Първоначално публикувано от
joro2k Ето едно ревю от мен, за Panasonic TX-L32X10Y, мисля че не е много популярен модел.
Поне за мен това беше победителя от съпоставката с LG 32LH3000 и Phlips 32PFL5604. Макар и с по-малко екстри - картината му ме спечели.
Две седмици по-късно намирам следните плюсове и минуси:
+ Страхотна картина на аналоговата кабеларка (по-добре от 4 годишния ми 21" ТВ), дори се замислям, трябваше ли ми да пускам цифрова ТВ
+ Много реалистично плейване на снимките от СД картата на фотоапарата ми
+ Перфектно качество на картината при HD сигнал от ТВ и Popcorn-a.
+ Удобно меню и дистанционно
+ Много добро управление на списъците с любими канали.
+ На практика светлинният сензор прави излишни ръчните настройки на картината
- Липсват някои настройки на картината, които съм виждал при другите марки
- Еквилайзера има настройки само за ниски и високи честоти
- В EPG няма опцията да ми напомня за предаване, което следя
- Не ми помни избора на звуков канал за каналите с мултиаудио (и жена ми го забеляза
)
- Лицата на хората понякога имат едва доловим жълто-зелен отенък (май само аз си го виждам, а и не е толкова изразен като при някои други марки
)
- Няма таймер за включване
- Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята
Не мога да разбера как е реализирана функцията за актуализиране на софтуера, уж го прави по кабеларката?! Като проверя за ъпдейт ми изписва текущата версия и след 2-3 мин ми съобщава, че проверката е завършила успешно и съм с актуална версия.
Все още не мога да стигна до сервизното меню, hristoslav2 ми подсказа да опитам с {VOL -} бутона на телевизора и {RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното, но не стана. Предполагам, че Recall бутона е този, който е означен с "i" на дистанционното? При един от опитите да стигна до менюто успях да върна ТВ до фабрични настройки и не изгарям от желание за експерименти
Ако някой е успял да стигне до менюто - моля да каже!
Друга особеност е, че нямах звук от пуканката през HDMI, оказа се че трябва да активирам Viera link, който уж е необходим само за връзването на Panasonic техника (HDMI-CEC).
Направих му тест на
http://www.lagom.nl/lcd-test/, като единствено на Gamma calibration имах забележки, но няма как да пипна цветовете без сервизното меню - дребна грижа.
Май е това, ако някой се интересува от някоя подробност - да пита!