Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 97

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #46

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Вчера доста китайски производители на ЛЦД официално решиха да инвистират в собственно производство с изграждане на заводи от 6G и 7G поколение. Продукцията в по-големия си процент ще бъде изцяло за световния пазар, което означава, че наистина в близкото бъдеще ни очакват реално много ниски цени на телевизори и монитори от ново поколение. От тази информация става ясно, че процеса към падане на цените ще бъде РЕАЛНОСТ! В момента на азиатския пазар има невиждана до сега конкуренция в този бранш за цена и качество, което лично нас може само да ни радва.
    Поздрави!!!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #47

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Здравейте отново и ето една абсолютно гореща новина от света на ЛЦД технологиите:

    Sharp добилась контрастности в 1`000`000:1 !!!
    В минувший понедельник японская корпорация Sharp представила новый, недавно разработанный жидкокристаллический дисплей, который способен обеспечить контрастное соотношение 1000000:1.
    Как отметили разработчики, высокий уровень контрастности увеличил способность панели к более качественному отображению чёрного. Новинка будет позиционироваться как профессиональная техника и появится в продаже в 2006-2007г.

    Така, че небързайте да купувате !!! Усещам как започнаха нещата да се развиват вече доста явно.


  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #48

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Това ще е машина само за "отличници".... Ние сме по-скромни, а и ако трябва да се чака винаги най-новото, до сега трябваше да сме още с "Опера"

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #49

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    За съжаление едно от най-гадните проблемчета при ЛЦД -то е ПОТЕНЦИАЛНАТА заплаха от появяване на мъртви пиксели за които производителите не дават и 0% замянка. Като сложим и факта, че до преди една година контраста здраво стоеше на ниво 600:1, ограниченията при цветовите нюанси, голямата стойност на милисекундите и ъгъла на виждането ........... и изведнъж !!! - към днешна дата: ТОТАЛНОТО раздвижване след толкова дълъг период на липса от новости и подобрения ......... Аз смея да ви посъветвам в изчакване и съм сигурен от достоверната информация, която на последък идва в потвърждение на по-добрите БЛИЗКИ прогнози! Има вече налични няколко грандиозно по-добри технологии от обикновенните ЛЦД ! Доста производители заявяват пускане в продажба на някои от тях още през 2006!!!
    Все пак оставям Вие да вземете крайното решение, но всички тези работи за които пиша се отнасят за тези които още не са си купили
    модерни телевизори.
    Глупаво е да си чакал толкова и точно когато сериозните проблеми започнат да се оправят ТИ да сглупиш. И незабравяйте моята информация, относно началото на прогресивното падане на цените, което искат или не (някои хора), ще засегне и БГ.
    Разбира се за наше добро. Всичко опира до Високо качество и Ниска цена. Производителите се увеличават, а пазарите намалят.
    Поздрави !

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #50

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Ето как изглежда Samsung LE40M61B
    [img width=800 height=600]http://www.forel-bg.com/images/LE40M61B.JPG[/img]

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #51

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Ето с това моделче над буквите ми началото на промените започват в сферата на този род продукция. Незабравяйте! - можете ли да изчакате: Чакайте! - защото в близкото бъдеще ще се случат много интересни неща в разработките на тънките телевизори!!! И като решения на досегашните генерални проблеми и като най-вече: Така очакваните по-ниски цени. Самото ново развитие на технологията го позволява ВЕЧЕ да стане.
    Ще поживеем - ще видим!
    Поздрави!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #52

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Здравейте на всички!
    От няколко дни САМСУНГ започна мощна презентация на новите си 40' ЛЦД телевизори на китайския пазар. Шокиращо е цената на която предлагат да се появят там: 920-950$ !!! Това е първата голяма крачка към очакваните близки прогнози за по-ниски цени. Аз лично не смятах, че свалянето на цената ще започне от 40'-те. Това може само изключително да ни радва! Представяте ли си ТВ - 7 поколение 40' под 2000 лв. С този историческо-търговски ход се дава началото на истинските очаквания за по нормални цени, така че ще наблюдавам развитието на нещата от близко.

    М/у другото СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗДАНИЯ съобщиха за ПОЯВА на монитори и ТВ-та с 2 милисекунди закъснение,
    разработвани в някои от лабораториите в тази сфера.

    P.S. (ПРЕДСТАВЕНИ ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА 2 СВЕТОВНИ ФОРУМА ПО ВЪВЕЖДАНЕ
    В ДЕЙСТВИЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОМЕНИ В БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА ТЕЧНОКРИСТАЛНИТЕ ДИСПЛЕЙ).

    Също започнаха някои компании масовото производство на TV с новата по-успешна OLED технология. Всичко това идва като потвърждение, че 21-я век на технологиите скоро ще започне да се усеща сериозно и възможността да си сменим телевизорите безболезнено ще стане реалност. Както се казва ще поживеем, ще видим.
    Поздрави!!!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #53

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Бях на презентация на LCD Монитори и видях за какви 2 Ms става дума
    реално няма монитор под 20 ms ( Eizo е изключение той е реални 16ms )
    Та значи *тези 2 - 4 ms са в резултат нa висока температура и високо напрежение и е времето което пиксела от светло розов става червен, т.е не се тестват от цвят до цвят - които са различни *примерно зелено и червено , без нюансите му - времето от което един червен пиксел става зелен е не по-малко от 20 ms реални. тези ниски милисекунди са пълна илюзия .

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #54

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Пояснявам !!! :

    Моделите монитори и телевизори, за които пиша ще започнати да се произвеждат сега! - края на ОКТОМВРИ' 2005 с това рекордно постижение
    от 2 милисекунди закъснение (базирано на съвсем нов принцип технология): .......... а ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР в продажба - през второто полугодие на 2006!!!

    Не бързайте с коментарите.
    Поздрави!

  12. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #55

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Още малко новости,
    относно така коментирания въпрос за премахването на светофилтрите от САМСУНГ.

    Samsung Electronics объявила о разработке крупнейшего 32-дюймового TFT-LCD дисплея с новаторской светодиодной подсветкой, не требующего применения светофильтров. Данная новинка предназначена для использования в телевизорах и будет представлена публике на выставке FPD (Flat Panel Display) International 2005, открывшейся 19 октября в японском городе Иокогама. В недавнем пресс-релизе компания Samsung чуть более подробно поведала об этой технологии.
    За счет сочетания световых потоков RGB в точных пропорциях новая LCD-панель обеспечивает цветовую насыщенность изображения на уровне 110% охвата цветового пространства NTSC, а благодаря тому, что адресуемые пикселы изображения — 1366х768 точек — теперь не разбиты на RGB-триады и апертура матрицы (или, иными словами, «просвечиваемость решетки») составляет 78%, легко достигается более высокая яркость. У нового дисплея этот показатель доведен до 500 кд/кв. м при потребляемой мощности всего 82 Вт, что составляет 60% от мощности, необходимой традиционной CCFL-подсветке для работы с той же яркостью.
    Напомним, что в традиционных LCD-панелях для подсветки служат люминесцентные лампы с холодным катодом (CCFL), и приходится использовать светофильтры для разделения непрерывно излучаемого ими белого света на красные, зеленые и синие субпикселы, яркостью которых управляют LCD-кристаллы. В новой LCD-панели Samsung используется метод последовательной обработки цвета, обеспечивающий точную цветопередачу за счет комбинированного высокоскоростного регулирования степени прозрачности ЖК-кристаллов и продолжительности свечения красных, зеленых и синих (RGB) светодиодов подсветки в нужном соотношении, которое рассчитывается специальным процессором. Время отклика при этом составляет не более 5 мс.

    Начало массового производства новых панелей, не требующих светофильтров, запланировано на второе полугодие 2006 года.

    Поздрави!!!

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #56

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Днес CANON официално заяви началото на производството на* 40' - 50' телевизори базирани на най-новите технологии SED, OLED дисплеи и* RPTV заедно с TOSHIBA в новия си завод. Продукцията се очаква да се появи на световния пазар през януари 2006 г. Тези технологии по лабораторни тестове показват по-добри технически достижения и възможно реална по-ниска цена от познатите вече TFT LCD дисплеи.
    Моят съвет за тези които бързат да купуват: И З Ч А К А Й Т Е ! - промените започнаха.

    P.S. Ето и ориентировъчна информация за какво става дума:
    Toshiba представила первую 50-дюймовую SED-панель с полной поддержкой HDTV (1920x1080). Toshiba «продвигает» SED-технологию в качестве реальной альтернативы CRT. Специалисты компании отмечают, что время отклика экрана можно сократить до 1 мс, а качество картинки соответствует лучшим показателям на CRT-телевизорах. Кроме того, SED TV не нуждается в дополнительных механизмах подсветки. Качество картинки не зависит от угла обзора, а освещение равномерно распространяется во все стороны от дисплея. Телевизоры SED TV потребляют в 2 раза меньше энергии, чем PDP TV, и на 30% меньше, чем LCD TV.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #57

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Колко още да изчаквам 2 години чакам , е то не остана, изчакалих се. Метеорита и той приближава
    Не знам какво са настройвали и барали в технополис варна но: Le32R51 се вижда доста по зле от 32 инча LG TFT . Пуснати са на еднакъв сигнал.

  16. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #58

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    В този момент на времето в БГ - който не рискува ПЕЧЕЛИ, а който бърза - бързо се ПРЕЦАКВА.
    Всеки има глава на раменете си да решава!
    Такива ми ти работи.
    Поздрави!!!

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #59

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    Както по долу се вижда, цените до края на годината ще се запазят за да се хванат празниците. Още не искат през тази година да отпуснат производителите, защото през другата ги очакват първите истински големи рокади, ако желаят да останат на световния пазара.
    Всичко, което ще се случва в очакване на прогнозите към намаления ще става след пролетта на 2006. Препоръка:Който може да чака.

    Средние отпускные цены на крупные TFT LCD панели не будут меняться в течение текущего квартала. Причем поставки крупных панелей в начале 2006г., скорее всего, будут немного превышать спрос на них. Об этом заявил Хьюи Хсунг (Hui Hsiung), исполнительный вице-президент, AU Optronics (AUO). Компания AU Optronics (AUO) отметила, что цены на 32-дюймовый сегмент не упадут ниже $550 за единицу. В настоящее время, как заявляет компания, существуют некоторые трудности в поставке 32- и 37-дюймовых LCD TV на рынок. Фактически спрос на панели этих сегментов гораздо более высок, чем прогнозировали на этот квартал.

    AUO: прогноз средних отпускных цен, IV кв. 2005г.

    Продукт Размер (дюймы) Изменение цены (%)
    LCD TV <30 неизменна
    32 неизменна / небольшое снижение
    Ноутбуки 15.4 небольшое повышение
    LCD мониторы 15 неизменна
    17 небольшое снижение
    19 небольшое снижение

    Поздрави!

  18. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #60

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори

    По-света! СКОРО и у НАС!
    ИСКАТ или НЕ, цените се стягат да се пързулнат надолу! ИСКА или не Европата да се готви!!! .... и ето малко инфо:

    32 дюйма LCD TV менее чем за $1000?
    Объём продаж LCD TV в Тайване за год вырос на 60%, а в I кв. текущего года достиг 40000-45000 единиц техники и вполне может перейти отметку в 80000, как предполагают аналитики. Кстати отгрузки PDP TV также подскочили на 50% с прошлого года.
    За первые два месяца 2005г. компания Polyvision отгрузила 6000 30-дюймовых LCD TV., в то время как Sampo и Proton - всего лишь по 2000 32-дюймовых LCD TV. Однако дистрибьюторы предсказывают, что из-за сезонных перемен, продажи снизятся в среднем на 10% уже в ближайшее время.

    Цены на 32 жидкокристаллических дюйма на Тайване вполне доступные, от $1173 до $1586.
    Надо отметить, что мировая средняя розничная цена (average selling price, ASP) на 32-дюймовый LCD TV колеблется в районе $2366.

    По прогнозам тайваньского центра экономики (IEK) ASP на LCD TV опустится ниже отметки в $1000 уже в 2006-2007 г. !!!

    Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе