Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате сателитен телевизионен сигнал ?

Гласували
111. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова сателитна с вграденият сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

15 13.51%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

19 17.12%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) без Cam modul

77 69.37%
Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 273
Like Tree10Одобрявам

Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

Добре, че взех книжката с мен. Приемника е DL-STB-S202. Има картинка на която пише "Свързване на цифровия приемник към телевизора посредством RCA кабел и са дадени 3-видео, 2-аудио. Обаче телевизора има само един чинч вход видео. Предполагам, че приемника подлежи на ремонт, но трябва да оставя майка ми 1 месец без телевизор. За това търся друг вариант. В краен случай ще ходя до Булсатком да купувам нов приемник.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това е приемника , нали ?
    Значи ползваш черната , червената и бялата букси/ първата тройка от ляво на дясно / на приемника и същите на ТВ-то , но там черната може да е жълта ! Важното е да ги свържеш по цвят , правилно !
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Колега много ти благодаря за съвета. Двете букси в дясно които си оградил са действително за звука Л/Д-канал. Те са надписани и на телевизора са надписани и мисля, че не може да се объркат. Тъй като приемника не е при мен ме гложди мисълта, че тази най-лявата от оградените букси беше различна. Дано да греша, но нещо ми се върти в главата, че е за цифров звук. На схемата я дават свързана с ресивър или усилвател.
    Набързо се опитах да сканирам книжката, но не знам какво се получи.

http://pinto.snimka.bg/daily/sat.615729

Почти съм сигурен, че за видеото бяха трите най в дясно С/Ч/З. Просто не съм специалист в тази област, може и да греша.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Май си прав , но това е тъпо ! Явно черната букса е цифров коаксиален изход за звук към усилвател !
    Тогава си купи преходник скарт/чинчове , но нали каза че скарта е проблемен ? Защо не смениш приемника с друг модел , който има тези връзки за работа с този ТВ !

6. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

И аз си мисля, че на там отива работата. Ще ходя да питам колко струва нов приемник. И все пак, извинявам се, ако въпроса е много тъп, дали не съществува кабел, който от едната страна да е СКАРТ, а от другата RCA (3) + AUDIO (2 - L/R). Или пък от едната страна 3 RCA, а от другата 1 чинч. Цял преди обяд се ровя из нета безуспешно. Това ме навява на мисълта, че сигурно няма такива сложно комбинирани кабели.

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Има ! Имам такъв и въобще не съм го ползвал ! Всичко ми е през HDMI връзки !

Такъв ти трябва за това Нео - http://www.ebay.co.uk/itm/1-5M-RGB-S...item2eb738a0df .

Но има и други комбинации - има избор , но на теб не ти вършат работа !

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от abv
    И аз си мисля, че на там отива работата. Ще ходя да питам колко струва нов приемник. И все пак, извинявам се, ако въпроса е много тъп, дали не съществува кабел, който от едната страна да е СКАРТ, а от другата RCA (3) + AUDIO (2 - L/R). Или пък от едната страна 3 RCA, а от другата 1 чинч. Цял преди обяд се ровя из нета безуспешно. Това ме навява на мисълта, че сигурно няма такива сложно комбинирани кабели.
    Сигурно за такъв кабел става въпрос: http://www.electronics.bg/product_in...ucts_id=102727
    Иначе според мен най-добре си подмени приемника с нов в някой офис на Булсат (трябва да е безплатно)

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А защо не пробваш при различни стойности на усилване на звука от СТБ -при някои ,когато е усилен на макс. изчезва брума /при други обратно/. Не съм много сигурен ,че при подмяна на приемника ,проблема ще изчезне .

11. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Това с усилването и намаляването на звука не съм го пробвал. За подмяната както писах не става. Причините не искам да ги коментираме. И друг проблем. Ако намеря кабел RCA (тройка)-СКАРТ няма как да прехвърля звука. Трябва да е RCA + 2 чинча звук към СКАРТ. Нямах време на мина през Булсатком, но предполагам, че приемника ще е 50-100 лева. Като му разклатя СКАРТ-буксата отзад брума се променя - от много силен до почти изчезващ. Кофти, че не живея там, а си използвах и отпуската. Абе може и така да се кара, но е много неприятно.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това за кабела не го разбрах ! Нещо си се объркал , но я напиши и точния модел на това Нео !
    Ако не му ползваш скарта ти остават само чинчовете , който са само 3 - обикновено бял и червен за звука и жълт- за видеото !
    Защо ти е RCA+2чинча ? Трябват ти само 3 чинча !

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Колега повярвай ми,че ако усилиш звука на телевизора по-малко а този на приемника по-вече ще си решиш проблема....Смяната на приемника е излишна,само подходящ тел...и HDMI е решението!

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

16. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Искам първо да благодаря и да се извиня на всички, че ви занимавам с моя, меко казано глупав проблем. Модела на телевизора Нео не мога да уточня в момента, защото забравих книжката на село. Като входове има:
    1. СКАРТ
    2. Заден вход: 1 чинч видео, 2 чинча аудио ляв/десен
    3. Страничен вход: 1 чинч видео, 2 чинча аудио ляв/десен
    Сами разбирате, че може да се ползва само единият вход, а не комбинация
    Изходи на приемника DL-STB-S202
    1. СКАРТ
    2. 3 чинча за видео - в книжката пише RCA
    3. 2 чинча аудио л/д
    В един от по-горните постове сложих снимка на начините на свързване от книжката на приемника.

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ползвай си оня кабел , за който ти дадох линк и нямаш грижи ! Или си смени приемника ! Нямаш друг вариант , за съжаление !

3 чинча за видео / компонент / са за по-нови ТВ и най вече LCD / по стари модели / , който нямат hdmi входове !

18. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Благодаря ти колега, но имам един въпрос. Ако е кабела от пост 110 то има 3-чинча в единия край. Предполагам са за видеото, но как ще докарам аудио до телевизора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  3. Интернет телевизия (Internet TV, Torent TV) / FAQ - обсъждане, мнения
    Отговори: 105
    Последно: 06-08-15, 22:13
  4. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 23:45
  5. Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1472
    Последно: 20-06-11, 16:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе