Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 260 от 443 ПърваПърва ... 210250258259260261262270310 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,886 до 3,900 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от joro2k
    Ето едно ревю от мен, за Panasonic TX-L32X10Y, мисля че не е много популярен модел.

Поне за мен това беше победителя от съпоставката с LG 32LH3000 и Phlips 32PFL5604. Макар и с по-малко екстри - картината му ме спечели.

Две седмици по-късно намирам следните плюсове и минуси:

+ Страхотна картина на аналоговата кабеларка (по-добре от 4 годишния ми 21" ТВ), дори се замислям, трябваше ли ми да пускам цифрова ТВ
    + Много реалистично плейване на снимките от СД картата на фотоапарата ми
    + Перфектно качество на картината при HD сигнал от ТВ и Popcorn-a.
    + Удобно меню и дистанционно
    + Много добро управление на списъците с любими канали.
    + На практика светлинният сензор прави излишни ръчните настройки на картината

- Липсват някои настройки на картината, които съм виждал при другите марки
    - Еквилайзера има настройки само за ниски и високи честоти
    - В EPG няма опцията да ми напомня за предаване, което следя
    - Не ми помни избора на звуков канал за каналите с мултиаудио (и жена ми го забеляза )
    - Лицата на хората понякога имат едва доловим жълто-зелен отенък (май само аз си го виждам, а и не е толкова изразен като при някои други марки )
    - Няма таймер за включване
    - Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята

Не мога да разбера как е реализирана функцията за актуализиране на софтуера, уж го прави по кабеларката?! Като проверя за ъпдейт ми изписва текущата версия и след 2-3 мин ми съобщава, че проверката е завършила успешно и съм с актуална версия.
    Все още не мога да стигна до сервизното меню, hristoslav2 ми подсказа да опитам с {VOL -} бутона на телевизора и {RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното, но не стана. Предполагам, че Recall бутона е този, който е означен с "i" на дистанционното? При един от опитите да стигна до менюто успях да върна ТВ до фабрични настройки и не изгарям от желание за експерименти Ако някой е успял да стигне до менюто - моля да каже!

Друга особеност е, че нямах звук от пуканката през HDMI, оказа се че трябва да активирам Viera link, който уж е необходим само за връзването на Panasonic техника (HDMI-CEC).

Направих му тест на http://www.lagom.nl/lcd-test/, като единствено на Gamma calibration имах забележки, но няма как да пипна цветовете без сервизното меню - дребна грижа.

Май е това, ако някой се интересува от някоя подробност - да пита!
    Благодаря за ревюто много точно и добре написано
    / Започнах да пренебрегвам жена си в спалнята /-според психолозите-телевизора в спалнята променя взаимотношенията-техният съвет е да се избягва поставянето на телевизор в това помещение
    Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Народе, приемам поздравления!!! Днес най-после след 12 дни очакване и описана в по-горните ми постове жестока каръщина най-после ми се обадиха от местния ТП, че е пристигнал заявеният от мен модел 42LH4000 на LG - вторият поръчан. Та след работа си го взех, след малки проби в ТП - различен цвят заливки на екрана - ОК, само по края на панела - повече по вертикалните част отколкото хоризонталните - се забелязва по-висока наситеност на цвета..., не го правих на въпрос, може би може да се коригира с настройки, не знам.... Констатирах на място, че в сервизното меню може да се влезе по стария начин - чрез ОК, което ме възрадва разбира се..., но тепърва ще гледам колко часа е работил досега, а дали ще му отключа плейването на видео - тепърва ще решавам. Разпечатаха кашона пред мен, твърдяха, че не е отварян, но не е много за вярване - съдейки по двете разноцветни ленти тиксо и опита който имам..., повЕрвах им... , ама си имам едно наум. Засега съм го пуснал на стандартен аналогов сигнал от Кейбълтел.
    Тепърва ще включвам цифровия им тунер през скарта, а и ми се иска да пробвам вградения цифров тунер колко програми без карта ще хване, ама там май се правеха настройки със смяна на страната и пр..., абе занапред ще си играя... Засега съм доста доволен, дай Боже и да съм много доволен!!!

Искам да благодаря от все сърце на hristoslav2, lazarus18, qbadabaduuu и другите, които се отзоваха на питанията ми и да им кажа: ФАНТАСТИЧНИ СТЕ !!!!
    И аз така бях научил от написаното тук - че разликите в третата цифра се определят от дизайна - ама в ТП ми обясняваха, че PFL5624 e "правен специално за България" !!!! Прости им, Господи, те не знаят какво приказват...
    И все пак - само за разлика в цвета - 50 лв разлика в цената.... множко ми се вижда за БГ, ... бе цвят металик, бе кво му мислиш!
    Честито stekyman след толкова мъки и премеждия ...
    Цитат Първоначално публикувано от mechomm
    Другари, аз не съм МИЛИОНЕР.Работя и изкарвам добри пари. На 28 съм. Да си купя хубав телевизор за мен е стимул за живот. Не ми се смейте. Да си купя хубава техника за вкъщи, да обикалям света с девойката, да слушам хубава музика с хубава напитка за мен е начин на живот. Мечо Пух е казал колкото повече, толкова повече. Това е безумно вярно!!! Тези пари, които съм готов да дам за Филипса са изстрадани, най - вече заради жена ми, която казва телевизор като телевизор, но разгеле изведнъж каза : ТИ СИ ПРАВ< ТЕЛЕВИЗОРА НИ Е МАЛЪК. А жена ми не е поредната глупава кифла, която не знае дали и се пикае или ебе ( Извенете за брутализма). В този форум сме хора, които обичат живота и не се оплакват. Нека така да си остане! Помощта, която получаваме от хората във форума е безценна!!!!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ към всички съфорумци. С уважение!!! Александър Михалев
    Поздравления че си успял в живота-а относно човека до теб ти завиждам-приятелски улучил си джакпота ! Рядко жена ще се съгласи с покупката на голям телевизор-повечето трябва да ги уговаряш или дори подкупваш/пералня,съдомиялна.../ за да се съгласят .Почерпи я едно хубаво питие
    Цитат Първоначално публикувано от granity
    Ако започнат да внасят Самсунг Технополис за цените може да погледнеш как стои въпроса при Панасоник
    тях също ги внасят от скоро но разлика в цените не виждам кой знае каква.
    дано да има някакво раздвижване -както се казва ндеждата умира последна

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

o, Samsung през Технополис би било добре, там ползвам по-големи отстъпки

4. Member
    Тук е от
    Jul 2009

o, Samsung през Технополис би било добре, там ползвам по-големи отстъпки :default

А какви са начините за ползване на остъпки.Вчера бяхме вТП и искахме да вземем LG 37 LH3000 след доста преговори и настоявания с много усилия едвам ни направиха 3% ...немога да им разбера политиката..какжи са другите начини за ползване на отстъпки...

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ето какво пишат руснаците за новите Панасоници/там гаранцията е 3 години/
    Вообще конечно интересный взгляд у Панасоник - обрезание телика под нужную серию - по количеству HDMI - типа чтобы заблокировать четвертый HDMI (думаю - контроллер у V и G одинаковый) пришлось потратиться на доп.версию прошивки, разработку панели коммутации БЕЗ четвертого HDMI, ну и в итоге - одни затраты - прибыль - токо разъем (думаю было бы дешевле его оставить)... Еще бы длину сетевого шнура поменяли - типа для G - 1,5m , V - 2,0m, а для - Z - 3м

согласен . Кстати в российском каталоге G серия - лучший выбор для домашнего кинотеатра ,а V серия - больше чем просто телевизор , как говорится почувствуйте разницу . и в подтверждение ваших слов о одинаковости V и G посмотрите на G15 http://www.panasonic.co.uk/html/en_G...ew=3d&number=1
    у нас такой нет . она тока в англии . спереди обычная G а сзади как V ( площе корпус lan и 4 кулера )

в AVSforum един си е взел Pioneer LX5090 после го сменил за Panasonic 50V10
    http://www.avforums.com/forums/plasm...l#post10026101

http://vieraneopdp.panasonic.eu/
    http://www.avforums.com/tv/section/reviews.html

6. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

в AVSforum един си е взел Pioneer LX5090 после го сменил за Panasonic 50V10
    http://www.avforums.com/forums/plasm...l#post10026101
    а друг направо сменя Pioneer LX5090 за Samsung UE46B8000 ...кво ми ги хвалите тези Пайнери

http://www.avforums.com/forums/lcd-t...6b8000-58.html

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Тук е от
    Jul 2009

Отворих друга темма, но там никой не отговори, затова се пробвам тук:
    Проблем с аудио на SONY KDL-40W5500K
    Проблема е следния. Намерих автоматично програмите през цифровия му тунер. обаче на някои програми аудиото се губи. през бутона аудио на дистанционното оправям аудиото, но като сменя на друг канал и се върна на проблемния, аудиото пак се е загубило. как мога да запаметя настройката на аудиото.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Profiler
    Отворих друга темма, но там никой не отговори, затова се пробвам тук:
    Проблем с аудио на SONY KDL-40W5500K
    Проблема е следния. Намерих автоматично програмите през цифровия му тунер. обаче на някои програми аудиото се губи. през бутона аудио на дистанционното оправям аудиото, но като сменя на друг канал и се върна на проблемния, аудиото пак се е загубило. как мога да запаметя настройката на аудиото.
    пробвай с бързо сканиране /явно си пуснал пълното/
    ако ли не - ръчно /може и да греша отдавна не съм оперирал със Сони/

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте на всички.Казах ви че ще се похваля като си купя нов телевизор,а той е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053587 .Искам да ви питам има ли някой опции които може да се пипнат за подобряване на картината и т.н. Между другото го получих днеска и сега му се радвам.Мерси много

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Stavkata
    Здравейте на всички.Казах ви че ще се похваля като си купя нов телевизор,а той е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053587 .Искам да ви питам има ли някой опции които може да се пипнат за подобряване на картината и т.н. Между другото го получих днеска и сега му се радвам.Мерси много
    Честито очакваме едно ревю на модела от теб

13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от mechomm
    Другари, аз не съм МИЛИОНЕР.Работя и изкарвам добри пари. На 28 съм. Да си купя хубав телевизор за мен е стимул за живот. Не ми се смейте. Да си купя хубава техника за вкъщи, да обикалям света с девойката, да слушам хубава музика с хубава напитка за мен е начин на живот. Мечо Пух е казал колкото повече, толкова повече. Това е безумно вярно!!! Тези пари, които съм готов да дам за Филипса са изстрадани, най - вече заради жена ми, която казва телевизор като телевизор, но разгеле изведнъж каза : ТИ СИ ПРАВ< ТЕЛЕВИЗОРА НИ Е МАЛЪК. А жена ми не е поредната глупава кифла, която не знае дали и се пикае или ебе ( Извенете за брутализма). В този форум сме хора, които обичат живота и не се оплакват. Нека така да си остане! Помощта, която получаваме от хората във форума е безценна!!!!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ към всички съфорумци. С уважение!!! Александър Михалев
    Сполай ти за думите, пич :-) Душовете от моя страна са не само за твоя сметка, но признанието ти е за всички тук.
    :-)

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    а друг направо сменя Pioneer LX5090 за Samsung UE46B8000 ...кво ми ги хвалите тези Пайнери
    Привет, samara69 :-)
    Товаааа, като фриволно изказване, продиктувано от временна емоция ли е, или как точно следва да бъде прието? Не чете ли достатъчно информация във форума?
    И, следващ въпрос: Къде е твоето мнение? След като чете толкова, би трябвало да имаш такова. Което не би следвало да търпи толкова люшкания... Поне - не толкова изразени. :-)
    :-)

16. Member
    Тук е от
    Jun 2009

adtomov, само цитирам бе човек ... влязох в тона на hristoslav2, нищо повече ... моето мнение е ясно, чакам да видя В9000 на Samsung, ако е през Технополис, още по-добре за мен ...ама не получих официално потвърждение от там, факт е, че попитах , ...освен това все повече се размива в нета самото понятие В9000 ... никак не е ясно дали ще се появи тази година и въобще ...глупаво, ама криза, така казват всички

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Честито очакваме едно ревю на модела от теб
    Първите ми впечатления са много добри.Тези 200 херца си влияят огромна роля.Свързах го и с PC-то и картината е перфектна просто.Всеки един клип ми тръгва с яко качество,дори да не е HD формат.Пробвах филми с нормално качество Dvd rip(700mb) и направо е кукличка.Препоръката ми към всички,който ще си взимат телевизори да са най-малкото 100 херцови,защото моя има опция да се прави на 60,100 и 200 херца и разликата е огромна.Вече поне го видях с очите си и съм много доволен.Дори сега ви пиша от телевизора .За монитор също е перфектен.USB-то си чете всичко .
    Та искам да попитам - някакви скрити менюта с опции има ли телевизорчето,защото чувам че има някви сервизни менюта и тем подобни .Ако има още нещо за което незнам ме светнете Мерси

18. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Stavkata
    Първите ми впечатления са много добри.Тези 200 херца си влияят огромна роля.Свързах го и с PC-то и картината е перфектна просто.Всеки един клип ми тръгва с яко качество,дори да не е HD формат.Пробвах филми с нормално качество Dvd rip(700mb) и направо е кукличка.Препоръката ми към всички,който ще си взимат телевизори да са най-малкото 100 херцови,защото моя има опция да се прави на 60,100 и 200 херца и разликата е огромна.Вече поне го видях с очите си и съм много доволен.Дори сега ви пиша от телевизора .За монитор също е перфектен.USB-то си чете всичко .
    Та искам да попитам - някакви скрити менюта с опции има ли телевизорчето,защото чувам че има някви сервизни менюта и тем подобни .Ако има още нещо за което незнам ме светнете Мерси
    ЧЕСТИТО! Да си го ползваш със здраве и много, много да му се радваш!!! Предложение от мен спрямо картината при гледане на филми : При затъмнена стая, ама не пълен мрак, си намали подсветката на 20, изключи динамичните контрасти и каквито се сещаш допълнителни подобрители на картината. Виждам, че се радваш на 200 херца, но пробвай при гледането на филм да ги изключиш и си пусни реалното кино (24п) и мисля, че ще си значително по- доволен. Това е само предложение, но до най-вярното за теб ще достигнеш, когато го човъркаш и си правиш опити, така ще е най - добре за твоя индивидуален избор. Ако имаш въпроси питай. Желая ти лек ден!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе