Страница 47 от 87 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Отговор: Страхотен Григор Димитров

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    ...
    1. Силен топспин.
    2. "Плосък" удар.
    3. "Сечен" слайс удар....
    В този ред ъгъла на отскока расте или намалява? Според мен расте. И е нормално да се ползва удара който дава най-малък ъгъл срещу "малечко палечко" като Истнър.

А височината на която отскача топката е следствие не само типа удар, но и на височината на която е ударена топката, силата с която е ударена и разстоянието между мястото на тупкане на топката и мястото от което я удря поемащия.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В този ред в мнозинството случаи височината на отскок расте в тениса при еднакви други условия на удара. Да, прав си, че има и много други фактори, които определят отскока на топката. В тениса, на практика сечения (Слайс) остава почти винаги най-ниско. За това коментираме, че гигантите трябва да се разкарват на ширина на корта и да им се правят къси топки да тичат и да им се играе слайс да се навеждат. Класическа игра със силен топспин на бекхенд не е толкова ефективна на твърд корт, особено срещу гиганти на ръст.
    Не се хващай за чистото понятие "топспин". В съвременния тенис почти никой не удря "чисто плоско". Всички използват различен вид топспин (80-90%) и останалото е слайс, волета и рядко истински плосък тип скуош. Вече има вариации в топспина - височината, на която минава удара над мрежата и броя обороти, които са придадени на топката. Нещата са омешани. Но всички, които са играли тенис им е ясно за какво упрекнахме Григор. Не че е играл топспин (той друг вид няма как да играе), а че е прекалил с т.н. "силен топспин", целящ висок отскок на топката и подходящ главно за клей и противници не гиганти. Така че си в грешка в разсъжденията си. Виж как Джокович победи Иснър на полуфинала. Страхотни ретури и пак тайбрек в първия, но пробиви (първи пробиви срещу Иснър в турнира) във втория. Разкарва го, прави му къси и сечени удари. И това е по-скоро да го изморява, за да се надява да му падне процента на вкаран първи сервис и въобще силата на сервис.
    Като гледах мачове и репортажи, Григор е далеч назад от първите 4 в листата. Много далеч. То май и другите след тях са назад, но при Гришата разстоянието расте, вместо да се съкращава. На практика той няма нито едно силно и сигурно оръжие, на което да разчита на бързи кортове.
    Този пост е редактиран от VanDan; 06-04-15 в 13:08.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Топспин е горно въртеливо движение на топката,а слайс или сечен удар е долно въртеливо движение на топката.Прав си докторе -Надал има може би най -добрия топспин .Т.е.дава на топката най-много горно въртеливо движение или така нар.,,топспин".Това е от форхенд страната и като добавим,че е и левичар, което допълнително затруднява опонентите и нестандартното (по класическите тенис критерии)затваряне на движението от форхенд прави от форхенда му истинско наказание за опонентите му особено на клей.Добрата новина за другите тенисисти е,че Надал не може да генерира такъв топспин и от бекхенд страната си. А иначе съм много приятно изненадан,че помниш Мариано Луков,Иван Стоянов ,Гергин Орманов и Д.Гергелчева Именити наши състезатели по тенис на маса,които също съм имал удоволствието да наблюдавам.
    Този пост е редактиран от martosblack; 06-04-15 в 18:29.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В онези времена нямаше как да играя Тенис и покрай тренировките по футбол в юношите на Спартак Плевен, през зимата гледах как тренират играчите по тенис на маса. Играех доста като ученик и първата година като студент. После очертаха 2 корта в залата на МУ-Плевен и се прехвърлих към тениса. Понякога пак играя "маса", но много рядко. Националният отбор по тенис на маса гледах на живо в зала Спартак и въпреки, че бях доста малък на години още го помня този мач. Те бяха големи звезди за онези времена. И Луков и Стоянов и особено Гергелчева.
    martosblack одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Аз също бях хлапе по онова време и преди тенис тренирах тенис на маса.Бях много щастлив,когато треньора ми ме запозна с Гергелчева.Мисля,че тя стана европейски шампион.Луков бе N5 в света тогава и единствен европеец, който играеше с китайски захват .Уникален играч беше най-вече с това,че можеше да прави топспин с този захват от бекхенд-нещо изключително трудно-все едно нямаше кости на китката този човек така я извърташе Аз също понякога още играя тенис маса ,когато имам време. Берберян казваше навремето, че е много полезно загрявката за тенис да включва и 20на минути тенис на маса. Явно е така,защото и трите сестри Малееви играят много добре тенис на маса

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Само с физика и талант не става, психиката е зле. Въпреки, че победи, аз не съм очарован...много грешки.
    VanDan и tony34al харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Гледах само втория и третия сет. Много са ми "натоварващи" за гледане в последната година мачовете на Григор. Истинска мъка за мен като български фен. Победата наистина бе много важна. Той трябва да прави 1-2-ри дори 3-ти кръг задължително на тези турнири, независимо как играе. За съжаление (поне вчера) играта му продължава да е същата от предните турнири. Бекхендът е много слаб. Вердаско му игра главно на бекхенд. Григор въобще не го затрудняваше с този удар. Аз не видях един уинър от бекхенд. Ударите му преобладаващо бяха къси и слаби. На всеки 2-3-ти удар по принуда сече и мноооого често греши точно при подсечения удар. 49 непредизвикани грешки направи, като на око сигурно 70-80% бяха от бекхенд. 61% първи сервис също не е особено добро постижение. Във втория сет от брейк бол за Григор при 4-4, отиде на пробив за 4-6. В третия от 2 пробива и 4-1 и негов сервис отиде на 5-3 и 5-6 брейкбола за Вердаско, който ако беше върнал и втория пробив най-вероятно щеше да спечели мача. А Вердаско въпреки, че е испанец не е от специалистите на клей, както и Робредо и Фелисиано Лопес. Но пък е старо куче с мощни удари.
    За мен Григор тази година е на нивото си от преди 2г., когато беше на 30-40 място и се бореше да влезе в Топ 20. Единствената разлика е, че вече не получава "схващания" още от средата на втория сет.
    Този пост е редактиран от VanDan; 15-04-15 в 09:39.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Разбрах, че Рашид го е нямало ....дано да се разделят, Нашият вече е физически здрав и готов да издържи всеки един мач. Нека дойде някой който ще му покаже и как да играе умно.

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

На мен пък ми хареса играта на Григор.Игра с характер, въпреки че обичайните слабости в играта му са си все същите.Не затваря важните няколко точки във всеки един от сетовете,а те при отлично играещ Вердаско не са чак толкова много.Тактически му куца играта на Григор и му е крайно необходим един допълнителен наставник именно за тази част от играта.Рашиид според мен още му е необходим,но абсолютно недостатъчен в този момент.Прави впечатление обаче един как да го нарека, ,инат"от страна на Гришо.Той сякаш играе точно на силните страни на опонентите си,вместо да е обратното.Мазохистично ми се струва такова поведение!Форхенда на Вердаско е най-добрия елемент от играта му-Григор му игра над 70 % точно на форхенд.С Федерер се опитва пък да се надстрелва и очевидно не му е по силите в момента.Срещу Джокович и Мъри се опитваше да се надиграва в дълги разигравания,което срещу тези тенисисти е тотално самоубийство.Тактически ни е основния проблем в момента,а не толкова слабостите от чисто технически характер.Да видим днес какво ще сътвори в 13:00 ч.с/у Фонини.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Под "игра" разбирам точно технически и тактически прийоми, а под "характер" малко по-друго нещо. Иначе съм общо взето съгласен. Точно Рашиид му втълпяваше, че ще стане бързо номер 1 и следователно трябва да играе като водещ мача, а не спрямо особеностите на съперника.
    Е-е-е, най-после и затворен както трябва мач. Браво на Григор. Но си проличава, че много зависи колко му е удобен съперника. Фонини не е гигант, няма нито топовни сервиси, нито е мощен от разигравания. Не е слаб играч, но е силно зависим от психиката си. Ако не му тръгне и постоянно се изнервя и греши. Отново браво на Гришо, че беше концентриран и не му позволи да се съвземе нито в един момент. Но тази зависимост от типа противник и липса на нагаждане към стила на неудобните, показва че още не е узрял тактически. За техническите грешки всичко сме казали. Днес бяха много малко, въпреки че пак бекхенда не е въобще точконосител. Но пък и непредизвиканите бяха сведени до минимум. Сервисът също беше на прилично ниво.
    С чисто сърце мога да кажа отново браво. Такива мачове много ще помогнат за самочувствието му. За съжаление добрия жребий май свърши с Фонини и следващия кръг ще е срещу Вавринка. Уж червеното не е най-добрата настилка за него и Григор постигне успех.
    Този пост е редактиран от VanDan; 15-04-15 в 21:33.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Браво на Гришата.
    Обаче, за да се види постоянство в играта му, трябва да спре с всички "странични дейности", да намали постовете във Фейса, малко да охлади любовните страсти. Трябва да се постарае да мисли само за тенис и да постига повече победи над играчи от топ 20. Физическата подготовка за това я има. Чудя се, защо играе и на двойки!? Сега му трябва пълна концентрация и да постигне една хубава победа над Вавринка, ако ще и за самочувствие.
    Този пост е редактиран от pilot; 15-04-15 в 20:28.
    lazarus18 одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Хубава или грозна няма никакво значение. Срещу играч от Топ 10 е важен само резултата. Както казах, че уж клея не е силен при Вавринка, така и той е шампион от миналата година в Монте Карло. Ще е много труден мач. Не съм оптимист, но дано бъда опроверган.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Под "хубава" имах в предвид без непредизвикани грешки/поне сведени до минимум или да не са в решителна част/ и сервиз гейм на 0

- - - - - - - - - -

Хм, доста вяла игра на Вавринка и Гришата се възползва по най-добрият начин.

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Браво на Гришата Изключително ценна победа днес.Въобще не ме интересува,че играта на Вавринка не бе на ниво.Очевидно имаше някакъв проблем,но победата си е победа и е най -сладкото е,че е първа над Вавринка и първа над тенисист от топ 10 за тази година в официален мач.

- - - - - - - - - -

Сега един хубав албум на Брандън Лейн на лампов усилвател и деня е прекрасен
    svetlio1 и tony34al харесват това.

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Вавринка спа през цялото време. Имах чувството, че гледа мача. Иначе честита победа на Гришо и дано се разиграе малко, че в последно време само ме дразни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 87 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 11:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 15:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 02:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 02:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе