Не съм 100% сигурен в това което ще кажа но.... да не би кабела ти HDMI то DVI да е еднопосочен и да е DVI to HDMI?
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
Не съм 100% сигурен в това което ще кажа но.... да не би кабела ти HDMI то DVI да е еднопосочен и да е DVI to HDMI?
Не, пробвах да свържа лаптопа (има HDMI порт) посредством същия кабел към същия монитор и работи нормално.
Чрез ресивър - при мен е така .Телевизора го ползвам като голям монитор .
Нито един кабел няма да ти свърши работа. Трябва ти монитор, който поддържа HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection).![]()
А някакво междинно устройство което да прави преобразуването ?
Бреййй.... днес реших да пробвам - монитор PHILIPS 234EL + HD MPEG 4 декодер Nippon STB-1310 свързани с HDMI кабел - има си и картина и звук даже....
(монитора има говорители).
--------------------------
MetalMilitia ти тоя STB пробвал ли си го на телевизор? Да не му е дефектен нещо HDMI?
Това е така , спор няма , ама какво е общото с декодера на Bиваком за IPTV , освен hdmi изхода ? Въпроса е за това , как да стане с наличната техника и по-малко инвестиране на пари в допълнителна такава , аз поне така го разбирам .
1.jpg
Автора не казва какъв е монитора , дали поддържа HDCP
Ето и нещо старо
ПП. Ето досега търсих една беседа за такъв проблем ВИЖ .LCD-тата работят най-добре с цифров вход, така че ако такъв монитор е присъединен към D-порт, тогава цифровите данни се преобразуват в аналогови и след това при монитора се преобразуват обратно в цифров формат, което води до загуба на качество на сигнала. Интерфейсът DVI елиминира този процес на преобразуване и директно предава цифровия сигнал. Най-добрият вариант е вход DVI с HDCP.
Този пост е редактиран от jonov; 15-10-13 в 20:47.
Чудесен жокер - HDCP. Мониторите с които тествах нямат. Сега намирам най-близкия монитор с тази екстра, тествам и пиша![]()
Даже някой ми каза че има защита за запис и на аналоговия изход , демек не можеш да записваш със видео някакво предаване да кажем . Не съм го пробвал - не заради друго но от мързатрябва първо да открия къде съм подхвърлил видеото , второ да свалям касети от тавана
- ако някой не го мързи - да пробва .
Говоря за сат. приемник но предполагам че е същото и с IPTV .
Ако говорим за един и същ модел Huawei HG231F,според инструкцията на устройството,индикаторът за интернет свързаност свети в червено,когато рутера не е конфигуриран.Свети и премигва в бяло при извършени настройки.Доколкото разбрах,портовете в които има включени set-top-box се конфигурират в bridge mode,а този за интернет в NAT mode.Логичното обяснение за мен е,че при 3 включени приемника и интернет,силиците на това чудо не стигат и има загуби на пакети.Провериха и смениха RJ от кутията до рутера за сигурност.Продухаха с въздух и конекторите на оптичния кабел и сега ще чакам резултат.
Някой ако знае как се влиза и дали е възможно да се влезе през уеб в интерфейса на хюауея.По дифолт уж адреса му е 192.168.1.100.
За същия модел говорим . И сет-топ бокса е на порт 3 или 4 , пак според инструкцията . За сега си работи при мен и няма да се занимавам с " компетентните " им техници , но за спорта ще попитам , дали цвета на индикатора е от значение . Сигурно има нещо вярно , щом може да свети в два различни цвята , а и червеното нещо по привлича вниманието , но с каква цел ...
Май няма да можеш да влезеш интерфейса на Huawei HG231F през уеш , не и без вътрешна помощ , но пак се съмнявам да стане .
Аз си мисля нещо друго.Дали е възможно на входа да сложа един суич.Трите порта за приемниците,а четвъртия към мой рутер.Така ще елеминирам китайското чудо.