Да,и аз така предполагах...
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
Здравейте,абонат сам на виваком имам чиния с два приемника и едновременно ловя тюрксат и на виваком!Исках втора чиния за сащата услуга за вилата и казаха неможе можем да ви дадем само бг каналите!та вапроса ми е имам чиния на итви партнер с два конвертора ако взема само от тях сега приемнице ще можели да хвана двата спатника едновременно?Мерси предварително
Да, ще може.
Може и повече от 2 спътника с една антена
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-10-13 в 18:58.
Здравейте на всички,
От скоро сградата в която живея е захранена с оптика от виваком и ползваме IPTv. Аз нямам никакъв проблем но при един съсед изскочи казус за който се надявам някой да даде съвет ако се е сблъсквал с това.
Както вече е коментирано преди в темата, връзката е UTP кабел захранва апартамента до рутер, от него до set top box за всеки телевизор отново UTP и от това устройство до телевизора например HDMI. Проблема е че няма UTP свързаност между рутера и телевизора и е много трудно да се положи кабел, има само коаксиал но е ясно че той не може да се използва. От виваком казват че предлагат устройство което може да пренесе сигнала през съществуващата ел.мрежа но не дават гаранция за резултата(плащ 120лв. - и ако си късметлия).
Някой може ли да сподели идея как да се изпрати сигнал от рутера до телевизора?
Благодаря.
Привет!
Зависи как е поръчана услугата им. При мен оптиката им влиза в апартамента и след GPON устройството има суич, от който вземат рутера и СТБ. Има още два свободни порта за ТВ или друго устройство...
Ако правилно съм те разбрал, че при съседа ти е трудно да се положи т.е. прикрие кабела, то тогава може да свърже телевизора безжично към рутера.
За тези устройства за пренос на сигнали чрез ел.мрежа много се съмнявам някой да ти даде гаранции, щом самите им производители не го правят.
Нямам практически опит с тях, но от прочетеното в нета, и при най-бързите и съответно скъпи - 500 Mbit модули, скоростта на пренос на данни е далеч под обявената от производителя.
Този пост е редактиран от raziel66; 07-10-13 в 17:48.
Няма как да стане това , безжично с декодера ( сет-топ бокс-а ) .
Да, ще телевизора ще има достъп до интернет, но грешиш за СТБ-а. Той няма възможности за безжична връзка. Верно, че има USB порт, но аз поне не съм срещнал инфо да поддържа донгъли за Wi-Fi.
Не ми стана съвсем ясно и защо питаш за свързването и на СТБ, след като писа, че
Проблема е че няма UTP свързаност между рутера и телевизора...
Може би не съм те разбрал правилно, но твоят комшия ползва ли тази услуга или само се интересува как става свързването на различните устройства?
Уточни има ли UTP връзка м/у рутера и сет-топ-бокса, който е до телевизора.
Има разбира се , дори така е конфигуриран модема че изкарва IPTV само на 3 и 4 порт - там се връзва бокса , а какво са го разбрали техниците ??? няма как да стане безжично . Много са ми интересни като почнат , ама аз съм правил ремонт , не искам кабели - като не искаш , много ти здраве
Може да пробваш да с 2-безични рутера да ги направиш в бридж.Само че трябва да видиш колко трафик прави бокса за да видиш какви рутери да си земеш 150 или 300мб.
Брато... напред си мат'ряла .....ми се струва и четеш между редовете...
Ако първото "червено" е изпълнено, то второто се решава с един суич за 15лв.Както вече е коментирано преди в темата, връзката е UTP кабел захранва апартамента до рутер, от него до set top box за всеки телевизор отново UTP и от това устройство до телевизора например HDMI. Проблема е че няма UTP свързаност между рутера и телевизора и е много трудно да се положи кабел, има само коаксиал но е ясно че той не може да се използва.