ДА и с малката разлика от 10 пъти по-малък контраст![]()
ДА и с малката разлика от 10 пъти по-малък контраст![]()
mitkoa,
Ползвай промоцията за SHARP LC-32WD1E!
Здравейте на всички ви,обръщам се към тези,които са на кабелна телевизия и ползват цифровия пакет.Моля за извинение,ако не е точно по темата,ама прегледах и не срещнах къде да си задам въпроса.Ако има вече подобна тема,извинете още веднъж,и дайте препратка да отида там...Та питам сега,как е по-добре да се включи конверторът,който получавам от кабелния оператор - има SCART , S-VIDEO , RF изходи.Кой е по-добър,като имам предвид,че бих искал изхода на конвертора да включа към DVD и към ТВ едновременно,както съм и сега със SCART връзки,но с аналоговия пакет още съм.Целта е да мога да записвам програмата,която гледам в момента,а и да гледам тв програма,без да е нужно винаги да е включено DVD - то ми.На всички ли изходи на конвертора има един и същ сигнал - т.е. една програма,избирана с дистанционното на конвертора ?Изходите аналогов сигнал ли дават всички ?Моля за практическите ви упътвания и съвети,друго е да прочетеш от патил и опитал...защото искам да мина на цифровия пакет,ама с техниците нещо не се разбрахме - не можело да се включи изходът на конвертора към DVD - то ,а трябвало да влезе в телевизора...ами ако е аналогов изходът му,аз сега съм така ....влиза в DVD - то и оттам - SCART-кабелче към телевизора...благодаря на ангажиралите се с отговор,а като приключа,ако има въпроси,ще описвам как се оправям.
Към кой кабелен оператор си и за кой декодер става дума?
Въпреки че се казва цифрова кабелна, декодера ти подава аналогов сигнал. Най-добре е да използваш СКАРТ-а, а някои декодери подават RGB сигнал през него. Това ти е най-добрия вариант.
Това за минаването през двд-то трябва да го пробваш с твоя модел.
Няма как да гледаш различни канали на различните изходи, ако това питаш.
Изобщо опитай се да зададеш въпроса малко по-ясно, с по-къси изречения.
От Варна съм и съм към Ариел-Тв кабелната...Модела на декодера не знам,но той е само един - предлаган от тях,така че няма засега значение.В момента съм на аналогов пакет и съм доволен от качеството....но виждам,че в цифровия пакет има повече програми и казват,че ще се подобри още качеството на сигнала,ако мина на цифровия.Та поради факта,че се дава декодер,и питам за това кое включване е по-добро.Сега гледам програмите с възможност за избор от дистанционното но тв-то,ако съм в тв-режим,или с избор от дистанционното на ДВД-то,ако съм в режим АВ...Но техниците казват,че изборът на програма вече ще е от дистанционното на декодера.Та аз бях в офиса им и разгледах какви са изходите на декодера,затова питам за възможните варианти за изходите му - кой с какъв сигнал е и дали има предпочитан вариант....Аз имам всякакви входове,но ме смути изказването на техник,че трябва от декодера да се подаде направо сигнала в телевизора.Не можело да влезе първо в ДВД-то,та оттам в ТВ.Аз сега съм така,аналоговия пакет си влизат в ДВД-то и оттам със СКАРТ- в телевизора.За това и питам - щом е пак аналогов сигнал на изхода на декодера,нещата трябва да изглеждат по същия начин...?
Да разбирам,че имаш dvd recorder,при това положение можеш да вържеш приемника(2 Scarts and RCA A/V output) към ТВ със СКАРТ .а другият СКАРТ от приемника или чинчовете да подадеш сигнал към recordera като антенният кабел,който е бил в ТВ-то слагаш в приемника.При това положение ще гледаш каквото записваш,можеш да подадеш сигнал по висока честота от приемника и тогава ще можеш да гледаш аналогова тв докато записваш от приемника.Повече инфо за приемника има тук http://m-bg.net/dvb-sat/viewtopic.php?t=13
Предлаганият приемник-декодер от кабелната е с един изход СКАРТ....видях го с очите си,има RF и S -video още като изходи.Има ли възможност групата канали да излиза на изхода на декодера така,както са сега аналоговите канали - като група,или може само с дистанционното на декодера да си избирам каналите един по един ?
Вече сме октомври месец и не виждам нито един от новите модели които трябваше да излязат SONY 40W3000,40V3000,SAMSUNG LE40F86B,PANASONIC TX-37LZD70F ,TOSHIBA 37Z3030D ,SHARP LC37X20E до края на месеца дали ще се появат някои от тези модели.
Не може. Дори да излизаха, двд рекордера ти няма тунер за цифрова телевизия DVB-C за да може да сменяш през него каналите.Първоначално публикувано от klapan
Съмнявам се декодера да може да изкарва сигнал едновремено от скарта и с-видео изхода. Може би се избира през кой да работи.
Пробвай дали не може да вкараш сигнала през скарта в рекордера и пак през скарт от него към телевизора.
Най-голямото изложение за електроника отвори врати
Телевизори с най-големите и най-плоски екрани в света са хит на откритото днес край Токио изложение за битова електроника CEATEC, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес. “По-тънки и по-големи” * такъв е неофициалният девиз на изложението, специално внимание на което ще бъде отделено на най-новите модели плоскоекранни телевизори. Японските гиганти в сектора * Matsushita, Panasonic, Hitachi и др. * ще представят предпремиерно новата си гама продукти * от аудиовизуална техника до телекомуникационни системи и компютърен софтуеър.
Особен интерес предизвиква Sony с новия си модел телевизор с 11-инчов свръхплосък (само 3 мм) органичен екран, който ще се появи на пазара на 1 декември в Япония.
http://www.monitor.bg/article?sid=&a...id=40&eid=1180
и аз за това се колебая за цифрова (София Евроком), имам ДВД рекордер на който записвам независимо от телевизора - кабела влиза в ДВД а от него в ТВ със скарт и с антенен кабел, как се организира всичко това с декодер?
някой да даде съвет - 37" плазма на панасоник или шарп 37" (хд1, рд1/2) - тв и филми от пц, 10х
за цифровата кабелна:
това дето го искате няма как да стане, декодера подава един канал, и където и както да го включиш все е тази. Този канал се избира от дистанционното на цифровия приелмник. До сега (с аналоговата) е било възможно едно да гледаш на ТВто а друго да се записва на DVD защото DVD има тунер, които може самостоятелно да обработва аналоговия сигнал. За да стане това с цифровата телевизия ви трябват два цифрови приемника. (както за аналоговата е имало два тунера - един в ТВто един в DVDто). Различните видове на свързване, (кабели и букси) не променят казаното по-горе
Приемлив вариант е - аналоговата в DVDто, и си записвате каквото искате, цифровата в ТВто.
Значи извинения ви поднасям,малко съм ви заблудил...Декодерът е с два изхода СКАРТ - и на всеки си пише за какво е -единият е означен с TV, a другият с - VCR.И предполагам,че са два изхода,предназначени за вкл. към ТВ и към ДВД.Абе утре ще стане ясно,като дойдат техниците,ще пробваме варианти.
здравейте, много интересна и полезна тема
дойде момента да си вземам ТВ с ограничение в бюджета 1500лв имам 3 фаворита
PHILIPS 32PFL5322
SHARP LC-32WD1E
PANASONIC TX-32LM70P
за първите 2 има доста писано
http://www.lcd-compare.com/index.php...SHALC32WD1E=on
но за панасоника почти нищо неможах да намеря
http://panasonic.ru/products/spec.xg...el_id=16923740
интересува ме за панасоника някой знае ли характеристиките за контраст и яркост ?
така като гледам по спецификации и 3-те модела са на един кантар с тази разлика че филипса е с около 250 лв по ниско от другите 2 може би разликата идва от това че няма цифров тунер (което за мен не е от значение )
Бих се радвал да чуя и вашите мнения.
От тези трите това е ТВ-то:
SHARP LC-32WD1E.
От панасониците този е добър: PANASONIC TX-32LX70P, но ти е над бюджета.
Филипсите стават върховите модели.