Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 68

САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    34
    #31

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    Това което е показано на картинката е инфо от панела на gbox suite и показва колко карти има включени в момента. Това е глобална мрежа в която са включени хора от цяла европа и споделят оригиналните си карти помежду си по интернет. Тоест не е нужно да се разкодирват пиратски програмите защото на практика това е невъзможно за 90 процента от системите на кодиране. Те са около 10 на брой и са разбити едва 3-4. Системата gbox е peer to peer с криптиран трафик (около 0.5кб на няколко секунди).

    С тази мрежа на практика се гледа абсолютно всичко, като входния билет за нея е собствена оригинална карта която се споделя с останалите Това се нарича card sharing.

    Също така е нужен и сателитен приемник който е линукс базиран като например Dreambox 500S, 5620S, 7000S и 7020S, Tripple Dragon или Dbox2. Тези приемници се отличават от другите по това че имат LAN карта освен всичко друго и работят с linux. На големите модели може да се включва хард диск, клавиатура имат USB и compact flash слот. Обикновенно са със 250Мhz CPU-та и RAM от 32 до 96mb. За сравнение обикновенните са с процесори 25-30Mhz и 4-8mb RAM

    http://www.dream-multimedia-tv.de/de..._technical.php
    http://www.dream-multimedia-tv.de/de..._technical.php
    http://www.ucassupport.nl/triple-dragon/index1.htm


    Цените на тези приемници започват от 500лв и стигат до над 1000

    Има и много евтина алтернатива. Разбира се не може да се сравни с приемниците, но върши работа и тя. Това е DVB платка за компютър Skystar2 която е сателитен приемник за PC. Няма аудио и видео изходи и ползва тези на компютъра. За нея има страшно много софтуер и може да се прави всичко включително и да се гледа с кард шеринг. Недостатък е че може да е само клиент и само да гледа без да може да шерва. Всички други платки освен тази не струват защото са с много скапани тунери и не са съвместими 100% с всички програми с който се гледа (става дума за windows), а не ТВ програми Цената на skystar2 e около 120-130лв. Има и skystar1 който е с хардуерен мпег2 декодер и аудио и видео изход, но цената му за втора употреба е около 200лв, а нов е 200$ и нагоре. За тези пари по добре сателитен приемник.

    http://www.technisat.de/?site=produk...id=1390&reload

    По въпроса за картите и какво може да се гледа:

    Гледат се около 20 спътника с над 2000 канала и радиа. От тях голяма част са кодирани около половината. Има много музикални, спортни, филмови, порно и каквито се сетите други програми. Може да се види подробен списък на този сайт www.lyngsat.com
    Там трябва да се избере еврома гора и излиза списък с всички спътници. Като се избере спътни се виждат и програмите на него. Най много са на Hotbird 13E и Astra 19Е.

    Българските програми са кодирани и се гледат само с оригинални карти. Те са от 150 до 180лв за 1 година. Има два оператора Bulsatcom и ITV Partner. Програмите са горе долу еднакви и при двата като количество и качество. В момента Булсатком имат повече програми в техния пакет - около 40. Итв имат реклама че се гледали 350 западни програми, но на практика те не са кодирани и нямат нищо общо с техния пакет, който е около 30 програми. Тези 350 са от съседния спътник и могат да се гледат без пари със система за около 160-170лв.

    Качеството е несравнимо с кабелната дори да е цифрова. Като особеност може да се каже че не могат да се включат 2 или повече телевизора и да гледат различни програми, както е при кабелната. Това е така, защото сателитния приемник е само 1. Ако трябва да се гледа на 2ри телевизор трабва да има 2 сателитни приемника и ако става дума за кодирани БГ програми трябва и втори абонамент, което е икономически неизгодно

    Една добра система с нормален приемник на който да може да се постави карта, с мотор и автоматичен позиционер и антена 150см излиза около 600лв. С нея се гледа всичко възможно с някой малки изключения. Също се гледат и някой кодирани програми без българските разбира се. За тях може да се добави оригинална карта.

    Евтин вариант е система за 1 спътник на който има 350 европейски програми (hotbird 13E) и приемник, това излиза около 200лв.

    Малко дълго стана ама надявам се да е от полза

    ПС. Ще добавя и още нещо

    За БГ операторите и договорите им наистина има обвързване, но това е същото като при ГСМ операторите - евтин телефон но с договор за 1 год без право на прекъсване.

    Тоест равносметката е следната:

    Булсатком 148лв пълно оборудване - 2годишен договор. (това е без самия абонамент включен е само 1 месец)
    ИТВ партнер 200лв пълно оборудване - 1 годишен договор (пак без включен абонамент или само за 1 месец)

    Ако обаче се купят само картите става следното:

    Карта ИТВ за 1 год. абонамент - 180лв (на тази карта на могат да се използват интерактивните услуги, както и допълнително заплащаните канали като HBO, Диема екстра и порно програмата)

    Карта Булсатком за 1год абонамент - 148лв (това е стандартен пакет без допълнително платените програми, НО могат да се включат ако се заплатят когато искаме да ги гледаме)

    Самия декодиращ модул струва 120-130лв и картата се поставя в него. Този модул може да се постави само в приемник който има възможност за такива модули (трябва да има комън интерфейс).

    Най евтиния възможен приемник с комън интерфейс е около 150-160лв.

    Допълнително ни трябват антена и конвертор. С този размер какъвто дават операторите към комплектите излизат около 60-65лв общо.

    Значи какво става на практика:

    В единия вариянт имаме 150-200лв с договор, а в другия имаме около 240лв със собстено оборудване. Допълнително след това си плащаме абонамента и в двата случая.

    Тоест обвързването с договорите е заради тези (около) 40 лв

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    34
    #32

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    О-о-о,здравей администраторче!Сигурен бях,че ще се обадиш и не сбърках.
    Имам няколко риторични въпроса към теб:
    1.Кой от всички потребители на твоето форумче не е можел да ме трае,освен теб самия?Не се оправдавай за собствените си дела с другите.Банна ме,защото ти казах истината в очите и то пред другите,а ти не търпиш такива.
    2.Като съм бил "дразнител"(?!),защо още ми стоят постовете,а не ги изтриеш?Или си мислиш,че като си баннал една мрежа и всичко е ОК?Мога да влизам от хиляда места.Хайде сега изтрий всичко,написано от "pland".Иначе,аз ще го направя.Както изтри последния ми пост,в който ти казах истината (между другото,твои приятели ми казаха доста неща,така,че не съм бил голословен),така изтрий и другите,които съм писал.
    Доста информация имам за магазинчето,включително и за не дотам чисти неща.Всеки адвокат би се заинтересувал.
    Мислех да не ти казвам,но...предават те отвътре.Това и заслужаваш.
    Със здраве!


    @планд

    Понеже виждам че си блокирал да не получаваш ПМ от мен, очевидно след като си се усетил какви глупости си написал ще ти отговоря тук:
    Абсолютно сериозно ти препоръчвам да отидеш да се прегледаш при психиатър. По голям смешник от тебе не съм виждал.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #33

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    Кrassy, нека и аз да се изкажа. На тая тема съм лайк! Но все пак продвам комплекти за цифрова сателитна телевизия и малко или много трябва да знам да кажа 2-3 лафа на всеки клиент. Така има 2 вида чинии нормалните с "око" в средата на чинията и се държи на 3 пръчки и офсет, при които окото е под чинията. Основната разлика е в размера и поставянето на т.н. "око". При нормалните размерите са големи защото има сянка от самото око и окачването му, т.е. той сам си пречи и за да компенсират тази сянка са с по голям диаметър чиниите. Ако нещо тука е невярно ме поправете. Офсет чиниите са по-малки, понеже самото "око" е изнесено пред чинията. Така се избягва сянката от него. Доколкото знам 90 см. офсет се равнява на около 1,20-1,30 м. нормална чиния. До колкото съм запознат има и един друг начин за да хващаш кодираните програми и да си ги гледаш. Приемника ти да има COM Port и да му смениш софтуера с "пиратски" които ти отключва заключените програми. Тука не съм въобще запознат, но това знам, това казвам. Единственият минус, е че кодираните канали си сменят кодировката през определен период от време. В интернет си има сайтове в който се искарват новите кодове и ако ти позволява софта ще можеш да сменяш ръчно, т.е. чрез дистанционното да вкараш кода и да ти се отключи програмата отново. Това поне ми е на мен инфото. Доколко е вярно или не незнам. не съм търсил за да разбера.

  5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #34

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    cy_sat браво!
    В един два поста написа това, което ме интерисуваше за сат. телевизията и не успях да открия с много търсене в интернет.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #35

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    Като чета се замислям за ъпгрейд на 2,20 м ми паница. Има си мотор и позиционер .Остана 1нов* конвертор и приемник. В момента 1 приемниче се вози към мен .

    Taka и така се ровите някой може ли да даде инфо за това приемниче дали става за работа?
    "Next Wave DX 300" Корея.

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #36

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    Ако ви интерисува как се казва най-якия, безупречен и евтин дигитален приемник с най-подържания ъпдейт в БГ, който може да разкодирва всичко което е допостимо до момента ....... е неговото име е: ESPECTA 1110 ! Смених около 14 сателитни приемници, но това чуденце отряза всички!!!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    37
    #37

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    здравей* кажи ми нещо повече* за този приемник откъде мога да го закупя . и ще мога да гледам* *безплатно булсатком* и ИТВ

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    43
    #38

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    A za 2110S какво ще кажете?
    http://www.dvb-bg.com/skydigital/priemnici.html

    Значи, ако си купя сателитна платка за компютър, няма да мога да шервам и получавам кодирани карти?

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #39

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    mihail69 -
    Вносител на тази марка е пловдивската фирма "Валвекс" която има и магазин в града. Относно Булсат и ИТв Партнърс - няма как да стане. Все пак да пиратстваш в собствената си държава е някак гадно и непочтенно. На нас ни стига, че имаме поне възможността да гледаме всичко чуждо, което е разбито до сега. Такъв е живота: Пази своето, а чуждото е общо - така и с кодираните пакети. Аз гледам всичко възможно чуждо и отделно съм абонат с карта от Булсатком. Цената им е по-нормална за това което предлагат, като програми и качество от ИТВ Партнърс. Иначе сайта е: www.especta.com/eS1110S.htm
    Поздрави!

  12. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    196
    #40

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    http://www.dvb-bg.com/skydigital/priemnici.html

    spacedigital,
    след закупуването на този приемник от къде се "намират" карти за разбиване на кодираните канали ?

  13. Novice
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    6
    #41

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    Нивото ми е между лаик и начинаещ ,но ще се престраша да споделя наученото до тук и дано да помогна на някого.
    1.Български сателитни оператори (DTH както им викат) в момента са 2-ма.Булсатком и ITV.
    2.Цифрова телевизия се излъчва от гореспоменатите оператори ,а също и от някои кабеларки ,но се приемат с различни приемници за кабел или спътник.
    3.Качеството на цифрово приемане е практически еднакво с това на DVD като заложени технически спецификации на стандарта и освен това зависи от 3 главни фактора:
    І. Качество на входния сигнал които пък зависи от
    а) Големина ,вид, качество на изработка на сателитната антена
    За българските оператори е възможна и 60 см офсет антена (конвертора е монтиран на една пръчка под чинията).За гарантирано приемане в лоши условия дъжд ,сняг може да се вземе по-голяма антена 80, 100, 120 см.Аз бих препоръчал 100-120 за стандартен средностатистически потребител защото може да се монтират няколко конвертора на една антена (т.н мултифийд) ,при приемливо увеличение цената на цялата система.Тоест за не много допълнителни пари се получава възможност за едновременно приемане на примерно 4 спътника с много бързо превключване на отделните канали, а и системата е механически по-надежна и дълговечна от въртяща се антена.Голямото предимство на офсетните антени е че стоят почти вертикално и почти не се нуждаят от почистване.За по-големи размери вече е по-добре да се премине на обикновенни параболични антени (конвертора е закрепен в центъра на антената с три пръчки).Това обаче за българските сателитни оператори не е нужно.По-голямата антена иска и по-сигурно и здраво закрепване защото вятъра я блъска по-силно ,а и тя трябва да стои по-точно насочена към спътника.
    б) Конвертора (окото по народному).За двата вида антени се използват конвертори "настроени" оптимално за съответния вид с т.н диаграма на насоченост.По най-важния параметър ,ниво на фазов шум ,практически всички съвременни конвертори за 18-30 лв. вършат работа за българските провайдери.За специални цели може да се намерят и по-безшумни модели ,но според мен е по-разумно да се инвестират пари в по-голяма антена където ефекта ще е по-голям.Говоря за размери на антените 80-150 см.
    в) Приемника.Различните приемници имат различна чувствителност на входната част като тенденцията е всички да стават еднакво лоши, както е и със съвременните GSM-и
    г) Кой спътник и кой от предавателите ( транспордери) му ловим.Тези които са насочени към нас се ловят с "капачки за буркани".Тези които излъчват за Централна Европа и скандинавските страни а за нас остават трохите от сигнала се ловят със 2 м и нагоре параболи .С добре настроена, прилично изработена 120 см. антена се покриват 90% от достъпните канали.Най-напред вижте тези 90 % дали ви вършат някаква работа.Ако не ви стигат винаги може да похарчите още 500-1000 лв. за да се почешете където ви сърби
    д) Географското положение.
    При аналоговите приемници намалянето на входния сигнал води до "снежинки" в картината , а при цифровите до накъсване на изображението на квадратчета и тотално изчезване на образа.Сателитната чиния трябва да има идеална видимост към приемания спътник.Иначе кино нема!
    ІІ. Вида на приемника.В Зависимост от качеството на приемника и най-вече на опроводяването на печатната му платка различните приемници имат различно качество на образа.Аз например имам Dbox-2 и изображението му е от висока класа.Приемника на Филипс предлаган от ITV по-принцип дава по-добър образ от разните приемници предлагани от Булсат, но е "кастриран" и за тези пари няма достатъчно естри.Но пък Булсат не те връзват с техния приемник ,нито ти искат 2-3 пъти по-високи от реалната сума за приемник (говоря за цени на едро).Естествено тези разлики имат значение при добър телевизор ,с достатъчно голям екран и съответно качествен телевизионен сигнал подаван от студиото.
    ІІІ. Качеството на подавания за ретранслиране сигнал към спътника.Някои канали в цифровия пакет предлагани от провайдера са с по-добро качество на изображението от други.Явно има значение какво се подава от студиата и по какъв път върви до наземната сателитна станция.
    В резюме Булсатком имат повече клиенти с ограничени възможности, а ITV са с по-взискателни и заможни клиенти.Хубавото е ,че има конкуренция и нещата макар и по-бавно отколкото ми се иска, търпят развитие към по-добро за клиента.Това е по мои наблюдения за 1 г.
    В момента съм инсталирал на майка ми в едно смолянско село (надморска височина 1500 м) приемник Humax , чиния 60 см с конвертор Philips.Цялото оборудване го купих на старо за 100 лв. и го ползвам 1 г. без забележки.Няколко пъти се е случвало за по няколко часа да има проблем ,вероятно в наземната станция, и няма излъчване ня някои канали.За 1 г. чиниите в селото нарастнаха от 2 на 20-тина и са само на Булсат.Аз закупих оборудването от човек който се прехвърляше към ITV!Антената е малка и позволява закрепване под стряхата на сградата.Така е защитена от падащи лавини от покрива.Не е чистена нито веднъж от сняг ,а дъжда практически не пречи на сигнала.В Смолян сигнала на Булсатком е малко по-силен от този във Варна, но предполагам ,че 80 см антена ще компенсира географското изместване. Смятам да добавя втора антена за германските спътници ,за да мога през лятото да не изтървам Формула 1.Това ще ми излезе към 60 лв. за антена с конвертор +15 лв. за переключвател (ако са нови ).В добавка получавам "над 500 сателитни канала" които не гледам защото не клъвкам добре чуждите езици.
    Основния недостатък е трудното разпределяне на сигнала между повече телевизори.Антената може да е една (с някои добавки все пак ) ,но всеки телевизор трябва да е със собствен приемник.Съответно всеки приемник трябва да е с карта (договор) ,или приемниците да имат възможност за свързване към локална мрежа и споделяне на картата (кардшеринг).Горното важи ,ако искаме да гледаме различни канали по едно и също време.Ако става дума само за един канал е лесно ,но рядко е достатъчно
    В заключение споделям опит и мнение.Не се връзвайте ,ако смятяте ,че не съм прав.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #42

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    veni,
    софта на този приемник дава прекрасната възможността ръчно да се задават нужните кодове в предвидените от под менюто раздели. Неговия вграден слот за карти е само примерно за такива на Булсатком или АйТиВи Партнърс. М/у другото АйТиВи не продават карти отделно и казват, че техните вървели само с приемниците който продават, но това не е вярно. С тази ЕСПЕКТА за която писах по-горе картите им вървят перфектно, както и на Булсатком. Значи чуждите пакети се отварят като им въведеш кодовете ръчно или чрез софтуерно инсталиране, а нашите като им сложиш оригиналните карти на двата оператора.
    Поздрави!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    74
    #43

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    ИТВ не казва че не работят с други приемници, а както бях споменал в един пост по-нагоре всичко се прави с цел по-лесното обслужване на абонатите и интерактивните приложения. Ако се замислите колко видове приемници има на този свят .... Не може да очакваш от съпорт-а да ги познава всичките и като се обадиш с проблем да ти диктува къде в менюто да влезеш и какво да натиснеш

  17. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    191
    #44

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    На мен също като се обадих в офиса на ИТВ-Пертнер ми казаха , че не продават само карти а и в саита им на въпроси и отговори също пише така, но като поразпитах по разни маг. за сат. техника се оказа че се придават и само карти.Никой никъде не е споменал за супорта...пък и няма нужда да се оправдават с това че имало хиляди приемници..щом човек се е спрял на определена марка приемник значи е имал нещо впредвид и едва ли незнае как се работи с него.Цялата далавера е да си пробутат приемниците...и как стана така изведнъж че оборудването от 400лв стана на 200лв ...и приемника си е пак същия...или конверторите и антените са поевтинели много ...ама наистина много :-) ?????????????

  18. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #45

    Re: САТЕЛИТНА телевизия - да или не?

    ТОЧНО ТАКА!!! - имаме познал верния отговор! Колкото техническата култура и познание на една нация е по-занижена, толкова бизнеса на други е по-успешен! К'во да ви говоря за тия бръкми-приемници на ИТВ. Мойте уважения към Филипс, но те не са Филипс - а нещо около Филипс. Така е! - всичко което струва реално за около 25-35 $. Няколко мой приятели от инат да са клиенти на интерактивната се примериха, че купуват задължително приемник, а ползват само картата и я гледат с друг такъв читав. Ако не сте го ползвали няма да ме разберете за какво ви говоря. Който дори и малко има претенция за качество не би гледал с нещо подобно. Просто те носят само щампа с популярна марка-име. Такива ми ти работи! Както казват някои бизнес експериментатори: Дай господ повече простотия по тая България, та да ни вървят мерцедесите!*
    Поздрави!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 272
    Последно: 02-09-22, 19:02
  2. Въпрос за сателитна телевизия.
    От Djeff във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-14, 16:36
  3. Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 558
    Последно: 24-05-13, 09:02
  4. VIVACOM пуска сателитна телевизия директно до клиента
    От granity във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 13-09-10, 12:26
  5. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 08:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе