Вижте резултатите от анкетата: По какъв начин получавате връзка с Интернет?

Гласували
92. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Класически / аналогов Телефонен Модем

2 2.17%
  • Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)

2 2.17%
  • Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)

9 9.78%
  • Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка

16 17.39%
  • Широколентов достъп през сателит

1 1.09%
  • Широколентов достъп през мобилен телефон

8 8.70%
  • Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)

4 4.35%
  • Локална мрежа (LAN)

49 53.26%
  • Друго

15 16.30%
Отговори на анкетата
Страница 18 от 50 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 738
Like Tree110Одобрявам

Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Deutschland, Heilbronn, Kirchardt

Отговор: Vivacom - сателитна телевизия и интернет / съвети, обсъждане, мнения

Здравейте! Току що се регистрирах. Изчетох всичко написано по темата Виваком тук и имам май само един въпрос. В Германия съм, сам инсталирах антената и получавам 14-16 дб сигнал, т.е. 100%, а качество 0. Някакви идеи? Пуснах да изтегли новите ъпдейти изваждайки буксата за захранване и повторното и включване и при появата на логото 3х назад, вкарвам кода 2485, след което дава ъпдейт, ама ядец!!! Виждам, че тук това не е обсъждано, а е доста важно за хората зад граница! Благодаря предварително на хората, които ще ме осветлят по въпроса!

П.П. Ползвам SAT FINDER за намиране на сигнала!

2.  

3. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

На мен ми се струва че не сте на същия спътник - не може качеството да е 0 .
    Настройте си антената на точния спътник и катинарчето ще се заключи .

ПП. И без да пускате ъпдейт , картината ще се появи , но най вероятно ще накъсва и ъпдейта сам ще тръгне - ако не тръгне , тогава го пуснете ръчно .

пп2 честно казано , на мен не ми харесва да настройвам с тоя скапан приемник настройването става лесно с булсатския който много бързо реагира .
    Този пост е редактиран от jonov; 31-12-13 в 10:56.

4. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от jonov Виж публикацията
    На мен ми се струва че не сте на същия спътник - не може качеството да е 0 .
    Настройте си антената на точния спътник и катинарчето ще се заключи .

ПП. И без да пускате ъпдейт , картината ще се появи , но най вероятно ще накъсва и ъпдейта сам ще тръгне - ако не тръгне , тогава го пуснете ръчно .

пп2 честно казано , на мен не ми харесва да настройвам с тоя скапан приемник настройването става лесно с булсатския който много бързо реагира .

Глупавия приемник изобщо не ме допуска до INTELSAT 12, дава ми да сканирам само ASTRA 19. Сигнал колкото щеш, картина никаква!!!

5. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Давай още на изток знам , мъка е с него - бавно зацепва . Катинара трябва да заключи и да излезе бутона ОК .

6. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в

повече от един конвертор е свързан към същия сателит и това е!!! не ще пущината да тръгне на INTELSAT 12 и това си е. Преди ми даваше само IS12 сега ме тормози само с ASTRA 19. Дали не се е скапал приемника се замислям вече...

- - - - - - - - - -

В предишната квартира го настроих от РАЗ, а сега ме тормози

7. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Дай фабрични , да не си го объркал нещо .

8.  

9. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в

От две седмици съм на фабрични

10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Я си сложи отделна паница и си я настрой както трябва .
    това ли представлява твоята в момента
    30082008.jpg
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в

Тавата ми е 60-70 см елипсовидна с LNB https://de.hama.com/00040135/hama-universal-single-lnb

- - - - - - - - - -

Тази вечер май ще гледам другарката Меркел вместо другаря Плевнелиев

12. Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Vivacom IPTV

Цитат Първоначално публикувано от ivan66 Виж публикацията
    Ако говорим за един и същ модел Huawei HG231F,според инструкцията на устройството,индикаторът за интернет свързаност свети в червено,когато рутера не е конфигуриран.Свети и премигва в бяло при извършени настройки.Доколкото разбрах,портовете в които има включени set-top-box се конфигурират в bridge mode,а този за интернет в NAT mode.Логичното обяснение за мен е,че при 3 включени приемника и интернет,силиците на това чудо не стигат и има загуби на пакети.Провериха и смениха RJ от кутията до рутера за сигурност.Продухаха с въздух и конекторите на оптичния кабел и сега ще чакам резултат.
    Някой ако знае как се влиза и дали е възможно да се влезе през уеб в интерфейса на хюауея.По дифолт уж адреса му е 192.168.1.100.
    Малко да сложа ред в съмненията и догадките Ви
    Първо привет на всички.

Така рутера по подразбиране работи в bridge тогава Интернет индикатора показва червен цвят
    Когато е конфигуриран изцяло или частично да работи в nat интернет индикатора показва бял цвят.
    Относно достъпа до рутера е както се конфигурира може да се сложи 192.168.1.1 може 192.168.0.1 обикновенно са това.
    Най-лесният начин да разбереш и правилният де начин да разбереш адреса на рутера си е за WIN отваряш CMD и записваш ipconfig на реда където ти излиза
    default gateway това е ип на рутера ако си с linux,mac,unix отваряш терминал командата е route -n на реда където пише Gateway отдоло е адреса на рутера ти
    При смесеният вариант когато рутера работи в в bridge и в нат се конфигурират точно портовете кой за какво да бъде. Няма правило къде да се включи iptv приемника.
    Малко допълнение когато е изцяло в bridge режим не може да го достъпвате. Ако много искате да влезнете в рутера при разговор с technicaldesk и идентификация като титуляр ще Ви бъде предоставена паролата или най-малкото съдействано да се направят настройки които Вие желаете
    Относно свързаността при наличие на суич трябва да е първи. В него на първи порт се поставя интернет кабела който отговаря за доставката на интернет в другите произволно
    може да свържете STB и рутера при тоя вариант може рутера да се направи да работи изцяло в nat режим без да му се конфигурират портовете тъй като iptv няма да е при него.

Лек и успешен ден на всички
    Този пост е редактиран от CoRnY; 28-01-14 в 11:48.

13. Тук е от
    Oct 2012

Някой знае ли в каква компресия на звука и картината се излъчват SD каналите във Vivacom IPTV?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    София

Нещо взех да съжалявам, че се вързах за тая телевизия. С 3 приемника съм и също ми сече чат-пат картината. Обаждах се, настройваха, рестартираха, и техник пратиха даже. Той каза да си купя суич и да вържа боксовете към него. Е, сложих суич, техния рутер го махнах, щото си имам, и сега по-рядко, но пак фрийзва за момент. Обаче откакто сложих суича започнаха да губят сигнал приемниците за около половин/една минута кой когато си реши на 2-3 дни по веднъж. Не е централно проблема, защото като спре някой приемник, другите си вървят. Смених суича Тенда с Репотек (и двата 8 портови) и същата история. Взех да му свиквам, но си е дразнещо. Някой някаква идея? Да взимам ли някой нов суич, че тия и двата са дъртички?

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

И аз да споделя малко за телевизията.От една седмица съм на оптика до дома и имам нет и три iptv приемника.От нета съм доволен засега но телевизията и на мен ми сече чат пат.Чудя се дали да се нервя на 123 или няма да има ефект.Както виждам и други се оплакват от насичане на сигнала.Рядко го прави но факт е че го има и незнам дали има оправия със смяна на рутери,суичове и т.н.Ако някой е минал през техници и и опити за оправяне нека сподели.Май правилото ,че нета и тв трябва да са на различни доставчици ще излезе вярно

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

3 HD канала едновременно ли пускаш?

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    София

Не се влияе от това какви канали се гледат. Проблемът е някъде другаде, ама явно и от Виваком нямат никаква идея. Последният път техника като идва каза, че прекъсване било да няма сигнал по няколко минути. Това дето фрийзва чат-пат не било прекъсване. Затова спрях да се занимавам с 123.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 50 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1515
    Последно: Вчера, 16:47
  2. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 615
    Последно: 23-09-24, 02:00
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 787
    Последно: 11-07-24, 13:23
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе