Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 210 от 443 ПърваПърва ... 160200208209210211212220260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,136 до 3,150 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Според мен 55 инчовата матрица е S-PVA Samsung и то 10 битова, но тук hristoslav2 ще трябва да се произнесе.
    потвърждавам 10 битова е -всички матрици на самсунг с размер над 40" са 10 битови/само такива произвеждат/по-малките размери са 8 битови
    Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    hristoslav2 :-)
    Истинската причина, поради която марките минаха на 8-битови панели е световната финансово/икономическа криза. 8-битовите са по-евтини. Фирмите трябва да оцелеят в тази ситуация. Чест им прави на Sony, че оцениха ситуацията но въпреки всичко декларират какви панели поставят в телевизорите си. Доколкото знаем, матрицата може да съставлява до 70% от стойността на плоския телевизор.
    Развитието към по-високо битов сигнал продължава. Подозирам, че дори и сега, зад кулисите на кризата. Подсказват го засилките от миналта година с 10-битовите панели.
    Резултатът ще го видим в близко бъдеще.
    :-)
    не само Сони декларират и други марки го правят-кризата повлия не само на матриците но и на останалите компоненти в телевизорите/премаркирване/
    за 10 битовият сигнал ще има да почакаш- докато дойде таман ще се пенсионираме с теб двамата с това темпо както се развиват нещата ще почакаме още 10 години
    прекалено много промени и разходи за телевизиите и производителите - а на акционерите определено няма да им хареса да се простят с част от дивидентите си в продължение на няколко години

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    hristoslav2
    дали пък не съм виждал други марки ТВ а? Явно ти не си виждал кажи ми кой прави по добри телевизори от philips?
    Явно си голям фен на марката
    погледни
    серията XS на Sharp
    лазерният телевизор на Mitsubishi
    Sony X серията
    Единствено високия клас модели на Philips i Panasonic при сигнал 1080р при бързо движение подържат качеството на сигнала при другите качеството пада
    докажи го с тест
    двете марки подобряват motion resolution с помоща на вмъкване на празни кадри-100Hz,200hz ,Panasonic в това отношение направо се оляха 400Hz ,600Hz-само и само да са водещи/
    или с генерирани междинни кадри -HD natural motion с което пък се влошават други неща в картината-ефект на телепостановка

и никой уважаващ себе си киноман няма да гледа филм с пуснати 400Hz ,600Hz /режисъорът сигурно не би си познал филма след толкова много междинни кадри
    Цитат Първоначално публикувано от vladko33
    Здравейте, послушах съветите Ви, най -вече на Христослав, и взех Филипс 42PFL 5604 H . Телевизора е уникален и засега съм много доволен. Инчовете са напълно подходящи за помещението, за което го предвиждах и не е проблам да се гледа на аналоговия сигнал от кабеларката дори от 2- 2.5 метра. Реших да заложа на Филипс, макар че за тези пари можеше да взема нещо с малко по-добри характеристики на LG, примерно. Но сравнявах модел на LG с функцията 100 херца , със 100- херцов Филипс и разликата беше огромна. На 5604 му липсват само 100 херца, но не мисля ча ще е особен проблем в бъдеще. Още веднъж благодаря за съветите.
    Честито тази година 42"-за другата ти пожелавам 52" да си вземеш Апетита идва с яденето

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Значи си взел Panasonic plasma. Единствено високия клас модели на Philips i Panasonic при сигнал 1080р при бързо движение подържат качеството на сигнала при другите качеството пада

Коко кой модел на Панасоник? V серия ли?
    Всъщност не си много прав. Първо абсолютно всяка плазма поддържа 1080р резолюцията при движение. Дори и преди "революционните" 600Hz. LCD-тата със 200Hz го постигат същото.
    Аз не обичам да сравням марки като цяло, но ако трябва да го направя бих подредил Philips към края на класацията - високи цени, неатрактивен дизайн /за мен/, липса на регулиране на подсветката, прекалено агресивна обработка на сигнала, правеща картината нереална.
    Досега всяко ЛСД, което съм настройвал е показвало най-добър образ при напълно изключени /или сложени на минимум/ "подобрители". Тогава другите марки дават по-добра картина от Philips - става дума за гледане на SD signal.
    hristislav2, не бъркай 100/200 херца с 400/600 херца. Това са напълно различни неща.
    Първо те не могат даа се включват/изключват и на практика плазмата си работи на 50/60/24 херца.

4. Тук е от
    Jun 2009

hristoslav2
    дали пък не съм виждал други марки ТВ а? Явно ти не си виждал кажи ми кой прави по добри телевизори от philips?

Явно си голям фен на марката
    погледни
    серията XS на Sharp
    лазерният телевизор на Mitsubishi
    Sony X серията

Христослав: като го написа това и хукнах към един сайт на Шарп, ама те са над 15 000 лева тея телевизори, Митсубиши, лазерно сигурно също няма да намеря за 3500 :D

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Koko123

Христослав: като го написа това и хукнах към един сайт на Шарп, ама те са над 15 000 лева тея телевизори, Митсубиши, лазерно сигурно също няма да намеря за 3500 :D
    говорим за най добрите телевизори без ограничение в цената
    Спомни си, въпроса си-" Кой прави по добри телевизори от philips?"

6. Тук е от
    Jun 2009

Всъщност не си много прав. Първо абсолютно всяка плазма поддържа 1080р резолюцията при движение. Дори и преди "революционните" 600Hz. LCD-тата със 200Hz го постигат същото.
    Аз не обичам да сравням марки като цяло, но ако трябва да го направя бих подредил Philips към края на класацията - високи цени, неатрактивен дизайн /за мен/, липса на регулиране на подсветката, прекалено агресивна обработка на сигнала, правеща картината нереална.
    Досега всяко ЛСД, което съм настройвал е показвало най-добър образ при напълно изключени /или сложени на минимум/ "подобрители". Тогава другите марки дават по-добра картина от Philips - става дума за гледане на SD signal.
    hristislav2, не бъркай 100/200 херца с 400/600 херца. Това са напълно различни неща.
    Първо те не могат даа се включват/изключват и на практика плазмата си работи на 50/60/24 херца.
    Така като нареди Филипса (Съгласен съм напълно с агресивната обработка на сигнала, най добра е картината при изключен DNM+ ), кажи сега коя марка би сложил на първо място (без Пионер).

7. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    говорим за най добрите телевизори без ограничение в цената
    Спомни си, въпроса си-" Кой прави по добри телевизори от philips?"
    Ясно бе ама нали за мен си гледам

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Така като нареди Филипса (Съгласен съм напълно с агресивната обработка на сигнала, най добра е картината при изключен DNM+ ), кажи сега коя марка би сложил на първо място (без Пионер).
    Какво ще ти донесе това коя марка е най-добра за мен? Ако ти кажа Сони и ти си купиш Р2500?
    За мен има хубави и лоши МОДЕЛИ според цената и начина на ползване от конкретния човек.
    Кажи какво искаш и ще ти предложа 1-2 модела.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2009

БЛАГОДАРЯ ТИ hristoslav2 ЗА ОТГОВОРА..НЕЗНАМ ДАЛИ И РЕДНО ДА ВИ ЗАДАМ ЕДИН ТАКЪВ ВЪПРОС.ТО ПО СКОРО Е ЕДНО СРАВНЯВАНЕ МЕЖДУ МАРКИ И МОДЕЛИ И ЕВЕНТУАЛНО ПРИ ОПРЕДЕЛНИЯ РАЗМЕР НА КОЯ МАРКА И МОДЕЛ ДА СА СПРА:

ПРИ 32" МЕЖДУ СЛЕДНИТЕ:
    1.LG 32LH3000
    2.LG 32LH4000
    3.PANASONIC TX-L32S10E
    4.PHILIPS 32PFL5604H
    5.SAMSUNG LE-32B530
    6.SAMSUNG LE-32B551
    7.LG 32LH5000
    8.PANASONIC TX-L32G10E

ПРИ 37" МЕЖДУ СЛЕДНИТЕ:
    1.LG 37LH3000
    2.LG 37LH4000
    3.LG 37LH5000
    4.PANASONIC TX-L37S10E
    5. SAMSUNG LE-37B551

ПРИ 40-42" МЕЖДУ СЛЕДНИТЕ:
    1. LG 42LH3000
    2, LG 42LH4000
    3.PHILIPS 42PFL5604H
    4.Panasonic TX-L42S10E
    5.SAMSUNG LE-40B551

ТОВА МИ Е СПИСЪКА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ РАЗМЕРИ С МАРКИТЕ ,ТАЙ КАТО БЮДЖЕТА МИ Е ОКОЛО 1500 +,- 150 ЛЕВА..МОЛБАТА МИ Е ЗА ВСЕКИ РАЗМЕР ДА МИ КАЖЕТЕ ГОРЕ ДОЛУ ПО ВАШИ ВИЖДАНИЯ НА КОЙ МОДЕЛ ДА СЕ СПРА..КАТО ПРЕДИМНО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА ЗА ГЛЕДАНЕ ПО КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ТУК ТАМЕ НЪАКОЙ ФИЛМ ОТ ОКОЛО 2.5-3 МТ...
    ЗНАЧИ АКО СЕ СПРА НА 32" НА КОЙ МОДЕЛ, НА 37" НА КОЙ И НА 40-42" НА КОЙ..
    АКО МОЖЕМ ДА СЪКРАТИМ СПИСЪКА МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН...

http://forum.setcom.bg/Smileys/set/081.gif

//mod edit Lupus
    Моля те пиши нормално. Писането само с главни букви в Интернет се счита за крещене.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ясно бе ама нали за мен си гледам
    ето ти едно сравнение/от миналата година на телевизори-американските модели-надявам се че можеш да намериш техните европейски аналози/
    Всички телевизори са били тествани с помоща на специална професионална програма "FPD Benchmark Software for the Professional " Разолюцията е измервана отделно на статични и динамични картини с помоща на специални таблици

Има един телевизор, който показва максималния брой на редовете - това е LCD-TV Samsung LN-46A950 от Серия 9 или LE-46A956D1M у нас - това е телевизор с "LED Local Dimming" показва максималната възможна резолюция - 1080 линии, и той дава този резултат, само когато функцията "Motion Plus" и установката на функцията "Auto Motion" е на минимум. При нормални обстоятелства, той показва, 330 линии, както и повечето други LCD телевизори.

http://hdguru.com/wp-content/uploads...-125-hdtvs.pdf[quote author=Koko123

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от alex_
    БЛАГОДАРЯ ТИ hristoslav2 ЗА ОТГОВОРА..НЕЗНАМ ДАЛИ И РЕДНО ДА ВИ ЗАДАМ ЕДИН ТАКЪВ ВЪПРОС.ТО ПО СКОРО Е ЕДНО СРАВНЯВАНЕ МЕЖДУ МАРКИ И МОДЕЛИ И ЕВЕНТУАЛНО ПРИ ОПРЕДЕЛНИЯ РАЗМЕР НА КОЯ МАРКА И МОДЕЛ ДА СА СПРА:
    ТОВА МИ Е СПИСЪКА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ РАЗМЕРИ С МАРКИТЕ ,ТАЙ КАТО БЮДЖЕТА МИ Е ОКОЛО 1500 +,- 150 ЛЕВА..МОЛБАТА МИ Е ЗА ВСЕКИ РАЗМЕР ДА МИ КАЖЕТЕ ГОРЕ ДОЛУ ПО ВАШИ ВИЖДАНИЯ НА КОЙ МОДЕЛ ДА СЕ СПРА..КАТО ПРЕДИМНО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА ЗА ГЛЕДАНЕ ПО КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ТУК ТАМЕ НЪАКОЙ ФИЛМ ОТ ОКОЛО 2.5-3 МТ...
    ЗНАЧИ АКО СЕ СПРА НА 32" НА КОЙ МОДЕЛ, НА 37" НА КОЙ И НА 40-42" НА КОЙ..
    АКО МОЖЕМ ДА СЪКРАТИМ СПИСЪКА МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН
    http://forum.setcom.bg/Smileys/set/081.gif
    привет alex
    Съкратих и го подредих
    ПРИ 32" МЕЖДУ СЛЕДНИТЕ:
    1.PANASONIC TX-L32G10E
    2.PHILIPS 32PFL5604H
    3.SAMSUNG LE-32B551

ПРИ 37":
    1.PANASONIC TX-L37S10E
    2. SAMSUNG LE-37B551

ПРИ 40-42" :
    1.PHILIPS 42PFL5604H
    2.Panasonic TX-L42S10E
    3.SAMSUNG LE-40B551

13. Тук е от
    Jun 2009

Какво ще ти донесе това коя марка е най-добра за мен? Ако ти кажа Сони и ти си купиш Р2500?
    За мен има хубави и лоши МОДЕЛИ според цената и начина на ползване от конкретния човек.
    Кажи какво искаш и ще ти предложа 1-2 модела.
    Търся си до 42 инча тв, главно за гледане на 1080р през пц-то и малко игра. Не трябва да е по скъп от 3500. Предпочитам ЛСД пред плазма. По едно време се бях спрял на Филипс 9803, не можах да намеря друго ЛСД до 42 инча с local diming функция, обаче в avforums имаше една темa и един Dunanc, който го направи на пух и прах. Аз се обадих на Филипс България и там по телефона човек, който "тества всички модели Филипс" също ми препоръча 9703 пред 9803 и..... се отказах..

ето ти едно сравнение/от миналата година на телевизори-американските модели-надявам се че можеш да намериш техните европейски аналози/
    Всички телевизори са били тествани с помоща на специална професионална програма "FPD Benchmark Software for the Professional " Разолюцията е измервана отделно на статични и динамични картини с помоща на специални таблици

Има един телевизор, който показва максималния брой на редовете - това е LCD-TV Samsung LN-46A950 от Серия 9 или LE-46A956D1M у нас - това е телевизор с "LED Local Dimming" показва максималната възможна резолюция - 1080 линии, и той дава този резултат, само когато функцията "Motion Plus" и установката на функцията "Auto Motion" е на минимум. При нормални обстоятелства, той показва, 330 линии, както и повечето други LCD телевизори.

http://hdguru.com/wp-content/uploads...-125-hdtvs.pdf

10х христослав. Този самсунг го хвалят много и често го изпозлват за сравнение на двете технологии плазма/лсд и явно е едно от най сполучливите лсд-та, но просто е много е голям за мен

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10х христослав. Този самсунг го хвалят много и често го изпозлват за сравнение на двете технологии плазма/лсд и явно е едно от най сполучливите лсд-та, но просто е много е голям за мен
    модела LE-46A856 -може да постигне същите резултати kaто 956 с активиране на една функция в сервизното меню
    беше писано в AVForums.com и Lazaruss го е чел

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

модела LE-46A856 -може да постигне същите резултати kaто 956 с активиране на една функция в сервизното меню
    беше писано в AVForums.com и Lazaruss го е чел
    В грешка си. Ставаше дума за европейския вариант на A956, Който стандартно не е с активиран Smart LED.

Koko123, първо да споделя, че това са много пари за 40-42 инча.
    Разгледай тези модели:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051989
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040513

и малко по-нормални цени:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051346

Щом си фен на Филипс виж този модел:
    http://www.electron.bg/product_info....&keywords=8404

Смятам, че е грешшка да отхвърлиш изцяло плазмата. Моделите G10/V10 са наистина добри и ако ще гледаш филми са отличен избор.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Мерси за отговорите и аз видях, че е нов модел този SHARP LC-32D654E. Искам да попитам за матрицата, му на Sharp ли е или на CMO. По принцип сме се спряли само на Sharp, защото си я харесваме марката и досега само такива тв-та сме имали. Аз лично имам SHARP LC-32D44EBK и въпреки, че е бюджетния модел съм много доволен от него.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Матриците са на CMO
    Шарп не произвеждат 32 и 37" матрици-продадоха лиценза на CMO
    http://www.sharpsme.com/Page.aspx/eu...f_64_-_165_cm/

http://www.sharpsma.com/Page.aspx/am...f_64_-_165_cm/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе