Включи си го към тв , а аудиото ще си го връща по HDMI(ARC) .
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
Включи си го към тв , а аудиото ще си го връща по HDMI(ARC) .
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-14 в 17:32.
Здравейте, мисля да подпиша с Виваком IPTV и ще помоля за актуални мнения за услугата като качество на картината, звука, доколко са компресирани каналите .Ще ползвам услугата на 50 , 42 и 32 инчови телевизори. преди съм ползвал платформата на Мегалан/Мтел. Ако е възможно да направим сравнение с други оператори. Приемниците забиват ли , удобно ли е ЕПГ на платформата? Как мога да разбера точната цена на услугата, че ми се струва доста объркано надграждането в комбинация и с интернет и брой приемници . Благодаря предварително !
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-14 в 17:33.
Цецо , надявам се да не си на АДСЛ а оптика ?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-14 в 17:32.
Ако ще пускам тази телевизия ще бъде оптика до входа и оттам с LAN кабел . Проверено е .
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-14 в 17:34.
И аз ще се радвам, ако някой даде по-точни отзиви за IPTV-то на vivacom.
Аз ползвам услугата от ~ 3 месеца, моля задайте конкретни въпроси за да Ви отговоря.
Като начало, съм доволен от услугата, за периода нямам 1 прекъсване на интернета и една пикселизация на телевизията. Гледам я на 42" и SD качеството е доста по-добро от това на ефирната цифрова, HD-to e ясно. Приемника работи доста бързо, бързо превърта назад, менютата са ОК, не забива. Имам основа за сравнение само с tbc.bg от преди 4 месеца и Megalan от преди 3 години - там телевизията е пълен мазаляк. Интернета е е този който е и на хартия - 50 Mb си ги има винаги и имат завидно ниски латенции към бг и интерназционалния пиъринг. Окабелиха ме алкателци, оптиката влиза в шкафа под телевизора, там е и медиа конвертора. Нямат активни устройства във входа на блока.
Инсталациите са на Виваком и подизпълнители. Alcatel и БТК отдавна се разведоха...
Благородно ти завиждам за GPON / FTTH!
Здравейте sevastaki , доколкото знам оптиката е стационирана в ниската част на дадена сграда и оттам върви LAN кабел до абоната. Така е предполагам в повечето случаи . Сега да питам конкретно за IPTV : Как се прави връзката с приемника , през рутер или със суич . Качеството на приемника и излъчваните програми позволява ли да се гледа на 50 инча телевизор ? Цената на пакетната услуга при Виваком съпоставима ли е с други оператори. Аз например трудно мога да се ориентирам колко би ми струвало 50МВ с всички програми . То са наслагвания на цени, ужас. Според теб заслужава ли си да се премине от типична кабелна телевизия като Близу или Нет1 към Виваком IPTV ?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-11-14 в 20:09.
Напротив!
1.Алкател и БТК никога не са били едно цяло. Няма и да бъдат.
Само поддръжката беше временно (малко над 3 години) прехвърлена към Алкател България.
2.От началото на 2014 договорът за outsorcing м/у двете компании е прекратен.
http://www.capital.bg/biznes/kompani...nskata_vruzka/
Тия дето бяха към Алкател, от нова година се върнаха към Виваком. Хората са си едни и същи, само се водят към различни компании
Привет, ceco7, в нашия блок (София/Манастирски ливади) сложиха една кутия на партера - където е "разплетена" оптиката на SC пач панел, кутията е пасивна. От кутията оптиката влиза идва и влиза в медиа конвертор Алкател I-010G-P, от там суич 1Gb. Всеки от белите ТВ кутии и рутера се включва в този суич. Боксовете подават към телевизора 1080i, няма опция за p, качеството на SD-тата е по-добро от близу и булсат, аз го гледам на 42" и е приемливо. HD-тата са перфектни. Малко ме дразни, че не могат да се пренареждат каналите, но не бих се върнал при оператор без тайм шифт.
Относно тарифите - да, сайта е малко объркан, аз тука гледам Каталог Частни клиенти. Аз направих така - подписах 80+ пакет с 50Мб интернет срочно за 2Y, добавих SMART и SMART HD, които мога да спра когато поискам. За евтино - не е. Нямам основа за сравнение с Нет1, а много ги хвалят.
Благодаря, беше повече от изчерпателен!