Искам да попитам, това, че първоизточника на Диема е Булсат означава ли, че принципно на Булсат трябва да е с максимално добро качество Диемата? Говорим за гледане през HD приемник, HDMI и т.н.
Искам да попитам, това, че първоизточника на Диема е Булсат означава ли, че принципно на Булсат трябва да е с максимално добро качество Диемата? Говорим за гледане през HD приемник, HDMI и т.н.
НеПървоначално публикувано от Kendo
НЕ-има други първоизточници не само на диема,а и други бг канали с много по добро качество от булсатцом.Първоначално публикувано от Kendo
Вече съм клиент на Мсат :-).......благодаря за поздравленията ! Картината е супер ! Как не съм се сетил по-рано да се махна от Булсата :-(
Надявам се да си с CAM модул или поне с приемник свързан с HDMI!
Иначе честито - за Варна са един от по-добрите избори.
Имам едно правило - за пакети до 150 канала,ако има наличен DVB-C доставчик го предпочитам пред DVB-S такъв.
Здравейте колеги,
нов съм във форума и имам проблем, за който се надявам вие да помогнете. Дори не съм сигурен, че това е правилното място за писане на подобни проблеми, но понеже моя е свързан с декодера на Булсат и "чичо Гугъл" ме прати тук, при вас.
Живея от няколко години в Испания и последнта една година гледах Булсат от Мадрид с декодер ZHD100. Дотук добре, но от 10 дена се наложи моето преместване до град Валенсия и сега немога да пусна(настроя) сателитната телевизия.
Може ли някой да ме опъти, къде да търся проблема?
Ориентирал съм антената в приблизителни стойности, кабела е ок, но приемника ми показва 0% сигнал и естествено 0 dbi.
Дали иска антената да е настроена отлично, след което да ми покаже % на сигнал, или имам проблем със самия приемник?
Задавам втория въпрос, защото ми казаха, че индикацията за сигнал трябва да отчита нещо, още откакто е свързан приемника с "окото"(дори и да е хаотично поставен), а при мен си стои на 0% дори и след опитите за настройка на антената. Смених "окото" с ново, но промяна няма.
Благодаря за всеки коментар.
Трябва да е много добре настроена антената, а доколкото разбирам твоята е "на око".
Satellite Finder / Dish Alignment Calculator with Google Maps | DishPointer.com - избираш 39E Hellas Sat 2, избираш и местоположението си горе (даже най-точно с координатите ти, но и с град ще върши работа) и настройваш. Ако никога не си го правил, ще видиш зор. Иди на dtv-bg.com, форум за сат техника и ще ти помогнат.
По-лесно от DishPointer.com едва ли има как да е - маркираш си точното място на антената , избираш необходимия спътник и всичко ти е показано и да не забравиш завъртането на конвертора.
В резюмето в началото пише, че трябва задължително да се смени СКАРТ кабела понеже не бил читав. А HDMI кабела в комплекта при HD приемника трябва ли да се сменя с по-добър или е читав?
Тоя от комплекта често е калпав ,но това веднага ще го разбереш (моя си беше ОК) .:D
Здравейте, колеги. Аз гледам рядко телевизия, интересувам се основно от спорт и чат пат нещо по научнопопулярните канали. В София съм, Лозенец и съм към Мтел/Спектрумнет/Мегалан за комбиниран пакет Интернет и цифрова телевизия (на два приемника), като плащам 34.90 на месец за това удоволствие. Нямам причини да се оплаквам от интернета и самата телевизия като такава, проблемът ми е, че няма почти никакъв читав футбол - само английското първенство. Вече се разбра,че Булсатком ще излъчват и по двамача от А група, като за к(А)нал 1 остава трети избор на мач. Иска ми се да гледам и мачове от Примера дивисион и Бундеслигата, та сериозно се замислям дали да не стана абонат на Булсатком. Прочетох внимателно темата и като цяло разбирам, че трябва да съм готов за известен компромис с качеството пред съдържанието. Това за мен не е проблем. С 46-инчово Сони Full HD LCD съм и категорично искам HDMI връзка. Моля да ме посъветвате за следното - какъв приемник да поискам от Булсатком - ZHD200 или друг. Мисля да се закача н Премиум пакет, вътре са всички необходими спортни канали, нали? Някой вързал се наскоро дали може да съобщи дали има недостиг на оборудване и колко се чака? Искам да пусна и втори телевизор, той е стар CRT - не би следвало да има проблем, нали? И малко не по темата - какви са впечатленията ви от Интернета на Булсатком? Благодаря предварително на всички, споделили мнение и опит и приятно гледане![]()
За нови абонати оборудване винаги има - щом ще си на премиум пакет ще ти дадат ZHD200 - с другите няма да може да гледаш доста от програмите . Доплати си и за film+HD .![]()
Сега се опитвам да намеря отзиви за качеството на ИнтернеДа на БСК в ЛозенецТе явно изкупуват квартални мрежи и качеството много зависи от съответната мрежа. Иначе за спорт програмите нямат алтернатива (уви?)
Проучването показА, че БСК не предлагат Интернет в Лозенец!![]()