Вижте резултатите от анкетата: По какъв начин получавате връзка с Интернет?

Гласували
93. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Класически / аналогов Телефонен Модем

2 2.15%
  • Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)

2 2.15%
  • Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)

9 9.68%
  • Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка

16 17.20%
  • Широколентов достъп през сателит

1 1.08%
  • Широколентов достъп през мобилен телефон

8 8.60%
  • Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)

4 4.30%
  • Локална мрежа (LAN)

50 53.76%
  • Друго

15 16.13%
Отговори на анкетата
Страница 48 от 50 ПърваПърва ... 384647484950 ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 738
Like Tree110Одобрявам

Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

При малък брой население и не курортно селище мобилния нет не би трябвало да има прекъсвания.
    Практически почти всички базови станции са на оптика. Малкото на брой, до които няма изградена оптична инфраструктура, се захранват с цифрови релейки с голям капацитет.
    Освен, ако не си в някоя махала или затворен комплекс някъде в планините. Или няма достатъчно абонати в зоната.
    В този случай нещата са плачевни!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Слагаш една сателитна чиния на Виваком, А1 или остатъците от Булсатком и ще имаш някаква приемлива ТВ. Това без стрийминг услуги. За интернет вече търсиш друг начин. Има вече и хора с чиния и нет от Старлинк (Мъск) у нас. Изненадващо добре, но цените не са много "български". И този мобилния интернет, който си показал ако няма друг.
    А каква трябва да е свързаността ми за да мога да ползвам стрийминг услуги? Към момента в сегашното ми жилище интернета е към Виваком с кабел (едновремешния телефонен кабел).
    За новото жилище ще питам какво могат да ми пуснат като вид кабел.
    А по едновремешния телефонен кабел може ли да се пуснат стрийминг услуги?

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Този телефонен кабел може да го забравите. VanDan има предвид, че сателитната на ментел и свиваком не поддържа стрийминг услуга, каквато има при експлор или еон например. Иначе може да си стриймвате от където си искате, стига да има нет (100 Mbps са предостатъчни в повечето случаи) и съответните устройства.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 28-08-24 в 18:06.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Този телефонен кабел може да го забравите. VanDan има предвид, че сателитната на ментел и свиваком не поддържа стрийминг услуга, каквато има при експлор или еон например. Иначе може да си стриймвате от където си искате, стига да има нет (100 Mbps са предостатъчни в повечето случаи) и сътвотните устройства.
    А какви са съответните устройства? Когато е по кабел и когато е безжична връзка? Освен "Смарт телевизор"...

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Айде да не ти провеждаме курс по ограмотяване!
    Напиши конкретните си нужди като скорост, времезакъснение, желани тип услуги и т.н.
    Както и точно за кой град и зона става въпрос.
    Иначе темата ще стане 200 страници, без реална ползва.
    Доказано практически и не само тук!
    berpan одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Аз ако разбирах от скорости, време закъснение и какви услуги се предлагат нямаше да питам тук. Благодаря, за мен темата приключи.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не какви услуги за крайния потребител се предлагат от операторите, а от какви имаш нужда конкретно!
    И какво толкова си криеш местоположението не ми стана ясно?
    Или си бот някакъв?

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Няма нищо сложно. Телевизията е лесна със сателитната чиния и приемник (ци), които можете да вземете от където си поискате от офис на съответната фирма. Най-вероятно ще трябва и екип да дойде да ви ги монтира. За стрийминг услуги ви трябва само и единствено интернет без значение начина, по който стига до вас. Важно е да е сравнително бърз по скорост и постоянство. И разбира се сертифицирано устройство, но всички съвременни ТВ-та са такива. Този интернет с голяма вероятност няма да стане по "стар телефонен кабел". Даже ми е чудно как още някой го поддържа това нещо. Ние няма как да знаем във вашето населено място и до вашия дом какви услуги и с какви параметри се предлагат. Ако въобще се предлагат, защото с това, което описвате (медните кабели от онова време) може и да не са много възможностите. И да опрете или до описания в офертата безжичен интернет от Виваком или А1. Тук вече трябва да се види дали услугата има ограничение по трафик, дори и уж да има описание без лимит. Има и друг вариант от скоро. Интернет от Старлинк с чиния и тяхно устройство. По отзиви на реални ползватели имало добри скорости и постоянство, но цената не е от най-ниските.
    Този пост е редактиран от VanDan; 28-08-24 в 23:30.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Vivacom окончателно "приключиха" с проблема за слабия мобилен сигнал, за който писах в пост #685.
    Посъветваха ме да си настроя телефона на 4G и автоматичен избор на мрежа. Като че ли това ще им усили сигнала.
    Нямали повреди в района и повече с нищо не можели да ми помогнат.
    А пари всеки месец за некачествена услуга да вземат могат, естествено!
    В офиса им срещнах досада и пренебрежение, когато им споменах за проблема си. Оплакването го подадох в електронен вид, така, че те нямат отношение. И въпреки това имаше коментари по въпроса!
    На служителите им въобще не им пука вече ще мигрирам към "конкуренцията". Даже ми пожелаха да отида в A1, където "ме чакали"!
    От КРС получих единствено входящ номер при подаване на оплакването. Оттогава насам вече почти месец пълна тишина.
    Явно трябва да викам Неволята, ако след изтичане на едномесечния срок нямам официален отговор.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 23-09-24 в 09:26.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

В момента държавата е на автопилот. Не очаквай каквито и да било резултати от КРС, КЗК и т.н. Никой не го интересува. А свиваком към днешна дата са най-измекярския оператор на територията. Прехвърляй смело към другите боклуци от ментел на плана за пренос. Но имай предвид, че след 3-4 месеца ще ни сурвакат с индексация и плана от 22 ще отиде на 26-7 лв.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Няма да се качат чак с 5 кинта. Инфлацията ще е доста по-ниска от миналогодишните, някъде 2-3%

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Получих отговор от КРС по моя проблем със слабото покритие.
    Проведена е среща с мобилните оператори и са дадени препоръки за предприемане на действия за подобряване на покритието в зоната.
    Все пак нещата са задвижени. Остава само Виваком да си свършат работата както трябва.
    А не само да търсят "покритие на населението" и да ни тормозят с реклами!

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Е ти вярваш ли им Всичко в тая кочина в момента е на автопилот и се опасявам, че ще продължи така още бая време. Що се касае до телеком картела и слугите им, няма по-големи лъжци. Минавай на плана за 22 кинта на ментел докато го има. Много хора вече знаят за прехвърлянето на ниските планове (при ментел и глобул), много се пише в нета, а тези не лапат мухите и скоро ще предприемат нови стратегии как да ни доят за повече пари.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз имам и друг абонамент. Най-много въобще да ги отсвиря.
    Ако мога да перифразирам репликата на Вас към Съни в "Комбина" - Баба ми едно време все с мобилни телефони е говорила.
    А и вече стана опасно да си с електронно устройство. Не се знае кой и с какво го е upgrad-вал, преди да стигне до мен.
    В процесорите много отдавна има вградени "вратички" и функции, за които потребителите даже не подозират.
    Една от тях ползва BGAlert и подобните му.
    Същото се отнася и за разните "технологични" автомобили, поумняли къщи и прочие "удобства".
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 01-10-24 в 14:31.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    . Минавай на плана за 22 кинта на ментел докато го има..
    С ограничител на 50Mbps То по-слабо от лана в гаража. Ойде 4 и 5 жи текнологията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1534
    Последно: 08-03-25, 08:23
  2. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 616
    Последно: 20-02-25, 11:27
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 789
    Последно: 11-02-25, 20:06
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе