрос за плащане на патентни права.
Поздрави!
Днес си взех тоя черния от МЕТРО. На пръв поглед всичко тръгва, да ама не.Половината ми филми тръгват без субтитри. Най-тъпото е че филм на 2 СД-та - единия диск тръгва със суб, а другия не
. За момента не съм установил зависимост, но май че str не тръгват с малки изключения. Името на файла също няма значение дали е идентичен. Някакви идеи?
Тотално съм объркан с тези плеери. Не знам какво да си взема
АбсолютноПървоначално публикувано от did
![]()
Отново съм аз...
Днес попаднах на един Елит 399. При него също не мина номера с ДТС-а. Отново питам препатилите- какви настройки трябва да се направят, за да декодира този формат.
Къде са ЛУДИА и Сшумпадзе, които твърдяха, че 371 и 399 декодират ДТС
Първите модели от тези серии със старите си фирмуери наистина вадеха DTS през аналоговите изходи.
интересно, какво точно си си взел - нали новите предложения в метро са от 2.01.2006!?Първоначално публикувано от katlak
(това чудене за тия елити вече става хем зловещо, хем абсурдно...)
аз лично реших да поизчакам, и без това е лудница по магазините.....
Честита Нова Година! Здраве и успехи на всички!
![]()
![]()
Човек, стига обвинявал - аз изчетох тема от (по тогавашното време) 30-тина страници преди да преценя че искам да си взема такъв плейър. Ти какво искаш - някой да ти свърши цялото мислене за тебе ли?Първоначално публикувано от did
LUDIA, работи не си почивам през празниците за това го нямаше, пък и празници е все пак имам право да оставя компютри и такива други глупости и аз да се погъделичкам с малко хапка и пийка, щото АКО не може, някой да каже.
Първо За много години и живи и здрави.
katlak, проблема ти е в имената на филмите и имената на субтитрите. ИМАТ ГРЕШКИ. Може да е една точка, но пак не ги четът. прегледай си много внимателно дисковете които си пробвал. ДАВАМ ПРИМЕР: филма The Core.avi, сuбовете трябва да са със същото име т.е. The Core.sub или srt. Само една точка например The.Core.sub и няма да ти ги искара. Ей това е проблема.
did, никога не съм твърдял нещо относно DTS на ЕЛИТ. Значи доставките в черните кутии на 370/371 от миналата година с фирмуера от миналта година си плейвъха DTS без проблем. Просто няма на работа диск с филм с DTS звук та да ги истествам. Възможно е при новите фирмуера да са забранили тази опция.
Относно DTS и Dolby Pro Logic II, да има разлика в качеството на звука. Първите DTS DVD-та бяха само МУЗИКАЛНИ! После почнаха да искарват филми с DTS звук като опция. Като Завръщането на Краля и т.н.
Относно Белите КУТИИ на ELITE!!! Това са просто новите им доствки, като и сервиза е вече нов РОЯЛ СЕРВИЗ. Първоначално в края на август докараха 374Х/ЕХ, те бяха със старите кутии и с 1 година гаранция. После след септемврийските доствки доставиха вече само с бели кутии и с 2 години гаранция, но това беше за съвсем малко. После пак почнаха да носят 374Х в черни кутии. Някъде към октоври получихме 371Х в бели кутиис 1 година гарнция и пак Роял Сервиз. След това 377Х получих също бели кутии. Миналата година средата на декмеври получих и 374ЕХ- бели кутии. Това е.
ПАК ПОВТАРЯМ, ако не и потретвам ЗОРАН ЧИПОВЕТЕ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ДВД ВИДЕО ДИСКОВЕТЕ, т.е. ако имате сватби кръщенета и т.н. на ДВД 90% ще имат епроблеми с плейвънето, а след 50% на филма очаквайте и забиване на плеъра. Същото се отнася и за филми от ДВД 9, направени да пасват на еднослойно ДВД и без Марковижън.
Щях да поизчакам още малко с покупката на ДВД, ама ходих с майка ми да й купим микровълнова и там имаше вкл 371Х и не се сдържах да го изтествамВидях че вади по около 52, 54 символа на ред и добър разнер на субтитрите, на основния екран вади по около 40,44 знака от имената на файловете. Струваше 89лв с 2 години гаранция и тъй като вече ми писна да се чудя го взех.
След няколко епизода на One Tree Hill видях и какво прави с по-дългите редове. Слага тиренце и останалите символи ги пренася на долния ред, обаче,ако е само един дълъг ред го изкарва най-отдолу и съответно символите, които са пренесени не ги показва. Ако са два реда и 1-вия е дълъг ги показва, но пък не показва втория ред
Имаше серии на които бяха оправени редовете да не са толкова дълги и при тях нямаше проблеми, вадеше по три реда. Outline-а е малък и на бял фон малко трудно се вижда, но като цяло са добре буквите.
OSD-то се вкл автоматично при DivX филмите, което е тъпо. А е пък при музикални CD не е вкл, там според мен ще е по-подходящо
И както някой беше казал не помни на колко си оставил VOLUME-a, като го вкл винаги си е на MAX.
Понеже към ТВ-то нямам кабелна, а само стайна антена за К1 и бТВ, като ми е вкл ДВД-то прави големи смущения. Трябва да го изкл от копчето на ДВД-то, за да няма проблем. Ако някой има представа как да го оправя ... Изкл видео кабела пак си смущава
За DTS нямам такъв диск да го тествам.
Ако субтитрите не са по-дълги от 50 символа (ще трябва да си ги ограничавам с Subtitle Workshop) и не ми смущава ефира ще е наистана по-добре
EDIT: Сега като порагледах установих, че буквите са на от EliteFan update, само малко по-ниски. Някой може ли да ми каже кой точно е тоя фонт или как да увелича outline-a с още един pixel като ги извлеча от update-a?
EDIT2: И толкоз ли е трудно да го направят най-после тоя пренос като хората, да пренася цели думи, а не само символите дето са в повече, и втория ред да си почва веднага след края на 1-вия, а не да се мъчи на нов ред да го изкарва, и да става такава каша![]()
Добре де тоя 377Х - черния в МЕТРО с какъв чип е, щото в сайта на ЕЛИТ го пишат, че е 366ХПървоначално публикувано от LUDIA
и няма никакво инфо за чипа. А иначе как мога да проверя версията на firmware-а?
370, 371, 377 са с МТК чипове!!!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
нека тя донесе здраве, късмет и успехи на всички!
Да наистина пирвите плеъри с оригиналния софт изкарваха DTS и през аналоговите изходи. Новите обаче не го правят.Първоначално публикувано от rdk
Впечатление ми направи само 374ЕХ, който просвири DVD филм с DTS звук, но не просвири DTS audio
Аз имам 371 от старите и след упдейт спря DTS-са. Писах и на Елит, но това беше глас в пустиня, обещаха да ми отговорят с решение на въпроса и до там. След като не намерих оригиналния софт за да го върна си потърсих друг плеър и едвам успях да намеря друг 371 от старите и сега го ползвам без упдейти![]()
Благодаря, Yotebote!
Това беше отговор на въпроса ми. А случайно да знаете и да препоръчате някоя марка, която да декодира DTS и разбира се- да има 5 аналогови изхода.