НЕ , няма !
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
LAN Over Power или Power line communication съществува като технология вече близо половин век. Такива устройства се ползват повече от 20 години. Струват наистина малко над 100 лв и ще стане на 100%.
Почти месец вече ползвам услугата им и посъбрах впечатления.Има насичане на телевизията им,спорадично за кратки моменти.То не бяха дистанционни корекции,настройки,идване на "техник",който само достисна ерджитата.Мисля,че поне в Стара Загора нещата не са добре.Нета е стабилен,няма загуби на пакети,но тв-стрийминга...Въобще не смея и да пусна радиото на предоставения рутер от Виваком.
Кой модел ти е рутера ?
При мен си върви гладко , но използвам и друга техника за гледане и само когато превключа на друг източник ми излиза син екран за 1/2 сек , но не ми пука от това . За 20лв толкова , засега .
Хауей,без външна антена.Трите порта за приемниците,другия за мой рутер.
Тя марката е ясна , че е тази , но модела ... Е както и да е , не е толкова важно , но не разбрах - по ADSL или по оптика ти е нета + телевизията ? При мен е по оптика до сградата .
Оптика до сградата.Всъщност от клиентския център виждат логовете за прекъсванията,дори един момък ми отговори,че във времево изражение са малки и не е за посещение .Нямам думи.Не ми се дават 150 кинта за линксис.
Че дай , ама няма да стане ! Има явно проблеми по трасето . Няма как да ти помогна , виваком трябва да ти реши проблема .
- - - - - - - - - -
Това ли модема ти ? Моя е този !
рутер Huawei HG 231f.jpg
Да,така изглежда.В началото вторият индикатор(за интернет свързаност) светеше в червено.След направените нови настройки свети в бяло и уж не трябвало да има повече проблеми.
Не знам как трябва да свети , това е само примерна снимка , но моя си свети в червено и не съм имам никакви проблеми досега , освен ако спре тока !
Между другото,плащам за 50Мб,а скоростта рядко ми надхвърля 25.Може и да има проблем с трасето.Днес чакам виден специалист от Виваком да си каже мнението.
А това не е добре наистина . Аз плащам за 30Мб и получавам толкова - тествано . Доволен съм .
Значи нормално е да има технически проблеми.Не съм доволен от липсата на реакция на доставчика.Замисълът по принцип на този тип услуга е добър-изпълнението,поне при моя случай им куца.
Да забия един въпрос и аз -
Как да закача приемника към монитор вместо към телевизор ?
По ред причини в момента ми е по удобно да ползвам наличен монитор вместо да купувам малък телевизор за едната стая. С кабел HDMI то DVI вкарах сигнала в монитора, но той ми изписа странна грешка за unsupported signal - показва в червено horizontal frequency на около 17kHz, а свързан към компютър е между 30 и 64kHz, според резолюцията. Пробвах с различни монитори - същия резултат.
Някакви идеи ?
P.S. Пробвах и със самоделка component to VGA да пратя аналогов сигнал към монитора, но монитора 'не усеща' нищо включени. Май ми липсват пинове ... (може би по които да праща управляващ сигнал, не съм специалист)