Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 101 от 443 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от lepetrov
    В офиса ни работим 15 инженера с различна специалности,все някои "би му дошло на ум"!Говоря за това ,че не се справя с SD, както очаквахме!
    Ей, младши другари инженери, индивидуалният поглед върху факта "очаквахме" е едно на ръка. Пита се, 1. Преди да направите избора си, как точно сте чели настоящия форум. И 2. Как точно, с какви измерителни средства и в какви мерни единици измерихте термина "сивее" :-)
    :-)

2.  

3. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте отново. Имам имам няколко въпроса за 37В650. Снощи взех и монтирах "цифров приемник" от кабелния оператор на който съм клиент и проблема с картината не се подобри особено. Има ли някой от Плевен който е клиент на "Плевен спринт" да сподели при него как е положението. А на собствениците на този модел телевизор ще съм много благодарен да споделят как са настроили TV-то си за приемане на телевизия. Интересуват ме предимно нивата на подсветката,контраста, функцията със 100 Hz, и коя картина да разбирам като магазински режим- динамичната ли?Ако се сетите и нещо друго важно и споделите, благодаря предварително. Не мога да разбера кое влошава картината, като не изключвам просто сигнала да е много лош, защото рекламите са значително по-добре. Дразнещо назъбване(забелязва се от около 2 метра), в черното има размазване и почти никакви детайли.Малко ми се помрачи радоста от новата покупка и моля KAKI да не ме напада отново с доводи,че съм збъркал марката.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А защо ползваш приемника. Слагай коаксиалния кабел направо в телвизора и ползвай неговия си цифров тунер. Ако каналите са кодирани и трябва да се ползва картата ще ти трябва Conax модул за нея. Така поне леко ще се подобри качеството защото ще гледаш наистина цифров сигнал.
    Събирай впечатления от качествените канали или предавания /новини или други студийни програми/.
    За назъбванията проблема е в неправилните настройки. Включи 100 херца и виж да не е включено Film Mode.
    Те няма да изчезнат напълно защото това зависи как се подава сигнала и особено по българските канали е често явление.

5. Тук е от
    Mar 2009

Пробвах да намеря цифрови канали, но ТВ-то не откри нищо. Като го взех това чудо видях, че вътре няма карта- това май значи, че и Conax модул няма да свърши работа(или греша). Първо попитах в офиса на кабелния оператор може ли да се избегне още едно устройство с дистанционно и много кабели ,но ми отговориха ,че такъв вариант няма.Разбрах ги ,че явно не предлагат карта, та това дори да струва колкото приемника или повече.Повечето канали са платени и не излизат без приемник.

Film Mode не е включен, защото този режим на картината е много тъмен и гледам на нормален с леки корекций така,че да ми харесва долу-горе.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от danev
    Film Mode не е включен, защото този режим на картината е много тъмен и гледам на нормален с леки корекций така,че да ми харесва долу-горе.
    Бъркаш настройката Film Mode с режим Cinema. Две различни неща са.
    А какъв модел е външния приемник, който са ти дали?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Konstantin
    никой ли няма идеи какъв може да е проблема? , колкото до картината....и при мен се получи същото, прочетох отговорите, че проблема е от сигнала на булсата, само че първоначално първите няколко дена картината си беше чиста и след това се появи това назъбване и проблема със звука, пробвах да сменя cvbs на rgb, но ефекта е дори по лош, db е между 13.70-13.82 и 69%. Реших че съм пипнал някоя настройка на картината и върнах всичко на фабрични настройки, но нищо... ебаси направо имам чувството, че се побърквам...
    Щом първите дни картината е била честа-то тогава проблема не е в телевизора ти-най вероятно сателитната антена на Булсатком се е разместила от силния вятър и от там сигнала се е влошил
    Цитат Първоначално публикувано от danev
    Здравейте отново. Имам имам няколко въпроса за 37В650. Снощи взех и монтирах "цифров приемник" от кабелния оператор на който съм клиент и проблема с картината не се подобри особено. Има ли някой от Плевен който е клиент на "Плевен спринт" да сподели при него как е положението. А на собствениците на този модел телевизор ще съм много благодарен да споделят как са настроили TV-то си за приемане на телевизия. Интересуват ме предимно нивата на подсветката,контраста, функцията със 100 Hz, и коя картина да разбирам като магазински режим- динамичната ли?Ако се сетите и нещо друго важно и споделите, благодаря предварително. Не мога да разбера кое влошава картината, като не изключвам просто сигнала да е много лош, защото рекламите са значително по-добре. Дразнещо назъбване(забелязва се от около 2 метра), в черното има размазване и почти никакви детайли.Малко ми се помрачи радоста от новата покупка и моля KAKI да не ме напада отново с доводи,че съм збъркал марката.
    Какъв примник са ти дали?-напиши марката и модела

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Първо искам много да ти благодаря че си си направил труда да ми помогнеш в разрешаването на казуса!
    Така доколкото разбрах с моя супер слаб руски първия иска да каже в зависимост от това какъв режим избирам да работи ТВ това излиза в менюто. През HDMI още не съм го пробвал но утре мисля да си купя кабел и тогава ще разбера дали ще излезе 1080р и SD.Колкото до втория разбрах че е възможно да има грешка в ръководството и че стр.1,2,3 ги разпознава за звук, картина и настройки, другото малко ми се губи като превод и неразбирам какво иска да каже. Но в ръководството си пише за настройки 1/3, а за другите 1/2 и там липсите са по-малко отколкото в настройките. Какво е речь? Ако имаш желание на пощата ти мога да пратя ръководството от CD който вървеше с ТВ
    Alexx840
    В разных режимах работы: TV, HDMI, и разных режимах экрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.д. телевизор отображает разное количество параметров в меню (какие-то строки иногда есть, а иногда нет). Наверное об этом речь...

Adik
    Речь о том, что в р у к о в о д с т в е написано, что должно быть 3 страницы настройки, а у него 2.
    Вот в чем вопрос по видимому. Поэтому думает, что есть проблема, не отображается третья страница настройки.
    Если учитывать, что 42PZ85EA это почти 42PY85 , то в руководстве ошибка. Или они считали - 1 основное меню, 2 меню звука, 3 меню изображения.А лучше спросить владельцев 42PZ85. Может и такие найдутся

превод
    Alexx840
    В различни режими на работа: TV, HDMI, и различни режими на екрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.н. телевизора изобразява различно количество параметри в менюто (някои настройки понякога ги има, понакога не). Навярно за това става дума...

Adik
    става дума за това че, в ръководството е написано, че трябва да има 3 страници настройки, а при него са 2.
    Явно в това е въпросът. За това той мисли че има проблем, не се изобразява третата страница от настройките.
    Ако отчетем, че 42PZ85EA е почти 42PY85 , то в ръководството грешат. Или са смятали - 1 основно меню, 2 меню звук, 3 меню изображение.А най-добре да се попитат собствениците на 42PZ85. Може и да се намерят такива..

ще помоля собствениците на 42PY85 или /42PY80/ да качат снимки от менюто или още по-добре от сервизното меню за да видим какъв е проблема и изобщо има ли проблем
    /има вероятност в 42PZ85 да не е активирано нещо в сервизното меню което отключва допълнителните настройки/

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

новите промоции на SHARP
    http://sharpbg.com/index.php?productID=271

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Ей, младши другари инженери, индивидуалният поглед върху факта "очаквахме" е едно на ръка. Пита се, 1. Преди да направите избора си, как точно сте чели настоящия форум. И 2. Как точно, с какви измерителни средства и в какви мерни единици измерихте термина "сивее" :-)
    :-)
    Ей,ТОМОВ-както ти се изразяваш.1-во.Форума си е супер,и не прочета е виновен.2-ро.Избора направихме според бюджета и след гласуване 9:6 в полза 42 PY8P. И 3-то с нивото на осветеност - черния цвят 0 кд/м2 , ниво на бялото от MAX кд/м2 позволяващ панела.Проблема е ,че толеранса на баланса на бялото е твърде малък от сивиещо бяло,скача рязко в искрящо бяло и се губят детайли.
    Пример:реклама на прах за пране-човек с бяла пристилка или тя е с.сива с тъмни копчета и контури или е бяла ,но без копчета и трудно доловими контури.
    След доста играчка с баланса осветеност/контраст,достигнахме до незадоволително светло сиво клонящо към бяло.
    Жив и здрав!

12. Тук е от
    Mar 2009

Ок, довечера ще пиша какъв е приемника- на работа съм

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Грешката ви е, че нагласяте по рекламите за пране, излъчване от тотално засрани канали. Има си клипове специално за целта.
    Друга грешка е, че най-вероятно не знаете какво представлява белия цвят. Има си стандарт и той е 6500К /D65/. При него бялото изобщо не е това искрящото, което явно вие искате да постигнете. Всички студиа се калибрират по този стандарт. Да, картината при него не е толкова ярка, колкото обичат да гледат някои хора, но е правилната и само тогава виждаш това, което са имали предвид хората заснели и обработили филма, клипа, снимките.
    Аз лично съм мерил белия цвят при 46PY80 в режим Warm и той заковава на 6500К.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Добре ,де дай един такъв клип ,че тук в офиса ме изядоха!А за засраните канали си много прав,но засега с тях ще се мъчим!

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Alexx840
    В разных режимах работы: TV, HDMI, и разных режимах экрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.д. телевизор отображает разное количество параметров в меню (какие-то строки иногда есть, а иногда нет). Наверное об этом речь...

Adik
    Речь о том, что в р у к о в о д с т в е написано, что должно быть 3 страницы настройки, а у него 2.
    Вот в чем вопрос по видимому. Поэтому думает, что есть проблема, не отображается третья страница настройки.
    Если учитывать, что 42PZ85EA это почти 42PY85 , то в руководстве ошибка. Или они считали - 1 основное меню, 2 меню звука, 3 меню изображения.А лучше спросить владельцев 42PZ85. Может и такие найдутся

превод
    Alexx840
    В различни режими на работа: TV, HDMI, и различни режими на екрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.н. телевизора изобразява различно количество параметри в менюто (някои настройки понякога ги има, понакога не). Навярно за това става дума...

Adik
    става дума за това че, в ръководството е написано, че трябва да има 3 страници настройки, а при него са 2.
    Явно в това е въпросът. За това той мисли че има проблем, не се изобразява третата страница от настройките.
    Ако отчетем, че 42PZ85EA е почти 42PY85 , то в ръководството грешат. Или са смятали - 1 основно меню, 2 меню звук, 3 меню изображение.А най-добре да се попитат собствениците на 42PZ85. Може и да се намерят такива..

ще помоля собствениците на 42PY85 или /42PY80/ да качат снимки от менюто или още по-добре от сервизното меню за да видим какъв е проблема и изобщо има ли проблем
    /има вероятност в 42PZ85 да не е активирано нещо в сервизното меню което отключва допълнителните настройки/
    Отново ти благодаря! Това което е казал първия както беше писал и lazarus18 в зависимост от това какво вкл. към ТВ това излиза в менюто, само незнам как да изкарам опциите за DVB тунера-следвам инструкциите от ръководството, но нищо не става. Но идеята ти за снимки от сервизното меню от притежателите на същия модел ТВ е много добра, но засега никой не се вкл. с някакви мнения по въпроса.

Днеска си купих DVI-HDMI кабел и свързах лаптопа и ТВ, влязох в настройките и се появиха някои от опциите които аз си мислех че липсват без тези за тунера, но има един друг проблем. Като пуснах филм от лаптопа при свързан ТВ към него картината от филма потъмнява толкова много, че почти нищо не се вижда, при изкл. ТВ картината се възстановява и всичко е както трябва. Някакви идеи какво трябва да се направи?

17. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте, напоследък пак ме хвана манията за LCD и се започна едно чудене и маене коя марка и точно с какви спецификации да взема. Търся 32" модел, с резолюция 1366:768 и с добро време на реакция - около 4 до 6мс, ако има 100хц ще е добър бонус, но не държа на тях. Та след многото обикаляне установих, че нови модели (само тях гледам, понеже са с най-ярки цветове и най-добър контраст) с този размер и резолюция просто няма ?! Колебая се относно SAMSUNG LE-32A558 и SHARP LC-32X20E, но това което ме притеснява е, че компютъра ми трудно ще се справи с FULL HD резолюция (ще се използва доста за игри), а и при тези размери ми се струва излишно FULL HD - то. Можете ли да ми препоръчате добър телевизор с тези спецификации, но да е HD ready ? Благодаря предварително

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Здравейте,след дълго мислене,и ''обикаляне'' по форумите,реших ,че в този ценови клас за плазми,това е най-доброто и утре отивам да го взема.Чакам последни препоръки.А именно-
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051635
    Днес го гледах във Варна,сложен до РХ80и разликата е огромна.На рекламен клип на Панасоник/да се разбира HD/картината е по ясна,по остра,цветовете по наситени-това мисля, е следствие от по високите нива на контраст и черен цвят, постигнати при новите панели- а при Х10 даже не е НЕО панел.Най-важното поне за мен-при движение на камерата над водопад на панорамна сцена картината беше плавна ,докато на РХ80 накъсваше.За цената си пак казвам няма по добро предложение-при горните модели който се очакват трябва да е още по добре картината.Позовавам се на мненията в http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1124476 И за да не са само хвалби, ще кажа какво не ми хареса-като притежател на 100херцов кинескоп картината ми трепти както при всички други плазми когато го гледам с периферното зрение встрани.Другото е,когато се гледа под ъгъл надписите стават двойни вследствие предпазното стъкло.Ако не ги виждате тези недостатъци ще се насладите напълно на качествена картина.Синтезирайки професионалните мнения от AVSforums-в магазина където е по светло и всички тв са в режим "магазин" картината на LCD-тата е по ярка ,но не е вярна.Поставена в домашно осветление плазмата се представя с пълна сила и ниво на черно постижимо само от скъпите LCD.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе