Вижте резултатите от анкетата: Средно по колко време гледате телевизия на ден?

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 7 часа

9 14.06%
  • 6 часа

2 3.13%
  • 5 часа

5 7.81%
  • 4 часа

16 25.00%
  • 3 часа

8 12.50%
  • 2 часа

9 14.06%
  • 1 час

8 12.50%
  • Не гледам телевизия

10 15.63%
Отговори на анкетата
Страница 67 от 86 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1282
Like Tree92Одобрявам

Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

Мултиплекс операторите пропуснаха смяната на часовете.
    Влезте в менюто на приемника си и променете часовата зона на GMT+2.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

4. Member
    Тук е от
    May 2013

Искам да попитам, забелязах че след официалното стартиране на цифровизацията качестовото на каналите леко се влоши.

Забелязавам например че грешките на приемане (Pre Viterbi) при Канал 1 HD са 1.05e-2 или 1.05e-3, а при BTV са много по-малко от 0 до 2.00е-6.
    Може ли някой да сподели как приема канлаите.Kакви са вашите параметри за грешка?
    Това при мен дали е от вътрешната антена? Но аз съм на 16 етаж и близо до телевизионната кула.
    Този пост е редактиран от javorenator; 07-11-13 в 23:20.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Нещо интересно забелязах преди малко. На Диема Фемили при 4:3 ТВ и Aspect 4:3LB ми се изрязва по една лента отгоре и отдолу. Като превключа на 16:9 ми излиза нормално цялата картина. Това може би е пример за 4:3 телевизия която е пуснала сигнал че е 16:9. Или опит да се пусне 16:9 на TV7 примерно, но не са уцелили канала, подобно на разменените EPG навремето. Не знам от кога е така, понеже не го гледам тоя канал. Но със сигурност за целите на цифровизацията са подбрани най-кадърните ни инжинери. С конкурс и сичко както си му е реда.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

javorenator
    Имаш телевизор сони?

Pre Viterbi (5.35 e-3)
    5s Pre Viterbi (4.58 e-3)
    Post Viterbi (0)
    5s Post Viterbi (0)
    UEC (0)
    COFDM AGC (234)
    Viterbi - е метод за корекция на грешки който се използва в цифровото предаване.
    Pre Viterbi - се отнася до грешките, открити на входящият битстрийм.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Viterbi_error_rate

Цифрите показват броя на грешките с коефициент, например 290e - 5, е 290 грешки на степен 5, или 290 грешки на 100 хиляди. Целта е да се получи Pre Viterbi показанията възможно най-ниски .... на антената.

След като имаш достатъчно качество на сигнала (нисък BER), след това можеш да добавиш усилвател, за да компенсираш загубите в силата на сигнала в разделяне/разпределяне.

Ако имаш слаб сигнал към усилвателя, той няма да повиши качеството, само силата ... така че ще продължаваш да имаш лошо качество на сигнала.

Някои тунери поддържат коригиране на грешки по-добре от други, така че BER максимума за един тунер може бъде ОК за други.

Желателно е Post Viterbi да е равен на нула.
    5s - това са Viterbi измервания, осреднени за 5 секунди.
    UEC - Uncorrected Error Codes
    COFDM - Coded Orthoganal Frequency Division Multiplex.
    AGC - Automatic Gain Control

5.35E-3 означава 5.35 умножено по 1/1000, т.е 0.00535. Ако числото след E (експонентата) е -4, то това означава че е било 10 пъти по-малко, т.е. 0.000535. желателно е първо, експонентата да бъде по-негативна, колкото е възможно и после първата част от номера да бъде възможно най-малко. За пример, 9.9E-4 е по-малко от 1.1E-3.

Pre Viterbi_ 2.00 e-2____C/N____25____UEC____0
    Post Vitrtbi_0__________5s_____0_____AGC__140
    C/N (Carrier Noise) - мярка за "качеството" на сигнала. Необходимия минимум е 25, но за перфектен сигнал трябва да е 35. Съотношение на носещ сигнал и шум.

http://www.kte.hu/upload/publikaciok...digital_tv.pdf

http://www.ukfree.tv/fullstory.php?s...54&PGSTART=350

BER - Bit Error Ratio
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_error_rate

DTV в Австралия
    Australian & New Zealand Viewers Forums - DTV Forum Australia - The leading audio visual and home theatre forum

FAQ - на полски
    http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=47&t=893
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-11-13 в 17:21.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Кои приемници поддържат HD аудио: AC3 и E-AC3 ?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Д-р Веселин Божков: Следващата седмица мултиплекс операторите ще обявят покритието по места

поредната глупост на Божков.
    Д-р Веселин Божков: Ако държавата няма ресурси, за да инвестира за пълно покритие с ефирна телевизия, то да намери съответния способ
    по-добре да остави нещата така като са.

Около 1800 човека нямат достъп до цифрова телевизия, според данни от кметовете на селища без ефирен тв сигнал.
    News.bg - Около 1800 човека нямат достъп до цифрова телевизия

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА
    По време на дискусията беше отчетено, че поради намаляване на бюджетните средства на Българската национална телевизия за 2014 г. тя няма възможността да осигури нови програми и това ще доведе до спиране на развитието на обществения мултиплекс. Предвид телевизионното съдържание, което се предоставя от мултиплекс операторите, се обърна внимание на нежеланието на телевизионните оператори да предлагат разнообразни програми за цифровото ефирно излъчване, което създава опасност да не се използва ефективно ресурса и по този начин да се дискредитира процеса на цифровизация.
    Няма да има нови програми на мултиплексите до края на 2013 година.

10. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    javorenator
    Имаш телевизор сони?

Viterbi - е метод за корекция на грешки който се използва в цифровото предаване.
    Pre Viterbi - се отнася до грешките, открити на входящият битстрийм.
    Viterbi error rate - Wikipedia, the free encyclopedia

...
    Да със сони съм, но според мен нещо не е наред със излъчването на Канал 1 HD.
    Антенката ми е от тези малките SRT ANT 30 Аксесоари - DVB-T Антени - SRT ANT 30 , има усилване някакво.
    При БТВ грешките са почти нулви, затова питах дали някой е забелязал при него как е сигнала.
    Не знам защо но спряха и The Voice, доста се издразних, видях после че било експериментално излъчване.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Прясна снимка от сигнала на БНТ HD:

IMG_20131120_142936.jpg

Сори за лошото качество.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Ураааа, във Варна вече си имаме телетекст. Не че някой ще го чете, но все пак

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Телетекстът е остаряла технология...Виж когато пуснат MHEG ми се обади :rolleyes:

Multimedia Home Platform - Wikipedia, the free encyclopedia
    Introduction to MHP & GEM

Американците и те се развиват...ATSC 3.0
    ATSC Receives 10 Initial Physical Layer Proposals for Next-Generation TV Broadcasting Technologies

Да изчакаме и да видим, какво ново ще обявят на конференцията DVB World 2014
    dvbworld

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Прясна снимка от сигнала на БНТ HD:

IMG_20131120_142936.jpg

Сори за лошото качество.
    Не е наред нещо БНТ-то.
    2013-11-20 21.49.53.jpg

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

И в Бургас имаме телетекст, но неизвестно защо само на БНТ1. На HD варианта няма никой.
    Може ли да се превключват режимите на TXT от Auto на FAST и да се ползват цветните бутони и подстраници? При мен стои на auto и по никакъв начин не мога да го сменя. Свикнал съм със стандартния "аналогов" TXT и сега ми е криво...

17. Member
    Тук е от
    Mar 2006

И аз пробвах с едно НЕО и то пусна телевеста на латиница.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пробвай дали няма настройка на езика на TXT.
    При мен си е на кирилица.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 67 от 86 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  2. Лаптоп тошиба сателит- L 350 и ефирна цифрова телевизия
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 23-12-13, 16:50
  3. Отговори: 3
    Последно: 10-10-13, 16:10
  4. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе