С малки изключения (първите няколко в ранглистата), има моменти при повечето играчи, когато нещата в кариерата не вървят. Аз никога не съм криел, че Гришо не ми беше любимец. Но в момента съм напълно на негова страна и не виждам защо трябва да бъде упрекван. Самият той е наясно с "лошото" си (спрямо миналата година и амбициите му) представяне и няма нужда и някой отстрани да му го повтаря. Ясно се вижда в очите му как страда и е разочарован след загуба. Както и преди, така и сега, това момче, както и всички други от първата 100-ца, тренира страшно много. Но в момента това са му възможностите. Дори с натрупването на неуспехи, напредъка, който имаше в психиката и увереността от първите 6 месеца на 2014г. отново изчезна. Но ако приемем, че е играч - Топ 20-30 и тогава представянето му е напълно нормално. Тогава всяко "избухване" ще ни радва отново. И Вавринка никой не го броеше до 2013г. за нещо особено. Багдатис и Цонга са стигали финал на ГШ, Вердаско стигна 1-2 полуфинала на ГШ. Гулбис, Монфис, Гаске, Симон също са имали техните избухвания. За мен нищо досега в кариерата на Григор не говори, че е на ниво Топ 5. Може да ни се иска, което и пресата го засили, но истината е, че не е показал постоянна игра, дори и миналата година за такива изводи. Това с "таланта" се говори постоянно за 2-3-ма млади играчи от всяко поколение.