Трябваше да си вземеш поне 7 серия на марката и оверявам те нямаше да имаш грижа с ъпскелването на този род сигнал.
Трябваше да си вземеш поне 7 серия на марката и оверявам те нямаше да имаш грижа с ъпскелването на този род сигнал.
soonПървоначално публикувано от soon
Кога ще спреш да ръсиш бисери ? Ако си напрегнеш малко сивото вещество ,ще разбереш че ако сигнала ти е лош ,какъвто и процесинг да има телевизора ти - няма спасение.
Проблемът не е в ъпскейла... както и да е. Едно си баба знае, едно си баба бае.
Подкрепям hristoslav2!
Не защитавам Булсаткома, но от месец съм със ZHD-100 през HDMI към Sony 32EX600 и не мога да кажа, че пикселизира нито на SD нито на HD каналите. Не съм спец в тая област , но поне на очите си мога да вярвам.
Пробвай как е като включиш "PC Mode", в настройка на картината е.
До 32" проблемите не са така забележими /по-скоро -не са толкова дразнещи/ ,но от 40" нагоре е ужас.Първоначално публикувано от stenly
Сигурен съм в това, пък и е нормално , по-голямо разстояние между пикселите по-лесно се засичат дефектите.Първоначално публикувано от svetlio1
Нямам такава настройка.Първоначално публикувано от etg
Сега се сещам нещо. Да не би приемника да е пуснат на 576р вместо на 1080i ?
Не е ли по-добре на 720p.Първоначално публикувано от stenly
Добър въпрос, не бях се замислял. Поиграх си да тествам.След като тествах на телевизора, поне аз разлика не видях. Реших да продължа тестовете и бучнах HDMI кабела на монитора ... и се оцъклих. Дори и HD каналите на монитора ми имаха дребна но гадна пикселизация. Явно при телевизорите процесора преработва сигнала докато монитора сигурно го пуска директно.Първоначално публикувано от yoyo1
Е ,значи вече ни вярваш ,че БулсатЯ са оцапали положението ,представи си го същото това нещо на 46-50" .
Мдам , така е. Явно съм попаднал на телевизор който се справя добре с некачествена картина
В едно отдалечено балканско село съм пуснал на майка ми телевизия от "Булсатком". Купих и CRT телевизор "Нео", тя гледа много малко български програми. До тук добре. С течение на времето обаче се появи едно бръмчене в звука. Смених кабела СКАРТ-СКАРТ, без ефект. Купих лабел СКАРТ-чинчове пак бръмчи. Според мен това идва от СКАРТ буксата ба приемника. По причини, които в момента не искам да обсъждам приемника на може да бъде заменен. Гледам отзад има още изходи - 3 чинча за видео и 2 за аудио - ляв и десен канал. Телевизора има всодове - СКАРТ и 1 чинч видео, 2 аудио. След толкова мъгливи обяснение искам да попитам. Може ли да се намери такъв кабел. В единия край 3 чинча видео, 2 чинча аудио. В другия край, който се включва в телевизора да е СКАРТ. Дали си струва да се занимавам с тези кабели или да ходя да купувам нов приемник, не знам колко струва. Лошото е, че живея на далеч и си ходя веднъж месечно и то в почивните дни.
Извинявам се, че ви досаждам, но ми се иска да реша въпроса по някакъв начин. За посещение от техници е в областта на научната фантастика. Ако някой може да помага.
Може , дори има само преходници - чинч/скарт ! И защо ти е такъв кабел - купи си 3 чинча към 3 чинча и си готов ! Червена и бяла букса за звука и жълта - за видеото ! Но може и да са други цветовете , кабела си е кабел - само свързването да е правилно , по цветове !
3 чинча видео ?? Ползва се само 1 на този кинескоп Нео !!
Колега , кой модел ти е приемника ?