Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 265 от 443 ПърваПърва ... 215255263264265266267275315 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,961 до 3,975 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Преди минути, следвайки указанията на hristoslav2 влязох в сервизното меню на моя петдневен LG 42LH4000 за да видя отработените часове и.... бях съкрушен!!!... UTT = 1043 !!! Нееаааммммм думииии!!!!
    Да, явно не е нов, но е работил само 40 ефективни дни, което, за LCD, е като да се оттърсиш от ограниченията на стиропора. При това положение - гледай дали те удовлетворява като картина и възможности. И си пази гаранцията.
    :-)

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Да, явно не е нов, но е работил само 40 ефективни дни, което, за LCD, е като да се оттърсиш от ограниченията на стиропора. При това положение - гледай дали те удовлетворява като картина и възможности. И си пази гаранцията.
    Като се има предвид ,че магазините работят по 10-11 часа дневно това прави поне 3 месеца работа на ТВ-то, ако разбира се е бил мостра , а не върнат. Видях преди време в ТП как излъгаха един клиент ,че е останала само мострата и когато той купи телевизора и си тръгна продавачите извадиха чисто нов ,разпечатаха го и го сложиха пак на същото място...

4. Тук е от
    Mar 2008

Мда де, а как ще обясни, че е влизал в сервизното меню... Без да има това право... Кой ще му влезе в положението?
    Къде на гаранционната карта пише,че не може да влизаш в сервизното меню?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Да, явно не е нов, но е работил само 40 ефективни дни, което за LCD, е като да се оттърсиш от ограниченията на стиропора. При това положение - гледай дали те удовлетворява като картина и възможности. И си пази гаранцията.
    Уф, явно имаш предвид 40 денонощия, а не дни!.
    Ако е бил мостра в шоу рума на някой от магазините на ТП и ако е работил да речем 10 часа на денонощие - тая бройка часове отговаря горе долу на три месеца и половина.
    Ами ако не е бил мостра? А е бил купен, ползван, скапан в някой момент, подменен с друг, отремонтиран и върнат за продажба????
    Тогава това време нараства доста над 3 месеца и половина май....

Впрочем, на гаранционната карта, (която извадиха от пликче залепено отвън на кашона- за съжаление не обърнах внимание дали го отвориха пред мен или вече е било отваряно) горе вдясно в ъгъла има отпечатано допълнително с печат 08.07.23., което за трактувам като 23 юли 2008 г., т.е. това би била според мен приблизителната дата на производство. По-нататък - в гаранционната карта - в долната половина на първата страница има отпечатани един под друг отдясно 4 бр. гаранционни талони и отляво 4 бр. контролни талони, които не са попълвани. На самата карта серийният номер на ТВ не е отпечатан, а се попълва на ръка от продавачите след кат клиентът заяви, че купува изпробвания ТВ. Отпечатан е единствено номера на гаранционната карта и едни контролен номер за БГ.

Ако това е била оригиналната гаранционна карта - то това е наистина мостра, доста поработила преди да я купя.
    Но ако гаранционната карта може да се подменя - то тогава нищо не може да се каже....

Я някой от господа продавачите пишещи тук да сподели каква е практиката.... особено в ТП.

@adtomov - От друга страна - каква гаранция - кви 5 лева - то аз получавам ТВ, чиито настройки са променени спрямо заводските - включен е плеъра на филми, което за този модел от гледна точка на гаранцията е недопустимо....

А иначе машинката си работи засега....

П.С. Докато пишех - виждам, че и други преди мен са написали подобни мнения...

П.С. 2. Ще добавя само 2 точки от гаранционната карта:
    4. Отказ от гаранционно обслужване
    ...
    4.3 Когато е правен опит за ..., включително софтуерен ъпдейт от потребителя или адаптация от неупълномощени лица или фирми.
    4.4 При неправилно инсталиран софтуер от потребителя.
    ...
    4.9 Когато не са спазени условията за монтаж или ако стоката не е монтирана от упълномощените монтажни центрове или сервизи, удостоверено с печат и подпис.

...
    Някой от вас да е викал от сервиза човек да му монтира и настрои телевизора????!!!! Май всички сте извън гаранционни!!!

6. Member
    Тук е от
    Jul 2009

stekyman

Може да е бил мостра в друг град и да е изпратен там от където си го взел. Ако серийният номер е попълнен пред теб значи ТВ-то не е сервизно.

"4.9 Когато не са спазени условията за монтаж или ако стоката не е монтирана от упълномощените монтажни центрове или сервизи, удостоверено с печат и подпис."
    Роял вероятно са преписали това от климатиците

nkd

Не ми се вярва които и да е продавач да има запечатка а да ти продава мостра така само си създава работа. Може да е изваден друг модел които е бил само на табела за запълване на дупката

7. Тук е от
    Jul 2009

Добре сега като се заговори за сервизно меню аз така и не успях да вляза в моето телевизора ми е PANASONIC TX-P42X10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051635 ако някои е влизал в сержизно меню на този модел да каже как става ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    stekyman

Може да е бил мостра в друг град и да е изпратен там от където си го взел. Ако серийният номер е попълнен пред теб значи ТВ-то не е сервизно.
    ...
    Да, както бях писал в предните си постове - капарирах го още на 24 юли, една бройка е била доставена на 30 юли, но се е оказала дефектна, от много мерак за ТВ щях да взема Philips 42PFL7404 на 1 август, но тъкмо тръгнаха да ми я опаковат и антенната букса се откърти и така се разминах с Филипса, защото беше последна бройка... ... та този го взех чак на 5 август вечерта. Е, донякъде има място за успокоение... - мостра, наработена , дано да е без проблеми....

10. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Да, както бях писал в предните си постове - капарирах го още на 24 юли, една бройка е била доставена на 30 юли, но се е оказала дефектна, от много мерак за ТВ щях да взема Philips 42PFL7404 на 1 август, но тъкмо тръгнаха да ми я опаковат и антенната букса се откърти и така се разминах с Филипса, защото беше последна бройка... ... та този го взех чак на 5 август вечерта. Е, донякъде има място за успокоение... - мостра, наработена , дано да е без проблеми....

Ти си по голям карък и от мен Щом толкова време е работил без дефект не би трябвало да има проблеми

11. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

stekyman,огледай добре кашона за някакъв номер /примерно залепена допълнително малка бележка с някакъв номер -само няколко цифри /макар че после консултантите ги отлепят това е сигурен признак че е ходил на доктор.Относно гаранциите само на Сони продуктите пише сериен номер на продукта върху гаранционната карта.При всички останали марки гаранциите се лепят после от консултантите в едни найлонови джобчета и винаги може да се намери нова за всеки един продукт.
    П.П. Май от Сони България са взели най правилната политика относно гаранция на уредите им.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

stekyman Разбира се ,че като си е наред телевизора няма нищо обезпокоително , че е поработил , но защо ,по дяволите, не направят някаква отстъпка? Още повече , теб бая те помотаха.Все едно тест драйв автомобилите да ги продават като чисто нови.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Ти си по голям карък и от мен Щом толкова време е работил без дефект не би трябвало да има проблеми
    Което си е вярно - вярно си е! Колкото повече, толкова повече!
    Пичове, много съм ви благодарен за съпричастието и дано каръщината ми е дотук!
    Продължавам с експериментите и... ще пиша... ревюта !!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2005

тъкмо се канех да питам за тези въпроси
    купувал съм телефон от .... е няма знач от къде в чужбина , на кутииката на нокиата пише да не купувам ако това е broken , момичето там ми подаде кутиика и ме накара да се увера че не е отварян и след това го отвори пробвахго и го платих , е защо у магазините на ТМ и ТП ми се опитват да продават телевизори работещи 6 мес по 10 - 11 часа ца чисто нови , те са вече втора употреба , закона за защита на потребителя какво гласи в случая когато продавача се опитва да измами клиента че стоката е чисто нова ??? - наскоро се опитах да купя ресиивър от такъв магазин и се отказах поради тая причина че нямаха неразпечатван във склада - не е ли време мениджърите в тези магазини да помислят за тези неща

аз наскоро купих ДВД плеар и изрично настоявах за чисто нов /ровиха дълго / и проверих оригиналното тиксо на кутията и тогава го купих

между другото тая тема е много голяма за изчитане
    нещо като резюме - ето аз например искам SONY W или V серията или Плазмите на Панасоник до 2300 кинта макс ама докато изчета всичко ... ще си гледам дълго време на стариа Шарп CRT или докато някои да ми подшушне за удачен избор набързо

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от granity
    stekyman,огледай добре кашона за някакъв номер /примерно залепена допълнително малка бележка с някакъв номер -само няколко цифри /макар че после консултантите ги отлепят това е сигурен признак че е ходил на доктор.Относно гаранциите само на Сони продуктите пише сериен номер на продукта върху гаранционната карта.При всички останали марки гаранциите се лепят после от консултантите в едни найлонови джобчета и винаги може да се намери нова за всеки един продукт.
    П.П. Май от Сони България са взели най правилната политика относно гаранция на уредите им.
    Стига си говорил глупости ела ми покажи гаранция на сони със "сериен номер на продукта върху гаранционната карта"
    Ако телевизора е бил на ремонт сериния номер ще го пише на гаранцията.
    Гаранциите се лепят на кашоните за улеснение
    Незнах че толкова лесно се намират гаранции при липси да те търся теб?

17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Стига си говорил глупости ела ми покажи гаранция на сони със "сериен номер на продукта върху гаранционната карта"
    Ако телевизора е бил на ремонт сериния номер ще го пише на гаранцията.
    Гаранциите се лепят на кашоните за улеснение
    Незнах че толкова лесно се намират гаранции при липси да те търся теб?
    Грешката е моя става въпрос за написан модел на гаранционната карта,явно ми се е спяло,знаеш че при Сони няма как да се дублират .Гаранциите идват точно толкова колкото са и продуктите.Знаеш за какво става въпрос.За гаранциите на другите знаеш как е .Сони продукт от сервиз виждал ли си в магазина?
    П.П.Ти също пишеш в другата тема за кино LG с задни високи и предни малки озвучит.тела

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

granity

Идват 1 уред 1 гаранция и не само при сони е така разбира се може да поръчаш гаранция на която марка поискаш но всичко се заплаща.
    Да виждал съм сони продукт от сервиз в магазина.
    Много е правилна политиката на сони относно гаранция на уредите им знаеш ли че гаранцията на сони е валидна 6 месеца?

за домашното кино му предложих алтернатива с 4 високи колони (което търси в случая) и малка разлика в цената от това което си беше избрал

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе