Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 435 от 443 ПърваПърва ... 385425433434435436437 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,511 до 6,525 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Здравейте момчета,

изчетох почти цялата тема, но все пак нещата не са елементарни и реших и аз да попитам специалистите конкретен въпрос:
    Ходих в Метро и видях, че са пуснали Samsunga 40B65X на промоция от 16XX и нещо си лева. Много ми хареса картината, видимо превъзхождаше останалите, около него. Не се сещам къде го четох, най-вероятно тук, че имал ужасен лаг в картината, което го правело неизползваем при игрането на игри. Въпроса ми е следният: кажете ми, моля, това за лага истина ли е и ако може да предложите телевизори на сходни пари и същата или по-добра картина, другото не е от значение. Може и по-големи да са. Каква е разликата между А и B серията на Samsung? Телевизора ще се гледа от 2 - 2.5 метра. Много хвалят някаква плазма на Panasonic - G10 ? Аз сякаш предпочитам LCD. Дайте съвет?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bobi_67
    И аз да попитам-има ли възможност да се включи кабелен тунер на 42PFL9603 ОТ СЕРВИЗНО МЕНЮ и ако може как
    Моделите на Philips със вграден цифров кабелен тунер с декодер MPEG-4 имат обозначение H накрая
    пример Philips 42PFL8404H
    Моделите завършващи на D имат декодер MPEG-2 което ги прави неизползваеми за кабелна телевизия.За тях е нужен външен приемник set-top-box.

ако твоят 42PFL9603 завръшва на D /42PFL9603D/ няма как да активираш кабелният му тунер

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте!Вчера купих Panasonic TX-L 37G10E от Техномаркет!Много се чудих между него и Toshiba 42XV635DG ,но фактът че имаше само мостра от Тошибата реши въпроса!Нарочно питах 4-ма консултанти какво мислят по въпроса и 4-та дадоха различни мнения за избор на тв за тези пари които бях приготвил .Все още не свъм го разучил ,тъй като съм на работа .Имах възможност да го пусна да търси каналите на цифровата кабелна тв в Самоков и трябва да ви кажа, че останах приятно изненадан от качеството на картината-супер е!Още веднъж искам да благодаря на хората във форума които ми дадоха съвети !!!Бъдете живи и здрави и весело изкарване на празниците !!!

5. Тук е от
    Nov 2008

Toзи TV oт промоцията SAMSUNG LE-46B530 струва ли си парите. Как се предсавя на SD сигнал?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от XeqtR
    Здравейте момчета,

изчетох почти цялата тема, но все пак нещата не са елементарни и реших и аз да попитам специалистите конкретен въпрос:
    Ходих в Метро и видях, че са пуснали Samsunga 40B65X на промоция от 16XX и нещо си лева. Много ми хареса картината, видимо превъзхождаше останалите, около него. Не се сещам къде го четох, най-вероятно тук, че имал ужасен лаг в картината, което го правело неизползваем при игрането на игри. Въпроса ми е следният: кажете ми, моля, това за лага истина ли е и ако може да предложите телевизори на сходни пари и същата или по-добра картина, другото не е от значение. Може и по-големи да са. Каква е разликата между А и B серията на Samsung? Телевизора ще се гледа от 2 - 2.5 метра. Много хвалят някаква плазма на Panasonic - G10 ? Аз сякаш предпочитам LCD. Дайте съвет?
    За игри може би наистина е по-добре LCD-то. Особено ако ще се ползва често за това. Лага на този Самсунг не е толкова лош. Има си GAME режим, в който е под 20 мс, което е като на почти всеки монитор. В другите режими наистина е висок и може да те дразни.

tushe, това което е забелязал при плазмата е съвсем логично. При нея максимума от образа се "вади" на малко по-тъмно. Тогава е на нивото на Самсунга, който си гледал и превъзхожда образа на Тошибата. По отношение на скалирането на СД сигнал бих подредил първо Тошибата. Тяхната Rezolution+ опция е много добра. След това Самсунга и най-накрая плазмата. Иначе като цяло 3-те модела са горе-долу на едно ниво.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Здравейте! Моля за съвет относно покупка на LCD телевизор 42 инча.Ще се ползва основно за гледане на телевизия (от около 2 метра).Абониран съм за Булсатком.Тавана на парите е 2500лв. Предварително благодаря за помощта.

8.  

9. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Caesar
    Здравейте! Моля за съвет относно покупка на LCD телевизор 42 инча.Ще се ползва основно за гледане на телевизия (от около 2 метра).Абониран съм за Булсатком.Тавана на парите е 2500лв. Предварително благодаря за помощта.
    Привет
    При теб изборът е богат, за тази сума - хубави плазми и LCD:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054615
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055140
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09059656
    Но за тези пари можеш да стъпиш и на 46 инча:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053040
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055194

10. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Благодаря за отговора! Мисля да огледам Toshiba 42ZV6335DG,Philips 42PFL8404H и LG 42SL8000. LG-то ми се вижда с най-добри показатели.Кой от трите е с най-добра матрица?

11. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря за отговора! Мисля да огледам Toshiba 42ZV6335DG,Philips 42PFL8404H и LG 42SL8000. LG-то ми се вижда с най-добри показатели.Кой от трите е с най-добра матрица?

Амии, един и същ тип е. LG S-IPS и при трите.
    Окончателният избор - след личен оглед, на място Надявам се да споделиш впечатления тук.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Каква е разликата между LG 42SL8500 и LG 42LH9000 ? Заслужава ли си наличието на LED подсветка, разликата от 500лв? Гледам,че и двата са TruMotion 200Hz .Какъв е смисъла на функцията Bluetooth? Ще мога ли да ползвам вградения тунер за Булсатком? Знам,че задавам много въпроси,но предпочитам да питам форума отколкото консултантите в магазина.

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Каква е разликата между LG 42SL8500 и LG 42LH9000 ? Заслужава ли си наличието на LED подсветка, разликата от 500лв? Гледам,че и двата са TruMotion 200Hz .Какъв е смисъла на функцията Bluetooth? Ще мога ли да ползвам вградения тунер за Булсатком? Знам,че задавам много въпроси,но предпочитам да питам форума отколкото консултантите в магазина.
    Само това ,че няма това огледало пред панела на SL 8500 , LH 9000 си заслужава разликата от 500лв . От LG го определят като Full LED, което в някои техни сайтове се дешифрира като Local dimming. Определено много по-добър контраст ,черно,цветове и никакви отражения .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм сигурен, че Full LED значи Local Dimming. По-скоро като на Шарп и старите на Сони - много диоди зад панела, но не могат да се гасят на сегменти.

16. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от zizu
    Това ще ти свърши идеална работа. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023396
    Не се бъзикам. Матрица на самсунг, електроника на лг.
    Мнение по контретният модел. не съм маниак на качество .ще се ползва на булсат , и от лаптопа през вга. дали ще ми свърши работа.модела е стар и то доста. ако има по добро за същите пари предлагаите.да е 32.не ме бърка нео или сони.цена и качество гоня защото ще се гледат новини и 2-3 филма на седмица през лаптопа.

17. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте и честита Коледа,

реших да купувам нов телевизор и като почнах да чета, направо се сбърках.
    Моля ви дайте малко акъл кой е най-добрия избор за 40" FullHD до около 2500 лв.
    Ще го използвам за гледане на ТВ и филми, вкл. от компютър - т.е трябва да има USB & DLNA / Ethernet и през тях да може да се гледа видео, не само снимки. Да поддържа макс. брой от популярните видео & аудио формати и субтитри на български, да има цифров ефирен и кабелен тунер. Няма да го използвам за РС монитор и игри. Ще седи в относително тъмна стая.
    Тъй като ще го гледам поне 7-8 години, искам и да е евентуално готов за някакви нови бъдещи стандарти, ако на хоризонта има такива.

За сега съм се спрял на Самсунг 40В650 или 40В750.
    Има ли по-добър вариант при тия параметри?

Ако ще е Самсунг, В650 или 750? Изглежда се различават само по честота и време на реакция (и пари - около 400-500лв , но на доста места четох, че разликата между 100Hz и 200Hz е практически недоловима. Така ли е наистина, и има ли някакви други скрити разлики между тия модели?
    И един ламерски въпрос: сега съм с нормална кабелна от Центрум Груп. Предполагам трябва да мина на цифров пакет, тогава ще трябва ли да купувам допълнителни джаджи за старите си телевизори или в тия пакети цифровите програми са само допълнение и аналоговите също са включени?

Благодаря за всякакви съвети.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Vogon200
    Здравейте и честита Коледа,

реших да купувам нов телевизор и като почнах да чета, направо се сбърках.
    Моля ви дайте малко акъл кой е най-добрия избор за 40" FullHD до около 2500 лв.
    Ще го използвам за гледане на ТВ и филми, вкл. от компютър - т.е трябва да има USB & DLNA / Ethernet и през тях да може да се гледа видео, не само снимки. Да поддържа макс. брой от популярните видео & аудио формати и субтитри на български, да има цифров ефирен и кабелен тунер. Няма да го използвам за РС монитор и игри. Ще седи в относително тъмна стая.
    Тъй като ще го гледам поне 7-8 години, искам и да е евентуално готов за някакви нови бъдещи стандарти, ако на хоризонта има такива.

За сега съм се спрял на Самсунг 40В650 или 40В750.
    Има ли по-добър вариант при тия параметри?

Ако ще е Самсунг, В650 или 750? Изглежда се различават само по честота и време на реакция (и пари - около 400-500лв , но на доста места четох, че разликата между 100Hz и 200Hz е практически недоловима. Така ли е наистина, и има ли някакви други скрити разлики между тия модели?
    И един ламерски въпрос: сега съм с нормална кабелна от Центрум Груп. Предполагам трябва да мина на цифров пакет, тогава ще трябва ли да купувам допълнителни джаджи за старите си телевизори или в тия пакети цифровите програми са само допълнение и аналоговите също са включени?

Благодаря за всякакви съвети.
    Само няколко поста назад са дадено конкретни предложения по твоя въпрос:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg392103

Наистина е добре да помислиш за 46 инча. Ти планираш да го ползваш дълго време /като всеки друг/ и със бъдещите формати няма да имаш никакви проблеми, но с размера със сигурност. С преминаване на HD сигнал /надяваме се скоро/ имаш възможност да увеличиш размера. 40-42 инча вече се води за сравнително малък размер. За 2500 лева сега се взима приличен 46 инчов модел. Така че, ако не си супер притеснен откъм място, взимай по-голям размер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе