Значи слагам кабела в телевизора директно и пускам да сканира каналите... и ако излязат около 100 значи е ок така ли?
Този ТВ мисля, че е от преди 2 години модел и има цифров кабелен MPEG-4 тунер, така че - няма проблем.
Пусни си сканиране на DVB-C с кабела в телевизора и ще ти излязат. После върви за модул.
44 канала ми излязоха... нещо не ми се струва че е нормално![]()
Пусни пълно сканиране а не бързо
ко е туй пълно сканиране никаде не пише такова нещо около 3 минути ми ги търси и накрая изписва че няма нито един канал да проверя кабел или устройство нещо такова... тя дълга и широка утре ще взема телевизора и отивам в Офиса да кажат ши стаааа ли няяя ли да стаааа![]()
Режим на сканиране - стрелка на дясно и имаш избор на пълно и бързо сканиране :D
За държава какво е избрано - ако е България няма да има цифров тунер.
Има и DVB-C тунер. Някъде грешиш. Виждаш ли в меню - настройки - DVB-C настройки? Ако го няма, май беше "добави сигнал" или нещо такова. Но държавата тр да е Финландия или Германия, а тя се избира след фабрични.
Както бях писал преди време. Най-евтин модул SMIT може да се купи от Сони Център - Варна 59 лева. В петък взех един. Това което ми направи впечатление, че модулите са хардуерна ревизия 4.0 за разлика от модулите на MSAT които са 3.0. Също така и софтуера е по-нов вътре с 1 година (пише secplus нещоси каквото и да значи това). Същата е ситуацията и с Технополис и тeхните модули са 3.0. От тази разлика в ревизиите има и разлика в отварянето на каналите и EPG-то. В новата е доста по-бързо.
![]()
В момента всички програми /без HBO,CINEMAX/ са СВОБОДНИ. Пак ни пуснаха аванта МСАТ.
didomh Точно за това става на въпрос което си дал на снимката. При мен на Сонито дава Software version: CNX-SECPLUSGRC-2.8.0m2 Hardware version: 4.0.3. При един познат който си зе модула от Технополис преди 3 месеца и при родителитеми които преди година си взеха модула от MSAT е ревизия 3.0. А пък братми който има модул от MSAT още от края на 2010е същия като ревизия като твоя. И разликата между различните ревизии в бързодействието е осезаема. Аз друга разлика несъм видял освен бързодействието.
Този пост е редактиран от TODD; 10-11-12 в 08:42.
Днес тествах с новия 4.0.3,в технополис имат от него, няма разлика почти със стария, но забелязах, че на по-стари модели като моя 32ц2 става по-бавно отколкото на новите, например днес пробвах с 42e5 и 42st50 , не знам може и да има разлика, но за мен по-скоро има значение телевизора, отколкото модула...просто при новите модели става по-пъргаво разкодирането.
Този пост е редактиран от didomh; 09-11-12 в 21:57.