Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 259 от 443 ПърваПърва ... 209249257258259260261269309 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,871 до 3,885 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

...може би съм един от първите тук с LCD телевизор, поне покрай мен нямаше други ...и като го сложих това тънко високо нещо на плота,... понеже съм инженер веднага ме усъмни заложената му динамична неустойчивост срещу прекатурване ... направих му една планчица на гърба, шибнах едно анкерче в стената и го закачих с една кукичка ... чета новите ръководства съдържат подобна препоръка към потребителите
    П.П....нещо като съвет към новите потребители на ЛСД и плазма: Връзвайте ги към стената, високи и тънки са!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    ...може ли по-висок моделен ред (9904) да е с по-лоша матрица от по-нисък (9704),
    това го има и в Самсунг виж 650 и 750
    почти всички производители го правят заради цената
    Цитат Първоначално публикувано от samara69
    .. понеже съм инженер веднага ме усъмни заложената му динамична неустойчивост срещу прекатурване ... направих му една планчица на гърба, шибнах едно анкерче в стената и го закачих с една кукичка ... чета новите ръководства съдържат подобна препоръка към потребителите
    П.П....нещо като съвет към новите потребители на ЛСД и плазма: Връзвайте ги към стената, високи и тънки са!!!
    Е чак пък толкоз - при моя няма проблеми ,опитвал съм се да го разклащам -не пада
    твоя ако изкаш го бетонирай-един кофраж и 2 кубика бетон за всеки случай да не падне при земетресение

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

една молба към продавачите/и към всички останали/ във форума-моля да ми напишете каква е цветовата разлика в моделите

http://www.consumer.philips.com/cons...12_BG_CONSUMER

http://www.consumer.philips.com/cons...12_BG_CONSUMER

47PFL9664H/12
    42PFL5624H/12
    47PFL7864H/12
    42PFL9664H/12
    42PFL8694H/12
    42PFL8684H/12
    42PFL8654H/12
    42PFL7864H/12
    42PFL7674H/12
    47PFL9632D/10
    47PFL9532D/10
    47PFL7642D/12
    47PFL5522D/12
    42PFL5522D/12
    третата цифра обозначава цвета
    важно е да установя коя цифра какъв цвят означава и да попълня FAQ

от декември месец мисля да направим следната промяна във форума/може и по-рано/
    1,тема за помощ за избор на телевизор-съвети и препоръки
    2,по една тема за всяка марка/започваща със FAQ/- мнения, коментари
    -Panasonic
    -Toshiba
    -Samsung
    -Sony
    -Philips
    -LG
    -Daewoo
    -Neo
    -Pioneer
    3,една тема специално за телевизори под 32 инча
    4,специализирана тема за матрици,процесори,шасита.....
    5, ревюта /тук се надявам да сте по-активни/

надявам се да се включите с ваши предложения за промени /а не само да четете-90% от вас/
    в това отношение повечето се регистрират само защото са видели някаква далавера за техния модел-да се консултират и после -чао /никакви ги няма/
    критиката ми е най-вече към тях-можете да споделите опита си-какви проблеми сте срешнали и как сте ги решили- може да сте полезни
    не бъдете егоисти ! /нещо типично за българина/

5. Тук е от
    Jan 2006

Около рамката на 5604 има прозрачен кант, който при 5624 е тъмен.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tunio
    Около рамката на 5604 има прозрачен кант, който при 5624 е тъмен.
    благодаря
    сега ако уточниш и цвета на канта-цена няма да имаш

7. Тук е от
    Jan 2006

антрацит

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

антрацит

вече знаем
    2-означава цвят антрацит
    сега остава да научим и останалите цифри какви цветове са
    хайде някой друг с наблюдения по въпроса

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от trax
    Led моделите не си заслужават големите пари които ще платите за тях тъй като и тази година производителите не са си свършили работата като хората.Когато започнат да слагат толкова групи светодиоди колкото са и пикселите тогава ще им обърна внимание
    :-)
    Всъщност, недостатъците на local dimming LED ще бъдат сведени до незабележимо ниво, ако диодите се управляват всеки поотделно, а не на групи. Е, добре е да има и повече диоди, доколкото е технически възможно, но първото условие е по-важно. Засега това не е постигнато.
    :-)

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ...от декември месец мисля да направим следната промяна във форума/може и по-рано/
    -Panasonic
    -Toshiba
    -Samsung
    -Sony
    -Philips
    -LG
    -Daewoo
    -Neo
    -Pioneer
    ....
    Много добра идея, hristoslav2 :-)

11. Тук е от
    Jul 2009

...........

от декември месец мисля да направим следната промяна във форума/може и по-рано/
    1,тема за помощ за избор на телевизор-съвети и препоръки
    -Panasonic
    -Toshiba
    -Samsung
    -Sony
    -Philips
    -LG
    -Daewoo
    -Neo
    -Pioneer

надявам се да се включите с ваши предложения за промени /а не само да четете-90% от вас/
    в това отношение повечето се регистрират само защото са видели някаква далавера за техния модел-да се консултират и после -чао /никакви ги няма/
    критиката ми е най-вече към тях-можете да споделите опита си-какви проблеми сте срешнали и как сте ги решили- може да сте полезни
    не бъдете егоисти ! /нещо типично за българина/
    Много добра идея е това.Споделям го като човек чел/влязъл/регистрирал се в този форум при дилемите с избора на телевизор.Повечето като мен виждам ,че отправят въпроси за конкретни модели ,а отговаряте няколко ерудирани човека.Така че би било по-лесно ,а и свързано с по-малко въпроси.Относно помоща ,мисля че повечето като мен не биха могли да дадат някакво компетентно мнение.Аз лично мога да говоря само на база собствените си предпочитания към желаната визия на един телевизор,което обаче може да е пълна противоположност на изискванията на друг човек,търсещ информация.А това не означава че даден модел е добър или лош.
    Всяко нещо с което бих бил полезен някому,ще е удоволствие за мен!!!!

12. Тук е от
    Jun 2009

Ето едно ревю от мен, за Panasonic TX-L32X10Y, мисля че не е много популярен модел.

Поне за мен това беше победителя от съпоставката с LG 32LH3000 и Phlips 32PFL5604. Макар и с по-малко екстри - картината му ме спечели.

Две седмици по-късно намирам следните плюсове и минуси:

+ Страхотна картина на аналоговата кабеларка (по-добре от 4 годишния ми 21" ТВ), дори се замислям, трябваше ли ми да пускам цифрова ТВ
    + Много реалистично плейване на снимките от СД картата на фотоапарата ми
    + Перфектно качество на картината при HD сигнал от ТВ и Popcorn-a.
    + Удобно меню и дистанционно
    + Много добро управление на списъците с любими канали.
    + На практика светлинният сензор прави излишни ръчните настройки на картината

- Липсват някои настройки на картината, които съм виждал при другите марки
    - Еквилайзера има настройки само за ниски и високи честоти
    - В EPG няма опцията да ми напомня за предаване, което следя
    - Не ми помни избора на звуков канал за каналите с мултиаудио (и жена ми го забеляза )
    - Лицата на хората понякога имат едва доловим жълто-зелен отенък (май само аз си го виждам, а и не е толкова изразен като при някои други марки )
    - Няма таймер за включване
    - Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята

Не мога да разбера как е реализирана функцията за актуализиране на софтуера, уж го прави по кабеларката?! Като проверя за ъпдейт ми изписва текущата версия и след 2-3 мин ми съобщава, че проверката е завършила успешно и съм с актуална версия.
    Все още не мога да стигна до сервизното меню, hristoslav2 ми подсказа да опитам с {VOL -} бутона на телевизора и {RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното, но не стана. Предполагам, че Recall бутона е този, който е означен с "i" на дистанционното? При един от опитите да стигна до менюто успях да върна ТВ до фабрични настройки и не изгарям от желание за експерименти Ако някой е успял да стигне до менюто - моля да каже!

Друга особеност е, че нямах звук от пуканката през HDMI, оказа се че трябва да активирам Viera link, който уж е необходим само за връзването на Panasonic техника (HDMI-CEC).

Направих му тест на http://www.lagom.nl/lcd-test/, като единствено на Gamma calibration имах забележки, но няма как да пипна цветовете без сервизното меню - дребна грижа.

Май е това, ако някой се интересува от някоя подробност - да пита!

13. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Народе, приемам поздравления!!! Днес най-после след 12 дни очакване и описана в по-горните ми постове жестока каръщина най-после ми се обадиха от местния ТП, че е пристигнал заявеният от мен модел 42LH4000 на LG - вторият поръчан. Та след работа си го взех, след малки проби в ТП - различен цвят заливки на екрана - ОК, само по края на панела - повече по вертикалните част отколкото хоризонталните - се забелязва по-висока наситеност на цвета..., не го правих на въпрос, може би може да се коригира с настройки, не знам.... Констатирах на място, че в сервизното меню може да се влезе по стария начин - чрез ОК, което ме възрадва разбира се..., но тепърва ще гледам колко часа е работил досега, а дали ще му отключа плейването на видео - тепърва ще решавам. Разпечатаха кашона пред мен, твърдяха, че не е отварян, но не е много за вярване - съдейки по двете разноцветни ленти тиксо и опита който имам..., повЕрвах им... , ама си имам едно наум. Засега съм го пуснал на стандартен аналогов сигнал от Кейбълтел.
    Тепърва ще включвам цифровия им тунер през скарта, а и ми се иска да пробвам вградения цифров тунер колко програми без карта ще хване, ама там май се правеха настройки със смяна на страната и пр..., абе занапред ще си играя... Засега съм доста доволен, дай Боже и да съм много доволен!!!

Искам да благодаря от все сърце на hristoslav2, lazarus18, qbadabaduuu и другите, които се отзоваха на питанията ми и да им кажа: ФАНТАСТИЧНИ СТЕ !!!!

отговора

[THREAD ID:1E-6DANFD]
    Уважаеми Господине,
    Разликата между двата модела се състои единствено в цветовете на корпуса на ТВ. Моля при следващия Ви евентуален майл до нас не вписвайте номер на SR-317932421. Пишете просто съдържанието на майла си без никаква допълнителна информация. Желаем Ви успех!
    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips

И аз така бях научил от написаното тук - че разликите в третата цифра се определят от дизайна - ама в ТП ми обясняваха, че PFL5624 e "правен специално за България" !!!! Прости им, Господи, те не знаят какво приказват...
    И все пак - само за разлика в цвета - 50 лв разлика в цената.... множко ми се вижда за БГ, ... бе цвят металик, бе кво му мислиш!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от joro2k
    Ето едно ревю от мен, за Panasonic TX-L32X10Y, мисля че не е много популярен модел.

Поне за мен това беше победителя от съпоставката с LG 32LH3000 и Phlips 32PFL5604. Макар и с по-малко екстри - картината му ме спечели.

Две седмици по-късно намирам следните плюсове и минуси:

+ Страхотна картина на аналоговата кабеларка (по-добре от 4 годишния ми 21" ТВ), дори се замислям, трябваше ли ми да пускам цифрова ТВ
    + Много реалистично плейване на снимките от СД картата на фотоапарата ми
    + Перфектно качество на картината при HD сигнал от ТВ и Popcorn-a.
    + Удобно меню и дистанционно
    + Много добро управление на списъците с любими канали.
    + На практика светлинният сензор прави излишни ръчните настройки на картината

- Липсват някои настройки на картината, които съм виждал при другите марки
    - Еквилайзера има настройки само за ниски и високи честоти
    - В EPG няма опцията да ми напомня за предаване, което следя
    - Не ми помни избора на звуков канал за каналите с мултиаудио (и жена ми го забеляза )
    - Лицата на хората понякога имат едва доловим жълто-зелен отенък (май само аз си го виждам, а и не е толкова изразен като при някои други марки )
    - Няма таймер за включване
    - Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята

Не мога да разбера как е реализирана функцията за актуализиране на софтуера, уж го прави по кабеларката?! Като проверя за ъпдейт ми изписва текущата версия и след 2-3 мин ми съобщава, че проверката е завършила успешно и съм с актуална версия.
    Все още не мога да стигна до сервизното меню, hristoslav2 ми подсказа да опитам с {VOL -} бутона на телевизора и {RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното, но не стана. Предполагам, че Recall бутона е този, който е означен с "i" на дистанционното? При един от опитите да стигна до менюто успях да върна ТВ до фабрични настройки и не изгарям от желание за експерименти Ако някой е успял да стигне до менюто - моля да каже!

Друга особеност е, че нямах звук от пуканката през HDMI, оказа се че трябва да активирам Viera link, който уж е необходим само за връзването на Panasonic техника (HDMI-CEC).

Направих му тест на http://www.lagom.nl/lcd-test/, като единствено на Gamma calibration имах забележки, но няма как да пипна цветовете без сервизното меню - дребна грижа.

Май е това, ако някой се интересува от някоя подробност - да пита!
    Бутона V- на тв-то и после от дистанционното набираш четири нули бързо

16. Тук е от
    Jun 2009

Другари, аз не съм МИЛИОНЕР.Работя и изкарвам добри пари. На 28 съм. Да си купя хубав телевизор за мен е стимул за живот. Не ми се смейте. Да си купя хубава техника за вкъщи, да обикалям света с девойката, да слушам хубава музика с хубава напитка за мен е начин на живот. Мечо Пух е казал колкото повече, толкова повече. Това е безумно вярно!!! Тези пари, които съм готов да дам за Филипса са изстрадани, най - вече заради жена ми, която казва телевизор като телевизор, но разгеле изведнъж каза : ТИ СИ ПРАВ< ТЕЛЕВИЗОРА НИ Е МАЛЪК. А жена ми не е поредната глупава кифла, която не знае дали и се пикае или ебе ( Извенете за брутализма). В този форум сме хора, които обичат живота и не се оплакват. Нека така да си остане! Помощта, която получаваме от хората във форума е безценна!!!!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ към всички съфорумци. С уважение!!! Александър Михалев

17. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте, някои чул ли е че от Септември Технополис започват да внасят Самсунг (каза ми го консултант от магазина) и ако е вярно дали се очаква ценова конкуренция ?
    И още един въпрос към специалистите - за разстояние 2 м. какво да избера Samsung 32B650 или LG 32LH7000
    Благодаря !

18. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, някои чул ли е че от Септември Технополис започват да внасят Самсунг (каза ми го консултант от магазина) и ако е вярно дали се очаква ценова конкуренция ?
    И още един въпрос към специалистите - за разстояние 2 м. какво да избера Samsung 32B650 или LG 32LH7000
    Благодаря !
    Ако започнат да внасят Самсунг Технополис за цените може да погледнеш как стои въпроса при Панасоник
    тях също ги внасят от скоро но разлика в цените не виждам кой знае каква.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе