От вашето изказване какво трябва разбирам, че СМ модула е проблемен или има нещо друго и какво е?
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
От вашето изказване какво трябва разбирам, че СМ модула е проблемен или има нещо друго и какво е?
Работата на модула с картата е да отключи каналите а вашите проблеми са незапаметени/неоткрити каналиСамо не ми е ясно как направихте проба с друг модул успешно след като модула и картата са женени
![]()
@kokovi4
Лекичко си се пообъркал. Както вече написах, работата на сателитния тунер и работата с модули не е силна страна на телевизорите. Тествал съм доста телевизори, имал съм разговори конкретно по въпроса и със SONY и със Samsung директно, така че ситуацията ми е ясна.
Единственият телевизор работещ без забележки в сателитната част, който съм виждал е Technisat (https://www.technisat.com/de_DE/Mult...erie/352-1834/), но те все пак са един от качествените производители на сат. оборудване, с традиции в тази област.
Транспондерите, излъчвани от SatelliteBG са абсолютно наред, няма какво да им се оправя. Това, че някой телевизор или приемник има грижи с FEC 5/6 е проблем на производителят му.
@bojo789
Нищо такова не казваме. Проблемът може да е в телевизора, модула и/или в сработването м/у тях. Хората от Vivacom трябва да знаят кого да питат и да направят тестове. Там работят няколко човека с богат опит в тази област, въпросът е дали ще им се занимава.
Честно да ти кажа се учудвам дори от отговорите ти. Това ,да напишеш ,че на съвременните телевизори работа със сателитен тунер и модул не е силна част е несериозно за мен. Нима всеки си ползва телевизора за монитор? А тогава защо изобщо ги слагат тея тунери и CI слотове след като не се ползват? Нима на запад са на аналог още? или всички ползват външни устройства?
Работи си сателитния тунер и то перфектно, но с подходящия модул. Може да има несъвместимост понякога при по стари телевизори, но са единични случаи.
@bojo789 Колега ,я сканирайте 11673 V SR 30000 и кажи дали са се появили и другите HD та.От поста ти не става ясно как ги няма.
Този пост е редактиран от kokovi4; 21-01-13 в 02:35.
@kokovi4
Не разбирам какво несериозно има в случая, след като това е факт. Нещата се подобриха значително в последните 4-5 години, но продължава да има множество дребни проблеми при всеки един производител, интерфейсите не са удобни/функционални, непрекъснато има проблеми я със субтитри, я с някой транспондер, я с някой модул/карта, поддръжката и решаването на гореспоменатите е мудна(а понякога липсва).
И да - особено във високия клас, телевизорите се използват предимно като монитори. Собствениците им си изграждат системи от отделни, специализирани компоненти, които работят много по-добре(сравни звука от ТВ с този от усилвател+колони+буфър, сравни отделен медиа плейър с този на ТВ, сравни външен сат. тунер с този на ТВ и т.н.). Набор тунери и другите функции на ТВ-то интересуват предимно хората купуващи бюджетни решения.
Както и да е, нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да е. Стига толкова оффтопик.
Този пост е редактиран от bojo789; 21-01-13 в 23:56.
Меню--Канал---Ръчна настройка честота-- 0000(за парола)----спътника избираш и (сканирай) от транспондер избираш НОВ, задаваш честота 11673 отдолу 30000 по отдолу вертикална и запаметяваш. После даваш сканирай(пробвай с включен и изключен network scan. Пиши резултат. Това е за ES6710
jonov, качеството на картината на сателитната ТВ услуга на Виваком с по-добро качество ли е от това на Bulsatcom? Правил ли си сравнение на един и същ телевизор?
При кои програми има голяма разлика?
Би трябвало да има малка разлика , по добре на виваком но не мога да сравня понеже не притежавам HD приемник на булсат и няма да е честноНо в момента съм пред 32 инча панасоник ЛЦД и при сравнение на БТВ HD от Виваком и БТВ HD от близу с модул - на близу е малко по добра - гледано от 50 см :D за по далечни разстояния - няма разлика .
ПП. А и никой от тези ГОЛЕМИ компании не дава информация за изходното качество , админа на форума в близу само подметна че както ги получават , така ги разпространяват - което е лъжа .
Бяха пуснали някакво словения и качеството и беше отвратително / като VHS от 1985 г :D / след дълго плюване във форума - подобриха качеството .
ПП 2. Забравих да честитя на бъдещите абонати :D поради големия наплив , вече има 20 лева инженерна такса![]()
Този пост е редактиран от jonov; 22-01-13 в 18:49.
kokovi4
Te дори ми казаха че проблема е в тунера на телевизора![]()
...и по принцип са прави- тунера ти на автоматично търсене така или иначе не ги открива - факт.
Техниците си отговарят за тяхното оборудване и както сам казваш там излиза всичко. А това дали ще се занимават с настройките и особеностите на твоя телевизор е въпрос на лично желание, а не задължение. Явно не ги предразположил :D
Този пост е редактиран от Pat; 23-01-13 в 00:45.
Това е от сайта на Виваком , и колегата ги вика с конкретен проблем с техните пакети. Не иска да му настройват кабелна или Булсатком. Според мен са длъжни, след като предлагат модули, БЕЗПЛАТНО да си пресканират 4те транспондера и ако тогава вече има проблем, да му кажат ,че е от тунера. Ами ако във фирмуера на телевизора нямаше нито 1 запаметен транспонер от 4-те? и на автоматично търсене на целия спътник ще му напълнят канал листата със канали , които няма да може да гледа.Инсталация и оборудване
VIVACOM TV идва при вас с безплатно оборудване и инсталация! Сами избирате удобен за вас ден и час за инсталиране на услугата. Не е необходимо да правите нищо, освен да осигурите достъп на нашите техници.
Чух,че по турските тв(TRT май)които се хващат с приемник на Виваком предавали мачовете от Испанската примера некодирани(което е малко странно защото доколкото знам всъщност си хващат спътника,(без права на Виваком).Може ли някой да потвърди това?