Той като още не мога да си изградя концепцията за домашната ми мултимедийна мрежа, та вчера случайно гугълчо ми прати една "новина" от преди една година от What Hi Fi:
CES 2012: Panasonic Blu-ray players feature quality DAC and FLAC support | whathifi.com
Оказва се че това са по-скоро мултимедийни плейри, отколкото Blu-Ray. Всички модели от серията имат пълни мрежови възможости, DLNA, а някъде пишеше и за мрежи без DLNA, чете FLAC и MKV от мрежа, всички модели, без най-евтиния BDT120, имат WiFi.
Всички модели имат аналогови стерео изходи и в това отношение май са единствените плейъри на пазара (или поне за нормални пари), които могат да обработят lossless audio от NAS сървър и да го пуснат към стерео усилвател (като моя безценен ROTEL) и чифт хубави колони.
Лошото е, че в български форуми (най-много рачитах на този) не намирам отзиви за това покомение устройства (основно с кирилицана на субтитрите да видя има ли проблеми), а още по-лошото е, че не намирам в България да продават DMP-BDT220, който ми се вижда оптималния вариант. По ниския BDT120 е без WiFi, а сигурно и друго да орязано, а DMP-BDT320 е с някакво безумно дистанционно, коети всички оплюват.