Страница 193 от 223 ПърваПърва ... 143183191192193194195203 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,881 до 2,895 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Моля ви за съвет-кое си струва повече:
    LG RZ-32LC51 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029030
    Philips 32PFL5322 - http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=12436 ????
    Моля ви,дайте съвет,за да разбера дали съм на правилния път!Ако може кажете защо бихте избрали единия или другия ! МЕРСИ!!!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте всички знаещи и не чак толкова знаещи.Следя темата от форума с голям интерес, поради факта, че и на мен ми се е загнездила идеята да се сдобия с нов 32" LCD TV.Звучи еднообразно и банално,защото почти всеки във форума има такава идея, но от толкова марки и модели човек се обърква напълно в избора си.Затова в подкрепа на Kashon бих помолил още веднъж знаещите да направят нещо като преглед в резюме по марки ,размери и модели.Благодаря предварително.

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от nitsodar
    Може ли някой да ми каже дали Philips 32PFL5322 е с IPS матрица?Ако не е с каква матрица е ?Thanks!
    Вече писах за това кой е производител на матрици IPS - върни се на 101 стр тук.Ето цитат оттам :
    важен е и производителят на матриците.....и за да знаем повече за тях и кой ги произвежда,ви давам някои неща.Hапример производителят на матриците IPS - alpha ..японска фирма,естествено...Неговите матрици се влагат в LCD -телевизорите на производители на телевизори като Хитачи,Мацушита и Тошиба.Затова и се ориентирах към покупка на 32-инчовия ми Панасоник....32LX700,нно и не само заради това...Та ето ви линковете към фирмата производител на панелите,има всичко за тези панели и какво представляват,четете....а другия линк е за подписаното споразумение на изброените по-горе 3 фирми да влагат в телевизорите си панелите на този именно производител...
    http://www.ips-alpha.co.jp/en/news/pdf/20040831.pdf - това за споразумението между фирмите....
    http://www.ips-alpha.co.jp/en/index.html
    Та тези матрици се влагат в тв-ри на Хитачи,Мацушита и Тошиба - но впоследствие Тошиба излиза от споразумението...А за Филипс - отговарям ти - не влага матрици IPS или по-новите им IPS - alpha в телевизорите си...
    nitsodar - не бих си взел моделите тв-ри,за които питаш по-горе.Защо - има вече модели с по-добър от техния контраст 4000:1 за Филипса и 5000:1 за Самсунга - например Панасоник 32LX700 e с 8500:1 ,а и други фирми имат тв с по-голям контраст.Освен това са с матрици 8 мс - а новите тв на Шарп и Панасоник са с 4-6 мс.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от petertz
    Имам следния въпрос : Защо на плазмите им слагат VGA вход след като е известно, че се скапват от статични изображения какъвто е сигнала от компютър?
    Ти можеш да я скапеш със изображение от всеки вход ако силно се постараеш. По тази логика да не им слагат никакъв вход и проблема е решен.
    Входа е много полезен защото повечето ноутбуци, например нямат друг изход освен VGA и нямаш избор.
    Просто плазмите не са подходящи за дълга работа на компютъра, но нямаш пробелм да си заредиш Windowsa, да свалиш някой филм, да си го пуснеш с плеъра и да го гледаш на фул скрийн.

6. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря за отговора. Но ако някой си постави за цел именно това да скапе някоя гаранционна плазма именно с лаптоп и след това да поиска да му я сменят, какво се случва? . Все пак това е съвсем правилна експлоатация на уреда. Може да осъди и фирмата

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

В упътването си пише, че не трябва да се оставят статични изображение и че не поемат гаранцията.
    Ти можеш да я скапеш и през USB входа с някоя картинка от флаша като я оставиш 1-2 дена нонстоп.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

lazarus18,един въпрос към теб-кой ТВ най-си струва за цена до1200 лв.?MEРСИ!!!

10. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    В упътването си пише, че не трябва да се оставят статични изображение и че не поемат гаранцията.
    Ти можеш да я скапеш и през USB входа с някоя картинка от флаша като я оставиш 1-2 дена нонстоп.
    Това е друго нещо. Благодаря!

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от 4a4i
    Я уточни малко нещата. Какво общо има кабелната ви телевизия с ITV и Булкатком?
    Пуска цифровите им пакети срещу месечен наем, като безплатно ти дава Digital cable receiver на съответния доставчик. Получаваш и карта за поставяне в слота. Успредно по същия кабел си върви аналогов сигнал на самата кабелна. По повод въпроса ми, аз самия мисля, че цифровия тунер (DVB-C) на Сони няма да ми върши никаква работа.

12. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Здравете!

Ако примеме , че написаното тук

http://www.hdtvtest.co.uk/

е вярно, тогава LIDIA&CO ни заблждават! Аз немога да направя такова заключение защото реално сравнение на Шарп с други панели е невъзможно, защото в София такъв вариант няма !
    Колко да се вярва на на този сайт?
    За мен въпроса е ясен - Pioneer PDP-LX 508D , но има ли реални аргументи за SHARP LC-52XD1E ??
    Очаквам вашето становище !
    Сравнението на Pioneer PDP-LX 508D го направих преди 3 седмици в Лондон. Това , което ме спира да си уредя да го взема от тук за да ми е активен сервиза. БГ още не фигурира в EU-сервизната листа !
    Благодаря на N8852 и lazarus 18 за доброто инфо !
    !

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Сравнението между 52XD1E и Pioneer 508D е немислимо. Шарпа вече е доста стар и даже не съм сигурен че може да се намери в БГ.
    Качеството определено е на страната на Пайниър-а, но и цената му е ...
    Иначе не съм 100% сигурен, но цените им в БГ са доста актуални.
    Мой познат си го купи от Гърция /4280 модела/ и след 1-2 седмици тук излезна на малко по-ниска цена.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2006

Дойде и моя ред да питам! Той колегата по-горе 2-3 пъти пита същото, ама нема отговор. Прочетох само последните 45стр. от темата диагонално, не съм хептен лаик, ама все пак и не съм разбирач. Благодаря на всички, които са писали и ще пишат в темата - помощта ви е безценна!

Та накратко, но изчерпателно:
    1. 32", 1200лв лимит. 1250лв преко сили!
    2. За сега няма да се ползва за ТВ хич. Само игри на ПЦ, ХДТВ филми и обикновени ест. Видя ли Кабеларка с няколко/много ХД канала - пускам и нея (ако има вече - дайте инфо и да не се излагам ми да отивам да поръчвам). Общо взето - да няма яд да изкара максимална резолюция на ПЦ и разните му оверсканове и т.н.
    3. Дизайн и такива - не ме интересуват. Не харесвам лъскавите, по възможност да е черен/сребрист (то май други няма де);
    4. Звукът не ме интересува - директно през компютъра на 5.1 си отива. Въпрос - тая гимнастика -> от ТВ в ПЦ и после на система 5.1 може ли да стане ако пусна кабеларка нататък? Изхода за слушалките ли се ползва?
    5. И да не е веднага - ще се монтира на стена. Какво друго ще ми трябва - стойки ли са, конзоли ли? Особености на монтажа?
    Препоръчайте конкретни кабели за връзка с ПЦ - марка и откъде да ги взимам.

Май избора е ясен:
    LG RZ-32LC51, инак ако ми кажете че 50лв+ си заслужават са тия двата.
    PHILIPS 32PFL5322
    TOSHIBA 32C3500PG

Предварително благодаря на всички отзовали се!

16. Тук е от
    Nov 2007

Mord,привет!Аз по-горе писах и питах почти същият вапрос като теб-за 1000-1200 лв. кое е наи-хубавото!Все още чакам компетентните да ми отговорят,ама само да ти дам съвет.Аз също съм се спрял на 2 от 3-те ТВ,които и ти-LG RZ-32LC51 и PHILIPS 32PFL5322.Вчера отидох да ги погледна и бях учуден от безкрайно по-лошата картина на Филипс-а! Направо не можех да повярвам на това,което виждах,имайки преджид малко по-добрите характеристики на Филипс-а спрямо LG-то! Та вече почти съм решил че ще е LG за сметка на Филипс!Това е пак мое мнение,ама....изчакай да видиш мнението на хората,които повече разбират от нас.И аз ще чакам да видя мнението им и да се втурна да взема най-накрая нещо ! хахаха Е,до скоро!

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Mord, както писах по-горе сложи в списъка и Шарп АД5Е. Имам на работа Филипса и много добре предава, гледах го как се държи в една колежка на Булсатком, също много добре. Минус 8мс. матрица. И ония проблем с червеното за който писах преди 15 и кусур страници. Продавал съм LG LC41, което се водеше по-високият модел от 51, с IPS матрица, но с малък контратс 1000:1 на панела, определно в тумните сцени не ставаше и леко блъскане в червеното при показване на кожните тонове (то това почти на всички от ниският клас им е проблем, дори и на Шарп). Инак си работеше много добре, добре отделяне на обектите, добър финдетайл, но от 4-5 месец не получавам нови модели на LG. Като LG 41 беше на 5мс. както и 51. Шарпа е с много добър контраст, 6мс. матрица, това което може да не ти хареса е пиано лака с който е покрит. Филипса и Шарпа, като се гледат от страни на черен екран светят през ъглите, но не е болка за умиране, за ЛГ-то не помня. Като се гледат централно и двата са си черни. Филипса няма VGA вход, което за мен е тъпо, но така са решили, освен това май беше само с един HDMI< но не съм сигурен, може и да е с два. Като цяло разположението на кабелите е ужасно при него. При ЛГ-то са в една ниша на гърба, а при Шарпа са отстрани(от лявата страна) и са покрити с капак. И трите можеш да ги окачиш на стена, като най лесни са Шарпа и Филипса понеже са стандартни за VESA 200 окачалки са стена. При Лг-о винаги е малко трудно със стойките понеже окачването им е нестандартно, и трябва дълга стойка за стена, а те са скъпи. И при трите без пробле с един кабел на HAMA 3 или 5м. DVI kъм HDMI, ще ти свърши идеална работа за връзването на компа с ТВ-а. Особенности при монтажа на стойките за стена няма, само че дюбелуте в комплектите са за БЕТОН. Да си знаеш, за гипс-картон други се ползват. От ТВ-те си има L/R чинчовек изход към каквото устройство си иксаш, стига то да може да има AUX IN/AUDIO IN.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от docR
    Пуска цифровите им пакети срещу месечен наем, като безплатно ти дава Digital cable receiver на съответния доставчик. Получаваш и карта за поставяне в слота. Успредно по същия кабел си върви аналогов сигнал на самата кабелна. По повод въпроса ми, аз самия мисля, че цифровия тунер (DVB-C) на Сони няма да ми върши никаква работа.
    При всички случаи ще ти свърши работа, защото телевизора е с PCMCIA слот, т.е. можеш да му пъхнеш какъвто си искаш модул със съответната кодировка. На повечето оператори кодировката е Conax CAS 5. Такъв модул струва 75-80 лв. След това му слагаш и картата за платените канали и си ОК.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе