Мултиплекс операторите пропуснаха смяната на часовете.
Влезте в менюто на приемника си и променете часовата зона на GMT+2.
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
Мултиплекс операторите пропуснаха смяната на часовете.
Влезте в менюто на приемника си и променете часовата зона на GMT+2.
Общи сведения за цифровата ефирна телевизия в Московски регион
МОСКОВСКИЙ РЕГИОНАЛЬНЫЙ ЦЕНТР : Цифровое телерадиовещание : Общие сведения о цифровом телерадиовещании
МОСКОВСКИЙ РЕГИОНАЛЬНЫЙ ЦЕНТР : Цифровое телерадиовещание : Приёмное абонентское оборудование цифрового наземного телевизионного вещания
Искам да попитам, забелязах че след официалното стартиране на цифровизацията качестовото на каналите леко се влоши.
Забелязавам например че грешките на приемане (Pre Viterbi) при Канал 1 HD са 1.05e-2 или 1.05e-3, а при BTV са много по-малко от 0 до 2.00е-6.
Може ли някой да сподели как приема канлаите.Kакви са вашите параметри за грешка?
Това при мен дали е от вътрешната антена? Но аз съм на 16 етаж и близо до телевизионната кула.
Този пост е редактиран от javorenator; 07-11-13 в 23:20.
Нещо интересно забелязах преди малко. На Диема Фемили при 4:3 ТВ и Aspect 4:3LB ми се изрязва по една лента отгоре и отдолу. Като превключа на 16:9 ми излиза нормално цялата картина. Това може би е пример за 4:3 телевизия която е пуснала сигнал че е 16:9. Или опит да се пусне 16:9 на TV7 примерно, но не са уцелили канала, подобно на разменените EPG навремето. Не знам от кога е така, понеже не го гледам тоя канал. Но със сигурност за целите на цифровизацията са подбрани най-кадърните ни инжинери. С конкурс и сичко както си му е реда.
javorenator
Имаш телевизор сони?
Viterbi - е метод за корекция на грешки който се използва в цифровото предаване.Pre Viterbi (5.35 e-3)
5s Pre Viterbi (4.58 e-3)
Post Viterbi (0)
5s Post Viterbi (0)
UEC (0)
COFDM AGC (234)
Pre Viterbi - се отнася до грешките, открити на входящият битстрийм.
http://en.wikipedia.org/wiki/Viterbi_error_rate
Цифрите показват броя на грешките с коефициент, например 290e - 5, е 290 грешки на степен 5, или 290 грешки на 100 хиляди. Целта е да се получи Pre Viterbi показанията възможно най-ниски .... на антената.
След като имаш достатъчно качество на сигнала (нисък BER), след това можеш да добавиш усилвател, за да компенсираш загубите в силата на сигнала в разделяне/разпределяне.
Ако имаш слаб сигнал към усилвателя, той няма да повиши качеството, само силата ... така че ще продължаваш да имаш лошо качество на сигнала.
Някои тунери поддържат коригиране на грешки по-добре от други, така че BER максимума за един тунер може бъде ОК за други.
Желателно е Post Viterbi да е равен на нула.
5s - това са Viterbi измервания, осреднени за 5 секунди.
UEC - Uncorrected Error Codes
COFDM - Coded Orthoganal Frequency Division Multiplex.
AGC - Automatic Gain Control
5.35E-3 означава 5.35 умножено по 1/1000, т.е 0.00535. Ако числото след E (експонентата) е -4, то това означава че е било 10 пъти по-малко, т.е. 0.000535. желателно е първо, експонентата да бъде по-негативна, колкото е възможно и после първата част от номера да бъде възможно най-малко. За пример, 9.9E-4 е по-малко от 1.1E-3.
C/N (Carrier Noise) - мярка за "качеството" на сигнала. Необходимия минимум е 25, но за перфектен сигнал трябва да е 35. Съотношение на носещ сигнал и шум.Pre Viterbi_ 2.00 e-2____C/N____25____UEC____0
Post Vitrtbi_0__________5s_____0_____AGC__140
http://www.kte.hu/upload/publikaciok...digital_tv.pdf
http://www.ukfree.tv/fullstory.php?s...54&PGSTART=350
BER - Bit Error Ratio
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_error_rate
DTV в Австралия
Australian & New Zealand Viewers Forums - DTV Forum Australia - The leading audio visual and home theatre forum
FAQ - на полски
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=47&t=893
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-11-13 в 17:21.
Кои приемници поддържат HD аудио: AC3 и E-AC3 ?
Д-р Веселин Божков: Следващата седмица мултиплекс операторите ще обявят покритието по места
поредната глупост на Божков.
Д-р Веселин Божков: Ако държавата няма ресурси, за да инвестира за пълно покритие с ефирна телевизия, то да намери съответния способ
по-добре да остави нещата така като са.
News.bg - Около 1800 човека нямат достъп до цифрова телевизияОколо 1800 човека нямат достъп до цифрова телевизия, според данни от кметовете на селища без ефирен тв сигнал.
КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА
Няма да има нови програми на мултиплексите до края на 2013 година.По време на дискусията беше отчетено, че поради намаляване на бюджетните средства на Българската национална телевизия за 2014 г. тя няма възможността да осигури нови програми и това ще доведе до спиране на развитието на обществения мултиплекс. Предвид телевизионното съдържание, което се предоставя от мултиплекс операторите, се обърна внимание на нежеланието на телевизионните оператори да предлагат разнообразни програми за цифровото ефирно излъчване, което създава опасност да не се използва ефективно ресурса и по този начин да се дискредитира процеса на цифровизация.
Да със сони съм, но според мен нещо не е наред със излъчването на Канал 1 HD.
Антенката ми е от тези малките SRT ANT 30 Аксесоари - DVB-T Антени - SRT ANT 30 , има усилване някакво.
При БТВ грешките са почти нулви, затова питах дали някой е забелязал при него как е сигнала.
Не знам защо но спряха и The Voice, доста се издразних, видях после че било експериментално излъчване.
Прясна снимка от сигнала на БНТ HD:
IMG_20131120_142936.jpg
Сори за лошото качество.
Ураааа, във Варна вече си имаме телетекст. Не че някой ще го чете, но все пак
Телетекстът е остаряла технология...Виж когато пуснат MHEG ми се обади :rolleyes:
Multimedia Home Platform - Wikipedia, the free encyclopedia
Introduction to MHP & GEM
Американците и те се развиват...ATSC 3.0
ATSC Receives 10 Initial Physical Layer Proposals for Next-Generation TV Broadcasting Technologies
Да изчакаме и да видим, какво ново ще обявят на конференцията DVB World 2014
dvbworld
Не е наред нещо БНТ-то.
2013-11-20 21.49.53.jpg
И в Бургас имаме телетекст, но неизвестно защо само на БНТ1. На HD варианта няма никой.
Може ли да се превключват режимите на TXT от Auto на FAST и да се ползват цветните бутони и подстраници? При мен стои на auto и по никакъв начин не мога да го сменя. Свикнал съм със стандартния "аналогов" TXT и сега ми е криво...
И аз пробвах с едно НЕО и то пусна телевеста на латиница.
Пробвай дали няма настройка на езика на TXT.
При мен си е на кирилица.