Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате телевизионен сигнал ?

Гласували
568. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) + Cam modul

210 36.97%
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) без Cam modul

130 22.89%
  • Цифрова кабелна с приемника на кабелният оператор (set-top-box)

152 26.76%
  • Аналогова кабелна телевизия с тунера на телевизора

76 13.38%
Страница 16 от 28 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 411
Like Tree29Одобрявам

Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2012

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    passenger
    Според мен сигнала стигащ до телевизора ти е слаб. Извикай техниците от подлъжката - да го замерят/трябва да е около 65dB/ и ако е нужно да усилят сигнала от най-близкият усилвател по мрежата. Лятото е така - като се стопли времето и сигнала по мрежата започва да заглъхва.
    Май не е слаб, пробвахме и с 65 и с над 80 .. все тая, а оптиката ми е мазето.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Здравейте !

Имам приемник Topfield TF6100EMC с който гледам кабелна тв. от Nevo - TV., но той няма изходи за hdmi и s-video. Aко сложа преходник ....скарт с изход за s- video и го свържа към s-video входа на тв Sharp LC-37D44E ще се получили по-хубав образ?

И втори въпрос: Мога ли да използвам / ако намеря втора употреба/ същият приемник за да го включа към втори тв. със сплитер? Това от 79лв.
    http://www.cifronim.com/цифрови-приемници.htm
    няма ли да свърши същата работа?

Благодаря предварително за отговорите !

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от valseat
    Здравейте !

Имам приемник Topfield TF6100EMC с който гледам кабелна тв. от Nevo - TV., но той няма изходи за hdmi и s-video. Aко сложа преходник ....скарт с изход за s- video и го свържа към s-video входа на тв Sharp LC-37D44E ще се получили по-хубав образ?

И втори въпрос: Мога ли да използвам / ако намеря втора употреба/ същият приемник за да го включа към втори тв. със сплитер? Това от 79лв.
    http://www.cifronim.com/цифрови-приемници.htm няма ли да свърши същата работа?

Благодаря предварително за отговорите !
    1. Оговорът е не. Няма да получиш по-добра картина.
    2. Пак не, защото това са ефирни приемници /DVB-T/за ефирна цифрова телевизия, а ти доколкото разбирам си на кабелна. Тези приемници от сайта ще ти свършат работа през Септември другата година, когато в големите градове стартират цифровата ефирна телевизия от мултиплексите. Тоест ще гледаш с приемник и антена.
    Попитай кабелният си оператор дали не предлага Кам модул с карта или приемници с HDMI изход и ако да - вземи си един.

__________________________________________________________________________________________________

Ето как руснаците предлагат дистанционно - договор с карта и модул
    http://shop.onlime.ru/p23105

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

hristoslav2

Благодаря за поясненията, но въпреки че четох темата от началото още ми е малко облачно . От отговора разбирам, че за да гледам на други тв./ CRT/ ще ми е необходим DVB-C тунер и CAM модул или такъв приемник какъвто са ми дали сега от кабелната тв. Ако намеря такъв удачно ли ще бъде да го купя/ защото ти казваш,че вътре в приемника имало сим карта и от кабелната ще разберат,че съм включил допълнителен приемник? Исках приемник с HDMI, но казаха, че нямат........ А би ли казал какъв CAM модул трябва да купя за DVB-C тунер / на CRT тв: Къде ще го сложа?/ Цялата история е: Да мога да гледам цифровата кабелна и на др.тв. и догодина септември месец да не купувам допълнителни неща ако искам да гледам ефирна тв./ Аз знам,че и сега има излъчване на няколко програми/ гледах ги малко преди сменят стандарта, но не ми харесваше образа/

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сега разбирам, че говориш за кинескопен телевизор...За него ще трябва да си вземеш още един сет-топ-бокс от кабелният ти оператор. Кам модула не ти върши работа.
    За да гледаш цифрова ефирна телевизия, другата година/след Септември/ ще трябва да си вземеш външен DVB-T приемник като тези от линка по-горе. Вероятно ще раздават и безплатни такива на социално слабите....
    В случай че не искаш допълнителни устройства и дистанционни, си вземи нов телевизор

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@valseat
    Както е предложил hristoslav2 - купи си нов телевизор. Но ако държиш да ползваш сегашният си - могат да се намерят комбо приемници DVB-C/DVB-T. Така ще можеш да имаш два тунера в едно устройство и общ списк с канали.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Благодаря за отговорите на hristoslav2 и zlatko. Реших да пробвам / за по евтино / ..... преди да купувам друг тв. и взех приемник ADB-2840C с hdmi изход. Свързах го ..вкарах каналите и засега уж е добре ./ но очаквах по-хубав образ с hdmi кабела/.Но на 5,6 програми картината прескача веднъж преди да се покаже. Сменявах настройки,кабели,конектори,сплитери......винаги прескачи на тези 5,6 канала/ на останалите канали се показва веднага/. Това прескачане го нямаше когато бях с Topfield TF6100EMC / свързан със Скарт/. Опитах да сменя в някои неща в настройките на каналите ама този приемник не запаметява промените в настройките на определен канал./ например както може да се изменят настройките на даден канал в сателитен приемник/. Да се пробвам ли да вкарам софтуера на Topfield TF6100EMC в ADB-2840C / от приемник в приемник/? Или ще ми дадете някакъв друг съвет? Предварително благодаря за съдействието !

10. Тук е от
    Dec 2011

Мога ли да споделя и аз моя проблем. Абонат съм на мсат с Панасоник L37E30 и имам значително влошаване на картината на стандартните сд канали при пуснат цифров тунер, иначе хд каналите се виждат отлично. Според техниците нямам никакъв проблем със сигнала от тяхна страна. Възможно ли е вграденият тунер да е дефектен и да създава проблема или е нещо в настройките, въпреки че пробвах абсолютно всичко?

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Проблема с прескачането на картината при превключване на някои канали се реши след като сменявам резолюцията ма тв. на 720p/DVI/ или на 1080i/DVI/.

12. Тук е от
    Dec 2011

Момчета, сериозно, качеството на сд каналите ми е като на аналогови от едно време. Какво да направя? Преди да пусна тунера използвах външен приемник Topfield TF6100EMC и качеството беше безупречно - светло, изчистено, максимално добро. Би трябвало с тунер да е дори по-добре от това, но защо при мен е толкова зле? Кабелът ли е проблема? Буксата е сменена с нова... не знам вече...

13. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Не може да е от буксата , това вече е цифров сигнал и няма как да се влоши картината , може да накъсва / пикселизира но да стане по лоша - като едно време аналоговата , снежинки , смущения ......... просто няма как .
    Вижте си настройките на телевизора.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Здравейте, на интербилд съм и на малкия телевизор гледам телевизия с приемникът им и искам да попитам ако сложа направо кабела на Тошиба WL753G дали ще тръгне?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Стига сигнала да не е кодиран...В противен случай си вземаш кам модул и карта.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Не е кодиран по принцип, защото пробвах на един приятел самсунг 3Д - стана, на едно Сони 3Д - пак става. Преди малко сложих устройството на телевизора и си хващам без проблем(значи не е прекъснат кабела).

Между другото забрави да споделя, че съм разделил сигнала(да имам и на двата телевизора), и търся на държава България и Финландия.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

С Тошиба слагаш на Германия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 28 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  2. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46
  3. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 23:45
  4. Мегалан - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 43
    Последно: 09-06-12, 16:09
  5. Спектрум нет - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 13-04-12, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе