Преди няколко дни си взех Самсунг - въобще нямам грижи с "лачения" панел.Първоначално публикувано от yoyo1
Преди няколко дни си взех Самсунг - въобще нямам грижи с "лачения" панел.Първоначално публикувано от yoyo1
Здравейте,
След година избиране си взех Philips 52''PFL7404H. До последно се двоумях между него и Panasonic 50'' V10 но в крайна сметка при сравнение на СД сигнал повече ми допадна Филипса и взех него. Ако някой го интересува някакви данни като матрица и т.н може да пита. Като начало кои са най добрите настройки за гледане на цифрова СД телевизия?
Поздрави
Привет FearMeПървоначално публикувано от FearMe
Сполай ти за точната намеса по-горе.
Пиша ти само защото (встрани от темата) Изразите на латински в постскрипта ти са податливи на психо-анализ
И някой може да го направи. Пожелавам ти това да е привлекателен обект от женски пол
Здравейте, след много размисли се спрях на 42"-та G10 плазма на панасоник. Не съм сигурен обаче дали не е много голяма за моята стая. Разположението е такова че ще я гледаме от разстояние 2,50 - 2,60 м. Не знам дали нормалната телевизия няма да се вижда гадно от такова разстояние. Дали растоянието не е малко за 42"?
Отговорът е "НЕ". Проблемът е, че когато си купиш новия телевизор, след 1 до 2 седмици време ще установиш, че диагоналът би могъл да бъде и по-голям....Първоначално публикувано от bdbogdanov
P.S. След не много дълго време "нормалната" телевизия ще бъде цифрова, с отношение на страните на екрана 16:9.
Това е ясно - но все пак се чудя - дали от това разстояние обикновенната телевизия няма да я гледам растеризирана ?Първоначално публикувано от adtomov
Аз гледам нормална кабелна телевизия от разстояние 2,5 до 3 метра на 52 инча. За мен е приемливо, знаейки качествата на този тип сигнал. Няма растеризация, а само замазване. Целият проблем засега ми е, че нямам DVB-C тунер. Но и наличието на такъв не гарантира върховно качество на картината. Истината е в приемането на HD каналите.Първоначално публикувано от bdbogdanov
При мен сценарият беше същия. Обажданията бяха две и следва продължение утре, защото днес не можаха да вземат решение.Първоначално публикувано от FearMe
И от мен успех!
Нали не очакваш от аналогава телевизия качество , обезателно трябва да се мине на цифрова ,разликата е огромна. 42" ще ти е супер ,поне на първо време...Първоначално публикувано от bdbogdanov
а между Philips 42PFL8404H и Sony KDL40w5500 кой ще ми препоръчате ?
важно ли е телевизора да има MPEG-4 и за каво служи тои?
Колеги мен ме интересува има ли разлика между DVB-C и DVB-C H.264
Ако искаш перфектен образ на "обикновенната телевизия" си вземи един 29" кинескоп. Ако искаш голям екран за филми /дори и Divx и DVD/ си вземи 42 или даже 46 инча. Сам си прецени кое е по-важно за теб. Имай предвид, че занапред ТВ сигнала ще става все по-добър - ще става изцяло цифров, ще има повече 16:9 канали, ще се появяват все повече HD канали.Първоначално публикувано от bdbogdanov
Ако си сложиш цифрова /което е 100%/ задължително/, компромиса ще е още по-малък, а ще можеш да се наслаждаваш на всичко останало.
3 пъти си задавах въпроса, но никой не ми отговори ... както и да е, ще ви питам друго ... ще ми кажете ли от техномаркет или от технополис е по добре да пазарувам, цената е една и съща? И дали няма да ми пробутат някоя мостра ако използвам 5% им отстъпка при пазаруване от интернет?
Защото на въпроса ти е за модели, които са коментирани поне по 20 пъти от 5-6 човека.Първоначално публикувано от Braykov
Риск от "пробутване" има. Затова веднага като дойде го проверяваш и вдигаш скандал ако е работил.
Откъде ще пазаравуваш е абсолютно все едно.