Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 151 от 443 ПърваПърва ... 101141149150151152153161201 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,251 до 2,265 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

bogivarna, това, което hristoslav2 ти е дал в таблицата, е вероятно препоръчителното, или минималното разстояние (в метри), от което трябва да се гледа плосък панел, в зависимост от диагонала му (по хоризонталата на таблицата) и резолюцията на сигнала (по вертикалата). Имай пред вид, че светът върви към цифрова телевизия и все по-качествен сигнал, тъй че споделям мнението му, че 32 инча могат да ти се сторят малко след време.
    Успех в избора!
    :-)

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от LCD???
    jidachev смятам че за темата ще е много полезно да обясниш защо от SHARP XD1E си решил да се прехвърлиш на Pioneer 5090
    И на мен ми е интересно При условие че SHARP XD1E е от високият клас-само с една забележка - в 42 XD1 съдейки по структурата на матрицата не е ASV-Шарп...
    което се и потвърждава http://www.sharpsme.com/Page.aspx/eu...f_64_-_165_cm/

те просто не правят матрици за тв по-малки от 32 инча, 42" също не правят. За 42" , 26" и 20" купуват матрици от СМО, например

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Странно ми е защо толкова се коментира енергопотреблението на плазма и LCD? Разликата в моменат е незначителна м/у двете технологии, не само по този параметър и не това трябва да е водещото при избора.
    Лично моето мнение е, че добрите(и скъпи LED) LCD телевизори имат повече плюсове отколкото минуси в сравнение с плазмата. Нивата на черното(като възприятие, а не като абсолютна стойност на липса на светлина) са на едно ниво, детайлността е по-добра при LCD, картината в светла стая е по-добра(всеки който сяда да гледа F1 след 10 минути знае за какво говоря ;-)), няма го трептенето което при плазмите е неизбежно като следствие от технологията(някои хора са по-чувствителни към него, но то винаги присъства и натоварва зрението и мозъка).
    Да, плазмата има по-естествено цветопредаване, но като възприятие на цветовете 7 от 10 човека които питам харесват повече LCD. И остава безпорния плюс при много тъмно помещение.
    Това е лично мнение, но е хубаво всеки да погледне от всички страни преди да купува.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Според мен изборът на телевизор /lcd или plasma/ е нещо твърде субективно в личен план и се влияе от 5 фактора:

1.подходящ за окото и помещението размер
    2.бюджет
    3.качество на картина
    4.дизайн
    5.предпочитана марка производител

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Привет Zlatko радвам се ,че пак си тук-
    трудно се излиза на глава с някои хора-опитах се да им обясня....ама те си знаят своето
    разликите са незначителни консумацията е последното нещо което вълнува повечето потребители

harvi5 - бих добавил още няколко неща за LCD тата
    1,матрица /тип/
    2,чип /производител/
    3,къде е зглобен /има доста лоши зглобки в Калининград-някои се оплакват от Унгарските/

и за PDP/плазмите/
    1,отпечатване /желателно е да е минимално или да има вградени системи за предпазване/
    2,контраст
    3,шум от вентилаторите /след време някои започват да бръмчат/

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от LCD???
    jidachev смятам че за темата ще е много полезно да обясниш защо от SHARP XD1E си решил да се прехвърлиш на Pioneer 5090
    Ами просто ми е малък 42". Гледам го от разстояние от 3-4м. Когато гледам 720 или 1080 няма разлика заради "огромното" разстояние. По този повод препоръчвам на всеки, който смята да си купува телевизор да не прави компромиси, а да си вземе телевизор с размер поне една идея отгоре от тази която смята, че му е достатъчна. Особено ако смята да гледа HD или full HD. А към Sharp-а нямам нищо против. Това е телевизора на който съм виждал до сега най-добрата SD. И не само аз, а мои познати, които са го виждали. И много ме е яд, когато отида в някой голям магазин за телевизори и виждам колко е отвратителна картината меко казано на всички телевизори, поради лошия сигнал който са им пуснали, и се чудя как си "избират" клиентите като гледат "бозите"?!

А защо сега избора ми е плазма?! Ами преди 2 години, когато си купувах LCD, един колега ме пита защо не плазма? (Аз бях забравил този разговор, той ми го припомни). И отговора ми тогава е беше: "Моята плазма още не е измислена"!

mod/edit hristoslav не пускай поредни постове-редактирай предния и добави !

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@hristoslav2
    Аз винаги съм си бил тук, просто само чета ;-)
    Мисля, че вие с lazarus18(и още няколко потребителя) сте повече от достатъчни за да помагате на хората тук. Но реших, че няма лошо да се чуе още едно мнение с оглед на последните писаници.
    А и се замислям да увелича размера до минимум 47", 42" 9603 се оказа малък. Бях се замислил за LX5090H, но гледах тези дни и се убедих, че няма да мога свикна с трептенето на плазмите. А и Ambilight-a се оказа нещо, от което не искам да се лиша. Така че, като паднат цените на тазгодишните модели ще избера някоя 52-ка.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Zlatko - надявам се 52" да са около 4000лв тази година -предвид кризата
    миналата година 42"-тази година 52" - следващата/2010г/ следва да е 65"

11. Тук е от
    Apr 2009

Последно кой е най-удачен избор- Samsung LE32B650 ,Sony 32W5500 или Philips 32PFL9604

Към Сонито съм предубеден като марка - от 2.5 години съм с 26 инчов Сони/тогава струваше 1680 лв/.За една година се развали дистанционното ,тази зима почна да дава проблеми захранването.Като звъннах в сервиза ми казаха донесете го и след около месец може и да стане - гаранционните били с предимство и са затрупани с работа.Уговорих експресна поръчка с 50% отгоре на цената на труда.Не че го занесох де!

Филипса не можах никъде да го видя на живо - в нито един магазин не го намерих за демо!

За информация ще кажа ,че Сонито в момента в Зора е 1869 лв. ,а в Електрон.бг 1900 лв.

12. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgisat
    Здравейте!
    минаха 2 седмици от промоциятя на Samsung LE40-46A856
    и все още никой не се е похвалил с някой друг експеримент по настройките за SD,HD или USB.
    По принцип го гледам на Сат приемник 42E - 30W.Добре се справя с SD сигнала (сат).
    Сьщо му пускам ХД сигнал HDMI-HDMI от PC.
    При мен не мога да настроя Colour Tone на Warm1 и Warm2,не ме пуска в менюто.Също не мога да пусна и вътрешната мрежа m/y TV и PC
    имам нет към TV-To от рутера.
    PLZ ако някой знае да помогне?
    Здравейте всички почитатели на форумите на сетком. Благодарение на вашите мнения се спрях на Samsung LE40A856, който взех от промоцията заедно с друг участник във форума. Избора ми беше сведен до по-горния модел и Philips 40PFL5604H, който не е 100Hz модел, но пък има всички възможни тунери. Това което натежа в полза на Самсунга са видимо доста добрите нива на контраст, черно почти като на В-моделите от 2009та година и допълнителните екстри като DLNA. Недостатък, който все още буди в мен съмнения е че няма да мога да гледам HD каналите подавани от DCC в Пловдив без допълнителен външен тунер.

Все пак DLNA дава една много важно удобство - ГЛЕДАНЕТО НА .MKV ФИЛМИ СЪС СУБТИТРИ ДИРЕКТНО НА Samsung LE40-46A856 ПРЕЗ DLNA Е ВЪЗМОЖНО!
    При мен системата работи така:
    TVercity Media Server (на лаптоп) -->Wireless Router-->TV(по мрежов кабел)

Повече информация за настройките можете да намерите тук:
    http://weblog.bbzzdd.com/2007/08/04/...he-ps3-part-i/
    В You Tube има и видео по темата:
    https://www.youtube.com/watch?v=-11W8DOLK78

TVersity транскодира .MKV файла до MPEG2 като вгражда субтитрите чрез ffdshow и дава възможност на вградения плейър да го покаже въпреки, че .MKV не се поддържа. Настройките са същите като за PS3. Недостатък е, че файловете, които се поддържат като формат от Самсунга не се транскодират т.е. няма и субтитри за тях.
    Извинявам се за дългия пост, надявам все пак да е от полза.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pipchi
    Последно кой е най-удачен избор- Samsung LE32B650 ,Sony 32W5500 или Philips 32PFL9604
    Филипса не можах никъде да го видя на живо - в нито един магазин не го намерих за демо!
    За информация ще кажа ,че Сонито в момента в Зора е 1869 лв. ,а в Електрон.бг 1900 лв.
    Sony 32W5500 и Philips 32PFL9604 са по-добрите/трудно е да се спра на един от двата-не съм ги сравнявал един до друг

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

pipchi току що се връщаме от ТМ, където избора за една покупка на колега беше между точно тия три модела.
    Взехме Филипса. Защо ли? Видимо превъзхождаше Самсуняка и Сонито (незнам какво го препоръчват моделчето, тъй като е компромисен модел в историята на марката по тяхни думи)/. Разбира се избора си е твой, а мнението и избора е на някой си който нещо не му е харесало при другите.
    Успех и заложи на Филипса (определено!!!).

16. Тук е от
    May 2009

Здравейте на всички, имам намерение да си взема 52' ТВ което ще го ползвам предимно за SonyPlaystation 2 , 3 , xbox 360 , PC Games , BluRay и телевизия молбата ми е да ударите едно рамо за избор, за сега съм се спрял на w4500 100hz или z4500 200Hz благодаря предварително!

17. Тук е от
    Apr 2009

В кой ТМ го има Филипса?

18. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Zlatko - надявам се 52" да са около 4000лв тази година -предвид кризата
    миналата година 42"-тази година 52" - следващата/2010г/ следва да е 65"
    Хехе - 65" мисля че ще е прекалено ;-)
    Днес гледах един до друг Philips 8404 и SONY Z4500 - много приятно съм изненадан от Philips-a, който при цена (мисля)2389лв беше сравним с Z4500. Цената му при излизане е по-ниска от на 7603 миналата година, панела ми се струва определно по-добър като зрителен ъгъл и черен цвят от този на 9603 и общо взето във всичко го превъзхожда. А миналата година 42"9603 струваше 3799лв. Наистина се надявам на тази цена да взема 52"CCFL или 47" LED около или след Коледа. Лошото е, че дизайна на 9704 не ми допада много(на картинка). 8-ма серия ми изглежда по-добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе