Страница 9 от 27 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 402
Like Tree25Одобрявам

Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Re:Blizoo - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения

Така си започнаха от едно време "близалките", така и ще си продължават. Малко по малко, лекичко и уж не тихомълком спират някак все по интересните в сравнение с "народните" телевизионни канали. Спряха TV1000, спряха VH1...Тук в квартала си беше чудесен местен доставчик на телевизия и интернет, и интернета идеален и телевизията, но в един момент без никой да предупреди, хоп и както си бил на един оператор и се оказва, че изведнъж "близалките" тогава все още "Евроком" закупили този местен оператор и всички вече сме на "Евроком", хубавите телевизии изчезнаха, интернета прекъсва доста често и т.н. Споделям, без да налагам мнение, това беше моят случай и не желая повече да имам нищо общо с "близу". Край!

2.  

3. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

5. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Не съм в час с конкретния проблем, но имам чувството, че в случая Близу не са толкова виновни, колкото ги изкарват. Не че не са виновни, просто не толкова. Никой няма да тръгне да си реже клона, на който седи. Освен ако ножът не е опрял до кокала и вече няма друг начин.
    По принцип в България ситуацията с телевизиите е извратена. Както и всичко друго в България де. Парите от телевизиите се искат според преценка на око: "Така като те гледам, имаш шанс за X брой абонати, затова ти искаме Y лева. Ако надвишиш бройката - пак ще говорим". От другата страна отговорът е реципрочен: "ОК, ще стискам зъби докато направя X на брой абонати, за да стигнем параметрите, за които сме се договорили, ама не си мислете, че някога ще ви отчета повече от тези X брой абонати, дори и да имам 10*X" Затова е и толкова ожесточена борбата за бройката абонати, след едно число натам приходите от тях са си почти чиста далавера. И тук идва проблемът с отчетността. Няма в България оператор, който да декларира истинската си бройка абонати. В най-добрия случай се декларират половината. Предполагам, че Близу са имали договорка за определена бройка и сума, но сметките им са се оказали грешни, имат сериозен отлив, и въпреки, че сумата от страна на Discovery Networks не е променяна, то заради намалелия брой абоната цената за един абонат е скочила сериозно. Т.е. договорили са се за X абонати, и са разчитали да имат 2*X, но в момента имат X/2. И сега се борят или да се намали цената, която плащат, или ако може всички оператори да плащат за реалната си бройка абонати. Естествено, тука стигаме до познатото "Га яде кифтетата ни рива, а?".

6. Тук е от
    Dec 2011

Мен кабелната ми никога не ми е спирала Дискавърита, никога не ми е спирала Ринг, никога не ми е спирала Диемите. Не знам как ги търпите тези.

7. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ами това щях да кажа и аз , защо само близу имат проблеми с медиите ? Да беше само с дискавъри .
    Ако близу не са виновни нека да осъдят дискавъри или пък са рекли да намалят цената защото клиентите по лека лека си намират други доставчици и после имали отлив - еми ще има .

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Игрите са между големите играчи. Малките обикновено или си излъчват пиратски сигнал или плащат малко, лъжейки за броя на абонатите си. Това от една страна,
    От друга, Близу се възползват от силата си и въртят номера да притискат телевизиите, от което страдат /временно/ техните потребители.

10. Тук е от
    Feb 2009

Aз пък нямам оплакване. И какво като ще напуснат близуто- като при мобилните оператори - напуснеш едни измамници, отидеш при други. Отделно при нас в блока няма друга възможност за кабеляк освен булсаткома или интернет доставчик. Ама аз пък тенджери по балкона не искам. А така аналоговия сигнал е за N броя телевизии в нас. Цифровия е в готовност. А имам и принцип- инернет и тв да не са заедно. Нета ми е отделно. А сега- нямало дискавъри- голяяяма работа, егати проблема.
    Аз лично така и така повече гледам Н. географик. Таксата ми е едни 12 лв и има всичко необходимо. Нат. геог- 2 броя и хистърито вкл. от тези научните. Все пак живота не минава пред телевизора. По скоро мрънкането за дребни неща е като бит станало. За новини, инфо и спорт е повече от достатъчно. Сега- който се набутал с големи такси е друго
    В тая връзка да пиша, че и сигнала е идеален, дори и аналоговия. Имам 32' самсунг лцд и картината е идеална. Дори гледам аналогова, не с цифровия применик, щото не ми се борави с 2 дистанционни.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да си имате едно наум като ви остане месец, преди да ви свърши договора. На мен ми излезноха с номера, че било грешка, която щели да оправят. Странно как се начисляват неустойки за бъдеще период.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Blizoo - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, м

Има такава вероятност да ти надчислят един месец ако предварително в едномесечен срок не си подал молба за отказ . Аз примерно спазих този срок .
    Въобще какъвто и договор с оператор да имате , преди да изтече си подайте в едномесечен срок молба .

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Възможно е, което силно ме съмнява, но смешното за мен беше, че ме измоткаха, че било грешка. Аз нарочно не казах, че другия месец на тази дата ми изтича договора, но и те не обелиха нито дума за това. Пък и съгласно договора ми с тях, след тази дата не съм длъжен да ги уведомявам 30 дни предварително, че не желая да съм и абонат. Та в крайна сметка ще си кажем довиждане с тях след 15 години.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Преди един месец подадох жалба относно изгорелите двата HDMI на телевизора ми .След еномесечно чакане(толкова бил законовия срок) ми смениха приемника ,не с нов (новият струвал 40лева) и ми сложиха галваничен разделител.Човека на близу взе стария и каза че го оставял в техния сервиз и там ако има нещо ги поправя ли.Той не може да каже нищо относно повредата,смени приемника сложи галваничен разделител и толкова.Галваничният разделител влияли по някакав на картината защото ми се струва че малко падна качествот.
    А за отдговор на жалбата която съм подал трябва да чакам още

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Може да падне леко нивото на сигнала след галваничният разделител, но качеството не би трябвало да се променя.
    Може и ти да си си виновен за повредата на HDMI портовете на телевизора. Желателно е кабелите да се свързват само при изключени и двете устройства.

17. Тук е от
    Feb 2010

Не знам, правилата съм ги спазвал .
    Служителката на Близу ми каза че ако е в тях причината гаранция че ще ми върнатат парите за ремонта.
    Как ще установят причината не знам .

18. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Re:Нещастниците Blizoo - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения

Продължение на историята ми с нещастниците от Blizoo. Първо неоснователно отказаха прекратяване на договора (поради променени от тях ОУ) и се наложи да пиша до КРС, от където отговориха че са предприели нужните действия срещу оператора. Уж всичко беше свършило и сега получавам SMS, че не съм им върнал оборудване за близо 200 лв... След като цялото им оборудване (телефонен модем и SD приемник струващи общо около 50-60 лв.) им беше върнато с приемо-предавателен протокол при подаването на уведомлението през м.март. Пак трябва да ходя и да се обяснявам на тия смешници.

Извода: НИЩО ОБЩО С BLIZOO. Или са тъпи или се правят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 27 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1515
    Последно: Вчера, 16:47
  2. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 787
    Последно: 11-07-24, 13:23
  3. М-сат кейбъл - кабелна телевизия и интернет/ обсъждане, мнения
    Отговори: 1107
    Последно: 18-07-22, 17:57
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Скат - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    Отговори: 49
    Последно: 09-11-17, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе