Точно така. Нещокато "кратко размърдване" т.е. да не е на статичен образ дълго време (няколко часа).Първоначално публикувано от wolfshark
Точно така. Нещокато "кратко размърдване" т.е. да не е на статичен образ дълго време (няколко часа).Първоначално публикувано от wolfshark
[quote=Spoko ]
Страшен си - мерси много за съветите.Това за покритието - никога нямаше да ми хрумне да погледна. Но не ми говори, колко по-хубав бил от моя, да не се окажа аз с нов, а те с моя
А и не вярвам да е чак толкова по-добър.
Мерси много още веднъж и ако идваш към Варна, пиши да те черпя по едно.
[/quo
естествено че А956 е 100 пъти по добър от А856 нема кво да се обсъжда повече.
Здравейте, някой да има повече информация за 42 инчов телевизор SAMSUNG PN42B450 Качество и цена?
Тошибата ,най-малкото e 100хц. и има отлична обработка на SD сигнала ,за медия плеъра , изобщо не го броя, защото не чете субтитри на кирилица и само е за SD сигнал .Панасоника е по-добрият избор от Самсунга от твоя подбор.Първоначално публикувано от wolfshark
Здравейте, моля някой от запознатите да ми препоръча 40-42 инчов, който да си подаря за празниците. Бюджета варира от 1400 до към 1700 лв примерно. Излишно е да казвам че искам да е 1920х1080пБих искал да го ползвам и като монитор, затова съм се насочил към ЛЦД. Благодаря предварително. Четох доста страници от тази тема, но съвсем се обърках... /Занимавам се с фотография и ще гледам снимки на бъдещия ми ТВ/
![]()
Мерси а ще кажеш ли кой от двата е по добре за мен; TX-L42U10E, TX-P42U10E , и ако взема плазмата и гледам примерно един или два филма подред с черни ленти ще е ли проблем за тв-то ? А относно 24п и 100хц мене ме интересува да не се размазва картината при по резки движения ,а при плазмите май няма замазване заради бързата реакция или се лъжа ?Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте на всички, преди време тук в същата тема ме посъветвахте за покупка на телевизор (тогава взех Philips 32PFL7803D и не съжалявам). Сега отново съм пред дилема трябва да вземем телевизор за нашите. 26 инча мисля, че ще са напълно достатъчни. Бюджета не е голям, около 500 лв, но и на тях не им трябва нещо с много екстри. Поразгледах из Технополис, но реших да се допитам и до разбиращите хора във форума. Какво бихте ми препоръчали за тези парички?
Здравейте,предстои ми покупка на тв,разполагам със 1200-1300 лв,насочил съм се към 42 инчовите плазми на Панасоник,може ли да ме насочите към най-доброто решение за тези пари.Разполагам със стабилен комп и тв-то ще се използва главно за 1080р филми.
Мерси предварително!
Panasonic 42U10 или 42S10.Първоначално публикувано от shakapld
Айде от утре пак нова промоция
http://www.technomarket.bg/PROMO/2009/19.12-10.01.pdf
Нищо ново!!!Първоначално публикувано от DJPRODIGY
Все се надявах да свалят 42V10 с някой лев, но явно G10 ще бъде моя избор.
В новата промоция има този тв TOSHIBA 32LV655, а в сайта на ТМ го няма ..Нов ли е тв то или просто досега им го нямаше в сайта им....
Здравейте,
я кажете има ли разлика м/у LCD 100Hz и 200Hz ?
Решил съм да купувам SAMSUNG LE-40B650, за който някъде пише 100Hz, другаде 120Hz (БТВ кое е вярното?) , от друга страна има и по-скъпи модели с 200Hz
Тия 200Hz водят ли реално до по-добра картина, или е просто маркетингов трик и човек не може да усети разликата?
Филмите по кината са 24 кадъра/сек, съмнявам се дали 200 има практически смисъл.
10х
Малко са ти объркани понятията. Първо 100Hz са в Европа, а 120Hz в Щатите. Просто тук PAL стандарта е 50Hz и телевизора удвоява броя на кадрите като всяка марка има различни алгоритми с различен успех. Много често този процес води до допълнителни проблеми, но и понякога помага. При Samsung-a са доста добре работещи. При 200Hz най-общо казано кадрите се повтарят още един път. Като има и допълнителни настройки как точно да работят.Първоначално публикувано от peter_nn
При филмите кадрите са 24, но дори и в киното те се повтарят по няколко пъти всеки един с черно между тях. По подобен начин работят и някои телевизори. Като засекат такъв 24Hz материал те минават в режим 72 или 96Hz като хем се запазва кино усещането хем образа е по-стабилен.
Принципно тези 100/200Hz при LCD може да се включват и на филми, но тогава визията на филма се променя тотално и става като сапунка.
Та да отговоря на въпроса ти - да, има разлика между 100 и 200Hz, но пак зависи за кои модели става дума.