Вижте резултатите от анкетата: По какъв начин получавате връзка с Интернет?

Гласували
93. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Класически / аналогов Телефонен Модем

2 2.15%
  • Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)

2 2.15%
  • Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)

9 9.68%
  • Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка

16 17.20%
  • Широколентов достъп през сателит

1 1.08%
  • Широколентов достъп през мобилен телефон

8 8.60%
  • Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)

4 4.30%
  • Локална мрежа (LAN)

50 53.76%
  • Друго

15 16.13%
Отговори на анкетата
Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 738
Like Tree110Одобрявам

Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Re: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения

От вашето изказване какво трябва разбирам, че СМ модула е проблемен или има нещо друго и какво е?

2.  

3. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Отговор: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения

Работата на модула с картата е да отключи каналите а вашите проблеми са незапаметени/неоткрити канали Само не ми е ясно как направихте проба с друг модул успешно след като модула и картата са женени

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@kokovi4
    Лекичко си се пообъркал. Както вече написах, работата на сателитния тунер и работата с модули не е силна страна на телевизорите. Тествал съм доста телевизори, имал съм разговори конкретно по въпроса и със SONY и със Samsung директно, така че ситуацията ми е ясна.
    Единственият телевизор работещ без забележки в сателитната част, който съм виждал е Technisat (https://www.technisat.com/de_DE/Mult...erie/352-1834/), но те все пак са един от качествените производители на сат. оборудване, с традиции в тази област.
    Транспондерите, излъчвани от SatelliteBG са абсолютно наред, няма какво да им се оправя. Това, че някой телевизор или приемник има грижи с FEC 5/6 е проблем на производителят му.

@bojo789
    Нищо такова не казваме. Проблемът може да е в телевизора, модула и/или в сработването м/у тях. Хората от Vivacom трябва да знаят кого да питат и да направят тестове. Там работят няколко човека с богат опит в тази област, въпросът е дали ще им се занимава.
    jonov, SG1 и sss777 харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Отговор: Re: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от zlatko Виж публикацията
    @kokovi4
    Лекичко си се пообъркал. Както вече написах, работата на сателитния тунер и работата с модули не е силна страна на телевизорите. Тествал съм доста телевизори, имал съм разговори конкретно по въпроса и със SONY и със Samsung директно, така че ситуацията ми е ясна.
    Честно да ти кажа се учудвам дори от отговорите ти. Това ,да напишеш ,че на съвременните телевизори работа със сателитен тунер и модул не е силна част е несериозно за мен. Нима всеки си ползва телевизора за монитор? А тогава защо изобщо ги слагат тея тунери и CI слотове след като не се ползват? Нима на запад са на аналог още? или всички ползват външни устройства?
    Работи си сателитния тунер и то перфектно, но с подходящия модул. Може да има несъвместимост понякога при по стари телевизори, но са единични случаи.

@bojo789 Колега ,я сканирайте 11673 V SR 30000 и кажи дали са се появили и другите HD та.От поста ти не става ясно как ги няма.
    Този пост е редактиран от kokovi4; 21-01-13 в 02:35.

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@kokovi4
    Не разбирам какво несериозно има в случая, след като това е факт. Нещата се подобриха значително в последните 4-5 години, но продължава да има множество дребни проблеми при всеки един производител, интерфейсите не са удобни/функционални, непрекъснато има проблеми я със субтитри, я с някой транспондер, я с някой модул/карта, поддръжката и решаването на гореспоменатите е мудна(а понякога липсва).
    И да - особено във високия клас, телевизорите се използват предимно като монитори. Собствениците им си изграждат системи от отделни, специализирани компоненти, които работят много по-добре(сравни звука от ТВ с този от усилвател+колони+буфър, сравни отделен медиа плейър с този на ТВ, сравни външен сат. тунер с този на ТВ и т.н.). Набор тунери и другите функции на ТВ-то интересуват предимно хората купуващи бюджетни решения.
    Както и да е, нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да е. Стига толкова оффтопик.

7. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4 Виж публикацията
    @bojo789 Колега ,я сканирайте 11673 V SR 30000 и кажи дали са се появили и другите HD та.От поста ти не става ясно как ги няма.
    А ще може ли да ми кажеш как става?
    Този пост е редактиран от bojo789; 21-01-13 в 23:56.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от bojo789 Виж публикацията
    А ще може ли да ми кажеш как става?
    Меню--Канал---Ръчна настройка честота-- 0000(за парола)----спътника избираш и (сканирай) от транспондер избираш НОВ, задаваш честота 11673 отдолу 30000 по отдолу вертикална и запаметяваш. После даваш сканирай(пробвай с включен и изключен network scan. Пиши резултат. Това е за ES6710

10. Тук е от
    Oct 2012

jonov, качеството на картината на сателитната ТВ услуга на Виваком с по-добро качество ли е от това на Bulsatcom? Правил ли си сравнение на един и същ телевизор?
    При кои програми има голяма разлика?

11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Би трябвало да има малка разлика , по добре на виваком но не мога да сравня понеже не притежавам HD приемник на булсат и няма да е честно Но в момента съм пред 32 инча панасоник ЛЦД и при сравнение на БТВ HD от Виваком и БТВ HD от близу с модул - на близу е малко по добра - гледано от 50 см :D за по далечни разстояния - няма разлика .

ПП. А и никой от тези ГОЛЕМИ компании не дава информация за изходното качество , админа на форума в близу само подметна че както ги получават , така ги разпространяват - което е лъжа .
    Бяха пуснали някакво словения и качеството и беше отвратително / като VHS от 1985 г :D / след дълго плюване във форума - подобриха качеството .

ПП 2. Забравих да честитя на бъдещите абонати :D поради големия наплив , вече има 20 лева инженерна такса
    Този пост е редактиран от jonov; 22-01-13 в 18:49.

12. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4 Виж публикацията
    Меню--Канал---Ръчна настройка честота-- 0000(за парола)----спътника избираш и (сканирай) от транспондер избираш НОВ, задаваш честота 11673 отдолу 30000 по отдолу вертикална и запаметяваш. После даваш сканирай(пробвай с включен и изключен network scan. Пиши резултат. Това е за ES6710
    Много ти благодаря. Всичко е ток и жица вече. Ще почерпя !

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Много ти благодаря. Всичко е ток и жица вече. Ще почерпя !
    И сега ако ми кажеш ,че техниците идваха и се чудиха какво да правят, без да си знаят транспондерите на изуст и да ги сканират ръчно-----просто нямам думи.Тези техници повечче не ги пускай в къщи за каквото и да било.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2012

kokovi4
    Te дори ми казаха че проблема е в тунера на телевизора

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Te дори ми казаха че проблема е в тунера на телевизора
    ...и по принцип са прави - тунера ти на автоматично търсене така или иначе не ги открива - факт.
    Техниците си отговарят за тяхното оборудване и както сам казваш там излиза всичко. А това дали ще се занимават с настройките и особеностите на твоя телевизор е въпрос на лично желание, а не задължение. Явно не ги предразположил :D
    Този пост е редактиран от Pat; 23-01-13 в 00:45.
    enkov одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Инсталация и оборудване

VIVACOM TV идва при вас с безплатно оборудване и инсталация! Сами избирате удобен за вас ден и час за инсталиране на услугата. Не е необходимо да правите нищо, освен да осигурите достъп на нашите техници.
    Това е от сайта на Виваком , и колегата ги вика с конкретен проблем с техните пакети. Не иска да му настройват кабелна или Булсатком. Според мен са длъжни, след като предлагат модули, БЕЗПЛАТНО да си пресканират 4те транспондера и ако тогава вече има проблем, да му кажат ,че е от тунера. Ами ако във фирмуера на телевизора нямаше нито 1 запаметен транспонер от 4-те? и на автоматично търсене на целия спътник ще му напълнят канал листата със канали , които няма да може да гледа.
    enkov одобрява това.

18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Чух,че по турските тв(TRT май)които се хващат с приемник на Виваком предавали мачовете от Испанската примера некодирани(което е малко странно защото доколкото знам всъщност си хващат спътника,(без права на Виваком).Може ли някой да потвърди това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1534
    Последно: 08-03-25, 08:23
  2. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 616
    Последно: 20-02-25, 11:27
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 789
    Последно: 11-02-25, 20:06
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе