Привет!
.Внимателно изчетох постовете тук,но не можах да намеря някакъв категоричен отговор на въпроса кой оператор да предпочета.От София съм,имам в момента 47-инчов full HD тв.Мисля да си купя 59 инчов 3D tv.Абонат съм на Булсатком и Близоо,като на Булсата съм с HD тв.Поддържам двата заради разлика в пакетите,особено ТВплюс , Филм плюс и Филм плюс HD на Була.Имам договор,който изтича през януари.Някой HD програми са прилични,други -не толкова и се опасявам,че като сложа по големия панел образа съвсем ще се влоши. До миналата година бях абонат на ITV Partner,но ми писна от постоянни настройки,размествания и т.н.,пък и качеството на сигнала бе значително по лошо от този на Була.Някой има ли идея какъв оператор да избера,ако може да предлага и Тв в 3D формат?
Ако не те събаря високата месечна такса от 38лв. (но пък за 2 телевизора) може да пробваш http://satellite.bg/ Имат доста HD канали, макар, че повечето са "пълнеж" и не струват или пък ги има свободни на други спътници. За 3D програми, май никой от нашите сателитни оператори не предлага. Има няколко безплатни демо канала по спътниците. Вземаш си един HD сателитен приемник и антена с мотор и си гледаш където и каквото пожелаеш.
Благодаря за бързия отговор.Не е въпрос в таксата,тя и сега е такава пък и както споменах вече плащам на сателитен и кабелен оператор.Просто бях абонат на ИТВ Партнер(сегашния Сателайт бг.) и не бях доволен от качеството на сигнала.Сега гледам Булсата с тяхната чиния(на ИТВ),тя е по голяма и сигнала е стабилен,пък и тези допълнителни канали със спорт и филми са нова екстра.Сателайта не ги предлага.Въпросът ми бе има ли провайдър с по добро качество на тези канали.Иначе нямам чак толкова време да се връткам на различни спътници.А някъде по горе четох,че имало такива със 3Д и някакъв специален приемник за тях...
@biserp
SatelliteBG излъчва на съвсем друг спътник(и като орбитална позиция и като "hardware") от iTV Partner. Сигналът от Astra 23.5E много добър и като радио характеристики превъзхожда другите български DTH оператори чувствително.
Иначе спортните събития, които предлага Bulsatcom са уникални за българския пазар. Ако човек има голям, хубав плоскоекранен телевизор и не мисли за пари най-добрият вариант е комбинация м/у SatelliteBG и Bulsatcom: първите заради най-големия HD пакет и качеството на картина и сигнал, вторите заради цената и спортът.
За Варна много добра алтернатива са MSAT кабел, но интересно докога ще продължи тяхното пиратстване. Е нали са собсвеност на ТИМ...кой знае. ;-)
Здравейте! С булсатком съм, с обикновенния им сет топ бокс. Тук четох че цифровия сигнал от сателита се конвертира в аналогов от сеттопбокса и така се подава на телевизора, който обратно го конвертира в цифров. При това положение според мен няма как да няма някаква загуба в качеството. Та мисълта ми е, ако взема НD приемника им, и пусна сигнала към тв през HDMI али има такова преконвертиране или си върви само цифров сигнал? не зная дали обясних добре какво си мисля)
Така е ! Смени си приемника , но май нямат бройки в момента , но за по-сигурно провери на място !
Благодаря! ще ги преслушам![]()
Аз в момента съм пуснал сигнала през скарт - кабела е HAMA, с някакво покритие на пиновете, 35 лв. (значително се подобри картината и бръмченето на звука след като смених този, който ми дадоха от булсат). Но сеттопа има има и компонентен изход. Та докато си набавя сеттоп s HDMI, е ли добра идея да свържа през компонентния вход, по добра ли ще е картината?
Т.е. незнам дали не обърках нещо, компонентен или композитен, имам предвид този с трите жака - жълто, зелено, червено![]()
Да , за момента е по-добра идея / но кабелите са два - един за картината и един за звука / , докато си вземеш приемник с hdmi след време !
да, зная че звука трябва да е с отделен кабел, но един кабел в повече не е болка за умиране, докато взема HDMI![]()
Някой може ли да каже , с какво качество ще е картината на "Булсатком" на 47-инчово LCD? Мисля да взема едно ZHD , но да не се окаже по зле от "сегашната" ми цифрова по кабел.
Със сигурност ще е по-зле. Цифровата кабелна взема каналите от първоизточника и не ги мачка, защото разполага с доста голям ресурс честотен спектър по коаксиалния кабел. БСК мачка, защото сателитният капацитет е скъп и са наели малко транспондери с цел икономия и са наблъскали много повече канали, отколкото е нормално. И не на последно място, преди цифровите кабелни сваляха от Булсат, вече не може за щастие - качеството им със сигурност е по-добро към момента!
Проблема е в това ,че "моята" кабелна вчера кодира цифровата телевизия и сега трябва да си купя CI-модул (80лв) ако искам да гледам с DVB-C тунера на ТВ-то .С техния приемник който имам картината е ужас ,да не говорим за "бруум" в звука. Бих взел CI-модул ,но като попитах ще имаме ли и ние някое HD каналче ??? Отговора беше : "Ами до няколко години......" и доста се замислям .
Вземи си модул - няма да съжаляваш .Първоначално публикувано от pvitkov
Коя е тая цифрова та няма ХД ? След време ще я купи Близу и ще имаш ХД![]()