Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате сателитен телевизионен сигнал ?

Гласували
111. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова сателитна с вграденият сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

    15 13.51%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

    19 17.12%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) без Cam modul

    77 69.37%
Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 273
Like Tree10Одобрявам

Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    28
    #226

    Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Защо да не е възможно, като CartoonNetwork го има в HD вариант, както и Disney Chanel в HD?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,592
    #227

    Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Става - абонираш се за "концерт" на Шер и си в джаза .

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,575
    #228

    Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Ultra HDTV и на 23,5°E ASTRA 3B
    12,402 GHz, DVB-S2, pol V, SR 30000, mod 8PSK, FEC 5/6

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,575
    #229

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-10-12 в 19:05.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,592
    #230

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    UHD (4K) канал и на Eutelsat 10 A
    Satellitennetzbetreiber Eutelsat überträgt in 4K - video-Magazin

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #231

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Много хубаво ама защо са ни тези Ultra-HD-Kanals като нашите мили оператори от 5 канала hd малеят???

    Дай нещо черно бяло,че и по Булсата да го гледаме

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #232

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    БГ сат операторите нямат големи опции за развитие покрай HD каналите, които ще навлизат все повече и повече. Булсат чисто и просто няма ресурс вече. Там може да се мине на MPEG-4 или на друг спътник, но нито едното, нито другото ще стане скоро, така че дотогава ще има един период на неадекватност спрямо развитието на телевизията и загуба на абонати.
    Множество HD канали в момента могат да предлагат кабелните оператори. Аз, например, имам 30, а знам и за мрежи с над 60 HD канала. За такова нещо на спътник се иска огромен ресурс (и финансов).
    jonov, cable и smqnab харесват това.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,575
    #233

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения


  11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #234

    Re: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    @deian
    Не си прав относно невъзможността за разширени HD пакети на сателит - най-елемнтарния пример е предочите на всички: SatelliteBG - 27 HD програми към момента, с лекота могат да бъдат докарани до 35-40. Забравяш за синергиите м/у сателитните оператори. Съвсем друг е въпросът, че 90% от хората у нас не искат да платят цената за качеството. Тези кабелни пакети, за които споменаваш(50+ HD канала) са отявлен пиратлък. Не биха могли да съществуват в нормална пазарна обстановка.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    РиоДеМаксуда
    Мнения
    77
    #235

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Получаваме кристален тв образ от сателита
    Влязохме в семейството на Astra 5B
    Операторът SES има 851,2 млн. евро печалба за 2013 г.

    Владислав Пунчев

    Дотегнала ли ви е огромната сателитна чиния, закриваща цялата гледка от балкона и създаваща проблеми на съседите? Възможното решение от няколко дни се носи на стотици километри над Земята, под формата на сателит от най-ново поколение. В началото на седмицата европейската ракета носител Ariane 5 изведе в орбита Astra 5B - поредния сателит на базираната в Люксембург компания SES. Точно 27 минути и 3 секунди след изстрелването на ракетата от космическия център в Куру, Френска Гвиана, той зае орбитална позиция 31,5 градуса изток (31.5рE) на геостационарна орбита. Спътникът, който е с идеална за България позиция след разгръщането на панелите му в орбита, както и трите стабилизационни оси, става дълъг 40 м, е оборудван с 40 активни транспондера Ku и 6 активни транспондера Ka. Именно тези транспондери позволяват приемане на сигнала с малка (дори 60-сантиметрова чиния) от страните от Източна Европа, Кавказ, част от ***** и Прибалтика.
    Сателитът е 56-ият от орбиталната флотилия на SES - водещ сателитен оператор и втори по големина в света от гледна точка на приходи, който има покритие на 99% от населението на планетата. Създадена през 1985 г. първоначално като Societe Europeenne des Satellites, по инициатива и с подкрепата на правителството на Люксембург. Компанията се преименува SES Global през 2001 г., а от 2006 г. се казва SES. Листва се на Люксембургската и Парижката борса с идентификационен символ SESG, като държавата Люксембург и до днес е най-големият акционер в компанията. Според справка в интернет, приходите й за 2013 г. достигат 1,862 млрд. евро, а оперативната печалба за същата година е 851,2 млн. евро.
    Сателитите на SES предоставят спътникова комуникация на компании и правителствени агенции, както и излъчват повече от 6200 тв канала, от които 1800 са с висока резолюция (HD). Това прави SES водеща платформа в световен мащаб за излъчване на HD канали. А също и обслужва над 40 платформи директно до дома (Direct-to-home, DTH) по света.
    SES вече обхваща 291 милиона тв домакинства по целия свят и 151 млн. в Европа. Сателитите на компанията обслужват почти всички (95%) от домовете с кабелна TV и IPTV и 81% от домовете с HD тв прием.
    Директният достъп на глобалната сателитна флотилия на SES нарасна от 99 млн. през 2012 до 106 млн. домакинства със сателитен прием на ТВ през 2013 г. Индиректният достъп през кабелни мрежи до канали от сателитите на SES се повиши допълнително от 152 до 153 млн. домакинства, а достъпът на SES до домакинства чрез IPTV нарасна с 27% до 31 млн. домакинства.
    SES е първият оператор, въвел цифрова телевизия в Европа през 1995 г., и е пионер в разпространението на телевизия с висока резолюция HD през 2004 г. Освен това през 2012 г. е първият, който пуска тестов сигнал Ultra HD, излъчен през 2013 г. в новия стандарт HEVC.
    Компанията е планирала между края на 2012 г. и 2016 г. да изстреля 7 сателита, четири от които вече са в орбита. По-късно тази година е планирано да изведе в орбита, в позиция 28.2рE, и сателита ASTRA 2G, отново над Европа и с помощта на ракетата носител Протон.
    източник: Плюс минус - Влязохме в семейството на Astra 5B - Стандарт

    - - - - - - - - - -

    Улавяте сигнала с 60 см антена
    Лешек Буяк, главен мениджър продажби за Централна и Източна Европа на SES

    - Какво означава за SES успешното изстрелване на спътника?


    - За SES това означава увеличаването на възможностите и техническия капацитет, които можем да предложим на настоящи и бъдещи клиенти. Сателитът е на динамично развиващата се позиция - 31,5 градуса Изток, което силно благоприятства пазара в Централна и Източна Европа. На тази позиция предоставяме нови, по-силни и по-добри технически параметри засега съществуващите ни клиенти - най-вече операторите и телевизиите в Румъния, а също и телевизии в Грузия и Украйна. Сателитът има и 6 мощни Ка-бандови транспондери, които са предназначени за предоставяне на пакети данни - за високоскоростен интернет. Освен това благодарение на тях жителите на региони на Земята, които не са покрити с високоскоростна връзка до глобалната мрежа заради местната инфраструктура, вече ще могат да имат този достъп посредством сателита.


    - Не споменахте за клиенти в България


    - Имаме клиенти в България, които обаче не са на тази позиция - 31,5 градуса. Само някои канали се излъчват на тази позиция - те са на Би Ти Ви Медия Груп, част от СME. Така че нямаме такова силно присъствие на тази позиция, каквото имаме от страна на клиенти в Румъния. В контакт сме с играчи на българския пазар, водим разговори с тях и бихме се радвали да предоставим достъп на тази позиция на български оператори и телевизии. Сателитът е специално проектиран за платформи директно-до-дома (Direct-to-home, DTH) и има чудесни технически условия за абонатите на сателитни оператори, за крайните потребители. Едно от тях е възможността за улавяне на мощния сигнал с малки сателитни чинии. Така че работим усилено с местни пазарни играчи, за да предложим високо качество, благоприятни условия и възможности за зрителите във вашата страна. Подписването на договори с нови клиенти, т.е. оператори, не става чак толкова бързо в бизнеса с предоставянето на сателитен капацитет, въпреки че сме подготвени за бързо пускане на нови канали. Обикновено сателитът е проектиран поне 2 години преди изграждането и изстрелването му. Освен това извеждането на орбита на нов сателит и прибавянето му към други увеличава привлекателността на дадена орбитални позиция чрез добавяне на нов капацитет, който да покрие нуждите на нашите партньори и техните абонати.


    - С какво сигналът на Астра 5В е по-добър от наличните възможности, които са в орбита отпреди изстрелването му?


    - Проектиран е по най-нова технология, която осигурява много добро приемане на сигнала. Ако погледнете размера на сателитните чинии в България, Румъния и Сърбия, той е доста по-голям от 60 см. Операторите в тези страни се подсигуряват с монтирането на по-големи чинии. Но при този сателит 60 см чиния е напълно достатъчна за прием. Това е типичния размер за DTH телевизия, който препоръчваме. 60 см е наистина малка сателитна чиния и още един благоприятен фактор, от който могат да се възползват операторите. По-малката чиния изглежда много по-добре на фасадата на една жилищна сграда, а освен това със сигурност означава, че сателитът, към който е насочена, излъчва достатъчно мощен и непрекъснат сигнал, по-силен от този на конкурентните сателити.
    източник: http://paper.standartnews.com/bg/art...article=487355
    Този пост е редактиран от Nasko Hristov; 31-03-14 в 18:18.
    hristoslav2 одобрява това.

  13. zgk
    zgk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    79
    #236

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Прощавайте, но не съм запознат в детайли с този форум, прочетох го на ветровей. Затова молбата ми е, какво мога свободно да получа с обикновена сателитна антена/без кодирани програми/ директно свързана с ТВ ми/KDL-50W829/, който има вграден сателитен приемник.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,592
    #237

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Общо взето най-много си заслужават немските свободни ХД-та (Das Erste/ZDF HD + другите от групата им) на Астра 19 - предават почти всяко голямо спортно събитие (Световни ,Европейски ,Олимпиади ...) . Има и други , но по-интересните са си кодирани и си иска други сат.(линукс) ресивъри.

  16. Member Аватара на dilyn
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    170
    #238

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Eдна чиния на Виваком или Булсата ще ти свърши работа за Астрата .Иначе както колегата е написал на Астрата има доста ХД канали които не са кодирани.Мойта едната е насочена на там.Може да позваш тези сайтове цък цък за настройки.Успех!!!

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    176
    #239

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    И аз съм любопитен да завъртя антената на Булсата към Астра19, но никак не мога да се ориентирам как да го направя от посочените сайтове. Как трябва да я завъртя спрямо сегашната й позиция, на ляво, на дясно? Трябва ли да се мести и във вертикална посока? Сега съм я свързал директно към телевизора и гледам свободните канали на Хелассат, но нищо интересно...

  18. ncl
    ncl е офлайн
    Banned
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    90
    #240

    Отговор: Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

    Трябва да се върти надясно. Ако си от София, ориентирай антената на юг, където е 23,5 градуса. 19 градуса е съвсем малко на надясно от 23,5 градуса. Трябва да се мести и нагоре надолу, леко, до излизане на сигнал. Ако е завъртян конвертора настрани, изправи го като кабела трябва да сочи надолу. Там също се правят допълнителни корекции, но след намиране на сигнал.
    iwan33 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 409
    Последно: 22-03-21, 20:28
  2. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 17:13
  3. Интернет телевизия (Internet TV, Torent TV) / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 105
    Последно: 06-08-15, 21:13
  4. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 22:45
  5. Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1472
    Последно: 20-06-11, 15:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе