За рамото съм напълно съгласен. Цялата игра отива на кино от проблемно рамо. Почти сигурно не е излекуван на 100% и от тази гледна точка може би е било по-правилно да пропусне турнира.
За рамото съм напълно съгласен. Цялата игра отива на кино от проблемно рамо. Почти сигурно не е излекуван на 100% и от тази гледна точка може би е било по-правилно да пропусне турнира.
За жалост няма да може да се гледа мача на Гришо със Сок-организаторите са го сложили на не телевизионен корт.Ако Григор победи днес в трети кръг отива на Джокович, а там вече е почти сигурно, че ще се играе не само на тв. корт, но и по всяка вероятност ще е централния такъв.Пожелавам му успех довечера срещу Сок и само се надявам ако има сериозни проблеми с рамото да не доиграва протоколно мача,за да не си навлечем по-сериозна контузия.
Няма да играе с Джоко, нито мачът със Сок е бил протоколен 7-5 6-7(5) 5-7. Изпуснал е мачбол във втория сет. Имал е пробив преднина в третия. Там вече и рамото може да е оказало значение.
Тази година ще е така, особено ако рамото е по-сериозно увредено. Аз лоша дума не мога да кажа за Гришо. Виждам, че тренира и се старае. В мачовете също се старае, но има и такива години със спад във формата и по-слабо представяне.
- - - - - - - - - -
Джоката е "пребил" Сок за 50-на минути.
Този пост е редактиран от VanDan; 13-08-15 в 15:11.
Джокович - Е.Гулбис 5:7, 7:6(7), 6:1 , като Гулбис е имал 2 мачбола. Гулбис е много добър играч. Водеше се като млад не по-малък талант от Григор, но и той има постоянно възходи и спадове в кариерата си, като в момента е чак 87 в ранкинга. За съжаление Григор ми заприличва на него.
Вярно е, че е талантлив Гулбис, но приликата с Григор свършва дотук.База за сравнение между двамата няма в нищо друго освен в таланта. Това са двама коренно различни играчи и като манталитет, и като техника, за възпитание пък не бих говорил!Не бих определил като непостоянен Григор за момента. Тази година е слаба за него - вярно е, но нека се върнем назад във времето - от 2008до 2014 нашето момче върви само и единствено напред в ранкинга и подобрява елементи от играта и физиката си.Ако редува слаби със силни изяви в продължение на 5 години, както прави Гулбис - тогава бих го сравнил с него. И хайде да спрем с това постоянство. Колко играчи са постоянни в изявите си, ама истински постоянни? От настоящите такива се броят на пръстите на едната ръка и това са големите шампиони в тази игра от последното десетилетие.
Този пост е редактиран от martosblack; 15-08-15 в 21:44.
Да, прав си, че е рано да правим сравнения. Факт е, че това е първи "спад" в кариерата на Гришо и не може да правим изводи. Макар че "спад" е въпрос на гледна точка. Просто 2014 много вдигна нивото. Иначе топ 20 не е лошо постижение.
Така е наистина.Сега дано всичко с него е наред откъм здраве. Той е много сериозен в намеренията си да достигне върховете в този спорт. Дали ще успее , не знам и не бих се наел да прогнозирам, но тренира здраво момчето и се старае много.За мен това е достатъчно към момента, само да е здрав и да не го преследват контузии му пожелавам за кой ли път
Гришо победи Лукаш Росол на старта в Синсинати. Във втори кръг ще се изправи срещу Поспишил-срещу когото вече има две победи или срещу Кудла.За мен е необяснимо как толкова голям турнир има само 3телевизионни корта!?А дано организационния комитет го сложи следващия кръг на телевизионен корт, че да погледаме и ние малко....
Ми явно срещата не е била интересна за зрителите/черното тото и за това не е на ТВ корт. Знам, че звучи грубо, но е логично.
Моя грешка - мача се е излъчвал на Тв. корт, но това не ми бе известно, то се и успах де...А иначе е бил доста интересен мач-с обрати и 3 сета.
След първите 10-12 в ранкинга силите изглежда са тотално изравнени. Топ 40-50-60 спокойно може да бие Топ 20 и с 1-2 успеха на голям турнир да скочи с 20-30 места примерно.
"Сериозен скок след полуфинала си в Монреал бележи французинът Жереми Шарди, който от 49-о вече е на 27-о място."
Трудни са му мачовете на Гришо - 6:2, 3:6, 6:3 с Л.Росол. Гледайки Мъри-Джокович през нощта и ми се струва, че Григор тотално обърква тактиката си, като реши да играе техния тенис с физическата подготовка и връщането. Да кажем, че ще направи физическа достатъчно, но не е само това. Той няма техните способности за игра почти без грешки и според мен трябва да играе много по-агресивно. Така дори и да греши, ще прави и много повече точки. Примерно Вавринка показа, че с агресивна игра също може да се печели.
Така е докторе, напълно съм съгласен с теб.За мен също бе необяснимо това, което Гришо и щаба му (визирам най-веч Рашиид) се опитаха да напрвят. От натурално офанзивен играч, какъвто е Гришо(от дете си е такъв) да се опиташ да му промениш стила и навиците на корта-т.е.да започне да играе по-дефанзивно с постепенно и търпеливо изграждане на точките - това За Бога не е Григор!! Момчето винаги е играло агресивно и ако ще минава към процентен тип тенис, то това няма да е точно тази тактическа постройка. ВСЕ едно да играеш със западен захват форхенд и си го играл по този начин 10 години на професионално ниво и идва някой и ти казва - ааа нее, от утре ти ще игреаш вече с източен захват, защото с него ще удряш по плоскоо, а сега за къде си с този western захват, че ти само лифт знаеш Какво се случва с този играч-? Тотална мелба с чесън. Или от бекйенд с една ръка - от утре минаваме към две ръце.... Т. Е. това което искам да кажа, че е абсолютно важно за един вече изграден професионалист, не да променя стила си на игра-това е пагубно. По - скоро е необходимо да се търсят промени във фините настройки и най-вече начина на мотивиране на играча. А иначе с агресивна игра винаги се е печелило, печелило се е и с дефанзивна - то примери в историята на играта могат много да се дават. В бьдеще също ще има и агресивно играещи шампиони, и дефанзивно играещи и печелещи такива. Историята на тази игра многократно ни е покзвала и от двата вида играчи Та такива работи
Този пост е редактиран от martosblack; 17-08-15 в 16:07.
Аз съм привърженик на стила Джокович, Мъри, Надал, но вече ясно се вижда, че той не приляга напълно на Григор или Григор не е подходящ напълно за него. Само с физическа подготовка не става. Така че мисля е по-правилно Григор да си развива това, което умее, а не да сменя стила основно.
Иначе от една страна Рашийд виновен за тактиката, но от друга, Гришо докато беше с него нямаше и намек за контузии, а сега проблемно рамо. Рашийд трябваше да бъде съчетан с още един треньор, но очевидно се намесват и друга фактори - предполагам финансови.
Да, тези играчи, които изброяваш са предимно дефанзивни,но разбира се в модерния тенис е необходимо да притежаваш ако не абсолютно всичко, то поне почти всичко в арсенала си, за да си шампион от такъв калибър-а те и тримата са такива. На мен от дете винаги ми е допадал повече агресивния тенис и заради това съм бил почитател на Едберг,Бекер, Сампрас, Федерер....Но във всяко поколение в последните 35 години наблюдавам и харесвам както дефанзивни, така и офанзивни играчи.Аз нали точно това казвах, че Григор е агресивен тенисист от дете и бе грешка, че последните няколко месеца тази му агресия на корта се опитва да бъде сведена до минимум. Задача - основна на Рашиид бе да подобри физическата подготовка на Григор. Задача, с която австралиеца се справи страхотно. Обаче очевидно силите му като треньор стигат някъде дотук.Може и да звучи неблагодарно от моя страна, но ще кажа, че Григор не постигна първите си титли благодарение на Рашиид. Той бе набрал инерция от предишните си наставници от Good to great, които бяха наистина класни треньори - видяхме какво постигна Вавринка с Магнус, който беше брилянтен и като играч навремето.От шведите Григор научи много за тънкостите на играта, но Култи, който се занимаваше персонално с Григор отказа да го придружава по турнири под претекст, че има практика и с други играчи в академията.Ставало е дума и друг път в темата, че наистина би било много хубаво Рашиид да се грижи за физическата подготовка, но да има и още един наставник. Уви това нямаше как да се случи и не се и случи
Пак някакви сривове - от 2-0 стана 4-2 , сега 5-5 ... офф 7-6
Този пост е редактиран от svetlio1; 18-08-15 в 22:22.