Ако сложиш до твоята плазма един съвременен ЛСД телевизор,ще разбереш за какво говоря.Първоначално публикувано от lazarus18
Аз имам и двете технологии.Черното при ЛСД е истинско дълбоко черно,бялото е бяло/плазмата няма истинско бяло/,червеното е червено и т.н..Но най важните разлика са:първо ,че плазмата не показва реалистично телесните тонове-те придобиват цвета на преобладаващите в картината/при ЛСД реализма се запазва/ и второ, плазмите бъркат полутоновете,в резултат на което се получават градиентни заливки.Не е верен и другият мит,че при плазмите кино ефекта е по-добър.Да не говорим за спортни предавания.При лош сигнал обаче, плазмите се провалят тотално.
Като гледам новите модели,написали им едни бомбастични показатели,а ми трябват 2 минути,за да видя същите проблеми,характерни за технологията.Тук изобщо не коментирам ЛДЖИ и Самсунг,те са пълна трагедия.
Затова най-отговорно го казвам: ПЛАЗМАТА Е УМРЯЛА И БЕЗЖИЗНЕНА ТЕХНОЛОГИЯ!!!
Преди 3-4 години беше по-напредничава,но всичко това остана в миналото.
За сметка на това,ЛСД показа значителен прогрес и в момента наложи пълна хегемония.Много от производителите на плазми,просто спряха и се пренасочиха към по-перспективната технология.В това няма нищо страшно.