Май не е слаб, пробвахме и с 65 и с над 80 .. все тая, а оптиката ми е мазето.Първоначално публикувано от hristoslav2
Май не е слаб, пробвахме и с 65 и с над 80 .. все тая, а оптиката ми е мазето.Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте !
Имам приемник Topfield TF6100EMC с който гледам кабелна тв. от Nevo - TV., но той няма изходи за hdmi и s-video. Aко сложа преходник ....скарт с изход за s- video и го свържа към s-video входа на тв Sharp LC-37D44E ще се получили по-хубав образ?
И втори въпрос: Мога ли да използвам / ако намеря втора употреба/ същият приемник за да го включа към втори тв. със сплитер? Това от 79лв.
http://www.cifronim.com/цифрови-приемници.htm
няма ли да свърши същата работа?
Благодаря предварително за отговорите !
1. Оговорът е не. Няма да получиш по-добра картина.Първоначално публикувано от valseat
2. Пак не, защото това са ефирни приемници /DVB-T/за ефирна цифрова телевизия, а ти доколкото разбирам си на кабелна. Тези приемници от сайта ще ти свършат работа през Септември другата година, когато в големите градове стартират цифровата ефирна телевизия от мултиплексите. Тоест ще гледаш с приемник и антена.
Попитай кабелният си оператор дали не предлага Кам модул с карта или приемници с HDMI изход и ако да - вземи си един.
__________________________________________________________________________________________________
Ето как руснаците предлагат дистанционно - договор с карта и модул
http://shop.onlime.ru/p23105
hristoslav2
Благодаря за поясненията, но въпреки че четох темата от началото още ми е малко облачно. От отговора разбирам, че за да гледам на други тв./ CRT/ ще ми е необходим DVB-C тунер и CAM модул или такъв приемник какъвто са ми дали сега от кабелната тв. Ако намеря такъв удачно ли ще бъде да го купя/ защото ти казваш,че вътре в приемника имало сим карта и от кабелната ще разберат,че съм включил допълнителен приемник? Исках приемник с HDMI, но казаха, че нямат........ А би ли казал какъв CAM модул трябва да купя за DVB-C тунер / на CRT тв: Къде ще го сложа?/ Цялата история е: Да мога да гледам цифровата кабелна и на др.тв. и догодина септември месец да не купувам допълнителни неща ако искам да гледам ефирна тв./ Аз знам,че и сега има излъчване на няколко програми/ гледах ги малко преди сменят стандарта, но не ми харесваше образа/
Сега разбирам, че говориш за кинескопен телевизор...За него ще трябва да си вземеш още един сет-топ-бокс от кабелният ти оператор. Кам модула не ти върши работа.
За да гледаш цифрова ефирна телевизия, другата година/след Септември/ ще трябва да си вземеш външен DVB-T приемник като тези от линка по-горе. Вероятно ще раздават и безплатни такива на социално слабите....
В случай че не искаш допълнителни устройства и дистанционни, си вземи нов телевизор![]()
@valseat
Както е предложил hristoslav2 - купи си нов телевизор. Но ако държиш да ползваш сегашният си - могат да се намерят комбо приемници DVB-C/DVB-T. Така ще можеш да имаш два тунера в едно устройство и общ списк с канали.
Благодаря за отговорите на hristoslav2 и zlatko. Реших да пробвам / за по евтино / ..... преди да купувам друг тв. и взех приемник ADB-2840C с hdmi изход. Свързах го ..вкарах каналите и засега уж е добре ./ но очаквах по-хубав образ с hdmi кабела/.Но на 5,6 програми картината прескача веднъж преди да се покаже. Сменявах настройки,кабели,конектори,сплитери......винаги прескачи на тези 5,6 канала/ на останалите канали се показва веднага/. Това прескачане го нямаше когато бях с Topfield TF6100EMC / свързан със Скарт/. Опитах да сменя в някои неща в настройките на каналите ама този приемник не запаметява промените в настройките на определен канал./ например както може да се изменят настройките на даден канал в сателитен приемник/. Да се пробвам ли да вкарам софтуера на Topfield TF6100EMC в ADB-2840C / от приемник в приемник/? Или ще ми дадете някакъв друг съвет? Предварително благодаря за съдействието !
Мога ли да споделя и аз моя проблем. Абонат съм на мсат с Панасоник L37E30 и имам значително влошаване на картината на стандартните сд канали при пуснат цифров тунер, иначе хд каналите се виждат отлично. Според техниците нямам никакъв проблем със сигнала от тяхна страна. Възможно ли е вграденият тунер да е дефектен и да създава проблема или е нещо в настройките, въпреки че пробвах абсолютно всичко?
Проблема с прескачането на картината при превключване на някои канали се реши след като сменявам резолюцията ма тв. на 720p/DVI/ или на 1080i/DVI/.
Момчета, сериозно, качеството на сд каналите ми е като на аналогови от едно време. Какво да направя? Преди да пусна тунера използвах външен приемник Topfield TF6100EMC и качеството беше безупречно - светло, изчистено, максимално добро. Би трябвало с тунер да е дори по-добре от това, но защо при мен е толкова зле? Кабелът ли е проблема? Буксата е сменена с нова... не знам вече...
Не може да е от буксата , това вече е цифров сигнал и няма как да се влоши картината , може да накъсва / пикселизира но да стане по лоша - като едно време аналоговата , снежинки , смущения ......... просто няма как .
Вижте си настройките на телевизора.
Здравейте, на интербилд съм и на малкия телевизор гледам телевизия с приемникът им и искам да попитам ако сложа направо кабела на Тошиба WL753G дали ще тръгне?
Стига сигнала да не е кодиран...В противен случай си вземаш кам модул и карта.
Не е кодиран по принцип, защото пробвах на един приятел самсунг 3Д - стана, на едно Сони 3Д - пак става. Преди малко сложих устройството на телевизора и си хващам без проблем(значи не е прекъснат кабела).
Между другото забрави да споделя, че съм разделил сигнала(да имам и на двата телевизора), и търся на държава България и Финландия.
С Тошиба слагаш на Германия.