Страница 20 от 74 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1108
Like Tree59Одобрявам

М-сат кейбъл - кабелна телевизия и интернет/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Отговор: М-сат кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения

didomh Аз 4.0.3 го пробвах на родителите ми на тв-то на моя и на едини приятели. Моят е 42ex410 на родителитеми е 46ex700 на приятелите ми са 37w5500, 40v5500 и едно LG и един Samsung на които не им помня моделите. При всичките се наблюдаваше по-бързо опресняване на EPG-то и смяната на каналите. Превключването на езика на субтитри и звук става мигновенно при 3.0 има леко забавяне. Преди година правих същите тестове между родителите ми 3.0 и на братми (неговото тв е 40z5500) който е като твоя като ревизия 2.2.1. Разлика отново имаше като този път беше в полза на 3.0 при смяната на субтитрите картината замръзваше за около секунда и след лека пикселизация се оправяше (това най-лесно се забелязва на HBO). Всички тв-та са с последния софтуер. Преди да им дадът на родителитеми от МСАТ Смит модул бяха с този NEOTION.COM - Conax CAM CAS 7 пак даден от МСАТ. Модула забиваше постояно и се налагаше да се изключва тв-то от тока за да се оправи. Самият модул беше страшно бавен гледането на телевизия беше голяма гавра за EPG-то да не говорим де го имаше дего нямаше. При смяна на субтитрите на HBO модула забиваше така, че единственото нещо което го оправяше беше изключване от тока на тв-то. Това е добре, че Тохнополис и те са заредили от новата ревизия. Както казах по-горе преди 3 месеца бяха със старата. Ако си променят и цената на 59 лева ще е супер.
    Този пост е редактиран от TODD; 10-11-12 в 09:50.

2.  

3. NAA
    NAA е офлайн

Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Varna, BG

Цитат Първоначално публикувано от TODD Виж публикацията
    Превключването на езика на субтитри и звук става мигновенно при 3.0 има леко забавяне. Преди година правих същите тестове между родителите ми 3.0 и на братми (неговото тв е 40z5500) който е като твоя като ревизия 2.2.1. Разлика отново имаше като този път беше в полза на 3.0 при смяната на субтитрите картината замръзваше за около секунда и след лека пикселизация се оправяше (това най-лесно се забелязва на HBO). Всички тв-та са с последния софтуер. Преди да им дадът на родителитеми от МСАТ Смит модул бяха с този NEOTION.COM - Conax CAM CAS 7 пак даден от МСАТ. Модула забиваше постояно и се налагаше да се изключва тв-то от тока за да се оправи. Самият модул беше страшно бавен гледането на телевизия беше голяма гавра за EPG-то да не говорим де го имаше дего нямаше. При смяна на субтитрите на HBO модула забиваше така, че единственото нещо което го оправяше беше изключване от тока на тв-то.
    HBO HD има само бг субтитри, интересно какво точно им сменяш... или може би гледаш HBO SD където има и македонски? Още повече пък се чудя субтитрите какво общо имат с cam модула? Извади го и ще видиш че те пак излизат, но на blank screen. EPG-то също... то си излиза и без да е разкодиран канала. Имам Smith и Neotion, вторият е чувствително по-бърз при отваряне на каналите

4. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

NAA Аз говоря принципно като смениш субтитрите, че има забавяне и съм дал пример с HBO, а не че има какво да им сменям. И да говоря за HBO SD. Знам, че на HBO HD са само БГ. Ясно е че EPG-то и субтитрите върви и без кам модул тогава няма абсолютно никакво забавяне на нито един от тв-та та защото несе налага разкодиране което е нормално. А това каква връзка има кам модула EPG-то и субтитрите вероятно точно в разкодирането и в самия алгоритъм. По напред в темата точно за това и казват колеги, че с BestCAS модулите където е вграден алгоритама за разкодиране на MSAT е най-бързо напрактика там си се едно без модул (отедлен въпрос е колко са съвместими и безпроблемни с всички марки тв-та тези модули). Това, че при тебе върви Neotion модула по-бързо и не забива евала аз за това съм дал пример с определени модели (46ex700 и 40z5500)тв на който съм го пробвал. И смея да твърдя че проблема не е в тв-та та защото със SMIT проблема го нямаше. Аз поне до сега SMIT (без значение ревизията) модул който да забива не съм видял на която и да е марка тв.
    Този пост е редактиран от TODD; 10-11-12 в 13:39.

5. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте, малко не по темата със САМ-модулите но все пак мисля че въпросът ми е за тази тема . Имам едно много неприятно насичане на картината на Nat Geo Wild HD. Абонат съм на MSAT. Чудя се дали е от излъчването или да пращам телевизора на ремонт. Когато по Nat Geo Wild и Nat Geo Wild HD дават едно и също предаване - само това на HD-то насича. Това не се случва на никоя друга програма, но все пак ми се струва че е от телевизора

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Как от телевизора? Осъзнай се, не си го прецаквай с ненужни ремонти. Това е от сигнала.

7. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Bobo_m Това е от MSAT както е казал deian. Сега го погледнах и при мене е така има едно леко насичане в Nat Geo Wild HD.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2012

Благодаря за бързия отговор, бях длъжен да попитам. Осъзнах се - Никакви ремонти. :D За да се включа и аз по темата с модулите - моят също е Neotion CAM CAS7 и веднъж-два в месеца, когато включа телевизора казва че имам кодирани програми (К1, БТВ ...) - Изкарване и вкарване на модула (при изключен ТВ) и се оправя. Понякога става и само с рестарт.
    Този пост е редактиран от Bobo_m; 10-11-12 в 20:38.

10. NAA
    NAA е офлайн

Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Varna, BG

Цитат Първоначално публикувано от Bobo_m Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор, бях длъжен да попитам. Осъзнах се - Никакви ремонти. :D
    Разбира се, дори не си го помисляй. И при мен насича малко. Ще го оправят, то и на други канали се е случвало.

11. Тук е от
    Sep 2012

Вие сте късметлии, проблеми с един канал, на мен ми се развалят 10-12 HD канала (на blizoo съм) - качеството на сигнала спада екстремно ниско и варира, отчита грешки, и каналите буквално се разпадат. Искат да ме убедят, че проблема е при мен и да ми заменят картата с приемник, но мен нещо не ми харесва тази идея и вярвам, че проблема е по трасето им, въпреки че твърдят, че проблем там няма. Просто са твърде некомпетентни за да им повярвам.
    Този пост е редактиран от crowbury; 10-11-12 в 23:02.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Проблемът е в сигнала, който стига до теб. Да не си измиват ръцете.

13. Тук е от
    Feb 2011

Аз пък преди 10ина дена си взех от офиса модул на BestCas за 75 лв. и досега нямам никакви проблеми - каналите се отварят бързо все едно няма никакъв модул - много съм доволен така че хич недейте да берете ядове с тея конкс на шмит

14.  

15. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Продавам модyли CONAX SMIT / Обяви Data.BG това ми изкочи докато си разглеждах из датата та реших да споделя с вас.

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Не се знае коя версия са и може да има проблем с каналите след това . Евтиното крие риск

17. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Така си е .

18. Тук е от
    Feb 2011

Наше хора от м-сата дали ще се сетят да пуснат канал ББТ тъй като от този уикенд почнаха вече с ТВ7 да излъчват италианското първенство?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 74 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1515
    Последно: Днес, 16:47
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12
  4. Скат - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 09-11-17, 13:44
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе