Кой той?
Кой той?
Нерде MGM ,нерде btv cinema ...
Неуместно сравнение.Погледнах и как се излъчва btv lady, а си мислех че след мазнята на Vh1 няма по голяма
За БТВ синема ли ставало дума. Нали щяли да го прекръстват на БТВ Хистори....
Не , за съжаление MGM си заминава - който иска да гледа btv cinema - голям рев беше да ги върнат . Дано скоро оптимизират транспондерите и го върнат .
Голяма оптимизация, граничеща с фантастика
Имам един въпрос, тв-то ми е FullHD и приемника е HD 210(тези последните). На каква резолюция да го настроя за да е идеална картината, понеже HD каналите са с орязани резолюции при булсата?
1080i 50
мерси , така е настроен приемника.
Не е точно така.Дръвцето едва ли ще, ъпсканва по-добре мазнята на спътника, от един телевизор среден клас.Настрой го на 720p.
Доколкото знам, излъчването е в 1080i. Ако му зададеш 720p, приемника ще трябва да даунскейлва, а после телевизора обратно - да ъпскейлва. Най-добре си го остави както си е.
@jijo
Излъчването на кое е 1080i? SD каналите са 576i, част от HD каналите на BSC са 1280х1080, друга част 1920х1080.
Принципно най-добрият вариант е приемникът да поддава към телевизора всичко в оригиналния формат, а телевизорът(особено ако е от средния клас и нагоре) да се грижи за upscale-a. Но не знам дали приемникът на BSC поддържа native/original формат, както и не всеки телевизор може да работи в такъв режим. Също така, времето за превключване се увеличава поради спецификата на HDMI протокола.
ОК Zlatko, щом казваш, предполагам е така. Но от написаното от теб излиза, че всички HD канали са 1080i, независимо че някой са 1280, а други 1920. Не си писал да има 720p. И затова мисля, че не е по-добрия вариант да се задава 720p.
На Булсатком съм, зная му донякъде възможностите на приемника. Затова на въпроса за конкретния приемник, смятам че е по-добре да се зададе в настройките на изхода 1080i.
@jijo
1280x1080 НЕ е 1080i! А дали имат 720р - не знам. В този формат се излъчва Viasat HD. При положение, че BSC имат 7-8 HD канала, а всичко останало е 576i за мен най-добрият вариант остава приемникът да подава към телевизора оригиналната резолюция, без да се опитва да скалира той.
Здравейте колеги, искам да попитам имам телевизор LG 37LM620S който има вграден сателитен тунер, ще мога ли с него да гледам каналите на булсат ?