6:2; 6:4. Като в първият сет, 2 гейма не се дължат на неговите сервиз геймове
А, втория сет игра по-добре, но изключително нервно, а и съперника не беше слаб...но напълно преодолим.
Нашето момче загуби-ОК,сам се би но живота продължава-какво правим по-нататък?
Ами моето скромно мнение (на човек който не разбира от тенис),да ходи при Пол Анакон да си стискат ръцете.........
П.П.:Трябва да се извадят изводи от загубата!!!
Очевидно това си му е формата на Гришо тази година. Непостоянство и сривове срещу съперници по-ниско в листата. То е ясно, че няма "слаби" играчи, но ако иска да постигне целите, които декларира, срещу съперници под Топ 20 трябва да пада грубо казано 1-2 пъти в годината. А той вече има поне 4-5 такива загуби за 4 месеца. Срещу Топ 20 и 10 има победа само срещу Вавринка. За разлика от миналата, тази година не очаквам никакви избухвания и спечелен турнир. И на твърдо и на клей. Остава една трева с 2 турнира.
Може би има нещо скрито за нас, което не знаем относно щаб и т.н. Поне за мен тази година така ще бъде ако не се промени нещо кардинално. Този турнир беше заместител на Букурещ, където спечели победа. Ще падне и в точките, но следващите зад него май и те са далеч. Поне да държи позиция в Топ 20.
Аз лично съм учуден. Според показаното в първите кръгове го виждах сигурен финалист. В най-лошите сценарии на полуфинала допусках само трудна победа с 2-1. Дори таях надежди и за първа победа над Деди.
Сега гледах репортаж от мача на Федерер и Шварцман. Федерер въобще не беше убедителен и само онази "шампионска" закваска му помогна. А Григор и срещу Шварцман щеше да падне според показаното от двамата. Много добре играещи латиноси на клей, които може да бъдат победени само с игра отговаряща на Топ 10 играчи.
Този пост е редактиран от VanDan; 03-05-15 в 01:23.
Може да критикуваме Григор, но аз лично не го правя със злоба или нещо друго. Напротив, опитвам се да го правя градивно, като любител на играта и от това какво виждам. Повечето зрители не се вълнуват от "кухнята" на спортистите, а какъв е крайния "продукт". Те са професионалисти и получават много пари за това и са длъжни да ги оправдаят, освен че играят за слава, чест и прочие...
П.С. А, Григор за пореден път доказа, че е реалист и мъжко момче. Сам си каза - бих се сам...всички го виждат и ще се опитам да се поправя... Евала, малко са спортистите, които си признават и съжаляват, че са се представили слабо и са разочаровали публиката. Желая му бързо да превъзмогне случилото се и да ни радва занапред!
Просто имаме повече очаквания. Ако приемем, че това му е върха (да се задържи няколко години в Топ 20), не виждам за какво можем да му търсим кусури. Но понеже все пак се надяваме на някакъв по-сериозен "пробив" и за това разглеждаме представянето му по-критично.
Бърза победа над Доналд Йънг с 6-4 3-0 и отказване. Само не разбирам защо се пуска на тези големи турнири и на двойки. Довечера щял да има още 1 мач на двойки.
Какви са тия сривове на нула ... - все по-странна ми е играта на Гришо ...
п.п. Оффф , зор , ама победа !
Този пост е редактиран от svetlio1; 06-05-15 в 19:07.
Димитров играе днес от 14 часа срещу Вавринка
Брей.....пак гушна Вавринка....... не го вярвах!
Хайде напред!!
Най-добрият мач на Григор от 1г. насам. Вавринка през втория сет "включи" на игра Топ 5 - 83% 1-ви сервис и 2 непредизвикани грешки. В третия също започна така. Григор беше на ръба няколко пъти, но прояви хладнокръвие и успя да спаси 2-3 гейма, в които сервираше от 15-40. После издебна единствения гейм на Вавринка, в който първия му сервис се пропука. Реално Вавринка водеше играта през в по-голямата част от мача, но накрая може би и малко физически отпадна. Този път непредизвиканите на Гришо бяха доста добре - около 10-на на сет и първия сервис се движеше около 75%. Само ретур му трябва. И да отпуска повече ръката. През единия от геймовете на втория сет се отпусна (беше го предал май) и вкара няколко доста мощни удари.
Вавринка има някакви проблеми според мен. Леко напълнял, един разчорлен, с измъчена физиономия. Но игра много добре и победата на Григор е супер. Вавринка май му е по-удобен на червено от типичните клей играчи, които го затрудняват повече.
И след тази страхотна победа, отива да играе на двойки. WTF???