Благодаря за ревюто много точно и добре написаноПървоначално публикувано от joro2kЕто едно ревю от мен, за Panasonic TX-L32X10Y, мисля че не е много популярен модел.
Поне за мен това беше победителя от съпоставката с LG 32LH3000 и Phlips 32PFL5604. Макар и с по-малко екстри - картината му ме спечели.
Две седмици по-късно намирам следните плюсове и минуси:
+ Страхотна картина на аналоговата кабеларка (по-добре от 4 годишния ми 21" ТВ), дори се замислям, трябваше ли ми да пускам цифрова ТВ
+ Много реалистично плейване на снимките от СД картата на фотоапарата ми
+ Перфектно качество на картината при HD сигнал от ТВ и Popcorn-a.
+ Удобно меню и дистанционно
+ Много добро управление на списъците с любими канали.
+ На практика светлинният сензор прави излишни ръчните настройки на картината
- Липсват някои настройки на картината, които съм виждал при другите марки
- Еквилайзера има настройки само за ниски и високи честоти
- В EPG няма опцията да ми напомня за предаване, което следя
- Не ми помни избора на звуков канал за каналите с мултиаудио (и жена ми го забеляза )
- Лицата на хората понякога имат едва доловим жълто-зелен отенък (май само аз си го виждам, а и не е толкова изразен като при някои други марки )
- Няма таймер за включване
- Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята
Не мога да разбера как е реализирана функцията за актуализиране на софтуера, уж го прави по кабеларката?! Като проверя за ъпдейт ми изписва текущата версия и след 2-3 мин ми съобщава, че проверката е завършила успешно и съм с актуална версия.
Все още не мога да стигна до сервизното меню, hristoslav2 ми подсказа да опитам с {VOL -} бутона на телевизора и {RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното, но не стана. Предполагам, че Recall бутона е този, който е означен с "i" на дистанционното? При един от опитите да стигна до менюто успях да върна ТВ до фабрични настройки и не изгарям от желание за експерименти Ако някой е успял да стигне до менюто - моля да каже!
Друга особеност е, че нямах звук от пуканката през HDMI, оказа се че трябва да активирам Viera link, който уж е необходим само за връзването на Panasonic техника (HDMI-CEC).
Направих му тест на http://www.lagom.nl/lcd-test/, като единствено на Gamma calibration имах забележки, но няма как да пипна цветовете без сервизното меню - дребна грижа.
Май е това, ако някой се интересува от някоя подробност - да пита!
/ Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята /-според психолозите-телевизора в спалнята променя взаимотношенията-техният съвет е да се избягва поставянето на телевизор в това помещение
Честито stekyman след толкова мъки и премеждия ...Първоначално публикувано от stekymanНароде, приемам поздравления!!! Днес най-после след 12 дни очакване и описана в по-горните ми постове жестока каръщина най-после ми се обадиха от местния ТП, че е пристигнал заявеният от мен модел 42LH4000 на LG - вторият поръчан. Та след работа си го взех, след малки проби в ТП - различен цвят заливки на екрана - ОК, само по края на панела - повече по вертикалните част отколкото хоризонталните - се забелязва по-висока наситеност на цвета..., не го правих на въпрос, може би може да се коригира с настройки, не знам.... Констатирах на място, че в сервизното меню може да се влезе по стария начин - чрез ОК, което ме възрадва разбира се..., но тепърва ще гледам колко часа е работил досега, а дали ще му отключа плейването на видео - тепърва ще решавам. Разпечатаха кашона пред мен, твърдяха, че не е отварян, но не е много за вярване - съдейки по двете разноцветни ленти тиксо и опита който имам..., повЕрвах им... , ама си имам едно наум. Засега съм го пуснал на стандартен аналогов сигнал от Кейбълтел.
Тепърва ще включвам цифровия им тунер през скарта, а и ми се иска да пробвам вградения цифров тунер колко програми без карта ще хване, ама там май се правеха настройки със смяна на страната и пр..., абе занапред ще си играя... Засега съм доста доволен, дай Боже и да съм много доволен!!!
Искам да благодаря от все сърце на hristoslav2, lazarus18, qbadabaduuu и другите, които се отзоваха на питанията ми и да им кажа: ФАНТАСТИЧНИ СТЕ !!!!
И аз така бях научил от написаното тук - че разликите в третата цифра се определят от дизайна - ама в ТП ми обясняваха, че PFL5624 e "правен специално за България" !!!! Прости им, Господи, те не знаят какво приказват...
И все пак - само за разлика в цвета - 50 лв разлика в цената.... множко ми се вижда за БГ, ... бе цвят металик, бе кво му мислиш!Поздравления че си успял в живота-а относно човека до теб ти завиждам-приятелски улучил си джакпота ! Рядко жена ще се съгласи с покупката на голям телевизор-повечето трябва да ги уговаряш или дори подкупваш/пералня,съдомиялна.../ за да се съгласят .Почерпи я едно хубаво питиеПървоначално публикувано от mechommДругари, аз не съм МИЛИОНЕР.Работя и изкарвам добри пари. На 28 съм. Да си купя хубав телевизор за мен е стимул за живот. Не ми се смейте. Да си купя хубава техника за вкъщи, да обикалям света с девойката, да слушам хубава музика с хубава напитка за мен е начин на живот. Мечо Пух е казал колкото повече, толкова повече. Това е безумно вярно!!! Тези пари, които съм готов да дам за Филипса са изстрадани, най - вече заради жена ми, която казва телевизор като телевизор, но разгеле изведнъж каза : ТИ СИ ПРАВ< ТЕЛЕВИЗОРА НИ Е МАЛЪК. А жена ми не е поредната глупава кифла, която не знае дали и се пикае или ебе ( Извенете за брутализма). В този форум сме хора, които обичат живота и не се оплакват. Нека така да си остане! Помощта, която получаваме от хората във форума е безценна!!!!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ към всички съфорумци. С уважение!!! Александър Михалев
дано да има някакво раздвижване -както се казва ндеждата умира последнаПървоначално публикувано от granityАко започнат да внасят Самсунг Технополис за цените може да погледнеш как стои въпроса при Панасоник
тях също ги внасят от скоро но разлика в цените не виждам кой знае каква.