Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 209 от 443 ПърваПърва ... 159199207208209210211219259 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,121 до 3,135 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет hristoslav2 :-)
    Засега си прав :-) Всъщност, единствената дума, която липсва в твоето твърдение е "засега". Вярно "все още" я замества, но това бъдеще е твърде близко. Има и друга страна този въпрос. Ако имаш, например, 14-битова обработка на входния сигнал, все ли е едно да хвърлиш резултата от обработката на 8-битов или 10-битов панел? В природата, която гледаш ежедневно с очите си, колко нюанса на цветовете има? Много, много повече от 16,7 милиона.
    :-)
    съгласен съм за цветовете в природата но ЗАСЕГА е безмислено да имаш 10 битов панел-те и затова повечето производители спряха да ги поставят
    кой знае кога ще имаме източници на 10 битов сигнал ?
    /може би за 3D телевизорите-купи си един такъв правят такива телевизори а не произвеждат домашни устройства за възпроизвеждане на 3D

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

adtomov, представянето на 47-инчовия и 55-инчовия най-вероятно са доста различни защото според мен това са модели с принципно различни матрици. Също като при твоя модел и 47Z3030. По-малкия е с матрица LG.Philips с доста по-слабо черно. Според мен 55 инчовата матрица е S-PVA Samsung и то 10 битова, но тук hristoslav2 ще трябва да се произнесе.

4. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ... но ЗАСЕГА е безмислено да имаш 10 битов панел-те и затова повечето производители спряха да ги поставят..
    hristoslav2 :-)
    Истинската причина, поради която марките минаха на 8-битови панели е световната финансово/икономическа криза. 8-битовите са по-евтини. Фирмите трябва да оцелеят в тази ситуация. Чест им прави на Sony, че оцениха ситуацията но въпреки всичко декларират какви панели поставят в телевизорите си. Доколкото знаем, матрицата може да съставлява до 70% от стойността на плоския телевизор.
    Развитието към по-високо битов сигнал продължава. Подозирам, че дори и сега, зад кулисите на кризата. Подсказват го засилките от миналта година с 10-битовите панели.
    Резултатът ще го видим в близко бъдеще.

5. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    .... Според мен 55 инчовата матрица е S-PVA Samsung и то 10 битова, но тук hristoslav2 ще трябва да се произнесе.
    Привет, lazarus18 :-)
    Трябва повече сигурна информация. Че е на Самсунг, почти е ясно, остава само да я видя под лупа в магазина. Но за битовете... трябва повече ровичкане.

6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

домашни устройства за възпроизвеждане на 3D -10 минутен видео клип отнема месеци работа на не един и двама програмисти,за направата на такъв филм биха отишли години труд-ето защо не се произвеждат домашни развлекателни устройства от този тип,идеята е само с рекламна цел ако може да си го позволиш разбира се.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За мен битовете не са толкова важни. И при 10-битови матрици с 10-битов процесинг проблема с бандинга си стои.
    Големия проблем е малкия процент цветове от целия NTSC спектър. При повечето матрици е 72%.
    Като цяло ЛСД технологията реши повечето от проблемите си - черно, контраст, ъгъл на виждане. Сега остава да разширят цветовия обхват като запазят предните показатели. Явно за целта ще трябва да се разработят изцяло нови технологии, но световната криза ще забави този процес.
    Друг е въпроса, че масовия потребител не му пука толкова за качеството и му е напълно достатъчна стара 6-битова TN матрица с евтин хардуер. За него е важно да го сложи на стената, да гледа нещо с висока резолюция и тн.

8.  

9. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ...За мен битовете не са толкова важни. И при 10-битови матрици с 10-битов процесинг проблема с бандинга си стои.
    ...Друг е въпроса, че масовия потребител не му пука толкова за качеството и му е напълно достатъчна стара 6-битова TN матрица с евтин хардуер. За него е важно да го сложи на стената, да гледа нещо с висока резолюция и тн.
    (В частност) бандинга ми се случва да го наблюдавам предимно при сигнал, който не е FullHD. Иначе, колкото до FullHD филмчетата... нямам думи, само дето черното няма как да е като на плазма, независимо, че съм достигнал оптимума за тоя S-PVA панел. При мен процесинга е само 10-битов, както знаеш.
    За масовия потребител си прав. Но не и за тези, които са готови да отделят сума, колкото за прилична бричка втора употреба, за да си купят доста широк екран. А те се броят на пръсти из форума. Появяват се по един на година. И всеки си избира различен модел. Засега май само аз споделям свободно впечатления, което е... тъжно. Няма дискусия.

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от granity
    домашни устройства за възпроизвеждане на 3D -10 минутен видео клип отнема месеци работа на не един и двама програмисти,за направата на такъв филм биха отишли години труд-ето защо не се произвеждат домашни развлекателни устройства от този тип,идеята е само с рекламна цел ако може да си го позволиш разбира се.
    Привет granity :-)
    Аз, у дома, преди n на брой години, гледах с удивление 29-инчовия CRT (изпъкнал, не плосък) телевизор Grundig (4:3), който имахме.
    Сега имам... няма значение.
    След само 7-10 години няма да познаеш този свят.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2009

hristoslav2

дали пък не съм виждал други марки ТВ а? Явно ти не си виждал кажи ми кой прави по добри телевизори от philips?

12. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    hristoslav2

дали пък не съм виждал други марки ТВ а? Явно ти не си виждал кажи ми кой прави по добри телевизори от philips?
    Panasonic (макар, че ако 42PFL9704 беше на пазара щях да си купя него)

13. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Значи си взел Panasonic plasma. Единствено високия клас модели на Philips i Panasonic при сигнал 1080р при бързо движение подържат качеството на сигнала при другите качеството пада

Коко кой модел на Панасоник? V серия ли?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет granity :-)
    Аз, у дома, преди n на брой години, гледах с удивление 29-инчовия CRT (изпъкнал, не плосък) телевизор Grundig (4:3), който имахме.
    Сега имам... няма значение.
    След само 7-10 години няма да познаеш този свят.
    Съгласен ,но кой ще извади 19 000 евро за 42 инчов панел след като за 3 години нито една холивудска компания не се нави да произведе филм който да се гледа на това чудо.Ъгълът на видимост също е доста малък.Някои технологии не набират популярност.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, послушах съветите Ви, най -вече на Христослав, и взех Филипс 42PFL 5604 H . Телевизора е уникален и засега съм много доволен. Инчовете са напълно подходящи за помещението, за което го предвиждах и не е проблам да се гледа на аналоговия сигнал от кабеларката дори от 2- 2.5 метра. Реших да заложа на Филипс, макар че за тези пари можеше да взема нещо с малко по-добри характеристики на LG, примерно. Но сравнявах модел на LG с функцията 100 херца , със 100- херцов Филипс и разликата беше огромна. На 5604 му липсват само 100 херца, но не мисля ча ще е особен проблем в бъдеще. Още веднъж благодаря за съветите.

17. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    Значи си взел Panasonic plasma. Единствено високия клас модели на Philips i Panasonic при сигнал 1080р при бързо движение подържат качеството на сигнала при другите качеството пада

Коко кой модел на Панасоник? V серия ли?
    Не, не съм го купил още. Чакам да ми свърши ремонта в къщи и ще си купя.(12 дни) Решил съм да е 40-42 инча и след месеци четене по сумати форуми съм се спрял на Panasonic TX-P42V10. Което е доста нестандартно решение, защото в началото изключвах вариант плазма. (Мисля обаче, че Панасоника поддържа Full HD 1080p само през HDMI; и вие ли знаете това???) На пазара в момента няма нито едно ЛСД модел 2009г., което да ми харесва. Фаворити са ми 40В7000 на Самсунг и 37 инча Филипс 9604. И двата имат обаче сериозни недостатъци и поне на теория (според ревюта и тестове) не могат да докарат картината на тоя панасоник. Излезе ли обаче 9704 на Филипс по магазините или в ebay по всяка вероятност ще си взема него.
    Вчера прекарах доста време в техномаркет и трябва да ви споделя че едно Сони W4500 имаше страхотна картина, но след това у дома гледах едно видео в Youtube, където демонстрираха недостатъците му, играейки HALO. Въпреки това ако трябваше да купя телевизор на майка си бих и взел него. Особено ако съблюдавам съотносшение цена/качество.
    Ако някой може да ми обърне внимание на някой модел телевизор, който съм пренебрегнал, изискванията са не по голям от 42 инча и цена до 3500 лв, но това е абсолютния максимум, повече не мога и стотинка да дам. На него ще гледам главно разни мкв-та от Пц-то и по рядко ще играя...

За хората, които не са чували за плазмата на панасоник: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090602153.htm
    П.С. Не ми хвалете само Pioneer pls...

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

Здравейте, а какво ще кажете за този PHILIPS:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054157

Ще се гледа на булсатком в относително светло помещение от около 3 м.
    Разбира се, отворен съм и за други предложения в рамките на 1300 лв(за предпочитане от ТМ, че имам карта за намаление
    Предварително благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе