Не става и с Германия. От 38 до към 60% е много бавно и имам чувството че намира канали, но накрая няма нищо.
Не става и с Германия. От 38 до към 60% е много бавно и имам чувството че намира канали, но накрая няма нищо.
На "бързо сканиране" ли пробва или на "пълно" ? Ако кабеларката е наред - сканирай на "бързо" , но ако не е в стандартите нищо няма да помогне - Тошиба си иска да се спазват стандартите . Ако знаеш QAM-a и "скорост на предав." ги въведи и тях при "бързо".
Мерси "svetlio1", стана обаче на "пълно" сканиране(отне му 2 часа) - въведох QAM, SCAN, Честоти от/до(намерих ги) и стана.Едно голямо ОБАЧЕ, изписва ми "Слаб Сигнал" на всички канали дори и на HD, наистина май е така, защото имам само 2 чертички сигнал.
На устройството сигнала го изписва в Н и К в %, и те са на Н-45% и на К-88%. Какво трябва да направя?
K - качество на сигнала
Н - ниво на сигнала
Да викнеш тия от кабеларката и да си оправят сигнала - наистина е слаб - поне 60% да направят силата.
В технополис гледах преди месец, но сега не мога да го намеря, CI конвертор за dvb-c към dvb-t + conax... трябва ми за един от допълнителните телевизори, някой да има повече инфо?
Привет,
Знам малко тъп въпрос, но все пак извън стартовото "Ами зависи от доставчиците"... :
От какъв доставчик е по-логично да очаквам по-качествен сигнал на цифрова кабелна телевизия:
1.) "Старите" кабелни оператори, които след аналогов почнаха да предлагат цифров сигнал;
или
2.) Интернет доставчиците, които покрай нета започнаха да предлагат и телевизия
От една страна "телевизионните" доставчици са се занимавали с години с доставка на телевизионен сигнал и на теория трябва да знаят най-добре какво трябва за да се достави качествена телевизия.
От друга страна, доколкото четох в една друга тема, качеството на сигнала зависи от разни компресии, бит рейтове и т.н. и прочие цифрови технологични процеси, където си мисля, че е компютърна компания за интернет вероятно е възможно да прави по-добре и с по-модерни технологии ?
Идеята на питането ми? Ами в момента ползвам за кабелна местен доставчик от около 20 години, и отделно интернет от доставчик от около 10 години.... Последните 1-2- години гледам и двете фирми започнаха да предлагат комбинирана услуга (телевизия + интернет), като мисля с цел намаляване на разходите да остана само на една от двете фирми с комбинираната услуга... Въпроса е от коя по-скоро мога да очаквам по-качествен цифров сигнал за телевизията ? (За съжаление не съм имал възможност да гледам кабелната и на двете фирми на 1 и същи телевизор за да добия преки впечатления)
P.S. Уточнявам, че за съжаление не съм от Варна и нямам MSAT cabel...Доколкото четох тук какви HD канали имат
, нямаше да се колебая ако ми бяха опция, но....
По-принцип въпросът няма еднозначен отговор, защото факторите за качествен сигнал са много и съвкупни: изградена мрежа, техника, поддръжка, качествена кражба на каналите и т.н.
Общо взето каквито си поискат и когато им скимнеПървоначално публикувано от Van Basten
![]()
И все пак ? :rolleyes:Първоначално публикувано от pilot
Дали една IT фирма няма да се справя с цифровизацията по-добре отколкото една започнала като "аналогова компания" телевизонна фирма, която предминава към новия формат ?
Т.е. до голяма степен говоря за сигнала на източника (доставчика), преди вече да се намесят мрежата, поддръжката и т.н.
Тук въпросът опира до финасовата възможност на фирмите - техническо оборудване, купен лиценз за излъчваните канали, а не да ги дърпат от други и да ги получаваш силно компресирани :rolleyes:Първоначално публикувано от Van Basten
Това няма как да го прецениш, без да направиш сравнение между двете фирми при равни условия или от отзиви на потребители.Първоначално публикувано от Van Basten
Кажи имената на визираните от теб фирми.
Веднага ти давам моя отговор - ползвах такава услуга именно от Мсат във Варна (кабелна+интернет), веднъж годишно става проблем нещо по връзката да се прецака, но като нямаш и интернет и тв едновременно кофти. Не знам защо, но винаги това се случва когато най-много ти трябва.Първоначално публикувано от Van Basten
Аз затова съм на две отделни фирми в момента. Сега мсат имат доста по-добър нет, и може и пак да се завърна при тях, но само защото имам и флашка за нет в случай на екскурзия и "кабелна авария".
Здравейте, нужна ми е компетентна помощ относно един lg M2262D-PZ произведен септември 2009. Местната каблеларка е пуснала свободни цифрови канали отскоро които изискват DVB-C. Нищо не намирам нито на страна Финландия, Швеция или на ----. Та дилемата ми е има ли в тая пущина изобщо DVB-C. Рекламират го че е с DVB T/C и нищо не е ъпдейтвано по него фирмуера му е версия 3.05. Ще съм ви много благодерен ако ми спестите безполезното ръчкане по дистанционното часове наред.
Това е ПС монитор с тунер ако не се лъжа има само цифров ефирен тунер,демек само Т- .Първоначално публикувано от mitko20050
Здравейте. Имаме четири телевизора като единия е с цифрова, а другите три са с аналогова телевизия. Проблемът е, че на тези с аналоговата качеството не е добро и си мисля да сложа усилвател. Спрял съм се на този: DAC-801 http://satshop.bg/product.php?id_product=56
Разположението на телевизорите е следното. Първият, който е с цифровата е на около 1,5 метра от разпределителната точка, а останалите три са на около 10 метра. Смятам на входа да сложа един двоен сплитер като първия изход да е за първия телевизор, на втория да сложа усилвателя, а след него троен сплитер, който да разпредели сигнала до останалите телевизори. Ще стане ли така нещо или има и по-добро решение. Благодаря.
Преди всички слагаш усилвателя и след това слагаш тапове да разпределиш сигнала.Първоначално публикувано от ncl
Здравейте, бихте ли ми казали защо картата от приемника ми като е сложа на друг телевизор където имам Кам модул не ми е разпознава?Като си го сложих си ми дадоха карта с него и всичко си е Ок, но проблема е там че на телевизора с приемника има повече канали, а искам да прехвърля картата в моята стая при Кам модула, но като го направя ми изписва, че нямам достъп и някакъв си код 2.
Абонат съм на близу и съм с Конакс модул.
Трябва ли да се правят някакви настройки отделно, за да ми е разпознае, защото чрез сканиране не става.Изписва ми, че намира каналите и радио каналите, но не ги отваря с изключение на Канал 1, който си върви свободно.
Казаха ми, че не би трябвало да имам проблем да си ги въртя картите, но при мен не се получава.
Може би проблема да е в картата, защото е от старите с надпис Кейбълтел или не знам и аз от какво е.