Готов съм скриншотове да показвамПървоначално публикувано от wrathchild
![]()
Готов съм скриншотове да показвамПървоначално публикувано от wrathchild
![]()
Давай скрийновете, но по-важното моля кажи тоя рутер с гигабитови портове ли е, че не можах да разбера от сайта им (срам ме е) а и какъв ти е мрежовия адаптер на компа. Помагай, че снощи си го мерих пак (интернета, да не си помислиш нещо!) и ми е пак само около 6-6,5 МБ/сек.
Чакай малко да не става недоразумение. Не говоря за скорост на интернет. Говоря за скорост при сваляне на торенти. Двете са доста различни. Рутера не е гигабитов, а и да беше пак нямаше да има значение, защото мрежата на Нет1 не е. Явно всичко е въпрос на конкретна свързаност на абоната до мрежата им и колко още абоната си делят трафика към техния switch. Нито гигабитовата ми вградена ланкарта оказва ефект, нито посредствения ми рутер.
Да, съжалявам, и аз това имам предвид - скорост при дърпане на торенти. Просто си плямпам без да мисля. Скорост при сваляне на торенти покажи, моля те. Или пусни един скрийн на SPEEDTEST да видя как е съпоставено с при мен.
Потвърждавам за НЕТ1, Speedtest в момента към server Vivacom София - Ping 7ms, 71.28 Mbps download, 58.43 upload.
Ааааа така няма да се разберемНяма да си мерим интернета със сървъри от БГ. Дайте Москва, Хамбург, реални прехванати екрани от торент клиент, време за сваляне на драйвер от ATI, nVidia... такива ми ти неща.
Продължение:Първоначално публикувано от Lance
Много го охвалих, сега забележките:
1. Не помни настройките за аудио език/субтитри/формат на картината за отделните канали. Като собственик на Панасоник 2010 явно съм претръпнал и вече не ми пука толкова, но си е забележка. Поне може да му зададеш всички 4:3 програми да се показват във формат Crop, тоест ги зуумва без да променя пропорцията и телевизора не се занимава, тъй като за него си остава формат 16:9. Което ме води до следващата забележка:
2. На доста канали, които не се излъчват в 16:9, оставя черни черти отстрани, което на мен не ми е проблем, но ако бях с плазмичка... а и някои хора се дразнят като не е запълнено докрай. Та, забележка. Вариант е да се включи Оувърскан на телевизора, но аз нямам такова желание, тъй като основно гледам 16:9 канали.
Мисля, че този скриин е достатъчен. Няма нужда да доказвам скоростта при торентите![]()
Мамма миа... и аз съм в Младост ама... направо изтепа рибата с тия числа.
А ъплоуд скоростта ти е с 15 мегабита по-висока от моята за даун...
А пък ако си със 100мегабитова инфраструктура и изкарваш 96мегабита скорост на даунлоуд... КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР!? Искам и аз...![]()
Абе има нещо съмнително тук. В началото на годината тествах НЕТ 1 в пряко сравнение (в един и същ момент, с едни и същи файлове, торенти и сайтове) с Мегалан, разлики почти не видях. С няколко думи, тарифите са съпоставими с предлаганата скорост. НЕТ 1 по-бързо вдига скорост на външния канал, докато Мегалан им трябва повече време за заветните 3МВ, в БГ нещата се обръщат. И двете фирми за тарифа 30лв при НЕТ 1 (ТВ+НЕТ) и 25 лв Мегалан (НЕТ) повече от 3-4МВ не стигат. Като теглиш чертата НЕТ 1 печели с по-доброто съотношение цена-качество, но пък и Мегалан клекнаха и почнаха да продават НЕТ за 15 лв на месец (въпреки, че до преди година се кълняха, че няма да го правят). Та на мен ми се връзват точно 33 лв на месец - 18 кабелна от НЕТ 1 и 15 лв НЕТ от Мегалан, като печеля с диференциацията на доставчиците, което не е никак за пренебрегване.
Колеги, да напомня все пак, че това е форум Телевизия :rolleyes:
Мани го тоя спеед тест шит, писан е на флаш и много зависи на какъв браузар го пускаш и т.н. глупави ограничения на флаша. При мен показва 9MbitА ето какво реално може да мине през ланката
От европейски сървари (примерно на игри) съм стигал до 4-5MB. От щатските към 1-1.5MB. Тарифата ми е промоцията за 30лв. net + tv.
Първо искам да благодаря на колегата LanceLink, за идеята за ADB-2840C, Благодаря!
За сега съм доволен от този приемник и най-вече от Телевизията и нета на НЕТ1.
При мен този проблем го няма, настроих го от главното меню да е на стреч.Първоначално публикувано от Lance
П.С. И аз като него, зор за iConcerts![]()
Под черни черти нямам предвид, че може да се настройва стреч или 4:3, а че остават едни много тънки незапълнени линии. Начинът да ги махна е да си включа оувърскана. На някои програми ги има, на някои - не.
Ето пример с iConcertsHD, която даже не може и да и се настройва пропорцията, фиксирана си е 16:9 и въпреки това остава малко незапълнено.
По същият начин напр. и TheVoice, остава малко неизползвано място, а и тя се излъчва 16:9 WSS. Приемникът съм го пуснал да подава 1080i.
Включвам се в темата, понеже от поддръжката нещо още повече вкараха размисли.
На сайта им пише, че за HD трябва DVB-C MPEG 4 тунер. От поддръжката дори добавиха и DVB-T.
В общи линии де що има телевизори са и DVB T+C тунери.
Проблемът е, че някъде е само C, другаде C MPEG 4, т.е. за ползване на услугите им трябва да е задължително с MPEG 4 или не?