Страница 46 от 87 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #676

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Искаш да кажеш ,че коментарите ми до този момент са само и единствено,, фенски изцепки"?Отворих тази тема, за Григор Димитров, който е най-добрият ни тенисист за всички времена.Харесвал съм и харесвам много и различни тенисисти от различни поколения от вече над 35 години.Обичам играта тенис и ще я играя и преподавам докато мога да си стоя на краката. Не си спомням някога през живота си да съм хулил и обиждал кой да е тенисист,защото знам от личен опит през какво преминава всеки един тенисист-колкото е по-високо нивото,толкова повече труда е по къртовски.Не съм--НИКОГА подценявал човек,който с труда си е успял да стигне до такова ниво,каквото е достигнал Милош Раонич.Ама никога не съм го подценил.Това,че не ми е симпатичен е така,но труда и успехите му не подценявам!Просто казах в предишен пост,че не само той ,отнася се за всички по -млади тенисисти-ще имат още доста хляб да изядат и доста часове на корта да прекарат докато стигнат до мястото на което са Федерер Надал иДжокович .Въобще от постовете ти докторе някак си лъха на заядня.Би ли казал това така ли е или само аз си въобразявам?
    Този пост е редактиран от martosblack; 21-03-15 в 15:51.
    VanDan одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #677

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Да, признавам си, че малко се заядох, но не виждам причина, защо намеси Раонич в твои постове покрай Григор-Кириос и Робредо...
    Поднасям искрени извинения. Наистина си пишеш нормално, коректно и съвсем леко пристрастно за Григор, което е напълно нормално. Ти да не мислиш, че аз не съм крещял при злополучните му мачове с Джокович (Уимбълдън) и Мъри (Австралия). Григор Димитров е феноменално явление за българския мъжки тенис. Той вече е влязъл в историята, дори и още сега да се откаже от тениса. Мисля, че скоро няма да имаме подобен играч. Дано да греша.
    Този пост е редактиран от VanDan; 21-03-15 в 16:07.
    martosblack одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #678

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Доколкото разбрах, Григор има много труден жребии в Маями - ДелПотро. При здрав и във форма ДелПо, Григор има много малки шансове при сегашното си ниво на игра. Но пък ДелПо не е играл скоро, а и с тези постоянни контузии на китката не се знае. Мисля, че Григор тази година е отписал бързите настилки и ще се изяви по-добре на клей, където гоненето му на всяка топка е по-лесно, а трагичния ретур и непостоянния сервис по-малко влияещи.

  5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #679

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Не бих се наел да прогнозирам какво може да се случи в един такъв двубой в настоящето-между кулата от Тандил и Григор.То при един здрав и във форма на 100 % Дел Потро се броят на пръстите на едната ръка тези,които имат шанс за победа-особено на твърд корт срещу него. Сега има твърде много неизвестни.Ама като ги почнеш и ти едни да ги пишеш значи Чак пък трагичен не му ретура на Григор-неубедителен е -да .Това е и най -слабия компонент в играта му-особено бекхенд -слайс ретура,но пък чак трагичен не е.А жребия на Гришо аз не помня някога да му е бил добър

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #680

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    "Трагичен" по-скоро спрямо целите, които си е поставил. "Неубедителен" е може би по-коректен термин.

  7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,569
    #681

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Добре почнахме ,дано да няма пак дежурният срив във вторият сет .

    Офф , размаза го !
    Този пост е редактиран от svetlio1; 29-03-15 в 00:31.

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #682

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Стабилно се представи Григор снощи.Е и противника ни помогна доста,ако трябва да сме честни Сега обаче следва истинският първи тест за този турнир срещу Джон Изнър, който е отлично сервиращ играч и се намира в доста добра форма,че е и на американска земя, и в Маями,където играе традиционно силно..Да видим

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    801
    #683

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Гришата се държа добре първият гейм, до загубените два минибрейка в тайбрека. От там нататък видяхме познатата картинка, срив в сервиса и загуба на желание за игра, трудно посрещане на силните сервиси на Изнер. Все пак това му беше първи мач срещу американеца и явно този стил на игра е труден за българина. Сега надеждите ни са за червените кортове.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #684

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    За съжаление мисля, че Григор няма 2 (две) последователни победи на почти всички турнири в последните месеци. С изключение на Австралия. На пръв поглед в момента и Топ 20 противници са му трудни. Поне на бързи кортове. Не знам какво да коментирам. Или в момента буксува или дори се връща назад в развитието си или "избухването" от първата половина на 2014г. е било само инцидентно. Надявам се поне на червени кортове да покаже по-добри резултати (дано не ме чете д-р Иво Карлович). Играта, която демонстрира е по-подходяща за клей. Но на клей ще има към 3 турнира и Ролан Гарос и това е. 1 (2 с Уимбълдън) на трева и после отново на бързи и твърди кортове, където съм сигурен, че тази година няма да покаже нищо запомнящо се. Или трябва да мачка с постоянен сервис или да подобри неимоверно много ретура си. И двата елемента са му безкрайно далеч от нужното и не виждам как ще се подобрят с магическа пръчка за 1-2 месеца. 90% от Топ 20 излиза, че ще са му неудобни на бързи кортове - половината ще го мачкат със сервис, а другата половина с ретур. Само с бягане не става. Мисля, че връзката с треньора е изчерпана.
    Дано не се срине след Уимбълдън към Топ 30, че изкачването нагоре отново винаги е трудно. Топ 10 играчите ще идват още в първите 1-2 кръга.
    Този пост е редактиран от VanDan; 31-03-15 в 14:23.
    martosblack одобрява това.

  12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #685

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Започвам да мисля(и то не за първи път),че с Рашиид Григор буксува и то буксува здраво.От известно време наблюдавам как подхожда Гришо за мачовете си.Т.е. липсва подход към различните опоненти.Как ще играеш например срещу един Иснър, придавайки на топката топспин!?Та този играч е гигант-висок е 2.10!!!Високо отскочилите топки са му много удобни.Друго щеше да бъде ако играеше повече слайс и по този начин щеше да накара неповртливия и тромав гигант да се мъчи да кляка .Не го и разхождаше достатъчно по корта.Григор играе много трудно срещу по високи и силно сервиращи играчи.И това не е само заради неубедителния му ретур.Той просто играе ,,стандартно "срещу всички свои опоненти.А мач с мач не си прилича.Както и играч с играч.Нямам идея каква работа вършат с Рашийд освен общо физическата,но определено за мен тя е незадоволителна към този момент от годината.Григор даунгрейдва елементи от играта си,вместо да напредва.Например сервиса му.Че той имаше къде по добър и вариативен сервис преди 2 години от сега.Нужна е промяна.Достатъчно голям и зрял човек е най-добрия ни тенисист и смятам,че ще намери пътя си,но съм убеден,че този път минава през един опитен треньор-тактик.Именно такъв треньор в нашия щаб за момента липсва.
    Този пост е редактиран от martosblack; 31-03-15 в 17:21.
    VanDan, Mr.TECHNO, tony34al и 1 други харесват това.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #686

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Марто, свалям ти шапка за горното мнение. Издържано, реално, с факти и без излишен фенски субективизъм. Действително има връщане в развитието си Григор. Наистина играе по еднакъв начин независимо от противника си. Без никакъв предварителен тактически замисъл. А най-големия регрес е в сервиса. Това си му беше силно оръжие преди и изоставаше само на бекхенд - ретур и непредизвикани грешки в игра. В последно време започна да разчита само, че ще връща всичко, ала Надал, но това не е никак лесно и не всеки е Надал. А и самият Надал отдавна разви играта си над чистото бягане и връщане. И Надал и Джоката и Мъри както си връщат, така много бързо минават в контра и натискат. За сервисът отдавна е ясно, че е задължителен за всеки, който иска резултати. Без постоянен такъв няма как да се получи нищо.Така че посоката на Григор изглежда е кардинално объркана.
    Все повече ще стават играчите гиганти, които сервират убийствено. Почти всички от т.н. "млади", които сега идват са над 1.90м. и разчитат много на сервис. На Григор такива са му неудобни. И главната причина е неубедителния ретур. След като нямаш такъв и не може да направиш пробив, трябва да си стабилен на свой сервис и да "движиш" противника по ширината на корта и да го караш да се навежда със слайс. И най-вероятно е на края пак да се стигне до тай-брек, където трябва да дебнеш за грешка и да се възползваш от нея.
    В потвърждение на горните думи - Иснър-Раонич 6:7(3), 7:6(6), 7:6(5) . 3 тайбрека без пробив. На бързи кортове е така. Главно Джокович и Мъри (победа над друг гигант - К.Андерсон 6:4, 3:6, 6:3) с най-добрите ретури в света успяват да пробият понякога тези бомбардири на сервис. Григор, а и много други, определено ще страдат срещу тези "височки" момчета с "пушките" на сервис.
    Замислих се, че наблягайки основно на физ.подготовка в щаба на Григор са мислели главно за ГШ турнирите в "3 от 5" формат. Там Григор успя с физика да измъкне някои 4-5 сетови мачове, които иначе губеше в "2 от 3". Преди това му беше "ахилесовата пета". Още в 3-ти (имаше случаи и в 2-ри) сет свършваше въздуха и почваха схващанията. Сега го оправи, но пък другото се развали. Но пък физиката е добра основа. За разлика от твърдите кортове, сякаш съм оптимистично настроен, че може да поднесе някоя сериозна изненада на клей.
    Този пост е редактиран от VanDan; 01-04-15 в 09:35.
    martosblack и tony34al харесват това.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    1,313
    #687

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    В тениса на корт и тениса на маса различни неща ли се обозначават с "топспин"?
    Защото в тениса на маса топспин е въртене по посока на движение на топката и отскока ѝ е меко казано мизерен когато се направи правилно.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #688

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Да, еднакви са - силно въртеливо движение "по посока" на удара. Кордажът подхваща топката отдолу нагоре при удара и дава въртеливо движение. Еднакво е и въртенето при "сечен" удар - слайс - обратно на посоката на удара - отгоре надолу. Въобще при двата спорта (все с ракети) няма как да се различават основните движения на топката.
    Не знам какво визираш под "мизерно", но преди години играех доста тенис на маса (аматьорски разбира се и преди да започна с Тенис) и също си отскача "топчето" при силен топспин, но по-скоро напред. Същото съм виждал и на тренировки на играчи от Спартак Плевен и на среща на национално ниво България (Мариано Луков, Иван Стоянов, Гергелчева) с Унгария.
    В тениса при топспин е същото, но има и доста по-голям вертикален отскок. Това е най-силно изразено на клей и по-малко на твърдите настилки. Особено на клей, силният топсин най-често на бекхенда на съперника кара топката да скача високо и съперника (особено ако не е много висок и играе с една ръка) се затруднява изключително много. Основен похват примерно на Надал (а и други) срещу Федерер.
    Този пост е редактиран от VanDan; 06-04-15 в 10:43.

  17. Banned
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    1,313
    #689

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Да, еднакви са - силно въртеливо движение "по посока" на удара. Кордажът подхваща топката отдолу нагоре при удара и дава въртеливо движение. Не знам какво визираш под "мизерно"...
    Ми ъгъла на траекторията спрямо маса е поне половината спрямо този при плосък удар. Клея не знам дали е коректно а се сравнява с тениса на маса. В се пак той е частици а не непрекъсната структура. Пък и мача с Истнър беше на твърд корт, не на клей.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #690

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    На твърд корт вертикалният отскок не е толкова силно изразен, но пак го има. Дори става още по-удобно за противниковия състезател ако е висок. За това коментирахме, че е грешка на Григор, на твърд корт да играе главно силен топспин и то срещу гигант на ръст, за който не е проблем. Да беше клей да настоява, то там си е почти задължителен технически похват. И пак гигантите не са толкова затруднени. Единствената загуба на Надал на Ролан Гарос е срещу Робин Сьодерлинк, който поради високия си ръст бухаше яко плоски срещу специалитета на Надал - силно въртеливия и високо отскачащ топспин. Мисля, че някъде четох, че Надал държи рекорд по броя обороти на топката при топспин.
    Подреждането в отскок на височина е следното:
    1. Силен топспин.
    2. "Плосък" удар.
    3. "Сечен" слайс удар.
    Да не бъркаш "топспин" със "сечен" удар. При сечения и в Тенис и Тенис на маса топката (чето) не отскача и остава ниско. Докато в топспин удар и в Тенис на маса си скача и това е свързано и с физиката. При удара в твърда повърхност, топката, която се върти силно по посока на удара, няма как да не "отскочи" повече в същата посока и нагоре, защото силите съвпадат по посока. Това е и целта на този удар. Докато при сечения се забавя скоростта и намалява отскока, защото двете сили са противоположни. При плоския удар е средата и имаме само отскок от твърда повърхност.
    При топспин удар има и друг физичен ефект - ефект на Магнус. Топката се върти напред и се спуска към земята по-бързо, ударът става по-сигурен.
    Този пост е редактиран от VanDan; 06-04-15 в 11:24.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 87 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 10:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 14:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 01:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 01:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе