Да, града имал 20000 хил жители, значи ти имаш 5000 хил абонати. Ако има 4 местни оператора, всичките имат по 5000 хил абоната А всъщност 20000 хил жители са 6-7 хил домакинства от които 2-3 хил изобщо не изпозват телевизия,а една част от останалите ползват сателитна
И по принцип така започват взаимоотношенията - с изнудване. Фирмата има два варианта - да пусне кепенците, или да почне да "спестява" - къде в бройката абонати, къде в оборот и ДДС. След време тази фирма, примерно след 5г., или фалира/продава се, или се замогва/изкупува други. И вече има 5хил. абоната, и даже може да си позволи да излезе на светло. Но няма да го направи, никога. Няма как да отглеждаш едно дете до зрял човек като престъпник, и като порасне да чакаш да е примерен гражданин. Фирмата си е изградила и структурите, и съзнанието да бъде нарушител. И няма как да очакваш от нея да бъде коректна към тези, които са я изнудвали навремето. Е, можеш евентуално да пратиш както в случая ГДБОП и да прелееш абонатите в "правилната" фирма.
etg
От 5-те оператора, трима са спрели интернета. Възможно е в акцията да са участвали разни безхаберни служители, които без да се замислят са разкачали и конфискували всичко, което им се е сторило свързано с пиратстване. Последното, говори за царящата аматьорщината в МВР - никаква подготовка и елементарно обучение на персонала. За всяка телевизия си има предавател, който на слот, като всеки е надписан за коя телевизия е.
12 лева за 200 програми, сред които е HBO, двата пакета на БТВ, Нова, Discovery, Nat Geo... ? Че то само пакета на HBO е 6-8 лева...Сложи по 2 лева другите пакети и ето ти 10-12 лева. А останалите? Таксата за поддръжка на мрежата? Има някаква остъпка за количество абонати..да речем 10 лева за четирите пакета.
100 000 абоната по 10 лева за 1 година(12 месеца) - 12 милиона.
Когато оферираш на сулю и пулю в селските райони 17-19 лева за кабелна(без HBO и интернет), те ще заподскачат и ще се прехвърлят за по 12 лева на оня бо...к Булсатком..
Преди години имаше дело за изнудване срещу БТВ...
Редно е: каквото потребяваш, за това и да плащаш !
Решението е, като отидеш в офиса на оператора, там да има терминал с тъчскриин. На екрана излиза списък с програмите и цената за всяка ПООТДЕЛНО. Маркираш кои програми ще гледаш и системата автоматично да ти пресметне цената за абонамента. Потвърждаваш. Системата въвежда списъка в чипа на смарт картата. Плащаш и си получаваш картата, която у дома поставяш в слота на телевизора. По този начин ще имаш достъп само до програмите които си избрал - останалите остават кодирани за теб. В случай, че искаш корекция в списъка - вадиш картата и с нея обратно в офиса, където правиш корекцията и си доплащаш.
Ако това се случи, БТВ, Нова и цял куп други имитации на телевизии ще закъсат финансово. Това ще отрезви мениджмънта и ще зацепят, че това което предлагат е боклук и ще трябва да се реформират. Поне 75% от предаванията им не стават за нищо...не само външните продукции, а и собствените им такива. Просто бълват пълнеж на програмата. Да не споменаваме всекидневните им гафове.... 4000 лева е заплатата на водещ в сутрешният блок..
Между другото в парламента трябва да приемат закон за финансирането на телевизиите.
- от реклами
- от такси
Само едно от двете! В първият вариант е безплатна за зрителите, при вторият е платена.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-06-19 в 22:59.
От тоя надписан предавател нищо няма да изкопчиш, не виждам какво ще ползваш за доказателство, да не говорим, че можеш да го опишеш с протокол и пред поемни лица и повече не ти трябва. Трябват ти сървърите, на които се съхранява информацията, която можеш да ползваш за доказателство. А разликата между такъв сървър (от който вероятно зависи и доставката на Интернет) и предавател за ИПТВ не знам как я намираш, аз не мога на 100%, мога да предполагам, но категоричен не мога да бъда. А все пак това ми е работата. А ти го искаш от полицията.
Това за сметките не го разбрах.
За следващите неща съм съгласен. Обаче не ние определяме правилата.
Христослав, сметките които правиш изобщо не влизат в играта. Не трябва да смяташ цената на всички канали във формирането на пакета. Както вече казах, аз не мога да гледам всички канали за които съм платил или за които е платил оператора ми. Това прави и оператора. Свежда бройката абонати до приемливи. Но при сключване на договора каналите не приемат пакетиране на техните канали, изискването е да са в основния пакет за да могат да дерат за пълния брой абонати и оператора няма НИКАКЪВ избор!
Мога да ти кажа с чисто сърце, че 30-40 процента от месечния ОБОРОТ на една кабеларка си заминава за права... И това е при снижен брой абонати . Ами интернета, ами заплатите, ами инвестициите, ами поддръжките, ами автомобилите,ами инструментите, ами... ами... ами "печалбата" ?!?
Ще последва минимална такса 50 лв за телевизия, 20 лв спортен пакет на нова, 10-15 лв спортен пакет на бтв и то без дори да дават нищо по тях... филмов пакет - в момента хбоу искат 12-15 лв за пакет, които операторите препродават на загуба само и само да го предлагат, понеже големите или го нямат (булсат) или го дават на безценица - 4-5 лв (а1 или виваком) дотирайки го от мобилните си услуги...
В бъдеще ще стане 20-25 лв и той... Дискавъри и Фоксовете се държат с изключително разбиране, но падне ли им ще ни одерат и те кожите... И това на фона на липсваща ефирна цифрова, слаба държава изпълняваща поръчки - КАЧЕСТВОТО НАДОЛУ, ЦЕНИТЕ НАГОРЕ - това е...
Именно, за да се спре това дране от страна на телевизиите, трябва да се приеме закон забраняващ пакетирането! Клиентът да има избор, какво да гледа и заплаща.
В настоящият вариант имаме ИЗНУДВАНЕ ! Тук трябва да се сезира КЗП и омбудсмана.
Здравейте, каква настройка да направя за да намеря телевизия 7/8? На спринт Плевен съм. Казаха ми, че я има на 78 канал, но там е черен екран. Досега винаги автоматично са пускали новите канали, но с този нещо са се запънали. Ползвам цифрова кабелна без приемник
Ми трябва да видиш при някой комшия или от кабеларката да ти кажат на кой транспондер е телевизията и да го сканираш ръчно само него.
п.п. има и минимална вероятност да са го пуснали във формат/кодек не поддържан от тв ти ( като гледам е старичък модел)
Говорих с оператора, не знам как, но канала се появи
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
В Русе основния доставчик е Нетуоркс, искам да питам , защо няма съраунд звук на никой канал . На HBO да речем , като тръгне филм си пише 5.1 DD, DTS и т.н., ама дотам. На ресивъра си пише PCM - 2 канала , просто стерео. От кабелната ли е или нещо друго ?
Виж опциите на тв-ра.На А1 има опции за избор на език.Една от тях е engl+DolbyDigital.Има вероятност да трябва да сменяш ръчно.
Да, от кабелната е - повечето махат, това което смятат за излишно.
Най-често субтитри (които не са български) и 6 канален звук.
Причини - за да избегнат разправиите със скапани телевизори, които не се справят с тях.
Един хубав DTS или DD поток може да е около 1,5 Мегабита - махни 3 и вече имаш място за още един SD канал.
При наличие на резервни стриймове, трябва да се подменят много пидове и е по-лесно да се разкарат.
Сега говорих с кабеларите - няма проблем при мен , пускат само стерео. Срамота! Да махнат скапаните канали - 196 канала от тях 166 излишни има .....
Да ги махнат,ама не ги махат,явно им са без пари и търсят балами с бройки.Мини на А1.Там има поне 5-6 канала DD.Въпреки , че и те се изтарикатиха и не пущат някои нови hd -7/8,''nova''...Колко са hd е друг въпрос.