Страница 53 от 102 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1516
Like Tree349Одобрявам

Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2014

Отговор: Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Здравейте, питането ми следното:
    Абонат съм от над 10 години на БулСатКом...но след като на скоро си замених елктроннолъчевия кинескоп от JVC с ТX48AS640 ot Panasonic, реших да сменя и дотавчика на телевизия, понеже ми се гледа картина с по-добро качество, т.е. вместо 1О HD канала, да имам поне 23...NET 1 ли е най-добрия избор цена/качество?
    Необходимо ли ми е да закупувам и декодиращо устройство като CD модул, или ме вързват директно?
    Ако ми пуснат и допълнително безплатна аналогова телевизия, колко кабела ще влязат в апартамента ми? Питам ви, защото мисля да вържа стария телевизор на съседката под нас, сега съм я вързал като втори телевизор от БулСат, ма не знам редно ли е така...аз и го плащам, затуй...и сега като сменя с NET 1, мога ли пак "нелегално" да я прикача?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Лично за мен НЕТ1 е най-добрия избор, след това е Булсат. И цифрова и аналогова тв идват по един кабел. Аз съм вързал три телевизора, като на третия силата на сигнала е "на ръба", но хваща всички канали - така че, ако ще връзваш повече от три приемника може да ти е необходим усилвател. CA модул ще ти е необходим, ако искаш да гледаш HBO, или Diema Extra - всичко останало се гледа свободно през цифровия тунер.

P.S. Ако някъде по веригата имаш стар кинескопен тв, задължително е да сложиш галваничен разделител преди Панасоник-а (и след сплитера). А дори и да нямаш, пак е желателно.
    Този пост е редактиран от Frogst; 13-03-15 в 02:59.

4. Тук е от
    Sep 2014

Цитат Първоначално публикувано от Frogst Виж публикацията
    Лично за мен НЕТ1 е най-добрия избор, след това е Булсат. И цифрова и аналогова тв идват по един кабел. Аз съм вързал три телевизора, като на третия силата на сигнала е "на ръба", но хваща всички канали - така че, ако ще връзваш повече от три приемника може да ти е необходим усилвател. CA модул ще ти е необходим, ако искаш да гледаш HBO, или Diema Extra - всичко останало се гледа свободно през цифровия тунер.

P.S. Ако някъде по веригата имаш стар кинескопен тв, задължително е да сложиш галваничен разделител преди Панасоник-а (и след сплитера). А дори и да нямаш, пак е желателно.
    мнооого благодаря за изчерпателния отговор
    само ми разясни това за "галваничния разделител" - ко е туй нящо, от где да го зема, къде точно го монтирам....начи до колкото разбирам влиза 1 коаксиален кабел ( напълно стандартен или...?) после монтирам сплитер ( какъв точно ?) и разклонявам : 1 към Панасоника, 1 към съседката на долния етаж, дето е със много стар телевизор електроннолъчева тръба...до сега и пусках Булсата и тя си има долу отделен декодер...само проблема с нея ме спира за НЕТ 1...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Plamen Chonkov Виж публикацията
    начи до колкото разбирам влиза 1 коаксиален кабел ( напълно стандартен или...?) после монтирам сплитер ( какъв точно ?) и разклонявам : 1 към Панасоника, 1 към съседката на долния етаж, дето е със много стар телевизор електроннолъчева тръба...до сега и пусках Булсата и тя си има долу отделен декодер...само проблема с нея ме спира за НЕТ 1...

Точно така. Коаксиалния кабел си е абсолютно нормален. Сплитера гледай да не е от най-евтините, да е с възможно по-малко затихване на сигнала (или поне да не е повече от 6 dB). Съседката ще може да гледа само аналогова телевизия - за цифровата ще е необходим допълнителен DVB-C приемник.
    За галваничен разделител - слагаш го след сплитера за да "пази" твоя ТВ. Потърси оферти и мнения из нета. Аз съм с това: ТВ предпазител WP230-TV и това: Галваничен разделител WPM-GIF и съм доволен.
    Този пост е редактиран от Frogst; 14-03-15 в 01:26.

6. Тук е от
    Sep 2014

Цитат Първоначално публикувано от Frogst Виж публикацията
    Точно така. Коаксиалния кабел си е абсолютно нормален. Сплитера гледай да не е от най-евтините, да е с възможно по-малко затихване на сигнала (или поне да не е повече от 6 dB). Съседката ще може да гледа само аналогова телевизия - за цифровата ще е необходим допълнителен DVB-C приемник.
    За галваничен разделител - слагаш го след сплитера за да "пази" твоя ТВ. Потърси оферти и мнения из нета. Аз съм с това: ТВ предпазител WP230-TV и това: Галваничен разделител WPM-GIF и съм доволен.
    ееее, много благодаря за предпазителя - аз вече съм си набелязал това ТВ предпазител WP230-TV

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    София

Здравейте,

Поне от година НЕТ1 не развива мрежата си. Някой има ли достоверна информация защо няма развитие?
    От 2 години съм на 1 блок разстояние от мрежата на НЕТ1 и няма изглед това да се промени и трябва да продължавам да ползвам най- гнусния доставчик на кабелна ТВ- Близу.

НЕТ1 имаше 6 месечна предплатена ТВ, които излизаше на супер цена. Сега май вече няма?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами явно нямат кинти за развитие. Спокойно, накрая ще ги купи Близу и ще дойдат при теб

10. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от yotce Виж публикацията
    ......накрая ще ги купи Близу......
    Сакън, само това да не става. Най-лошата възможна развръзка би било това...

11. Member Аватара на nerazzurri
    Тук е от
    Feb 2011

Не думайте, аз тъкмо се откачих от тях. Дори пращат някакви мобилни агенти от близу и ходят по всички съседи. Онзи ден идва един, но не беше нагъл като тия дето ми звъняха по телефона сума ти пъти като се отказах от тях. Дори ми казваха да се откажа от Нет1, че съм имал по закон право в рамките на месец. И като отказах ми вика - можете да имате 2 доставчици, ние ще сме ви резервен като не работи Нет1. И да плащам на 2 доставчици, а?! Ха-ха-ха-ха
    Този пост е редактиран от nerazzurri; 24-03-15 в 10:38.

12. Junior Member Аватара на JacksonSoloist
    Тук е от
    Mar 2014

Забелзязахте ли новите пакети с Диема HD? Цените правят впечатление, че по-евтино ще ти излезе да си пуснеш за 12м 45 нет и тв+Диемата(най-вече аз заради Ф1), отколкото същия пакет без диема за 18м и ползвайки отстъпката за 3м. Така 15 месеца плащаш 23.90 + 3х10.95 за 18 месечния цикъл, а с диемата 24.90 за 12 месечния цикъл. Че то пози начин ти излиза 1лв Диемата. Тъпото само е, че ще трябва да купувам CA модул, а 40-50лв не ми се дават ама ич, а приемник не искам. То се губи смисълът от екстрата на НЕТ1 - без приемници. Така, все едно ще съм на друг доставчик.
    Този пост е редактиран от JacksonSoloist; 25-03-15 в 17:15.

13. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Еми преди година всички ревяха да се пусне НВО и нет1 се принудиха да въведат кам модули и кодировка, защото такова беше условието на НВО. Така постепенно се даде началото на все повече и повече кодирани канали и накрая ще стане като близуу.

14.  

15. Junior Member Аватара на JacksonSoloist
    Тук е от
    Mar 2014

Няма да е лошо в такъв случай да предоставят безплатно ка модули за срока на договора. Ако го направят, пускам диемата, за да гледам спокойно ф1 на HD, директно. И сега бих пуснал и подновил, нищо, че октомври ми изтича договора и тогава ще подновявам, и нещата не опират до таксата - 1,2 3лв толкова, а удобството.Че то, ако трябва да купя ка модул, плащам все едно 3 месечни такси, мерси. Така се губи смисъл от "отстъпки", пакети и т,н. Малко не ми харесва отношението към стари лоялни клиенти, почва да ми мяза на Мегалан преди 5г. Тъпо е , че не можеш да подновиш на старите условия. Това е един от начините за задържане дълги години на стари клиенти. Дори не само, че трябва да може по старите условия, на които си сключил договора, а с всяка изминала година, трябва да ти става по-изгодно, макар и символична някаква отстъпка трябва да се прави. Миналата пролет, като подновявах, го направих на 6м по 10лв за 18м период и 12 по 21.90, демек ми излезе по-изгодно от предния цикъл. Сега почват лека полека да ни цакат.Едно от нещата, на които разчитат е, че хора като мен например, свикнали на добрата услуга, не мога да се оплача, нямат алтернатива - трудно бих минал сега пак на друг, ново окабеляване, местене, простотии, договори. На Мегалан няма да се върна, въпреки че мрежата е ок, по-е скъпо и не си струва, плаща се за 2-ри тв и т,н, а другите доставчици не ги коментирам въобще.
    Този пост е редактиран от JacksonSoloist; 25-03-15 в 17:37.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

А кой е казал, че Формулата ще е по Диема?

17. Junior Member Аватара на JacksonSoloist
    Тук е от
    Mar 2014

И аз искам по БТв Аction или BNT HD да го гледам и предават, ама надали. Още няма информация за това Малайзия тази седмица кой и какво ще предава. Очевидно си пресмятат нещата Нова Груп и навярно пак в последния момент ще се разбере, но това е адски тъпо, но айде да приемем сега стартира канала, тепърва се ориентира кое какво. Доколкото съм запознат и БТВ са на опашката заедно с ТВ+. Но навярно Диема ще вземе, само да не е състезание по състезания и да няма яснота и накрая да кажат купихме за 3г, че тогава ептем няма да се абонирам, особено, ако НЕТ1-то не ми дадат безплатен Ка Модул. И накрая навярно пак ще се гледа посредством торент тв или запис от диемата след състезанието( или ртл и звук от скай) и така, въпреки че качеството на записа от Австралия от диема в маймунда не ми хареса. На филм+ предните години по-беше ХД, ако така мога да се изразя, и ако е такова лошо качество, изобщо не си струва "HD"-то им, мязащо на смачкано 720p, далеч от 1080i с битрейт поне 11,12Mbps. За справка Спорт1 HD предаваха на около 20Mbps истинско хубаво 1080i. Ako ще се плаща, да се плаща за реалното качество от спътника, не смачкани боклуци. Ама нали има доставчици, посредници, па всеки оператор си мачка и реди схемата, както си иска, за да събира повече канали в даден честотен диапазон(лично техник от бранша ми го каза). Красота.
    Този пост е редактиран от JacksonSoloist; 25-03-15 в 18:47.
    brotzki одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Не знам дали живото предаване от Австралия не беше трик - да "вържат" с договори фенове на Формулата. Лично аз не бих си пуснал Диема Спорт - не заради четирите лева, а заради поведението на "Нова" - неуважително отношение към потребителите, "извиване на ръцете" на кабелните оператори една седмица преди старта на канала и често неадекватните им решения. И пак "пакет"... Да пуснат Диема Спорт за 3,95, а Трейс Спорт за 0,04, да видим колко човека ще се абонират за Трейс.
    Иначе НЕТ1 наистина предлага най-изгодна оферта (ако поръчаш онлайн имаш и безплатен месец, което прави цената на Диема Спорт още по-ниска).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 53 от 102 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 615
    Последно: 23-09-24, 02:00
  2. М-сат кейбъл - кабелна телевизия и интернет/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1107
    Последно: 18-07-22, 17:57
  3. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  4. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12
  5. Скат - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 09-11-17, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе