Първоначално публикувано от
gabi01 Здравейте, попаднах на този форум покрай търсенията ми за LCD телевизорите. Като повечето хора прибягвам до нета и форумите почти винаги когато търся нещо. Може би ви е писнало от такива като мене които четат и накрая питат, защото не винаги са прочели всичко и точно това което им трябва. Вчера почти цял ден бях във вашия форум. Страхотен е....Поизясних си нещата, но все още имам питанки.

Та решихда купувам тв. По-точно LCD телевизор, който да ми служи дълго време...Не съм превърженичка на робуването на дадена марка, нито на дадена технология.. Смятам, че идеята на тв е да бъде телевизор, а не компютър или двд... Но все пак не мога да си затворя очите и да не схвана, че технологиите се променят и може би в бъдище всичко ще е в едно. (нали затова тръгнах да купувам....а и CRT телевизорите вече не са това което бяха просто остаряха). В общи линии поставих си за цел да купя "хубав" телевизор LCD, Full HD , с DVB-T/DVB-C/DVB-HD, 100Hz, оптичен изход, сравнително добър контраст (примерно 80000:1) А и не на последно място 32" с цена до 1500 лв. 32", защото стаята е малка с не-много големо място за тв. Цената нема да коментирам

бюджета е ясен... Тука повечото за големи екрани и много скъпи тв са... Но 4000 лв. не ми се дават за едно тв... Разберете ме.
Обихолих ТМ, ТП, Зора, Деком и т.н В общи линии се спряхме на три модела, но не мога да реша кой точно искам. А колкото повече четях във вашия форум, токова повече се обърквах. Разбрах, че има няколко производители на матрици и всички ги ползват... Процесорите същите при всички. Къде е разликата тогава.. само марката ли? Ако бъркам, моля да ме поправите. Досега съм си мислела, че Sony са най-добрите...просто преди държаха на своите разработки и качество... В къщи имам Sony и бялото си е бяло, независимо от ползването му. Просто картината си е добра...Но явно с развитието на технологиите Sony почват да остъпват на Philips и Samsung. Та почти всички имат матрици на Samsung. Абсолютно се обърках. Та затова, реших да питам вази, хората които се все пак са изчели доста повече от мен и имат инженерна мисъл. Какъв тв да избира:
- SONY KDL-32W5500K
- SAMSUNG LE-32B651
- PHILIPS 32PFL8404H / PHILIPS 32PFL7404H
Не мога да не скрия, че картината на samsung ми хареса най-много, при Philips също не беше лоша, но нека не забравяме,че в магазините и рекл. филмчета нещата не са много изчистени. А за Sony се казва, че вероятността да уцелиш скапан модел е малка. Имам и едно наум за концерна на Samsung... може би малко настройка (всичко произвежда...всъщност само батерии не съм виждала ... но знае ли човек?).
Бихте ли ми казала на какъв модел да се спра?

И ако не съм уцелила добри модели нали нема да скриете това?

Благодаря ви предварително!
Извинявайте за лиричните отклонения... (женска работа